icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

vikina74
28. jún 2012

Nuz, kazdy musi vediet co robi. Ale na vasom mieste by som si nedala radit od grimasky, ktora momentalne podla BMI spada uz pod diagnozu anorexie. Co sa tyka tej kury, oni tam mozu pisat co chcu, hlavne to chcu predavat a na tom zarobit. Mna by zaujimalo, ci maju nejake vedecke podlozene vyskumy, ktore dokazuju, ze pri tej kure nejdu dolu svaly... Pretoze ak telu nedas bielkoviny a ine ziviny, tak svaly idu dole zakonite. A ani nemusis zacat zrat, staci zacat normalne jest a kila su naspat.

Inak davam za pravdu, v tehotenstve a kojeni urcite NIE!

jajanela
28. jún 2012

grimaska mam na teba otázku-master mix je muka na miiešanie 50:50 s klasickou ?,čo sa mi viac oplati-ich muka alebo tato na miešanie?Nevieš mi poradiť čo sa mi ešte oplati -struhanka ?alebo ich cestoviny?Nakolko maju dosť vysoke poštovne rada by som si spravila vačšiu objednavku až mi to vydrži dlhšie,dakuje za odpoveď.

lulusha
28. jún 2012

@jajanela ja by som ti odporucila urcite ich cestoviny - tarhona, slovenska ryza, penne, vrtulky - maju od vymyslu sveta a su velmi chutne... muku ja mam tu, ktora sa miesa s klasickou, kedze ju mozem zmiesat s ktoroukolvek mukou, co doma mam - ale oplati sa ti kupit aj obycajnu sojovu muku v bioobchode, je lacnejsia a mozno ma aj menej sacharidov... odborucam kupit este ich chlebiky- Rips- su velmi chutne, ako aj ich krajany hriankovy chlieb 🙂

jajanela
28. jún 2012

@lulusha tie ich rips chlebiky su niečo ako polysteránové ?sojovu muku mám a možem ju použiť aj na zahustenie ?nie je nejak inaj cítiť v jedle?chcela som ju dať do špenatu

grimaska4
28. jún 2012

@vikina74
no nemusis ratat moje BMI-mna totiz abslotune nezaujima,ja som pri vahe 67kg mala normalne bmi,takze asi tolko

vikina74
28. jún 2012

@jajanela

Potrebujes ten spenat naozaj zahustit? Ja nikdy nedavam muku, iba hustu kyslu smotanu a nie je riedky.

jajanela
28. jún 2012

@vikina74 dik.tak to vyskušam s tou smotanou

grimaska4
28. jún 2012

@jajanela
cestoviny ich su ok,su fakt chutne a maju okolo 33g ch na 100g,master mix sa miesa s normalnou mukou,ale uz maju aj namiesanu muku za 3 eura ☹ ,v bio obchode kupis za lacny peniaz sojovu muku a mozes ju miesat s normalnou mukou tiez.
master mix je trosku lacnejsi ako muka hotova ale uz nepametam cenu.
a struhanka?nikdy v zivote update struhanka za tie nehorazne peniaze,v zivote ma nenapadlo studovat jej zlozenie kedze som si myslela ze to je z pomleteho update peciva,ale vdaka Marianovi,ktory ma upozornil na jej zlozenie -BL80 muka -to je obycajna biela muka ☹ a update psenica...-ktora ani neexistuje,ale mozno pre norbiho special rastie dakde zo znizenim obsahom ch 😀
uz som nasla v rakusku celozrnu struhanku 500g za 1,20 Euro,takze ak mi dojde norbiho v zivote uz nekupim
iank su dobre jeho praskove pudingy co sa varia vo vode,tiez ripsy(ale na kus vychadza viac ch ako ma 1 kus polystyren) a tie pizzove snacky su dobre a tiez kokos cokoladove susienky 😉

vikina74
28. jún 2012

@grimaska4

Uz som ti to pisala, ze si robim o teba starosti, schudla si takmer 20 kil a z mojho pohladu je aj tvoje sportove penzum velmi vysoke na to, kolko malo jes. To su varovne priznaky. Ja mam tiez 48 kg a som o 15 cm nizsia a nosim velkost c. 34. Tak neviem, ci u teba je to este v norme. Ale si dospela zena a musis to vediet sama.
Co sa mi vsak nepaci je, ked zacnes do nejakych - podla mna potencialne nezdravych a nebezpecnych veci - zatahovat kocky tuto na fore.
Norbi Update je o ZDRAVOM zivotnom style a to co ty tu prezentujes uz z mojho pohladu zdrave nie je.

grimaska4
28. jún 2012

@jajanela
tie ripsy su ako maces bol dakedy-maju olivovu prichut a makovu 😉
ja spenat nikdy nezahustujem,skor riedim trosku s mliekom ked nemam smotanu,sol cierne korenie cesnak a hotovo

grimaska4
28. jún 2012

@klaudialip
ona ju teraz konci so mnou,takze neskor ti mozem napisat kolko pribere 😉 ,ale ako som citala vo forach o neera,nikto nepribral naspat vsetko co zhodil,ved tu kuru robila aj beyonce ci demi moore,je to svajciarsky produkt a svajciari nemaju hovadiny na trhu
ale ti hovorim skor to je ocista ako dieta,ale cm idu pekne dole
ja tu kuru este v tomto roku zopakujem zase dakedy pred vianocami 😉

grimaska4
28. jún 2012

@vikina74
no moja,staraj sa radsej o svoj zadok a siroke boky ako o mna
a to,ze zeny sa zaujimaju o tu kuru ja zato nemozem,je to verejne forum a tu kuru som nevymyslela ja
a kazdy ma svoj rozum,musi si zvazit co je pre kazdeho bezpecne a co nie
a nech ta to netrapi,ci sa dakto pusti do tej kury ci nie,ci budem mat anorexiu ci nie-to je moja osobna vec
a dakto moze mat aj neviem kolko kil,a nemusi mat idealnu postavu,dakto zase s vyssou vahou vyzera super.
a velkost 34 je tusim normalna este,ja mam tiez vela veci 34 a nosila som ich aj ked som mala 53 kg v pohode.

a este raz,ja som tu kuru robila pre ocistu,nie pre minusove kila,ja ocisty som robila vecne aj doteraz ale max 3 dni a to na vode alebo max zeleninove stavy,mozes sa bavit na mudru,s jedlami telo neocistis a najme nie bielkovinami ,ktore len zatazuju metabolizmus

klaudialip
28. jún 2012

@vikina74 teraz sa musim grimasky zastat,ona nikoho do tej kury netaha,viacere tu pisali ze si davaju ocistny den,tak isto ako grimaska,je na kazdej z nas ci si tu kuru da a na kolko dni.zase sa tu zacinate len hadat.je mi z toho az zle ze sa v kuse do seba niekto navaza. ☹

grimaska4
28. jún 2012

@klaudialip
presne tak ,mas pravdu,furt sa do mna obula aj spolu s mavion,minule napisala ze na mna reagovat nebude ale neda si povedat,a jak som bola na kure nasla si tu drzost mi napisat do sukromnej posty-takze tolko asi o charaktere,ja som uprimna a priama a poviem na rovinu a fakt lezie mi na nervy dakto kto sa sa pusta do mojho sukromia a rata moje bmi a neviem co este ze mam anorexiu a bla bla bla,nech idu do kelu,ja nikomu som nehovorila ze musi tu kuru absolvovat,ale ked sa dakto ohladom nej pyta tak odpoviem a nikomu nepodporucam co zacina s ocistou pustit sa do 10 dni,lebo to je narocne,ja viem aky som mala den ked som robila 1 x ocistu,a ty mas tiez male dieta ktore ta potrebuje tak si to rozmysli fakt lebo niekto je nervozny ked nepapa a ked bude svoje nervy vybijat na decku takm to je o nicom,ale kazdy to musi citit v hlave ci na to ma alebo nie
a ze mam dole 20 kil sa tesi ma som na to hrda,ved sa este podla norbiho nestravujem ani rok 😉

a na rozdiel od niektorych, ktori do mna tu rypaju aj poradim ked sa na mna niekto dajakou otazkou obrati ohladom update,este som nikoho neodbila pomozem ked mozem,ale bezcharakternym a zavistlivym ludom sorry nie

klaudialip
28. jún 2012

@grimaska4 ved este stale nad tym rozmyslam,laka ma to uz len z toho dovodu ze pojdu cm z brucha.ale neviem co by povedal na to moj muz,uz ho pocujem,asi by mi riadne vynadal,je to dost drahe ale tak uvidim bo jedine by som to mohla z materskej kupit a to uz budeme pravdepodobne pracovat na babatku.asi to posledne kilo a pol dole nedam ale viacere povedali ze som ase schudla,ale pritom vaha stale rovnaka.ale cvicim uz 3 tyzden Jillian tak to zacina byt asi vidiet

lulusha
28. jún 2012

@jajanela rips je nieco ako maces, ja ich striedam s polystyrenmi na veceru, chutia mi velmi... dam si dva kusky so sunkou, syrom a zeleninou a mam dost...maju olivove alebo makove

sahra14
28. jún 2012

@grimaska prosím ťa Ty si popri detoxe aj cvičila či behala?teda zvládala si?ja som velmi rozmýšlal nad tým sirupom no minulý rok som bola na diete čo bola len o akýchsi sáčkoch ale to som už písala na začiatku a poviem Ti mala som energie dosť ale cvičiť som mohla max 20min..takže mám trochu obavy či by som mohla cvičiť alebo len hlivieť na gauči.niekde som aj čítala, že by sa mal dodržovať taký light režim

vikina74
28. jún 2012

@grimaska4

Netusim co je drze na tom, napisat niekomu sukromnu spravu, mozes ju kludne zverejnit, nenapisala som tam nic drze ani urazajuce. Ty si tu napisala - na verejnom fore - kolko vazis aj aka si vysoka, tak si to BMI moze vypocitat kazdy sam.
Ja som sama na dolnej hranici normalnej vahy a nenapadlo by ma drzat hladovkovu ocistu, pretoze viem, ze to nie je zdrave, keby som schudla este viac. A ked to robis ty, tak je to pre mna znamka, ze ides smerom poruchy stravovania - mozno anorexia, mozno ortorexia, ktovie. Kazdopadne nikomu neodporucam nasledovat tvoj priklad.
Mimochodom ja ti nemam co zavidiet, ver mi.

grimaska4
28. jún 2012

@klaudialip
kvoli chudnutiu nerob detox urcite nie,ako ocista hej a fakt ak si na meterskej tak to je dost penazi za ten sirup to je pravda

grimaska4
28. jún 2012

@sahra14
ja som cvicila aj behala,ale znizila som simdavku na polovicu-necvicila som napr, 40 minut ale 20 a beh som znizila na polovicu na 5km,ale mala som dost ebergie a ku koncu som zacala hrat tenis
ale cvicit sa nemusi vobec pri detoxe
inak to uvidis podla seba ako budse vladat,ja som eergie mala az az,takze v pohode,ale keby som bola unavena urcite by som sport vynechala.niekto si pritom detoxe potrebuje pospat take 2 hod.denne

vikina74
28. jún 2012

@sahra14

Normalne sa pri ocistnych kurach a hladovkach naozaj ma dodrziavat mierny rezim - najlepsie si vziat dovolenku, zo sportu iba prechadzky a len velmi mierna zataz. To co robila grimaska neodporucam, ziadne 5 km behat a 20 minut denne alebo aj viac cvicit ci hrat tenis. Su pripady, ked ludia pocas hladovky zomreli na zastavu srdca. Moze to byt naozaj nebezpecne. Ja by som sa do dlhsej hladovky pustila len pod lekarskym dozorom. Ako som pisala, 1 den do tyzdna, ziaden problem na odlahcenie, ale 10 dni je vela, hlavne ak ma niekto uz podvahu.

grimaska4
28. jún 2012

@vikina74
nejde o to ze si napisala spravu v pohode,ja som ti na nu aj odpovedala a celkom slusne myslim--lenze si predtym trvdila A a robila B ,vies,a ja toto nemusim,ja nema rada ludi bez chrbtovej kosti..
a nema ziadne poruchy stravovania,neboj sa ja som prijimala stravu hojne a aj budem,teraz dva dni som na zelenine este.
ja som nikdy nikomu BMI nepocitala a drze je pisat o mne inej a take veci ze to je podvaha a neviem co este.
inak ja som ti neublizila,a zdoraznujem ja som si robila ocistu a nie kvoli kilam ten detox a ze zeny to zaujima je to snad celkom normalne a ze to tvoj nazor je taky,ze to nezdrave chapem,ale pisanie tipu ja by som si nenechala radit od grimasky a bla bla toto ja fat nemusim.
som zvedava,kedy uz ty dakedy poradis daco normalne alebo odpoves dajakej co sa tyka update

grimaska4
28. jún 2012

@vikina74
pre sportovcov sa odporuca zist na 60% co sa sportu tyka pri detoxe....
za 1 den si creva nevycistis to je nemozne,kolko humusu zo mna isli von za tych 10 dni som sama neverila a pritom som bola na tekutinach len,a predtym som bola na zdravom zivotnom style takze asi tak
a pri sporte som mala silu,tak neviem preco by som ho mala vynechat

sahra14
28. jún 2012

@grimaska4@vikina74 dakujem..ja 5km nezvladnem asi ani normalne, aj ked priznam sa už dávno som to neskúšala.aj to som tu už písala od detstva mám negatívny vzťah k behaniu a hlavne mám astmu takže neviem. Ale skusim to raz pretože ked v pohode dám kardio vo fitku tak snád ma nezabije beh🙂

fatima30
28. jún 2012

ozaj baby a kde patri pohanky,pseno a krupy?U3 ci U2?

vikina74
28. jún 2012

@grimaska4

OK, tak som podla teba bezcharakterna, lebo som na teba znovu reagovala - to prezijem. Keby si nezacala tak robit reklamu tej kure, tak sa zdrzim. Ale musela som sa ozvat, lebo ocista-neocista, moze to byt nebezpecne.

Inak radila som babam uz castejsie, len asi to neboli tipy podla tvojho gusta, ze? Nie si tu jedina, co sa vyzna vo vyzive, stravovani a cviceni, aj ked si to podla vsetkeho myslis.

snehulienkatrpaslik
28. jún 2012

kočky, človek si tu chodí po rady a čítat novinky, samozrejme ma vzdy potesi kazde vase zhodene kilo, ale nie čítat toto tu, čo sa tu deje....forum je sice verejne, nikto tu nikoho na nic nenavadza, kazda ma svoj rozum a zariadi sa tak, ako uzna za vhodne, tiez nesuhlasim s niektorými nazormi zase, ale nejdem sa tu hadat, ak mate nieco proti sebe, prosim radsej si to piste do sukromnej posty, tolko z mojej strany...

grimaska4
28. jún 2012

@vikina74
boze zena tebe neda zit ta kura asi ze???
a aku reklamu by som na nu robila keby my za nu cvakali 😀 😀 ,to by sa divila.
a ked sa tak vyznas vo vyzive,mozes radit nech sa paci-jednu otazku uz mas nad sebou 😉

snehulienkatrpaslik
28. jún 2012

@grimaska dobre, ze som si neobjednala to vacsie balenie, chut čokolada-kokos sice vyborna a celkovo som si tento shake urobila si 5 x za dva týždne a mozem s tebou suhlasit, ze som sa ho "objedla", no malo to svoj vyznam- nemam totiz uz dva týždne absolutne ziadnu chut na cokoladu akehokolvek druhu, ani na sladkost nou poliatu 🙂

vikina74
28. jún 2012

@fatima30

Nemam tu knihu, ale su to vsetko obilniny, obsah ch je zhruba rovnaky, okolo 70g na 100g. Pseno ma najvyssi GI, nad 70, takze urcite U3, krupy a pohanka maju nizsi GI, do 55, cize podobne ako celozrna ryza by mali byt U2.