icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

vikina74
16. máj 2012

@grimaska4

Nuz, ja tiez nesuhlasim so vsetkym, co sa odporuca v "Schlank im Schlaf", ale princip je prakticky ten isty ako u Norbiho, tak neviem, preco to by mal byt blud a Norbi nie. BCM nepoznam, ale co som guglovala, mala by to byt nejaka praskova dieta ci co.
Pre teba je to zdravsie a lepsie, tak je to OK. Moj muz napr. tiez musi jest kazde 2-3 hodiny, inak ma problem. Pre ineho moze byt nieco ine lepsie. Ja som velkym zastancom toho naozaj zistit co komu vyhovuje individualne.
Prakticky cely moj dospely zivot som sa zaoberala stravovanim a cistocne aj profesionalne (poruchy stravovania) a momentalne som po dlhych rokoch hladania a skusania dospela k tomu, ze cez nizkotucnu a zaroven vysokosacharidovu stravu cesta nevedie. O tom som bola presvedcena uz predtym nez som natrafila na Norbiho metodu, tym mi moj nazor iba potvrdil. A kedze vysokoproteinova strava nadmerne zatazuje oblicky, je pre mna logicke zvysit radsej prijem tukov na ukor uhlohydratov - tak ako na to prisiel aj Norbi. Kvalitne tuky pomahaju pri chudnuti a zaroven strava s vyssim podielom tukov lepsie zasyti.

grimaska4
16. máj 2012

@vikina74
no pre mna norbiho styl nie je blud,schudla som v daka nemu az az a to bez hladovania,drzim si aj vahu pekne 🙂 som plna energie,nie som uz vecne unavena.
U mna fakt funguje,a keby nefungoval,uz by som to davno vzdala a skusala nieco ine 😉

vikina74
16. máj 2012

@grimaska4

Tak som to ani nemyslela, ze je blud, naopak, pre mna je to jeden z naj sposobov stravovania, tak mu odpustim aj tie nelogickosti v zaradeni potravin. 😉 Existuju vsak aj ine podobne druhy diet ci stravovania, ja si proste rada vyberam zo vsetkeho to NAJ a prisposobim to svojim potrebam. 🙂

Bez toho aby som poznala cele knihy vychadzam z toho, ze najdolezitejsi princip je obmedzenie uhlohydratov na veceru a dodrzanie prijmu rychlych uhlohydratov prevazne v doobednajsom aktivnom case. A samozrejme sa neprezierat ale ani nehladovat, ale to sa rozumie samo sebou.
Vsetko ostatne su pre mna "kudrlinky", ktore metodu vycibruju a robia ju Norbi-specifickou. Ale som presvedcena, ze uz dodrzanim zakladneho principu sa to da dobre zvladnut. 🙂

grimaska4
16. máj 2012

@vikina74
tie jeho zadelenia potravin daktore nechapem ani ja,a ani nikdy nebudem ☹ ,mozno mu ide o marketing,vies ma svoje produkty chce ich predavat.a to dobre predat.
Ja pred rokom pomaly ked som zacinala,isla som podla kodov z prvej knizky,a vela som aj nezmenila aj ked on pomenil,napr take kiwi dostalo 2 a ja ho jedavam v pohode aj vecer.
Inak mas pravdu,ak dakto chape veci ohladom uhlohydratov tak da sa aj bez knizky nato,ale daktore fakt nemaju prehlad o com to je a pustaju sa do toho.
Inak jeho cokolada na varenie je fakt super,ma len 10g uhlohydratov na 100g a z toho cukry 0,akurat som dojedla slahackovo jahodovy pohar s jeho cokoladkou.

Ale priznavam,ked mi dojdu update zasoby,objednam si z tej nemeckej stranky,lebo tie vyrobky maju este oveela menej uhlohydratov ako norbiho produkty

lulusha
16. máj 2012

cafte! ja prave tlacim jogurt s jahodami a sladidlom, mnaaaam! na ranajky som mala dva Update chlebiky ako hrianky so syrom a sunkou, na desiatu kavu a cheescake, obed bol Update grecky salat s tuniakom, olovrant jablko, vecera brokolica so sunkou a syrom... som totalne syta, dakedy sa mi ani verit nechce, ze aj tak chudnem 😀 len nech to tak aj ostane 😀 😀

monky1
16. máj 2012

@lulusha ja mam konecne fajront a dostala som sa k veceri 😒 .... tento tyzden mam perny, na dve deti som sama, mala zaspava vylucne so mnou na prsku 😠 , dnes jej to trvalo o cosi dlhsie, ani najest som sa nestihla 😀
ja som si pooludni napacovala kuracie prsicka na pasiky, par kusockov som si vypiekla na lyzicke oleja a zamiesala s ladovym salatom, paradajkami, dala bodliak olej s korenim a mnaaaam ... 😠 uz bastiiiiiim 😝
snad je tato kombinejšn ok 🙂

lizika
16. máj 2012

@monky1 pri chudnutí by sa mali zemiaky a ryža absolútne vynechať. Ja mám dolu od januára -22kg.

monky1
16. máj 2012

@lizika zemiaky??? ale ja nejem zemiaky ... ci reagujes na nejaky davnejsi prispevok?? 😕 ... alebo mi uz nepaali??? 😅
a -22, tak to wow .... ale asi si nesla z vahy 64kg, ze 😉 ?? ja kebyze tolko schudnem, tak ma nebude 😉 ... ale super, taky ubytok ... klobuk dolu
a ja si aj tie zemiaky a ryzu dam, ale len trosku a to na obed

grimaska4
16. máj 2012

@lizika
ryza a zemiaky sa mozu ,zemiaky vraj dokonca do 15.00,kedze su U2 ☹
ale ked si tolko schudla,mozno si mala nejakych 90kg,tak asi ti bolo lepsie radsej ich vynechat a jest same U1 🙂

simciatko
17. máj 2012

dievcata moze sa na veceru aj tuniak v slnecnicovom oleji alebo len vo vlastnej stave?mozem k nemu primiesat aj syr alebo sa bielkoviny medzi sebou nemiesaju???dakujeeem 🙂

simciatko
17. máj 2012

uz som to tu pisala,u mna jedavat len same U1 nefunguje,pretoze vaha mi stoji,som hladna a prestane ma to casom bavit,lebo je to velmi fadny jedalnicek pokial nemate Update potraviny a z klasickych je slaby vyber potravin s kodom U1 a kedze nie som na maso o to je to tazsie...

grimaska4
17. máj 2012

@simciatko
ani nejedavaj same U1,je to o nicom 😉
inak ohladom tuniaka mozes aj v slnecnicovom oleji,mozes k tomu aj syry aj zeleninu.Mozes miesat vsetko co ti chuti z povolenych potravin 😉

monky1
17. máj 2012

no ako som sa ja dusovala, ze sa zvazim az po mesiaci 😀 ... odkedy som sa raz zvazila, odvtedy moja prva cesta rano vedie na vahu ..... a odvcera zas pol kila dole ... nejde to nejak rychlo??? 😕

monky1
17. máj 2012

dievcata, ja viem, ze sa stale daco pytam, ale beriem to poctivo, tak sa nehnevajte ..... sezam je ktore U??? mam rada opekane kuracie prsia posypane trochou oprazeneho sezamu ..... poradte, prosim

grimaska4
17. máj 2012

@monky1
ten sezam neviem naisto,ale vsetky tie oriesky(lieskove,kesu),slnecnicove semiacka,tetkvicove jadierka su pod U2,tak predpokladam ze aj sezam,ale daj si v pohode nato maso do15.00 mozes urcite 😉
ja som tak neskusala oprazit ho,dobry napad,ja si davam rano dakedy do jogurtu za pol.lyzice sezamu

grimaska4
17. máj 2012

@monky1
super,gratulujem!! 🙂
ak sa kody dodrziavaju,da sa iba chudnut,samozrejme raz za cas prehresok je ok

monky1
17. máj 2012

@grimaska4 ja som si to zvykla objednavat v jednej restike - salat , zeleninka, v tom opekane kuracie kusky - tak fest do cervena a do chrumkava a v celom tom mixe boli aj sezamove semienka oprazene - len neviem, ci sa prazili spolu s maskom, coi osobitne nasucho, ale straaaaaaaaaaaaaaasne dobre to bolo 😵 😵 😵 ... tak som vcera skusila napodobnit, len bez prilohy - v restike pasiky pizza cesta k tomu
a dakujem za odpoved 😉

pigie
17. máj 2012

Raz za cas prehresok ako ja - bola som vcera v jednej z najlepsich restik v BA... Jedla som len tretinu az polovicu z kazdej porcie, aj tak som nevladala uz po polievke - ale varili vyborne! Takze sup sup, dnes uz zase normalna strava bez vecerneho zakusku 😀

fatima30
17. máj 2012

@lulusha
no to sa mi paci tak pekne rozpisane

fatima30
17. máj 2012

baby ja sa vobec nevviem prinutit liat do seba tolko vody ze 2 litre a tak

pigie
17. máj 2012

@fatima30 ani ja :( a to je zle... :(

monky1
17. máj 2012

@fatima30 @pigie ja detto ☹

fatima30
17. máj 2012

ja viem ke so m kojila tak som mala pocit ze som stale naliata tolko som vypila hruza a teraz rano kava poobede kava a pohar vody a som vybavena

monky1
17. máj 2012

@fatima30 😀 😀 😀 ... tak to ja som na tom o cosi lepsie, ale 2 litre ani nahodou nedam - ked dam, tak nemozem jest, lebo nevladzem

k pitnemu rezimu - je fajn mat tu vodu vpol litrovej flasi, ja viem, ze vtedy sa aj prinutim vypit a aj si viem odsledovat, kolko som vypila

karin.
17. máj 2012

@monky1 super výsledky, gratulujem! Si tu len chvíľku a darí sa ti ozaj dobre. Ja sa budem vážiť až 1.6., (vážim sa vždy po mesiaci), potom dám info ako to vyzerá.

monky1
17. máj 2012

dakujem @karin. 🙂
aj ja som chcela po mesiaci, ale tyzden z toho budem v tatrach, kde som myslela, ze budu svedske stoly, ale nebuduuuuuuuuuuuu, len raaaano, takze bude obycko strava, tak aby som si to vedela vyhodnotit ... a rano sa budim lahsia a lahsia a neda mi to, nepostavit sa na vahu 😀

fatima30
17. máj 2012

R: brioska maslo med desiata jogurt a pasik cokolady musi sa zjest uz nekupim 😝 obed kelova polievka druhy obed kari rizoto s brokolicou cicerom a zeleninkou, olovrant asi nic alebo jablko a vecera no tak to este uvidim vcera som mala masko v paci ,ladovy salat horcicovo jogurtovy dressing mnam

fatima30
17. máj 2012

baby napiste aj vy vase jedalnicky popripade linky na to co papate 🙂

fatima30
17. máj 2012

@monky1
asi to tak urobim budem pit pokial ju nevypijem ale zaujimave ze ked ideme niekam ze na kofolu alebo vineu cap tak to nemam problem pol litra na posedenie vypit