Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@eevicka83
ja som schudla s norbim 14 kil za dobrych 7 mesiacov,ale ja som predtym ziadnu dietu nedrzala,ci vynechavanie stravy u mna nebolo,tak to asi zato my to islo celkom ok 😉
ty si isla zo 64 kil na 55kg a kvoli tym desiatim kilam si prisla uplne o menstruaciu?A to si vobec nejedla?
a aku mas vysku ze ti je vela tych terajsich 59kil?
vies,ked uz nemas ani tu menstruaciu,chybaju ti dajake hormony to by si mala ist radsej za odbornikom dajakym,ale na tvojom mieste ja by som najprv bojovala o svoju menstruaciu naspat(predpokladam ze nie si stara dama uz) a potom upravit vahu.
ak si dlhodbobo neprijimala stravu tak podla mna ti robi problem ze nechudnes aj prijem kcal,staci ked mas nad 1200 kcal a uz neschudnes,ked tvoje telo je nastavene na takmer ziadne kcal ☹ ,ale pod hranicu ist je tiez nebezpecne.
ja by som fakt na tvojom mieste isla za odbornikom a kym by sa moj zdravotny stav neupravil nerobila by som ziadne diety,kaslala by som na kila,ved strata menstruacie je signal,ze daco nefunguje a predpokladam ze tehotna nie si 😉
nova knizka ma uplne ine kodovanie ako ta prva,prvu uz ani v predajniach nezozenies len ked dakto od ruky ti ju preda,inak uvod a zivotny pribeh je rovnaky v oboch,ale kody su rozdielne,ak zacinas teraz s norbim,ja by som na tvojom mieste zohnala druhu knizku,lebo keby si mala oba,mala by si pekny mis mas
vies,norbi cim dalej update-uje tym dalej ma v tom vasci chaos co sa kodov tyka.Teraz update vobec nie je o tom,o com bol pred 8 rokmi.vies,biznis je biznis 🙂
grimaska - ja som kalorie prijimala ale tak ze jedla som rana ovsene vlocky v sojovom mlieku, s orieskami a hrozienkami a stevia k tomu... tak to robim aj teraz potom som nejedla do jednej a potom som robila tu chybu ze som sa viac najedla z coho mi bolo dost tazko a potom som uz jedla len polystyren nejake 2-3 ks... medzitym behanie okolo dvoch deti a cvicenie asi ma to tak vycerpalo ze proste prestala menstruacia raz mi dal doktor norethisteron na oddialenie menstruacie a odvtedy uz ms neprisla vobec. Mam 28 rokov... a to ze nemam ms riesim s lekarmi, riesim to alternativne a vselijako... chcem telo naucit na pravidelny prijem stravy ale musi byt zlozenim taka aby som z nej schudla. preto som zacala s norbim lebo nechcem diety ale pravidelny prijem stravy no toneznamena ze sa tak neda chudnut praveze vsade odporucaju 5x za den menej.... a norbi sa mi zdal celkom logicky s tym ze do 12.00 muka cukor, do 15.00 este mozem zemiaky ryzu samozrejme v malom mnozstve (davam si radsej viac salatu a len trosku ryze alebo zemiaky)... este by ste mi nevedeli niektora napisat kolko je taka mala porcia ze 5 malych porcii?? no ja mam pocit z e ked vecer cokolvek zjem ci je to vareny karfiol alebo norbi puding tak nechudnem.... so vsetkeho ma nafukuje... super to je len ked vecer nejem ale to nie je dobre... ale vtedy by mi to islo dole....si myslim...Ja som schudla nakoniec zo 64 na nejakyh 53 kg a mam 171 cm no ale absolutne vsetci hovorili mojmu muzovi ze som velmi chuda a pritom vaha 53 kg je normalna... ale na kazdom ta vaha vyzera inak a mozno boli zvyknuty cez tehotenstva ze je zena trosku pribratejsia aj ked nikdy som nebola nejake veeeeelka...
grimaska ty si pisala ze chudla siked si vecer pila norbiho kokteil namiesto vecere? to znamena ze si sa naobedovala a potom uz len vypila jeho napoj vecer? alebo si este medzitym mala nejaky olovrant ?
@eevicka83
u mna jedna porcia napr.ranajok znamena 200g bieleho 3,6%neho jogurtu,50g mix vlociek a jedno ovocie ked ide o banan ci hrusku,ci jablko.ked bobulovite ovvocie tak tam pridam za hrst plus sladidlo a skorica.
alebo ked chlieb tak ci pecivo tak 100g chleba a ktomu daco -sunka ,maslo,zelenina
obed tak okolo 120 az 150g mesa v surovom stave priloha okolo 70g(ak ryza tak uz uvarena) a salatik,ale ten som nikdy nevazila lebo zo zeleniny sa nepribera 😉
ja jedavam aj olovranty bud ovocie,alebo tvaroh s ovocim,tuniaka v konzerve,puding norbiho uvareny a zjem asi taku 2,5 dcl misku uvareneho pudingu niekedy s ovocim.
ja ked som pila alebo dakedy si este teraz davam ten shake tak som mala predtym olovrant stale
ale ja nie som odbornik ja neviem kolko je 5 porcii denne gramazovo,ale predpokladam ze ten kto chce chudnut,musi si tie porcie ktore predtym zjedol o trosku zmensit,ale to nie je tvoj pripad.
ja by som na tvojom mieste jedla aj viac priloh urcite ako ryza,zemiaky,pridaj aj vlakninu,denne musi clovek prijat okolo 25 az 30g ale snaz sa z potravy,nie umelo(liekmi)
nepozerala si stranku www.kompliment.sk ? tam radi nejaka doktorka chudnut,ozno tebe by mohla aj k navratu menstruacie 😉
@grimaska4 dakujem za odpoved. ani ja som nedrzala ziadne diety predtym len mozno teraz ta vaha stoji aj preto sa mi nejako "dari" porusovat Norbiho castejsie ako predtym ked sli kg dolu... ale tak uvidim ako to bude s cm ked sa budem merat o 3tyzdne...
a inak ja dodrziavam Norbiho podla tych zakladnych pravidiel nemam to nastudovane tak ako ty alebo ine dievcata tu ale tak zasa toto forum je plne info takze to je super ...ale napr. som prekvapena ze som sa vcera dozvedela ze len ryza natural sa moze papat do 15tej...ja som bola v tom ze akakolvek ryza..a potom ked dostanem taketo info tak sa mozem cudovat preco mi vaha stoji..urcite robim stale vela chyb a bez toho aby som o tom vedela...ach jaaaj 😝
caute! ja som sa dnes vazila a mam 58,8 kg, takze mi stale vaha kolise okolo tych 59 kg... a nie a nie ist nizsie 😠 ja uz obmedzit viac stravu nechcem, kedze by som potom iste mala jojo-efekt... uz teraz sa drzim statocne, nejem chipsy a sladkosti, co je u mna hrdinstvo 😀 jem viac ovocia, co je na mna tiez nezvyk, takze som v podstate rada... uz sa budem formovat cvicenim a uvidime... teraz som vytiahla zo skrine par letnych siat a pozeram, ze vsetky su L-ka, tam sa v nich utopim 😅 prave vcera manzel nasiel v pocitaci fotky z minuleho leta a teda take prasa som tam bola, ze sa mi verit nechcelo... musim sa vyfotit v tom istom obleceni a porovnat si to, bude to zaujimave 😀
Ahojte, tak som vikend stravila okrem ineho intenzivnym studovanim principov Norbi Update a pomaly mi to zacina byt stale jasnejsie.... 😉 Velmi mi pomohla tato tabulka: http://jumk.de/glyx/
Ale je len v nemcine, ktore vsak viete po nemecky, pozrite si, je tam velmi vela zakladnych potravin a k tomu vzdy GI a GL (glykemicka zataz) plus kalorie, uhlohydraty, obsah vlakniny a ostatne ziviny. Ak by bol zaujem, tak by som ju prelozila do slovenciny. Potom by malo zmysel doplnit aj kod Update k tomu. Okrem toho pracujem aj na doplneni a oprave "Norbi Update v kocke", len trochu trpezlivosti. 🙂
@vikina74 my čo nevieme prekladať ako ty z nemčiny a grimaska tušim z maďarčiny sme vďačné za všetky info a vysvetlenia ktoré tu dáte.myslím že je to názor aj iných-nakolko ja som nová a niektoré sa začali stravovať podla týchto princípov až teraz,takže vďaka baby za všetky mudre rady a stále to opakovanie dokola.
chystam sa objednať od nich,ale maju riadne vysoké poštovné,napísali 7áž 9 eur,to je riadne,ale nakolko nemáme žiadny obchod naokolí nič iné neostáva.
dnes som mala na obed objednanú stravu z update predajne, bolo to super, a veľká 500g porcia , ani som to nedokázala zjesť . Bude aj večera. No a stálo to okolo3,80. Takže sa to asi oplatí, uvidím aké budú ďalšie obedy, ale tento bol fajn. Mala som kuracie rezance opekané na grile s cestovinymi a parmezánom. Odporúčam.Sýte a U1.
@aninapomaranc ja som mala cestoviny s masom na hriboch, tiez to bolo mnam a dakedy nevladzem ani celu porciu 🙂
Ahojte neviete mi niekto povedať , je s tou ryžou naozaj pravda , že len ryža natural sa môže do 15 -nástej
je prosím Vás update predajňa aj v Mchalovciah? ak áno tak kde to nájdem? ideme na Zemplínsku šíravu, tak skúmam, kde si kúpim aspoň pečivo
@grimaska4 odkiaľ si grimaska ak to nieje tajomstvo?
@aninapomaranc
v michalovciach nie je predajna,v kosiciach je,ja som z okresu trebisov ale dlhe roky som zila v Michalovciach 😉
viktoria budem rada ak taku tabulku prelozis...
grimaska dakujem ti za rady co sa tyka porcii ja jem stale podla mna malo...ale viac momentalne nemozem len stale dbat na tie kody a pravidla a jest casto a malo.. namiesto vecere skusim vypit ten norbiho shake mam vanilkovy... robila si ho s vodou ale mozem aj polovicu nizkotucne mlieko a polovicu vodu podla teba? lebo tak je to chutnejsie... 🙂
@grimaska4 dík, ja som z Rimavskej Soboty ale tiež som žila v Humennom
@aninapomaranc
ale v RS by mala byt predajna,nie?teraz dakedy ju otvarali tusim 😉
@jajanela
ono to inak netreba komplikovat,ak niekto zacne norbiho,po case pride nato co moze jedavat aj po veceroch hoc z U2 alebo z U3,kazda to zisti na sebe,lebo mame iny organizmus,inak nase telo reaguje.
moja dnesna vecera napr .vodovy melon,prazene slnecnicove semiacka,dr.oetker puding kupeny hotovy a este k tomu si utahujem z Mojita 🙂 -z toho vsetkeho nic neni U1,ale ja uz dat dole kilecka nepotrebujem
@aninapomaranc a He je pekne mesto,a su tam vyborne obchodiky,ja som tam rada odbehavala na nakupy 😉
ja zasa potahujem z Radlera, mala som na nho chut uz od vcera 😎
@grimaska4 jasné, je tu nová predajňa, preto tam tak často chodím, ale chystáme sa na týždeň Šíravu a tam nič také nebude, tak to budem musieť nejako zvládnuť, veď uvidíme o koľko ťažšia sa vrátim. Ale čo už, potom budem pokračovať.

@lulusha
vaazzne?musim zabehnut do Dm mrnknut na tie chipsy 😉 ,dikes 🙂