icon

O koľkej jete posledné jedlo?

13. mar 2021

Pekný večer maminky, smiem sa opýtať o koľkej jete svoje posledné jedlo? Zaujímajú ma hlavne tie žienky, ktoré chodia spávať neskôr, v noci. Ďakujem.

Strana
z2
0silvia0
14. mar 2021

@podmostom my spolu tiez neveceriame, toto sme praktizovali ked boli deti male. Teraz je kazdy hladny inokedy a kazdy je nieco ine a deti si zoberu a aj urobia co chcu...Syn je momentalne vegetarian, takze ked deti vyrastu, uz maju svoje nazory na stravovanie a vlastne aj na vsetko ostatne...

lubka261
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
14. mar 2021

@simsalabim toto ako u nas, len opacne🤭, muzova rodina pravidla a my doma bez pravidiel a neriesili sme ci za stolom ci pri telke. Ale u nas to bolo asi tym, ze my deti sme boli nejedaci a nasi rodicia boli radi, ze nieco zjeme. Muzova rodina boli kobylky a vacsinou chlapci, tak tam museli byt pravidla. V tomto sme sa s muzom nikdy nevedeli zhodnut. Zato vy by ste s mojim muzom boli super vychovna zostava😁

simsalabim
14. mar 2021

@0silvia0 😂 Mozno to by bolo prave na skodu, niekedy je dobre, ak su v rodine dva prudy - ale kazdy musi byt ochotny urobit urcite ustupky.

tenerifka
14. mar 2021

som strasne hladna rano/doobeda, vecer vobec. Vstanem cca o 7,00, rañajky dam okolo 10,00....vychutnavam si ich pri pc, kde prehliadam a citam vsetko mozne. Pozerat do blba pri jedle ma nebavi, a tiez kazdy u nas vstava v inu dobu, ja som ranne vtaca. Posledne jedlo mam cca o 18,00 a koneeec, spat idem pred 23,00. S plnym zaludkom by som nezaspala, manzel naopak, nezaspi s prazdnym, kludne sa naje o 22,00 a o 23,00 ide spat

tenerifka
14. mar 2021

@0silvia0
@simsalabim
u nas je anarchia co sa stolovania tyka, jeme spolu len na obed na terase, inak kazdy si robi co chce a kedy chce

simsalabim
14. mar 2021

@tenerifka u nas sa za normalnych - mimo koronovych - okolnosti snazime mat veceru vsetci spolu. Je to taky family time. Toto sa snazime dodrziavat. Inak tiez kazdy je, kedy mu vyhovuje.

0silvia0
14. mar 2021

@tenerifka presne aj u nas je cista anarchia, len mojmu muzovi to obcas zacne trhat zily, oni mali tu historicku vychovu ze presne casy na obed, veceru, rezim musel byt, mamu mali domacu, tak mala cas dodrziavat casove harmonogramy. A hlavne sa nepreberalo, vsetci museli mat spolocne chute, kto nechcel to, co je uvarene, mal smolu...
U nas nam mama vymyslala co chceme, varilo sa ked prisla z prace, kedy sa stihlo, vtedy sa jedlo. My sme to nikdy neriesili a mne je strasne cudne, ze by som mala riesit take nepodstatnosti🤷‍♀️

zuzuliennka1
14. mar 2021

@podmostom spolocne vecere nemame, syn (3) veceria niekedy medzi 19:00 a 20:00, zavisi od toho, aky sme mali den, kedy sme vstavali a ci poobede spal alebo nie a dalsie veci... zaspava teda tiez niekedy medzi tou 19:00 a 20:00 no a ja veceriam proste niekedy medzi 20:30-21:00, nevidim zmysel v spolocnej veceri nasilu, dajme tomu o 19;00 kvoli synovi a ja potom mam hladovat, kym pojdem spat? a malokedy som o 19:00 hladna, to sme so synom este vonku niekedy.. zavisi to len a len od konkretneho cloveka a jeho skladby dna 🙂 ci niekto vstava pravidelne uz o 6:00, ranajkuje o 7:00 a prisposobi si zvysok, travi cas vonku s detmi a ma proste aj vyssi vydaj energie, cvicenie napr. cez den doma atd... alebo niekto je teraz napr. aktualne len v pare, bezdetni, vstavaju dajmetomu o 9:00. 10.00, “ranajkuju” na obed a proste celkovo uplne ina skladba dna... keby som sedela len doma a nemala dieta a dokopy ziadne starosti (aktualne), asi by mi tiez stacilo posledne jedlo ovela skor

tenerifka
14. mar 2021

@0silvia0 my hlavne kvoli dcere teraz robime tie obedne seansy na terase, lebo v Madride je zima, a chceme, aby mala vitamin D, tak ked je doma a cely deñ sa v izbe uci, aspoñ na obed je nutena byt vonku, sedi tak strategicky na poloslnku😂, ale nevadi jej to. Inak naozaj ma sedenie za stolom nebavi, ale snazim sa....ine je, ked nas je viacej, grilujeme....to je ok

podmostom
14. mar 2021

@zuzuliennka1
@0silvia0 zaujimave ako to ma kazda rodina inak nastavene. samozrejme, nech si kazdy robi ako mu vyhovuje. ja to mam asi z mojej rodiny ten zvyk, ze jedia vsetci spolu, tak aj teraz to tak mame. ja zas mam rada, ze sa vsetci najeme spolu, potom sa ten bordel uprace a uz sa mozem nadobro z kuchyne vystahovat. max tak po vino sa tam stavit. tiez si neviem predstavit, ze si deti same pridu po veceru kedy chcu. to si povytahuju co im chuti z chladnicky alebo si aj ohreju jedlo navarene a upracu si po sebe?

0silvia0
14. mar 2021

@podmostom zalezi na tom ake mas stare deti. Moje maju 17 a 19, takze takymto velkym detom uz naozaj neorganizujem, kedy smu a kedy nesmu byt hladni. Okrem toho syn ma 190 cm, tak ten ma riadnu spotrebu... A ja napriklad nie som zravy typ cloveka, cele detstvo som trpela nechutenstvom a zasadne odmietam jest vtedy, ked nepocitujem hlad, ale je ta spravna hodina na veceru. Cize do toho nenutim ani moje deti, lebo viem ake to je jest nasilu, ked sa ti nechce, toto je asi ovplyvnene mojimi negativnymi skusenostami s jedlom.
Ked boli deti male, tak sme viac-menej jedavali spolu, ono sa to zmenilo casom.

mondolina
14. mar 2021

u nás sa tiež málokedy večeria spoločne, nakoľko chlapi majú iný apetít a hlavne čas večere ako ja.

jana_eyre_2
14. mar 2021

@0silvia0 inak presne tým nechutenstvom "trpím" aj ja od detstva dodnes.. jem málo a iba vtedy keď mám chuť, iba obed sa donutim teraz kvôli deťom a spoločnému obedu.. ale čo.bolo fajn že mňa mama nikdy nenutila, to.len keď som šla na prázdniny k babke, ti boli zomna zúfali ako môžem byť taká divná.. teta mi dokonca aj v dospelosti zopakovala, že na to aké som bola divne dieťa zomna vyrástla celkom.normalna žena.. neviem či to brať ako kompliment.. 😅

tenerifka
14. mar 2021

@0silvia0 u nas je to presne tak isto, tiez uz velke deti, a urobia si same veceru a aj si upracu po sebe, neriesim. Ked boli male, jasne, ze som organizovala a neponukali sa sami z chladnicky, aj teraz napriklad doobeda nakrajam ovocie do velkej misy, dam do chladnicky, alebo urobim smoothie pre vsetkych a doobeda si chodia brat. Obed varim pre vsetkych a potom uz kazdy co chce a kedy chce

0silvia0
14. mar 2021

@jana_eyre_2 presne aj ja som bola za divnu v rodine a kazdy riesil, ze nejem, preco nejem, ze umrem atd. Nastastie rodicia mi s tym dali pokoj. Neznasam, ked sa ma vsetko tocit okolo jedla, riesit jedlo atd. Pre mna je jedlo v dolezitosti na poslednom mieste a drazdi ma, ked mi to chce niekto presunut na prve miesto😔 Stale som aj tak vyzerala, bola som chuda, este moju chudost stale niekto riesil a riesi doteraz, lebo stale nie som dost gulata ako sa patri na zeny mojho veku🙈

0silvia0
14. mar 2021

@jana_eyre_2 ale nebola som divna v rodine sama, este som mala bratranca, ktory odmalicka odmietal jest maso, to bolo v rokoch 80tych tiez riadne halo😬

jana_eyre_2
14. mar 2021

@0silvia0 mne už bohužiaľ sa tá postava trocha rozšírila odkedy mám deti, ale našťastie nie preprilis.. tiež som bola predtym vždy podvaha.. ale inak "sranda" že chudost stále ľudia riesia, keď človek naberie už sa tá potreba ľudí starať sa do tuku druhých zníži 😅 to už si len pomyslia..

annamarin
14. mar 2021

My sme tiez jedna z tých rodin, co obeduju za jedným stolom a v stanovenom case. Pamätám, keď som mala asi tak 14 a prisla som ku prvému frajerovi a bola som sokovana tým, že žijú spolu 6 a maju len 4 stoličky. 😂😂 U druhého frajera pre istotu ani stol a stolicky nemali. Len taký ten barovy pult. Každý jedol kde chcel. 😂😂 Inak ja sa najem kľudne aj vecer, ked som hladná. Ale samozrejme nenalozim si obrovskú porciu.

zuzuliennka1
14. mar 2021

@podmostom no my mame spojenu kuchynu a obyvacku, takze nejake “vystahovanie” z kuchyne aj tak nehrozi,
proste som v nej akokeby stale, takze toto neriesim 😁 aj od tohto to podla mna zavisi, kebyze to mam ako dve mlestnosti, asi by som mozno trvala na tom, ze vecera naraz, nech je uz v kuchyni klud... a tiez ale mam len 3r dieta, to si samo este veceru nespravi, ako som pisala -
syn veceria medzi 19.00 a 20:00, v lete neskor, v zime skor,.. a ja potom s manzelom cca 20:30, tak mi to vyhovuje uz roky 🙂 ked bude starsi, asi budeme aj inde byvat a zas sa to prisposobi aktualnej situacii

maggie1978
14. mar 2021

Cca o 18:00,už nejem neskôr, ale som zvyknutá, necítim už hlad... spať chodím skoro , o 22:30 už som KO.

ivka976
14. mar 2021

Ja jem posledné jedlo o 20:00,ale keď som ešte neskoršie hladná tak si dám ovocie

nutelka21
14. mar 2021

Ja jem posledne jedlo okolo 20.00-20:30 a okolo 22 este trocha ovocia pri telke (pomaranc,mnadarinky,jablko) namiesto cipsov😀

tenerifka
14. mar 2021

@nutelka21 ja nesmiem ovocie ani polievku po 17. hodine, lebo sa potom zobudim v noci a treba mi na malu, na mña to posobi strasne mocopudne

elizabet173
14. mar 2021

@podmostom zrejme máte pravidelnú pracovnú dobu a menšie deti. Ja mám dospelého syna a málokedy jeme spolu, pretože má nepravidelnú pracovnú dobu a keď večeriam ja, nie je doma. Okrem toho, je dospelý, takže sa stará o seba sám. Keď sme doma všetci, tak obedujeme spolu, ale nie vždy. Keď príde neskoro, a raňajkuje neskôr, tak nepotrebuje obedovať vtedy, kedy ja, čo straším aj o 6,00. Partner to má podobne.

littlebubble
15. mar 2021

Ja mám zdravý životný štýl a preto jem aj o 2 ráno 😂 ale s mierou.Môžem si to dovoliť mám normálnu váhu.Odcvičím si to.

chrumka120
15. mar 2021

To s tým večerným jedením je aj o zvyku, najskôr si hladná ale keď dlhodobo napríklad od siedmej -ôsmej neješ, tak telo si na to zvykne a hlad už vôbec cítiť nebudeš... a osobne nie som odborník, ale podľa mna to o koľkej hodine večer ješ ma maly vplyv na váhu, dôležitejšie je čo ješ počas celého dňa dokopy, je to jednoduché, energiu čo prijmes musíš vydať ;)

Strana
z2