Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
Ahojte, aj ja som poslala žiadosť o prijatie do skupiny Update na fb. Chcem sa začať stravovať podľa Norbiho a nakupovať aj jeho potraviny. Nijakou diétou som nikdy neschudla. Len som sa trápila hladom. Toto je pre mňa prijateľný spôsob. Verím že to vydržím spolu s Vami. Potrebujem dať dolu veľmi veľa zhruba asi aspoň 10 kg teraz mám 74 a chcem isť na 65 -64 kg.
Držte mi palce prosím
ahojte,chcem sa spytat ci je tato sojova muka o.k?Hodnoty v 100 g výrobku Energia 1807 kJ bielkoviny 12,9 sacharidy 7,6 g tuky 20,4 g Dakujeeeeem
@katkarv
ta muka je ok,v pohode ju mozes miesat s normalnou mukou 1:1.Ked zoberies ze biela muka ma cez 70g sacharidov na 100g,tak tato je ok,ja som sice nasla taku kde mam len 3 g uhlohydratov
Ale mozes ju pouzivat aj normalne len ako cistu muku,ak ti nevadi ta trosku jej "ina" chut
Ahojte, ja by som sa chcela spytat, aky kod ma granatove jablko a hruska. Mam novu knihu, ale hrusku som v kodoch nasla len hrusku stavnatu, ta je U2. Ja myslim obycajne zelene tvrde hrusky, inde na internete som nasla, ze maju nizky GL.
(Potravina GI GL Kalórie Vláknina (gm))
Hruška 33 10 125 2
zdroj http://nadvaha-dieta.meu.zoznam.sk/z-coho-sa-sk...
Neviem sa zatial moc dobre orientovat v tych rozdeleniach, kedze v knihe je to dost neprehladne, potraviny nie su zoradene podla abecedy.
ahojte, prosim popiste mi niekto ako sa orientovat v pocitani uhlohydratov, vcera v predajni mi bolo povedane,ze vraj polystyren ma vysoke mnozstvo uhlohydratov, tak uz neviem ako sa mam v tom orientovat. mam pred sebou psenicno razny kde je 5,5 g na platok. to je vela? kolko by mala mat potravina? dakujem
@barunka_1
jasne ze ma vela ☹ ,preto ho mavaju aj v dennom menu na olovrant..
Uboha predajna,never im vsetko ,teda nenalet,ide im o to aby si kupovala ich vyrobky,a ked uz zoberieme tie jeho ripsy,tak na 1 kus vyjde az 8 g uhlohydratov,ja mam doma spaldovy polystyren s 5g uhlohydratov na kus.
V pohode si daj 3 ci 4 kusy neboj sa nezacnes priberat 😉
@summer_103
granatove jablko aj hrusky su U2 (podla norbhio),ale daj si ich v pohode aj vecer ked dostanes chut,neber tu knihu ako bibliu,ja som ked chudla jedavala po veceroch aj ovocie ine ako U1 a schudla som,drzim si vahu,prezila som.v pohode si dam ajteraz po veceroch kivi,pomaranc a najme cerstvy ananas
@grimaska4 dakujem. ja jedavam ovocie len doobeda na desiatu, tak som zvyknuta, len som chcela jest co najviac U1, tak preto sa pytam. Aspon tak som to z tej knihy pochopila, ze U3 by sa mali len minimalne v krajnom pripade a U2 len polovicnu davku a a len dopoludnia.
Ja jedavam na ranajky ovsenne vlocky s bielym jogurtom
Desiata - ovocie
Obed - maso, ryba + zemiaky, ryza, cestovina + zelenina (salat, grilovana atd)
Olovrant - zelenina (napr. pol salatovej uhorky, mrkva, ...)
Vecera - listove salaty, cherry paradajky + tuniak, alebo syr s citr. stavou a ol. olejom pan. a NECHUDNEM
Nepijem sladene napoje, nejem casto sladkosti, proste neviem kde robim chybu... asi mam spomaleny metabolizmus.
@summer_103
ano,lenze v knizke pise aj to,ze neodporuca sa velmi len u1 jedavat,lebo to sa neda dlhodobo ci naveky dodrziavat,a raz dakedy,ked clovek zacne jest aj U2 U3 moze nastat jojo efekt,alebo dajake plus kila ktore tazko pojdu dole
Ako dlho sa tak stravujes? Aku mas vahu,teda kolko chces schudnut?
Inak norbi system nie u kazdeho funguje,aj tu na fore boli baby co vobec nechudli
@grimaska4 Ja sa takto stravujem dlhodobo, je pravda, ze cez vikendy to moc nedodrziavam... Podla Norbiho som zacala len tento tyzden a potrebujem zhodit 5 kg ktore som pribrala za posledny rok. Pribrala som potom ako som prestala intenzivne cvicit. Predpokladam, ze je to u mna sposobene sedavou pracou a nedostatkom pohybu ze mi ta vaha dole nejde.
Takze som sa rozhodla zacat podla Norbiho, aby som mala nejake hranice co sa stravy tyka, budem to dodrziavat aj cez vikendy a musim zaradit viac pohybu, len keby toho casu bolo viac...
@summer_103
tyzden nie je az taky dlhi cas,pockaj este,sice mne uz po tyzdni klesla trosku vaha ked som zacala s norbim,ale prestala som sa casto vazit,za prvy mesiac som dala dole 3 kila,tiez som chcela malo schudnut,prvy ciel bol 7 kil(dostat sa pod 60kg),ale kedze to fungovalo isla som dalej ,ale ked sa da,pridaj nejaky sport,hoci z youtube nejake cvicenie,ci fitko,beh-pojde to rychlejsie
Ale ked si predtym casto dietovala,mozno mas rozhadzany metabolizmus a kym sa u teba zacne chudnutie to potrebuje cas.telo totiz nevie,ze ked si stanovine chudnutie,ze vedome davame telu menej stravy, a pekne si uklada zasoby
@grimaska4 Ja mam v plane vazit sa 1 za tyzden, ale viem ze to nemusi byt vobec smerodatne. Hej viem, ze musim pridat pohyb, uz sa na to odhodlavam 🙂
Poradis mi este kam sa radi kava s mliekom bez cukru? A bylinkove caje mozem pit hocikedy?
@summer_103
kava s mliekom je U1,pridaj sladidlo (steviu xylit,eritrit namiesto cukru),mlieko plnotucne je U1 ,polo je U2-takze sa nebat tucnych mliecnych vyrobkov,bylinkove caje sa mozu tiez,ja ich pijem tiez a v takom chladnejsom obdobi davam si z medom aj poobede ked dostanem chut-snad ma lyzicka medu nezabije 😉
@grimaska4 ja nastastie nesladim nic, len obcas med do bylinkoveho caju 🙂 Teraz med vecer vynecham ked chcem schudnut, ale postupne ho urcite zaradim spat ked schudnem. Steviu mam doma, tabletky aj tekutu ale nechuti ani mne ani mm, kupila som to jemu miesto cukur do kavy, ale odmieta to, ani sa mu necudujem 😝 Vyskusam ten xylitol, ma dufam ze ma lepsiu chut ako stevia.
@summer_103
zalezi od toho aku steviu kupujes,vascinou maju nejaku zvlastnu pachut,moja nastastie nie,takze ja som spokojna 😉 ,xylit nema ziadnu prichut inu ako cukor,ale eritrit je ovela sladsi,teda aspon u mna 😉
@barunka_1
ak mas knihu norbiho,urcite si si vsimla ze na konci knihy ma jedalnicek od 125 g uhlohydratov az po 150g na den.
T.j. norbi update ma max.dennu davku uhlohydratov 150g,ak dokazes mozes mat aj 120 ci 100 g denne (ak si cukrovkar tak radsej nie),a kedze by sa malo 5x denne stravovat ,ak zoberieme dennu davku uhlohydratov 150g tak vyjde ti na porciu 30g uhlohydratov.Samozrejme ze sa to mnzostvo neda presne dodrziavat na ranajky ci a obed,lebo niekedy tie jedla maju vacsie hodnoty ako 30g,preto sa treba snazit poobede a vecer tu hranicu do 30 g dodrziavat,takze ak jes tie polystyreny na veceru a jeden ma 5g uhlohydratov daj si v pohode 6 kuskov,k tomu sunku ci tuniaka ci hocijaku bielkovinu a nejaku zeleninu(zeleninu medzi uhlohydraty nemusis ratat,lebo ma vascinou len nepatrne mnozstvo uhlohydratov a vela vlakniny-zo zeleniny sa priberat nebude)
Neviem este ako ti to ma napisat aby si chapala,ale dufam ze uz si to nejako pochopila 🙂
@katkarv
super!! drzim ti palce nech ti pojde aj tak nadalej!
Ale nezabudni ze to chce cas,za mesiac to vsetko plus nemozeme mat prec,ved sme to za mesiac nenabrali,ale tiez za dlhsie obdobie
ja pouzivam inak tuto sojovu muku s 3g uhlohydratov http://www.e-biomarkt.de/Getreide-Mehl-Muesli/M...
@grimaska4 ahoj, prosim ta co pecies z tej sojovej muky? Miesas ju so psenicnou na miesto toho master mixu?
@summer_103
chlieb si sama nepeciem,ale pouzivam ju vsade,kde sa muka pouziva (zahustenie,placky napr.),a na rezne ci na pecenie kolacikov miesam ju este s mandlovou mukou(to su pomlete mandle),vacsinou miesam s celozrnou mukou,bielu muku uz malokedy mam doma
@grimaska4 o mandlovej muke som este nepocula, ale mlete mandle mam rada. No to asi len do sladkych kolacov, nie? Ja som z celozrnnej skusala piect rohliky, ale boli velmi tuhe, nechutili dobre a tiez sa snazim davat celozrnnu aj do muffinov ked robim, ale chcelo by to nejake odskusane recepty...
@summer_103
mandlova muka=mlete mandle(predavaju v biou obchode,ale su dost drahe,skoda ☹ ),sladke nie su,ja ju pouzivam aj na obalovanie reznov.
A kadejaka muka ina ako biela chuti inak,ale musime si na tu inu chut navyknut,lebo inak sa nedaju taketo veci pouzivat,mne to tiez dost trvalo kym som si zvykla
sojova odtucnena muka 500g + 1 kg celozrnnej hladkej muky - a mam 1,5 kg mastermixu - cena 2,10.-Sk. Robim s toho mafiny, palacinky, halusky, knedlu, kolace - proste cokolvek - tento vykend skusim chleba.
extrudovane chlebiky naozaj obsahuju viac uhlohidratov - treba kupovat celozrnne alebo v Jednote-coop som objavil chlebiky podobne tym macesovim od Norbiho - ale sa mi zdaju chutnejsie a obsahuju menej uhlohidratov ako "extrudaky" - zajtra hodim presny nazov

@editpiaf ja som kupila tu knihu na kucharky.sk