Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@zumbadance no podla toho aku mas, ked je vysokokoncentrovana tak staci stipka 😉 mne stevia ale moc nechuti, radsej mam xylitol. inak ja mam na sladke chut skoro stale, takze ked mam svoje dni sa to len znasobi 😀 snazim sa davat si sladke ranajky nech mama aspon trochu pokoj, ale zase do obeda si neodopriem 😝
dievčatá ďakujem za odpovede 😉 , včera som akoby zázrakom nepotrebovala sladké. Už niekoľo mesiacov nepotrebujem sladiť kávu stačí mi len mlieko - inak používam xylitol, dávam ho aj ďeťom do čaju, má príjemnú chuť a je vraj priateľský k zúbkom, ale je aj dosť drahý, ale zubár je ešte drahší a 0,5 kg balenie u nás vydrží dosť dlho. Stévii som neprišla na chuť u nás som ju zohnala len v tabletkovej forme, možno by bola lepšia tekutá, ale tú som zatiaľ nezohnala 🙂
@amalka72 objednala som si ju, ale už je dávno po nej 😉 a už si update potraviny neobjednávam, niektoré sú až prehnane drahé a za poštovné si pýtali okolo 7 eur. Keby som mala update obchod v okolí tak tam určite občas idem na nákup, ale najbližší je nejakých 200 km tak kašlem na to. Inak mliečnu čokoládu s podobnými hodnotami sacharidov majú aj v Jednote - tuším to bola bezlepková mliečna čokoláda a podstatne lacnejšia
Pekný deň
@zumbadance
na slovensku xylit kupis v bio predajniach,maju uz tusim v kazdej 😉
inak baby bola som na SK a nasla som v Bille puding praskovy bez pridaneho cukru,mali len v cokoladovej chuti a bez pridaneho cukru(aj pise na nom,na 100g ma len 8 g sacharidov),vyraba firma Haas a jedno balenie stalo 79 centov,je to podobne balenie ako Dr.oetker puding aj robi sa 1 sacok na pol litra mlieka (cukor sa uz nepridava) a pise na nom ze Lihgt puding
Inak som ho este nevarila ale dufam ze bude chutit
Ahojte,som tu nova...tak zatial kukam,co a ako.. 🙂
Uz mam za sebou mnozstvo diet (asi vsetky) a vysledky ziadne,len jojo efekt... ☹
Rozhodla som sa pre tento styl stravovania,lebo nie je drasticky a da sa drzat prakticky cely zivot.Mam za sebou prvy den a som uplne v pohode,zda sa mi to strasne lahke (po tych mojich Dukanovych a 90dnovkach).Chcem sa spytat,ze ako sa vam dari a ci sa da schudnut aj bez kupovanych vyrobkov,proste len potravinami z normalneho obchodu,pretoze nemam pristup k nejakym specialnym,som na materskej s dvaoma detmi...
Dakujem.
@danussskah pravdaze sa da len musis dodrzat cas kedy a o kolkej budes jest jedla, napr. Aj cestoviny co maju v lidli tie zelene aj tie maju skoro take iste zlozenie ako ma norbi v obchode len su o dost lacnejsie ,moj nazor na jeho vyrobky je ,,ako ziskat od ludi peniaze a ty co mu na to naletia su dobre hlupi" aj celozrna muka je taka ista ao ma on aj tu treba riedyt s normalnou polohrubou,len je o dost lacnejsia ako norbi muka
@zumbadance ja som včera kupovala v bio predajni za 6.70 pol kg
@mery24
a kolko maju tie cestoviny s lidl uhlohydraty na 100g??
lebo ja som este v ziadnom obchode nenasla cestoviny pod 40g Ch na 100g ☹ ,preto kupujem norbiho,tie maju okolo 33g Ch na 100g
a muku kupujem obycajnu sojovu z bio obchodu,kota ma Ch okolo 3g na 100g muky a miesam ju s obycajnou a mam v nej pekne znizene uhlohydraty takymto (lacnym) sposobom
@aninapomaranc
a chuti ti?lebo ja po eritrite si neviem na xylit zvykat,inak ja som kilo kupovala (objednavala z nemecka) za taku cenu,ale postovne ma vyslo draho to je pravda.
Ale uz som si narobila zasoby Zera zase 😉
@linda1984 v kauflande som nenasla,v bille ano,aj to len nahodou,lebo som chcela pozriet co za bludy maju pre diabetikov a sledovala som ich zlozenie(napr.dia milka cokolada ma o 1g ch menej ako normalna milka cokolada ☹ ) a tam som nasla medzi dia produktami ten puding,takze tam hladaj pri dia vyrobkoch
a dnes mi nedali tie lidl cestoviny pokoja tak som zasla mrnkut na zlozenie a najprv som bola prestastna lebo este uhlohydraty boli nanej zvyraznene oranzovym a nejakych 28g tusim a ked som si lepsie mrnkla na zlozenie tak to bolo mnozstvo na jednu porciu uvarenych cestovin ☹ a na 100g ma pekne cez 70g ☹ -takze sa nenechajte obalamutit a taktiez cena 44 centov-ved to nemoze byt ziaden zazrak,takze ja osobne ostavam verna update cestovinam tie maju na 100g 33g ch a uz som si na ne celkom zvykla 😉 ,ine som bohuzial so znizenym obsahom ch nenasla
Diky za odpovede.Ja sa takto mienim stravovat mozno aj cely zivot, alebo velmi dlho..(ak budem chudnut,hlavne nepriberat) .takze nechcem minat peniaze na nejake specialne vyrobky a taktiez nemam ani poblizku velkoobchod,mam pri dome maly obchodik,a tam nemaju ani len celozrnne rozky 😎 .
Este k tomu pudingu...ja som si ho kupila minule v Tescu,bol tiez pri vyrobkoch pre diabetikov.Je chutny! 😀
ahojte kocky, rada by som aj ja zacala ale kniha je total vypredana, neviete mi poradit ako sa dostat k potreb. info ? 🙂
vdaka, nech sa nam dari 🙂))
U nas maju knihu v Norbiho predajni. Inak myslim,ze na strane 300 je subor na stiahnutie, su tam "okodovane " potraviny. Velmi dobra tabulka,ale nie je zle si precitat aj knihu,aby si vedela princip stravovania.
@lucetta
ak si zaciatocnik,kniha by ti bola dobrym pomocnikom,ale mozno dake info najdes na www.update.sk ,alebo ak nahodou vies po madarsky tak vela info najdes na nete o update
Inak staci ak po 15.00 obmedzis prijem uhlohydratov na minimum,radsej viac bielkovin a zeleniny napriklad,pridaj sport aspon 20 minut (ak si zaciatocnik) aspon 2x tyzdenne a prve vysledky sa do mesiaca dostavia(aj skor,zalezi na tom z akej vahy zacinas)
prajem ti vydrz a drzim ti palce! 😉
@lucetta mne uplne stacilo toto http://www.amon8.sk/index.php?option=com_conten... a potom len citat a pytat sa napr. tot v diskusii 😉 zelam vela zdaru!
dakujem za info dievcata.tiez uz mam kadeco za sebou co sa chudnutia tyka.i v znamych centrach kde je to len o peniazoch,zial..takze teraz idem do toho sama-s vami🙂
po madarsky neviem tak nastudujem co ste mi ponukli.
ako sa vam dari?pek.vecer
caute babule! neviem, ci ste fanusickami Update Slovakia aj na FB, ale nedavno tam pridali fotky mojho muza, aj na ich webstranku medzi pribehy, som na nho hrda 🙂 len sme sa smiali, ze vela ludi mu pisalo, ze je to photoshopom upravene, dobre nas to pobavilo, ze ludia radsej veria tomu, ze niekto travi cas tym, aby "orezal" brucho a neveria, ze sa to da dosiahnut aj stravou a cvicenim 😀
@lulusha
ahoj,ja som ho videla,pekne schudol aj brusko sa mu uplne stratilo!super,gratulujem mu,nevedela som ze to bol tvoj muz 😉
Inak na daktorych komentoch sa ine neda ako pousmiat,ludia su fakt divni podaktori,a najme skodoradostni,nevenuj im pozornost lebo by to boli pre cloveka zbytocne nervy
@grimaska4 chutí mi oveľa viac ako prebio sweet. V tomto necítim takú umelinu.
@aninapomaranc
no u mna na 1.mieste ostavaju eritrit(u norbiho to je ten ZERO) a stevia,mne zase ten xylit je taky divny,ale asi preto ze som skor ako ho mala sladila som s eritritom ci so steviou,ktore su aj viac sladke,teda z nich treba menej.
a nevyhoda xylitu je ze predsa ma uhlohydraty aj kalorie(na 100g az 24g ch ☹ ,sice GI ma 3),ale eritrit ma nulove hodnoty 🙂
Ja pouzivam bezne umele sladidla...maju nula tuku,nula cukrov...viem,ze vela ludi tvrdi,ze su nezdrave atd,ale nikto to este nedokazal ziadnym pripadom...aj v knihe Dukanova dieta sam doktor Dukan odporuca aspatram alebo nejake podobne umele sladidlo...
@danussskah aj norbi ked zacal tak pouzival umele sladidlo,az potom vymislel norbi vyrobky...
@danussskah
mozes si vyggooglit o umelych sladidlach ake su nezdrave a kolko maju vedlajsich ucinkov,najdes dost aj vo wikipedii,raz som precitala mala som dost,jedine co pijem s umelym sladidlom je cola light a dufam tze coskoro bude aj so steviou sladena

@grimaska4 a kde sa da kupi ten xyliten.. 🙂