icon

Norbiho update. Ako sa vám darí?

elina313
30. jún 2011

Ahojte kočky, máte niektorá skúsenosť s Norbi update ?
Skúste poradiť, čo ste jedli, ako sa vám darí dodržiavať čas jedenia a budem rada, ak sa pridajú aj kočky, ktoré práve začínajú ... ja idem skúsiť tiež 😉

elina313
autor
5. dec 2013

ahojte kočky, som zakladateľka skupiny a teší ma, že stále pokračuje 🙂)) jéééj, skôro vôbec sem nechodím, preto ak ma prosíte o pridanie do súkromky, prepáčte, že nereagujem ... ani netuším či tam ešte kočky sú.
Na druhú stranu Vás chcem motivovať. Verejná skupina má svoje výhody, pretože sa sem každú chvíľu niekto pridá a motivuje stagnujúcih, alebo naopak príchod niekoho nového ozrejmenie princípov, nakopne viacerých... S láskou vám môžem povedať, že Norbi považujem za jediný, zdravý, účinný len s ohľadom na hodiny systém stravovania. O diéte nehovorím, pretože to nie je diéta, áno priznám sa po dosiahnutí svojej vytúženej váhy, s prívalom stresov, som sa zopsula a jedla piate cez deviate bars kedy ... uvedomila som si to dostatočne skoro a pri vrátení k podstate a princípom Norbiho sa váha upravila.... Stravovanie mi jednoducho príde už bežné ... nič mi nechýba lebo všetko do 12 - tej môžem 🙂)) keď som chcela ozaj schudnúť, tak som si len dávala pozor, aby tých priberacích vecí do 12 bolo čo najmenej, ale určite ak som mala chuť raz za čas na horalku s kávou, dala som si ju bez výčitiek. Nezabúdajte na zdravé tuky, ktoré pomáhajú schudnúť : obyčajné maslo, domáca ! bravčová masť, kokosový tuk, či skutočne kvalitný olivový olej. Veľa vodičky s citrónom, ktorý neutralizuje kyslosť organizmu, prechádzky po vonku a verte mi, že vaša vysnená váha bude čochvíľa tu. 🙂
S láskou Soňa

elina313
autor
5. dec 2013

aha a ešte predsa len niečo - nikdy som nič nekupovala špeciálne 🙂 na raňajky som jedla 1 pečivo a múku som sa snažila obmedziť čo najviac 🙂 čaj som pila s medom, stévia nestévia, tie tabletky mi boli nechutné, ak je to tabletka, nikto ma nepresvedčí, že je to prírodné. Rozmýšľam sedliackym rozumom, to čo nám príroda dá, to je zdravé pre mňa, mlieko najlepšie z automatu ... žiadne odtučnené alebo niečo, prisám bohu sa radšej prejdem 2 x, nič nízkotučné nepovažujem za zdravé, radšej si dám menej ale nebudem jesť upravované potraviny a ovocie som jedla max. do 15 🙂

brezulllka
5. dec 2013

Ahojte!!
Aj ja by som sa k vam velmi rada pridala..s norbim som zacala tento pondelok a zatial sa drzim..pociatocna vaha 74,5kg pri vyske 175 cm, takze taých 10kg by som dala rada dole (ak to bude viac tak sa nenahnevam) To by bola akurat vaha ktoru som mala na strednej skole ked mi bolo 15🙂potom som sa postupným 5ročným stresovaním v skole dostala na vahu 85kg..pri tejto vahe som aj otehotnela..Ked som isla rodit mala som 101kg!!!!az mi prislo zle ked som sa postavila pred porodom na vahu...behom 5dni co som bola v nemocnici som sa dostala na 87kg...z porodnice som odchadzala s pocitom ze to je nie je az take strasne mam len dve kilecka navyse to schudnem rychlo a urcite to pojde aj viac dole...No lenze ralita bola ina na materskej som este viac pribrala a vypapkala som sa na 115kg!!!!nosila som rifle velkosti 48-50!!!no uplna katastrofa nikto ma nespoznavala citila som sa strasne stranila som sa ludi...nerada na to spominam potom ako som nastupila do prace (už to budu 2roky) som sa pekne dopracovla na moju terajsiu vahu..cize 40kg islo dole..ale tych desat mi este stale zostalo a nemozem s nimi uz vyse pol roka pohnut..ale bude to tym ze sposob akym som tie kilecka schudla nebol prave najzdravsi..mam urcite spomaleny metabolizmus a ochabnute svalstvo..preto som sa rozhodla ze to skusim zdravsie a bojim sa aj jojo efektu lebo pri takom velkom ubytku hmotnosti urcite nastane ak sa nezacnem stravovat vyvazene a zdravo...zacala som aj cvicit kupila som si eliptikal tak chcem aspon 5x do tyzdna 30min aj viac ak sa bude dat a budem stihat..robim 12. aj denne aj nocne..rano vstavam o 4. takze ked pridem vecer okolo osmej domov z roboty som mrtva...ked si zoberem ze este musim navarit pre seba aj pre mojich chlapov a do toho to cvicenie je to dost komplikovane ale pokusim sa....Dufam ze sa mi to podari a dosiahnem svoju vysnivanu hmotnost 🙂

brezulllka
5. dec 2013

Moj dnesny jedalnicek:
ranajky- celozrnna žemlicka, kuracia sunka,uharok,paprika, zelený čaj
desiata-kava s mliekom,mandarina, 2maslove suseniky
obed-zeleninový salat,kuracie kusky,biely jogurt
olovrant-zeleninovy salat
na veceru sa chystam na cottage uvidim najskor by som si chela zacvicit a potom sa napapat 🙂

elina313
autor
5. dec 2013

@brezulllka kľudne si si mohla dať na žemličku poctivé maslo so šunkou, nezabudnite tuky sú potrebné, aby tie naše nás opúšťali 🙂

brezulllka
5. dec 2013

no nad tym som aj rozmýšlal, mam nieco prestudovane aj o paleo diete a viem ze je doležite papkat tuky a na cukry radsej zabudnut🙂len rano som akosi nestihala ked som sa ponahlala do roboty...

brezulllka
5. dec 2013

No tak cvicenie uspesne za mnou;) jedlo na zajtra prichystane a namiskovane;) normalne ma to zacina bavit...dufam ze mi toto nadsenie dlho vydrzi...a este som.zabudla do jedalnicka napisat ze som.vypila asi dva litre zeleneho caju a dva litre cistej vody..rano si vzdy navarim plnu konvicku zeleneho nesladeneho.caju a mam litrovu flasku na vodu a snazim.sa ju cez den aspon raz dopnit...aspon sa naucim pit;) lebo na to ja zabudam niekedy mi stacili tri kavicky za den a na vodu som.ani nepomyslela...

elina313
autor
5. dec 2013

moja večera 🙂

brezulllka
6. dec 2013

Dobre ranko!!budicek rano o stvrtej... Tak sa mi nechcelo vyliezt s postele :( od siestej uz zarezavam v robotke...na ranajky som.si dala dva platky celozrnneho chlebika, banovecka natierka,sunka, paprika( cervena,zelena,zlta- mnamka),pol encianu( ranajky dost bohate ale nech ma to zasiti).... Na desiatu bude zas kavicka,dve maslove susienky a pomaranc. Na obed som si spravila udene tofu na sampionoch a ako priloha brokolica. Olovrant zase zeleninovy salatik a na veceru cviceni biely jogurt alebo tvaroh... Zacala som na eliptikale intervalovy trening je to teda poriadna zaberacka... Ked.si teraz pozeram moj jedalnicek( zapisujem.si do.zosita vsetko co zjem a aj v aku hodinu) tak sa cudujem ake mnozstvo potravin do.seba dostanem a nepriberam z toho... Mala som dni ked.som bola iba na kave alebo na jednom acidku... Citila.som sa unavena uplne bez energie a teraz jej mam na rozdavanie a to som.este len zacala... Ked este zbadam aj ubytok na hmotnosti (ale vazit sa budem az po mesiaci,nemam doma vahu som ju vyhodila prec lebo som na nej stavala aj trikrat denne) tak budem najstastnejsia.... 🙂

dejnuskaa
6. dec 2013

Ahojte,
Existuje skupina norbi update tu na MK? Ja som momentalne na dukanovej diete a nahodne som natrafila na tuto🙂 Celkom sa mi pozdava neviete kde by som si vedela o nej precitat viac? Ako napr. Rozdelit potraviny do casovych skupin, co s cim kombinovat... Viem, ze existuje kniha ,ale kedze som si len prednedavnom kupovala 2 dukanovske nechce sa mi kupovat dalsia len " na prestudovanie"

Dakujem,🙂

brezulllka
6. dec 2013

Takze aj dnesne vecerne cvicenie som zvladla... Ale som mrtva este ze zajtra nemusim rano vstavat do prace lebo veru varit sa mi uz nechce ;) zajtra ma caka krst mojho maleho krsnatka tak dufam.ze odolam kolacikom... Dnes som sa ovladla zastavili sme sa u maminy a bola vecerna ochutnavka a nedala som si tak som na seba pysna ;)

brezulllka
6. dec 2013

Tusim.si tu pisem len tak sama pre seba ;) uz sa tu nenachadza ziadna spoluchudnuca??? ;)

bubca7
7. dec 2013

@brezulllka ahoj ja ja ja som tu tiež sa snažím ísť podľa norbiho ale čítam ty nejes vôbec zemiaky,ryžu obed si dávas ako delenu stravu???? Ja sa idem akurát pustiť do čítania cez tyzden mi prišla knižka norbiho tajomstvo 🙂

bubca7
7. dec 2013

Tak ja dnes na raňajky 2viaczrnne rožky s denrecinkou,mana natierkou,a kapiou,potom strašná chut na sladke m pred Mm tak dve tabuľky extra horskej cokolady,a na obed bryndzové halušky robené s tmavou múkou,a na večer mám tu prichystané 2ks jabĺčka a možno biely jogurt keďže som 13h v práci pa pa 😉

bubca7
7. dec 2013

@dejnuskaa ahoj ak ja som držala dukanovu 7 mesiace a schudla som 15kg potom som sa chcela stravovať normálne pribrala som naspet 6Kg ,na to som sa dala na delenu stravu a za 8mesiace som neschudla ani kilo :'(tak sa teraz snažím podľa norbiho aj ked váha nejde vôbec dole ale na veciach mam pocit že sú voľnejšie alebo si to namyslam :-P:-P:-P

dejnuskaa
7. dec 2013

@bubca7 no tak aspon nejake povzbudive slova🙂 Ja som zacala vcera tak neviem porovnat zatial. Na Dukanke som za 2 mesiace schudla 7,5 kg... Zacalo mi vsak prekazat, ze nemozem ovocko a stale nieco Varit a vypekat... Varila som zvlast sebe,zvlast muzovi a dcere uz som bola ako zavodna jedalen🙂 Tak som zvedava na Norbiho... 😀

bubca7
7. dec 2013

@dejnuskaa práve preto som stym skončila lebo som nemohla ovocie a to už veľmi mi chybalo,a strašne mi vypadavali vlasy :'(ale aj tak nerozumiem v dukanke som nejedlá pečivo a teraz sa ani bohovi neviem odnaucit jesť pečivo ale od zajtra zacinam s tými polystirenmi čo sú ako plátky tak dúfam ze potom ked obmedzim pecivko tak ma možno aj váha prekvapí🙂🙂🙂 či ci

brezulllka
7. dec 2013

@bubca7 nie len teraz posledne dva dni som obmedzila.aj prilohy dala som.si namiesto nich zeleninu..ale.dnes som.si ku kuraciemu masku na sampionoch dala aj ryzu aj zeleninku;) na ranajky pol.zemlicky celozrnnej s maslom kuracia.sunka.a zeleninka... Olovrant som vynechala neviem nejaka som.nebola.hladna a vecera ma.caka.v chladnicke grilovany encian a zelenina...

bubca7
7. dec 2013

No ja som myslela že na večeru mi bude stačiť biely jogurt a ani som sa ho nedotkla normálne som hladná tak som si normálne kúpila polistiren ale nie okrúhly ale ten plátky grahamovy dúfam ze sa môže,lebo mám aj kukuricny,syrovy,natural ten čo predávajú v kauflande značka VITA STAR DUFAM ZE MOZEM

brezulllka
7. dec 2013

@bubca7 a kolko.by si chcela.dat.dole? Ja.spon 10 kg uvidim ako.to pojde ale.dnes som.neodolala a som sa odvazila a pol kila mam navyse tak som.z.toho.deprimovana :( a to som uz piaty den na norbim a dva tyzdne cvicim na tom eliptikale... Som sa aj pomerala pred.dvoma tyzdnami v pondelok tak pozajtra sa pomeram zas a ked nebude aspon na.cm nieco.dole.tak z toho budem dost nestastna... Ale asi to chce cas ale co.som.tu citala tak vacsina.bab mala.co.tyzden to kilo.dole tak nechapem kde.robim chybu... Asi to bude tym ze som zacala normalne jest ako.som.pisala ja som bola vacsinou len na acidku alebo na kavach...

bubca7
7. dec 2013

@brezulllka no tak takých 20KG určite mam výšku 1,6tak určite len keby som aspoň isla dole pod tu 8 ja asi držím mesiac a ani kilo dole ale na nohaviciach cítim pokiaľ to ide dole s cm tak je to ok😉😉😉ja som si tuto diskusiu prečítala od začiatku zatiaľ som na 156strane nestiham dajak čítať ale kocky písali pokiaľ to ide s centimetrov tak je to v pohode.Ale som sa este dočítala že niektorým počkám sa to ukáže až po 3mesiacoch tak som zvedavá dúfam ze budem patriť medzi nich tak verím že aj my dáme tie kilecka dolu a držím palce

bubca7
7. dec 2013

@bubca7 kockam :-P:-P:-P

brezulllka
8. dec 2013

@bubca7 no tak.to.dufam.aj ja som asi moc netrpezliva..takze dnes ovocne ranajky: pomaranc a kivi s ovsenymi vlockami... Desiata: kava s mliekom a obed zatial este neviem bude to asi co chladnicka da;) ale mam tam este ryzu tak asi spravim ryzovo masove gulky s rajcinovou omackou...

bubca7
8. dec 2013

@brezulllka no tak keby som ja jedla na raňajky len ovocie určite by som nevydržala a potom len obed a na večeru nič??to nejes nieslo malo:-\:-\:-\

brezulllka
8. dec 2013

No ale to nebolo len ovocie.. Dala.som.si k tomu aj ovsene vlocky a stavala.som okolo pol desiatej takze do obeda som.v pohode vydrzala na obed som robila tie masove gulky s rajcinovou omackou olovrant zeleninovy salat a teraz som.akurat docvicila.takze sa.chystam na cottage so.zeleninou... Myslim.ze to nie je malo a ked som neni hladna tak nasilu nejem cakam aspon 4hodiny a ked sa hlas neohlasi tak az potom si nieco dam.. Neviem ci je to spravne... Zajtra rano sa pojdem pomerat ci nejake cm odisli zo mna;)a ty si co dobreho papala;)

bubca7
8. dec 2013

Keďže som celý víkend v práci makam 13h tak na raňajky som mala cerealku to je taka tmavá satôcka zo šunkou,okolo 13h som si dala čínsku polievku a potom som mala bryndzové.
halušky!na večeru polistiren +šunka jedlá som to fakticky to iste čo včera 🙂 😉

bubca7
8. dec 2013

Mám pred mm tak teraz večer jem polistiren aby som nebola hladná inak by som si dala jablko a úplne by mi to stacilo🙂🙂🙂

brezulllka
9. dec 2013

Takze dnes som.sa merala po dcoch tyzdnoch... Vsade mam o 1 cm menej len na prsiach mam dole 5 cm... Neni som uplne spokojna ale lepsie ako nic tie prsia by sa mi nemuseli az tak zmensovat radsej by som.brala ubytok na nejakej inej casti tela;)

lulusha
9. dec 2013

ahojte baby! pridavam sa k vam, minuly rok som aj ja pekne schudla, drzala som sa pravidiel Norbi Update a kazdy tyzden som dala dole nieco, plus som kazdy den aj cvicila - 30 minut (bud na stepperi potom s cinkami, drepy, brusaky alebo som cvicila podla Jillian Michaels). Po porode mi ostalo par kil a pocas kojenia som sa vypapkala na 62 kg (moja idealna vaha bola 57 kg). Po asi 3 mesiacoch som sa postupne ustalila na 58 kg. Potom som vsak zaspala na vavrinoch, zacala opat jest sladkosti a moje oblubene chipsy, hovadiny. Takze teraz ma tie kila naspat a mam opat svojich krasnych 62 kg. Niekto by povedal, ze co je to nejakych 62 kg (meriam 168 cm), ale ked ste zvyknute mat o 5 kg menej, uz to citite na obleceni a hlavne, mam brucho ako tehotna, kedze mne vsetko lezie do brucha ☹ Takze som si vas nasla, po sviatkoch idem na vec, ale motivovat sa v hlave zacinam uz teraz 🙂 drzte mi palce!

lulusha
9. dec 2013

jeeej, ja som to chcela pridat do inej skupiny 🙂))) no nevadi, aj tak som vam uz dlho nenapisala, tak aspon mate odo mna sumar za posledny rok 😀