Norbiho update. Ako sa vám darí?
Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉
@viera386 - Bio Agávový Sirup sa dá kúpiť v Nemecku - reťazec NORMA, jedna polievková lyžica - čo je mimochodom dosť sladké obsahuje 65 kcal 3% GDA. - 15g sacharidov, čiže v pohode splname aj norbiho normu 30g na porciu, ak si s tým na raňajky osladíš tvaroh, alebo jogurt tak ešte aj sacharidy ušetríš. Do čaju stačí jedna čajová lyžička, to je len 5g sacharidov. Glykemický index ma nízky, takže v pohode.
@mima8585
a aku marmeladu si kupovala?ja som sa od norbiho dieteticky pytala,preco je marhulovy dzem U1 ked marhule norbi zaradil do U2 ☹ .dostala som take neadekvatne vysvetlenie(ja som osobne ten dzem inak nikdy nekupovala),ale baby mi potom na madarskom fore pisali ze preto,lebo marhulovy dzem od norbiho je 60% z jablk!!
Tak ja sa tiez cudujem,zo zakona ako sa to moze predavat pod nazvom marhulovy dzem,ked to marhule skoro ani nevidelo.
A este kopu vyrobkov,najme pekarenskych sladkych peciv sladi fruktozou,o ktorej sa vyjadruje ze to jed !!Takze tolko o nom,ide mu o biznis ako kazemu inemu-skoda.
Inak ja co mam od neho pravidelne to sladidlo Zerom a cestoviny,struhanku od neho nekupujem uz nasla som celozrnu u nas a muku pouzivam sojovu bio a mandlovu,ktore miesam z obycajnou.A este paru baleni praskovych pudingov mam od neho,lae ak mi doju viac nekupim,ma uz haas dietne pudingy,ci dr.oetker osladeny xylitom ci eritritom a bude ok
@grimaska4 ja som kúpila čučoriedkový - ale čučoriedok veľmi malý podiel.. Mohla som mať dva za to. No ved, a fruktoza nič moc... Ja sladím tým bio agávovým sirupom, ale veľmi málo, ak môžem, snažím sa nesladiť. Ak mám veľmi chuť na niečo sladké tak vypijem colu light. Vraj je to U1, a neškodí, no čo ja viem, či neškodí ... Samé svinstvá sú tam, ale vravím si, raz za čas ...
Ja som v Nemecku kúpila Dr. Oetker hotový puding bez cukru a Muller mliečnu ryžu bez cukur, majú rôzne príchute, a myslím, že už aj v Metre u nás tiež majú. Inak sú aj dobré Jogurty z Lidlu 150g zo sucralozou. Tiež ma zarazilo, že mi povedali, že salámy v obchode sú U3, lebo obsahujú veľa cukru, Čo som pozerala etikety, tak na poloschých je obsah sacharidov neuvedený, že obsahujú len stopové množstvá, ktoré glykémiu vôbec neovplyvnia.... Aj tak si myslím, že treba dávať pozor aj na tuky, nie len cukry. Dr. Bukovský vravel, že najhoršie čo môže byť pre chudnutie a zdravie je mastná sladkosť... Peknú nedeľu želám všetkým.
@mima8585
ja zijem v rakusku,ale od müller light produkty som nenasla este-sice som velmi ani nehladala,inak v lidl maju masove vyrobky co su ok a maju vysoky podiel mesa,daktore az 90%-od firmy Linessa,tato firma ma aj musli tycinky so sladidlom-zlozenie podobne ako norbiho,ale ovela lacnejsie(inak norbiho musli tycinka kokosova je velmi dobra).
Colu light pijem aj ja,bohuzial mi chuti,ale zdrava nie je-je plna umelych sladidiel,ale ked to tak zoberieme,tak ani obycajny vzduch co dychame nemame uz zdravy
A na salamy ti povedali ze su U3-jasne,aby si kupila update,fajne predrazene a chut o nicom.V Madarsku uz z neho podaktori srandu robia,ze zaraz bude update maslo,aj vajcia..
Ja si myslím, že normálnu salámu, teda tú kvalitnejšiu, nie úplnebračky môže byť U1, lebo tých sacharidov fakt obsahuje len malé množstvo, čiže minimálny vplyv na glykemický index, a proti tukom Norbi nenamieta .... Sesternica mi vravela, že v Metre a v Spare kupuje tie muller light, a že je tam celom dosť produktov, ktoré vyhovujú update 1. Myslím, že u nás tiež ked sa človek poobzerá, nie je to také zlé. V lidl v SKsom napríklad našla paštéku, nepamätám presne aký podiel mäsa, ale vysoký, vo sklenenom obale, bez pridania cukru, takže U1. A je to fakt podstatne lacnejšie. Škoda, že zvíťazil biznis nad zdravým rozumom, myšlienka dobrá, a tá realizácia.... No presne ved také maslo, či syr, je úplne jedno kde kúpim, ak je to čajové, tak všetky čajové musia mať rovnaké parametre, len Norbimu zaplatíme viac.
sojovu muku kupujem (objednavam) na stranke solcanka.sk - postovne je v cene vyrobku. no nekup to.
Tu je obrazok toho extrudovaneho chleba ktory si kupujem namiesto maces-u - v coop Jednota - je to 200g balenie
http://www.supermarktcheck.de/img/product/pictu...
Obsah na 100g
calorie - 1048kJ/247kcal
protein 11 g
carbohydrate 45g
s toho cukor 2g
tuk - 3g
s toho naítené mastné kyseliny 0,5 g
vlaknina 19 g
sodium 0,6 g
Ahojte, dnes som kúpila u nás v jednote chlebík, ktorý je spomenutý v predchádzajúcom príspevku. Majú aj so sézamom a tam je uhľohydrátov ešte menej. Na 100 g je to 36 g uhľohydrátov. Jeden plátok má cca 8 g a pripadá naň 2,9 uhľohydrátov. Chutia ako klasické knäckebroty. Cena balenia (200 g) je tuším 1,95 Eur. Odporúčam ochutnať.
Tak som podla receptu robil doma mafinky (s kusami horkej cokolady a lesnym ovocim (z Lidla) a aj tvarohovu tortu ako aj palacinky - vsetko s mukou miesanou (sojova + celozrnna) -vsetko bolo vynikajuce - odorucam.
Ahoj, uz sa tu pisalo o proteinovych napojoch biotech, scitec .... Viete mi poradit? Aky pijete,pre aky sa rozhodnut ??
Tie z UD predajne vraj nie su najlepsie :( Dakujem
@zsuzsu16
z update predajne nie su zle,praveze naopak,maju na porciu cez 25g bielkovin a k tomu v nich je pekne mnozstvo vlakniny,len cenovo ta vyjdu drahsie ako ostatne,5 kusov je v jednom baleni a stoja okolo 8 eur ☹ ,inak ja mam aj od nich a od firmy scitec protein delite sa vola,ak si na sladke bude ti to vyhovovat lebo sladke je to teda riadne,a maju roznu prichut(ja mam momentalne cokolada-kokos prichut),ale dobre su aj od firmy peak,ci biotech,daju sa objednat aj cez net
@grimaska4 dakujem! Raz bola na HU fore polozena otazka, ktore su najoblubenejsie a ktore najmenej oblubene UD vyrobky, a prave ten ich proteinovy napoj bol na vrchole najmenej oblubenych, tak len preto. Ja som zatial ziadny neskusala, kojila som. A tiez ta cena. Ja nemusim za kazdu cenu UD, ked viem kupit aj lacnejsie v takej istej, pripadne podobnej a velakrat aj lepsej kvalite-zlozeni. Pokukam na nete a nieco si objednam.
@grimaska4 dakujem! Raz bola na HU fore polozena otazka, ktore su najoblubenejsie a ktore najmenej oblubene UD vyrobky, a prave ten ich proteinovy napoj bol na vrchole najmenej oblubenych, tak len preto. Ja som zatial ziadny neskusala, kojila som. A tiez ta cena. Ja nemusim za kazdu cenu UD, ked viem kupit aj lacnejsie v takej istej, pripadne podobnej a velakrat aj lepsej kvalite-zlozeni. Pokukam na nete a nieco si objednam.
@grimaska4 skadke inak mozem🙂)
ahoj dievcata 🙂 neda mi nereagovat. tie, ktore vahate, nevahajte! nechce robit norbimu reklamu, skor vam chcem poradit. tak ja sa stravujem s norbiho stravou od leta. v prvom rade mi slo o zdrave stravovanie, nie o chudnutie (to bol az druhotny zamer hihi). spociatku som nahradila jogurty z obchodu za norbiho jogurty a pudingy (mnam vanilkovy!), neskor som si kupila musli tycinku, keksik, skusila som aj cokoladu..proste som si striedavo kupovala vyrobky, aby som vedela co tam maju. norbi hovori, ze strava by sa nemala miesat s normalnou domacou stravou, ale uprimne si myslim, ze tento vyrok je uz len cisto jeho reklamny tah 😝 ..takze takto som si vyskusala co mi chuti, co mi nechuti a chodievam nakupovat tam. jogurty, musli tycinky, sladkosti, natierky, pecivo som uplne prestala kupovat v obchode a oblubila som si norbiho vyrobky. obcas si kupim aj obed...je to zvlastne, ale teraz ked prejdem v obchode okolo sladkosti, vobec nemam chut kupit si kofilu alebo bielu cokoladu ako kedysi 😉 prosto som si uplne odvykla jest rafinovany cukor, jedine co sladim, je kava, lebo tu neviem vypit bez kocky cukru 🙂 a moj jedalnicek vyzera asi takto: ranajky (7.30) - straciatellovy norbi muffin, desiata (10.00) - 1 jablko alebo 2 blumy...proste ovocie, obed (12.00) - obed u nas v praci z jedalne a ked nemam orazeny, kupim si napr norbiho morcacie nadivoko, olovrant niekedy vynecham, ale veceriam vzdy okolo piatej a to si dam norbiho puding alebo nejake pecivko. samozrejme dodrziavat pitny rezim! 🙂
uz nebyvam hladna ani ma pocas dna nechyti "zravost"..takze rozhodne odporucam! a este vecer si zacvicim aspon pol hodinku (auto som vymenila za pešíka a rano si do prace odslapem vyse kilometra, nie je to vela, ale fajn pred ranajkami spalit nieco zo starych zasob 😀 ). takze baby nevahajte, ide to! citim sa lepsie, lahsie a nie som hladna. robim nieco pre svoje zdravie a to je najhlavnejsie! a nejake to kilecko slo dole, vsimli si to ludia v mojom okoli a aj ja som si vsimla, ze som trosku splasla tak celkovo, aj v tvari 🙂 drzte sa baby, urcite to skuste! 🙂
@noemi123
da sa pekne schudnut,ale aj zdravo zit na zaklade norbiho principu,nemusia byt k tomu update vyrobky,zbytocne predrazene a plne chemii a E-ok ako kazde ine.
Maju aj " vybornu" marhulovu marmeladu U1,ktore marhule ani nevidelo,s min.60%-nym podielom jablk a navyse sladene fruktozou ☹ .
Uz existuje toklo vyrobcov veci so znizenim obsahom uhlohydratov ,staci si len spravne vybrat,a cokoladu si kupim radsej sladenu so steviou alebo so xylitom,a dokonca ma vyjde aj lacnejsie ako update cokolada
co jedavate na veceru, ja este jem stale menuU14 ale casto je maces s natierkou a mne to uz nechuti, rozmyslam ze by som si kupovala,obedy a inac by som sa stravovala sama s potravinamy update
janine6623 -ja som mala dnes na večeru 2uvarené vajička,6ks morčacej šunky a cherry paradajky 🙂
@janine6623
tvaroh (zdroj bielkovin) so sladidlom,vanilkou a s ovocim napr.jahody,ci ceresne (ja mam z leta zamrazene),tuniaka z konzervy so salatom,alebo s nejakou zeleninkou,udeneho lososa,kuracie prsia zapecene k tomu zelenina,kuraciu pecen na cibulke,vajicka varene,ci volske oko,prazenicu so sunkou a s cerstvymi sampinonmi, mozarellu s paradajkami
Hlavne viac bielkovin a k tomu nejake uhlohydraty (z ovocia alebo so zeleniny napr.)
ahojte baby! tak od dnes zacinam s vami aj ja 🙂 zistila som, ze ja toho ani tak vela nepojem akurat vsetko v nespravnom case :D :D :D a potom som sa cudovala, ze nie a nie schudnut :D :D :D od dnes papam zdravo a uvidime ako to pojde 🙂 drzme si palce a podporme jedna druhu 🙂 pekny dnik

Ahojte, bola som na služobke v Bystrici, tak som sa stavila v Nu predajni, a bola som veľmi sklamaná. Ja patrím medzi tých, čo etikety dôkladne študujú kôli diabetu. Pani mi povedala, že používajú prírodné sladidlá ako xylitol a stéviu. Kúpila som si džem, že má vysoký podiel ovocia. Moja chyba, že som si to neprečítala na predajni, verila som im. Obsah ovocia skoro o polovicu menej ako v tom čo si bežne kupujem , obsah uľhohdyrátov vyšší a aj viac KJ. Tak načo to mám také drahé kupovať, ked viem minimálne to isté alebo o čosi lepšie kúpiť o polovicu lacnejšie. A toto sa môže? Keby som to nemala 100 km ďaleko, tak im to vrátimm.... A čo ostatné výrobky, máte podobné skúsenosti?