icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

ultra
14. jan 2013

@marienka2 - ja miesam odtucnenu sojovu 1/2 kg s celozrnnou hladkou s "Kauflandu" - 1 kg -takze to miesam v pomere 2:1 v prospech celozrnnej hladkej -

Sojova muka neobsahuje lepok - tym padom ani nekysne ani sa nespaja navzajom v ceste - preto miesam 2:1 - (ale potom uz nepridavam obycajnu hladku muku) pridavam malicko viac drozdia a nechavam dlhsie kysnut - a ide to (knedle s obycajnej haldkej muky uz v rodine ani nechcu) a dnes som si robil bryndrzove halusky (s takto meiesanej muky a boly super)

ked som to miesal v pomere 1:1 podla mojho nazoru som mal muku update - tu co treba este miesats hladkou .

ultra
14. jan 2013

@marienka2 - muku nekupujem zo stranky slunecnice cz. to som daval len ukazku - ja pouzivam odtucnenu sojovu muku - priamo odtialto - 1 percento tuku - namiesto 22 - http://www.solcanka.sk/bezlepkova-muka/sojova-m... (dufam ze to admin rychlo nezmaze (nechcem robit reklamu - iba pomoct -ja som zhanal tuto muku dlho)

ultra
14. jan 2013

Inak - dalsi moj objav - na palacinky a do kolaca som pouzival marhulovy lekvar od Norbi - (od buduceho leta si budem robit lekvar sam-ale dovtedy kupujem)

- V Tescu - vyrobky pre diabetikov so objavil lekvar - marhulovy (aj ine chute) - bez repneho cukru - parametre este o malicko lepsie ako udaje na Norbiho - avsak cena o cca 1/3 nizsia. (Chutia vyborne)

marienka2
14. jan 2013

@ultra Dakujem za rady velmi mi pomohli 😀 ak som dobre pochopila tak sojova muka z celozrnnou 1:2 je u1? Este ktomu dzemu ten je od firmy Hame ?

ultra
14. jan 2013

@marienka2 -Myslim ze Hame -ale niesom si isty - vecer upresnim

victory1
14. jan 2013

@grimaska4 no veru...uz som mala dnesfyzicku aktivitu, kedze som 20 minut vyhrabavala auto spod snehu...no a poobede ma caka to iste...vecer rotoped... a kedze nas to pocasicko caka do konca tyzdna, tak dufam, ze v pondelok budem mat aspon 3 kila dolu... 😀
A uz mam aj vymyslenu veceru...spenatovy privarok, bez muky, len s mliekom trochu zriedim a kybel cesnaku + tuniak vo vlastnej stave...mnam!

victory1
14. jan 2013

Mam taky nbavrh..teda mozno uplne blby...Ale nebudeme sem davat svoje jedalnicky, alebo sem - tam daky recept, pre inspiraciu?
Teda ja osobne som clovek bez kucharskej fantazie a mam problem nieco na sezratie vymysliet, aj ked nedrzim ziadnu dietu, nieto teraz... 😨

victory1
14. jan 2013

A este sa spytam, Krehke platky od Active, pohankove, zlozenie: ryzova muka, kukuricna krupica, 19,2% pohanka, zemiakova muka, kukuricna vlaknina, susena cibula, sol....Zaradit to do U2 alebo U3, prosim?

ultra
14. jan 2013

dolezite je pozriet sa ako to ma obsah sacharidov (cukrov)

grimaska4
14. jan 2013

@victory1
take zlozenie opis z balenia na 100g, kolko sacharidov,bielkovin,tukov atd obsahuje 😉

amalka72
14. jan 2013

@victory1 ja mám na večeru rada polievky bez zahusťovania a pritom sýte- rajčinovú so syrom a všetky krémové smotanovo-zeleninové- brokolicovú, špargľovú, špenátovú, šampiňónovú, kukuricovú, šošovicovú...a potom šaláty, šopský s kopou slaného syra, alebo mix šalát zelený+ prošuto, cherry rajčiny, slaný syr, alebo mix šalát s tuniakom v oleji, rajčinkami a cibuľkou...niekedy si dám len syr, šunka, vajko na tvrdo plus zelenina...a inokedy jem všetko doradu čo predo mnou neutečie :D ja nechudnem len sa snažím zdravšie fungovať, hlavne na noc sa neprežierať (nie vždy sa podarí) ale držím palec 😉

stefany84
14. jan 2013

@victory1 ja zvyknem vecerat polievky, zohreju a oklamu zaludok, alebo knackenbroad s vajickom, natierkou, sunkou, syrom + zelenina... a ked stale neviem co so sebou tak si urobim malu kavicku s plnotucnym mliekom 😅

stefany84
14. jan 2013

minule som bola dost kriticka k update vyrobkom, lebo skoro nic z toho co som kupila v norbiho obchode mi nechutilo, ale vcerajsi nakup ma presvedcil, ze treba skusat dalej. Pekarenske vyrobky maju vyborne, kupila som cerstvy chlebik, cokoladovy croasant a mufin s cucoriedkami, vsetko bolo vynikajuce.... to je ale "luxusna" dieta 😵 samozrejme ze som to nezozrala naraz, ale strasne som uz potrebovala zamlsat 😎

grimaska4
14. jan 2013

@ultra
norbiho marhulova marmelada skoro neobsahuje marhule,ale je z jablk ☹ ,takze oblb,a este k tomu sladeny fruktozou..

gebeente77
15. jan 2013

len som nakukla po roku a pol 🙂 Pamatam si, ked sme tuto diskusiu s babami zacali 🙂 Ja uz Norbiho nedrzim, za jeho drzania som schudla asi 5 kg, ale co si sa vratilo,, ale je fajn, ze sa takto pekne drzite 🙂

janniia
15. jan 2013

@stefany84 aj pre mna su "najlepsi" na zhresenie 🙂 .. inspiraciu a poucenie ... 😉

victory1
15. jan 2013

@grimaska4 ahoj, pardon, vcera som uz nestihla..takze tie krehke pohankove platky od Active: je ich 70g - 10 kusov, ale na obed mi staci 5, pisu energeticku hodnotu na 100g: 1411,4 kJ, bielkoviny 8,2g, sacharidy 75g, tuky 1,5g. Tak, co myslis, U2, ci U3? A dakujeeeemky..

victory1
15. jan 2013

@amalka72 hm..polievky teraz v zime..dobry napad!

victory1
15. jan 2013

@stefany84 aha, jasne. A take, ze dake maso + zeleninka? Myslela som, ze take nieco budem robit, grilovanu rybu, upecene alebo varene maso - ja som zeleninou a milacikovi k tomu spravim ryzu a zemiaky. Lebo spekulovat a varit nieco uplne ine sebe a uplne ine chlapovi by som asi mala problem...

victory1
15. jan 2013

@gebeente77 no pekne! Takto nas tu demoralizovat! 😠 😀

gebeente77
15. jan 2013

@victory1 to nieee, ja som len asi bola leniva to dodrziavat a hlavne tie kvanta zeleniny sli hrooozne do penazi /lebo ja som pozierala vo velkom 🙂/

grimaska4
15. jan 2013

@victory1
ak som dobre vyratala na jeden kus chlebika vyjde 5,25g uhlohydratov,update rips ma 4g aj daco,v pohode mozes jest ako U1 🙂

lemge
15. jan 2013

ahojte 🙂 tiez som zacala v pondelok tohoto norbiho.nekupujem v obchdiku,sama si varim.chcem dat dole aspon 10kg,ide jar a predsa nebudem kupovat novu garderobu 😀
no chcem sa poradit.nenasla som grepfruity-kedy sa mozu?mozem do 22.00? 😕 poradte...dik

victory1
15. jan 2013

@gebeente77 tak no dobre....nedemoralizujes... 😎

victory1
15. jan 2013

@grimaska4 waaw! super, dakujem... 😉 si dobry matematik🙂

victory1
15. jan 2013

@lemge v takom norbi pokeci, co ja mam, je uvedene, ze grepy su U1, cize moze fuuurt🙂..no, ale este si radsej pockaj, kym ti poradi skusenejsia norbitacka, ja "frcim" na diete tiez len druhy den 🙂

grimaska4
15. jan 2013

@lemge
grepy (na 100g 7g ch GI 25),pomelo,mandarinky su U1 🙂 ,ale to pise aj v knihe,teda ak ju teda mas

grimaska4
15. jan 2013

@victory1
staci sa na zlozenie mrnknut stale a podla toho sa daju vyrobky pekne zaradit 🙂

nitrankanr
15. jan 2013

@lemge na 1.strane tejto diskusie je celkove rozdelenie, je to skopirovane od Eriky z mmb http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=40975

ultra
15. jan 2013

75 g zo 100 g uhlohydratov -tak to by som medzi U1 urcite nezaradil.(moj osobny nazor) Samozrejme ze je to vzdy lepsie ako obycajny biely chlieb alebo rohliky....ale podla mna je to zbytocne vela. Ja papam s obsahom 36 g s toho cukor 2 g na 100g - Bio-Vollkorm Knacke - so sezanom (1098kJ/261kcal)- je to s celozrnnej raznej muky - a su podla mna chutnejsie ako "update-maces" - balene 200g - Jednota coop

Vsetko kyslejsie ovocie ako grep , pomaranc, mandarinka, maliny, cernice a podobne su U1