icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

adrienab
12. okt 2012

@editpiaf
Steviu dostanes kupit aj v normalnej lekarni a stoji cca 7-8 €, su to tabletky ako su aj dia sladidla.

grimaska4
12. okt 2012

@editpiaf
ja pouzivam aj steviu,ale praskovu nie tabletky,len pri stevii sa musi dat pozor na mnozstvo,lebo ak sa z nej da vela tak moze sposobit horku chut,inak najoblubenejsie sladidlo je u mna eritrit (norbiho zero),podoba sa chutou na cukor,nema ziadnu inu prichut a je velmi sladky,pouzivam aj na pecenie,xylit tiez nie je zly,ale sladky je podobne ako cukor,teda netreba z neho menej a kvoli tomu vyjde aj draho.
Inak tie vsetky druhy su prirodne sladidla

grimaska4
12. okt 2012

@editpiaf
inak ked ma sna blizku bio obchod,ci predajnu zdravej vyzivy,zozenies v nich steviu aj xylit,vo velmi dobre vybavenych predajniach aj eritrit.
Inak xylit aj steviu maju uz aj v Dm drogerii

baka13
12. okt 2012

@ultra Ahoj 🙂 Môžem poprosiť aj ja o poslanie receptíkov na diablik13@gmail.com Ďakujem pekne 😀

viera386
13. okt 2012

@grimaska4 ahoj poprosím ťa o preklad tohto receptu.Nie som z toho múdra.Je to z maď.stránky
Sütöttem egy piskótát sütőpapírral bélelt őzgerincformában:3 tojás fehérjét kemény habbá vertem,bele egyenként a 3 tojássárgája,xilit ízlés szerint,2 e.k. Norbi liszt,1 e.k. kakaópor és fél csomag sütőpor.Mikor kihűlt ketté vágtam. Az alsó piskótát lekentem a málnás puding felével:150g mirelit málnát,kb. 1dl vízben,ízlés szerinti xilittel felforralunk és 1 k.k. keményítővel besűrítjük.Erre jött egy réteg túró xilittel keverve,majd rá a lekvár másik fele és a másik piskóta.Keménnyé vert tejszínhabbal díszítettem volna,ha a xilittel kevert tejszínhabom,valami érthetetlen oknál fogva el nem vajasodik,...sehogy se tetszette nékije habbá vergődni :(,...de ugye édesen vajnak sem az igazi,...ezért belekevertem 4 szem kiengedett málnát villával szétnyomkodva,és a villával gyönyörű fényes és rózsaszín bevonó masszává kevertem,majd bevontam vele kivülről a sütit.A tetejére halmoztam a megmaradt túrót szintén 4 szem málnával összekutyulva,majd raktam a túró tetejére is málnaszemeket,és beszórtam a süti oldalait kókuszreszelékkel. 🙂 Takto mi to prekladač preložil Piškótový tortu pečený v papierom na pečenie lemované őzgerincformában: 3 bielky, porazil tvrdej peny, do každej z 3 žĺtky, xylitol na chuť, 2 e k Norbert múky, 1 e K. polovica paket kakaového prášku a prášku do pečiva. Keď vychladne, znížiť na polovicu. Dno piškótový torta s malinovým krémom s polpenziou lekentem: 150g mrazenej maliny, cca. 1 dl vody, xylitol podľa chuti a varíme 1 lyžička besűrítjük.Erre škrob bol vrstva tvarohu zmiešané s xylitolom, to bude jám v druhej polovici a poraziť druhý piskóta.Keménnyé boli zdobené šľahačkou, ak xylitol zmiešané so šľahačkou, akéhosi nepochopiteľného dôvodu, že nie je vajasodik, no ... vôbec nie ako ja pena vergődni: (... ale to nie je skutočný sladké maslo, ... tak to spí 4 zmiešaných szétnyomkodva vydané maliny s vidličkou a vidlice a ružové krásne lesklé náterové hmoty potom som zapojil ho mimo hore sütit.A narastené zostávajúce összekutyulva malina tvaroh tiež spí 4, potom dal top kvark je maliny očí a beszórtam strany torte s kokosovým orechom. 🙂
Ďakujem

grimaska4
13. okt 2012

@viera386
upecies piskotove cesto vo forme srncieho chrbatu,ktory vystelies s papierom na pecenie.Pouzijes 3 vajcia,bielka vyslahane do penista,pridas k nim po jednom vajecne bielky,xylit podla chuti,2 pol.lyzice norbiho muky,1 pol.lyzicu kakaoveho prasku a pol balicka prasku do peciva.
Upiect a ked cesto vychladne,rozkrojit v polovici aby si dostala dve casti.
Spodnu cast cesta som natrela polovicou malinoveho pudingu,ktory som pripravila nasledovne: 150 g malin (druh Mireli) dam zovriet s priblizne 1 dcl vody,pridas xylit podla toho ake sladke to chces mat a zahustis to 1 cajovou lyzickou skrobu (u nas maizena,solamyl)
Na tuto vrstvu som dala potom vrstvu tvarohu vymiesaneho so xylitom,potom druhu polovicu malinoveho pudingu a prikryt druhou castou piskotoveho cesta
Na vrch sa podla receptu dava smotana vyslahana so xylitom,ale mne slahacka nestuhla,ale vznikol taky jemny krem,ale som to nevyhodila,ale primiesala som do tej slahacky 4 bobule malin vidlickou rozpucenych,tak som dostala jemny ruzovy krem,s ktorym som povrch kolaca potrela.Okraje kolaca som posypala kokosom struhanym

Inak dobry blud ti prelozil ten prekladac 😀

tanac
13. okt 2012

@ultra mohla by som aj ja poprosit o receptíky... rojkovicova@yahoo.com dakujem 🙂

editpiaf
13. okt 2012

@grimaska4 no chcem si kupit steviu v obchode a na nete som nasla iba eritritol - http://www.bioworld.sk/index.php?route=product/... No krajina povodu Cina, tak akosi nemam odvahu ho odtial objednat, nikde inde som ho zatial nenasla.

grimaska4
13. okt 2012

@editpiaf
eritrit od nemeckeho vyrobcu najdes na www.slnecnica.sk , http://www.slnecnica.sk/produkt/erythritol-bio-... ,dokonca v bio verzzii,maju tam aj steviu ale susene listy,urcite su dobre tiez,sice take som nemala,ale praskove maju aj bio predajni ci v dm drogerii-nemas tie predajne v meste kde byvas?dokonca daktora uz tu pisala ze steviu zohnala v lekarni
A pozeram ze si okolie Presov,v Presove mate predajnu zdravej vyzivy-tam zozenies na 100%,mozno aj posielaju dobierkou

ultra
13. okt 2012

recepty a nejake rady update - zavesil som to na net - nieje na to ziaden "copyright" su to moje vlastne rady a recepty pozbierane na nete -budeto na nete zavesene 19 dni - staci kliknut na nasledujuci link alebo si ho napisat do prehliadaca a v dolnej casti najdete dva subory - recepty a rady (format .pdf)

http://leteckaposta.cz/789828611

.

daniela40
13. okt 2012

@adrienab aj ja maam...ale ta chut,nič moc 😒

editpiaf
13. okt 2012

@grimaska4 No steviu som akurat dnes kupila v DM, maju ju aj v bio predajni, to nemam problem zohnat, no nevedela som najst erytirol, no dakujem za link. Objednam 🙂

viera386
14. okt 2012

@grimaska4 ďakujem za preloženie.Google mi to takto preložilo,tak že ešte raz díky

viera386
14. okt 2012

@editpiaf mne sa podarilo steviu v Tescu okolo 2,9 200 ks,ale videla som ju aj v DM drog.

adrienab
14. okt 2012

@ultra
Dakujem, stiahla som si tvoje rady a recepty, nejake recepty mam postahovane aj ja. Ale napr. tie rady som ocenila, lebo ja som si zatial vsetko kupovala v Norbi predajni. Ale akurat minule mi zatko pozeral zlozenie norbi muky a tiez mi hovorila, ze to je sojova muka. Tak skusim si objednat na tom linku, co si tam uviedol. Ja momentalne uz dlhsiu dobu stojim s vahou, ale je pravda, ze som aj trosku zhresila :D...obcas, lebo sme mali svadbu- zenila som synatora a to sa jednoducho nedalo :D. Len sa nam nedari upiect chebik v pekarnicke, chutovo je dobry, len je taky hutny a tazky, neviem preco. Neda sa porovnat s tym, ktory sa predava v Norbi predajni. Ale snad raz prideme na to, v com je problem :D. Este raz dakujem.

ultra
14. okt 2012

Pre adrienab: Problem je ze sojova muka neobsahuje lepok a preto ani nekysne - ked sa prida klasicka muka tak trosku kysne ale cas v ktorom ma kysnut v pekarnicke je kratky a nestihne vykysnut - preto odporucam nechat ho (dlhsie) vykysnut klasicky a az potom upiect. Odporucam pouzit aj prasok do peciva - ten trosku odlahci masu cesta na chlebik.

janine6623
14. okt 2012

tak zajtra bude tyzden co som zacala aj ja s norbiupdate. som po porode, malicka bude mat sedem mesiacov a srojim s vahou od porodu. mam problem po porode aj so stitnou. chcela by som si s tymto stravovanim nastartovat metabolizmus.zatial mam objednane U14ky a porom po mesiaci uvidim.
@editpiaf sme na tom asi podobne, len s tym rozdielom ze ja som okrem nechanych kil v porodnjci este nic vobec neschudla a ro kojim uz pomaly sedem mesiacov, este ze aspon nepriberam
@adrienab ako dlho ste mali u14ky a kolko sa vam podarilo schudnut za mesiac

janine6623
14. okt 2012

prosim vas kde by som si vedela kupit dvd s cviceniami norbiho al. reky

janine6623
14. okt 2012

@zuzu8655 ako sa ti dari schud utim, ja tiez este kojim a stravujem sa podla norbiho ale este iba tyzden

zuzu8655
15. okt 2012

@janine6623 no dost to flakam, nieco som schudla...ae nic moc 🙂

grimaska4
15. okt 2012

@janine6623
na Slovensku len v update predajniach kupis ich dvd,v madarsku hocikde ale cez internet objednat,ale neviem ci posielaju aj na slovensko.
Mrnkni na www.tornavide.hu ona ma tiez dobre cviky ma tam take ukazky,ona svoje dvd posiela aj do zahranicia,alebo za lacnejsie ako dvd stoji si mozes u nej stiahnut.
Ak vies po madarsky najdes na jej stranke o tom 😉

slosik
15. okt 2012

Ahoj, chcela som sa opýtať, či pri pečení chleba je vylúčené droždie, keďže sa tu spomína prášok do pečiva. A ešte jedna vec, ten obed treba naozaj zjesť do 12. Som v práci a v tento čas nemám šancu obedovať. Ďakujem

janine6623
15. okt 2012

@grimaska4 vies mi prip. poradit kt. je z tych dvdcok,vhodne po porode?

adrienab
15. okt 2012

@janine6623
U14 som si objednavala od februara toho roku a teraz tento a minuly tyzden som si zacala objednavat uz len obedy podla chuti :D a schudla som cca 12 kg. Ale priznam sa, ze obcas aj zhresim a zhltnem hocico :D. A este necvicim :D.

grimaska4
15. okt 2012

@janine6623
zalezi od toho ako si na tom ,teda aku mas kondicku(ci si predtym cviccila alebo nie).
Ale inak v pohode mozu aj zaciatocnici,ked nevladzu nech si daju oddych.Inak na kazdom dvd ma cviky na vsetky svalove partie (najnovsie dvd z roku 2011 je dost tazke)
Inak vela cvici s Jillian Michaels a ju najdes na youtube,alebo cindy craword ma cviky dvd ktore je urcene zenam hned po porode(tiez najdes an youtube take 10 minutove videa)

janine6623
17. okt 2012

kolko chudnete za tyzden? viem ze je to individualne ale ja som za prvy tyzden schudla iba 1,5kila a znami s tym istym menu 4kila za tyzden. a to,ani nie vzdy zjem cele porcie, fakt si nic okrem toho, nedam. pijem len neperlivu vodu, prip. caj a niekedy jednu kavu za den aj to bez cukru.

viera386
17. okt 2012

@janine6623 nečítala si knihu??? mesiac sa nemáme vážiť./neoddolala som ani ja/ ale 1,5 kg za týždeň je pekné.Lepšie je chudnúť pomalšie.1.Je to zdravšie2. jojo efekt je sviňa a rychlo schudnúť= rýchlo pribrať,hlavne ak sa vrátiš ku svojmu str.náviku.Mám za sebou xx diét. Viem o čom hovorím. Buď trpezlivá.Možno máš iné menu ako známa a aj každý reaguje inak. Takže klídek a hlavne vydržať!!!!

janine6623
17. okt 2012

@viera386 nie ja knihu nemam, len ma prekvapilo ze,znami jedia presne to iste a oni schudli,uz cca,4-5kg.trpezliva som a vydrzim len ma to,stve ze neciemmpo,porode schudnut, ale,na druhejmstrane som najstastnejsia,ze mam maly poklad doma.

viera386
17. okt 2012

@janine6623 neboj,určite schudneš,držím palce

ultra
18. okt 2012

@adrienab - Obed od Norbi - pokial je v 1 tak ho mozes ziest aj vecer - ja osobne si uz objednavam iba obedy a obed si rozdelim na mensiu a vecsiu polovicu - vecsiu polovicu si dam na obed (uplne to staci) - okolo 15,00 si dam nieco sladke (ja sladke proste musim)- ale samozrejme splnajuce Update1 (zistil som ze ked si nedam olovrant - tak som vecer viac hladny a pojem aj somariny co by som nemusel) a druhu - mensiu cast z obeda si davam okolo 17,30.