Od zajtra chudnem
Baby, idete niektorá od zajtra chudnúť ? Ja idem z 82 kg na pôvodných 58 kg. Chcela by som to dať za rok. Pridá sa niektorá? Môžme spraviť skupinu, motivovať sa 😂
@natalienka12 tak minimalne obezitolog a na cvicenie kvalifikovany trener…to uz mi pride fakt velka nadvaha. Ale je mi jasne, ze to zeny vacsinou tak neriesia a potom aj casto zlyhavaju.
@ropucha6 Obezitolog? Ty nejakeho poznas? Ja som si presla celou tazkou cestou mala som nad 100 kg a ver, ze ziadny obezitolog ta nevezme, na Slovensku je ich asi 5. A treneri na Slovensku su bud taki, co poradit nevedia alebo taki, co ti vnucuju kadejake produkty. Mohla by som aj menovat ale nebudem im kazit ksefty.
@natalienka12 len z telky 🙂 ale viem si predstavit, ze to je s nimi ako pises, ako s takmer vsetkymi inymi doktormi. Treneri, tiez suhlasim, treba natrafit na kvalitneho. Ja som mala stastie na dvoch dobrych, len bohuzial treba aj investovat a to vela zien vseobecne nie je ochotnych. Nakoniec si to dala sama? To klobuk dole, to uz nie je par kil navyse.
@ropucha6 Ano, ale učila som sa systémom pokus - omyl, teraz keď človek ponúkne radu inému, tak nie, radšej si založia skupinu. Je mi to jedno. Napr. len obyčajné kardio, beh je celá veda, treba behať v určitých tepových zónach, aby telo spaľovalo tuky. Metabolizmus je tiež obrovská veda, chudnutie a udržanie hmotnosti je obrovská veda, trvá to mnoho času, kým človek na všetko príde a naštuduje si. Nie je to také jednoduché, že založíme skupinu a budeme sa podporovať.
@natalienka12 nepostrehla som radu, kde je ?
@fadama schudnes skor ako ja.mne treba dat dole iba 2 kila a to ide tazko 🙄
@vahcaac nikto o rady nestojí, založili si skupinu a už na to nemám čas, som ochotná sa venovať jednej maximálne 2 dievčatám, čo potrebujú schudnúť minimálne 30 kg tým som schopná komplexne pomôcť.
@natalienka12 ja ti rozumiem a do bodky suhlasim, co si napisala, len naozaj neuraz sa, znelo to trochu posmesne z tvojej strany.
@ropucha6 ďakujem za upozornenie, ale nemyslela som to tak
@natalienka12 ja to tiež nechápem...miesto aby sa prihlásili do skupiny kde už ženy čo to schudli a vedia presne aj čo robiť v prípade že nechudnú lebo sa im chudnutie zastavilo alebo vedia poradiť v strave či v cvičení idú si založiť "svoju" skupinu....ja som volakedy začala cvičiť s Jillian Michaels - fakt som nevládala cvičiť, v kuse unavená miesto toho aby som bola nabitá energiou po cvičení....až žienky mi poradili že celé je to v strave - a ano jedla som veľmi zle vzhľadom na to že som cvičila.....väčšina žien tu vôbec netuší ako sa stravovať a preto majú aj takú nadváhu akú majú....miesto vyváženej stravy skončia na diéte a tú vzdajú po pár odváženiach na váhe.......pritom pri chudnutí váha nie je vôbec podstatná, ale centimetre.....ale určitými vecami sme si prešla každá🙂tak nech sa učia na vlastných chybách.....
@jablkovastrudla tak 2kg je veľmi málo, jasne ze idú pomalšie, 2kg netreba ani chudnúť. Ved to ani nevidno 😃
@vahcaac ja som ti len chcela ušetriť peňaženku. Mimochodom sa tomu venujem 15 rokov a od 5 rokov cvičím ,mám čo to preskakane ,neber to ako chvalenie sa ,ja viem že každý chce chudnúť čo najrýchlejšie ,ale to nie je cesta . A to ti radím v dobrom. Zmeň stravovacie návyky,pridaj pohyb a stane sa zázrak,možno nie hneď ako si predstavujes ale je to beh na dlhé trate ,teda ak to myslíš vážne a nerozmýšľas len sezónne. Všetky tieto diéty chcú z ľudí vystaviť peniaze,oni z toho žijú,ja som ti tu radila zadarmo. Je len na tebe akú cestu si vyberieš.
@natalienka12 ja chápem ze ubúda, ved toje normalne, nie kazdeiu to sadne, len to vyznelo trosku posmešne. Niekto má skutočne 100kg + a potrehuje odborníka a trénera. Ale väčšina tu písala o pár kg, často poporodnych. Každopádne ja som bola z tých co nikdy nechápala tie ženy, mladé ženy ktoré bolo tučné. Čudovala som sa prečo to tak ďaleko nechali zájsť. Z teraz vidím ako je to ľahko, stačí pôrod, hormóny, menej času na seba... Mnohé tvrdia ze ak sa chce tak sa čas nájde. Je to pravda len z časti. Ja mam doma taky kolotoč pri malých deťoch a tak často som chorá s nimi ze sa neviem vôbec odpichnut. Také fitko môže byť pre mnohé skvelý odpich. Ak vy som mala čas a dostupnosť fitka hneď by som šla. Tam sa proste človek celkom inak naštartuje a mysli len na to cvičenie.
Tak ja poslušne hlásim dnešné moje povstania a pády😀 Dojedala som suché vianočné koláčiky, asi tri kusy som zjedla...ale bola som na vyše hodinovej prechádzke a dala som si aj 30 minútové intenzívne kardio + som si so synom zatancovala na pár rýchlych pesničiek. Tak je mi jasné, že bez tých 3 koláčikov by to bolo lepšie ale teda aspoň som sa aj hýbala 🤔😄
Proste baby ktoré to myslite vazne zainvestuje do trénera ozajstného odborníka nie 20 ročne kocky čo sa tvária ako trenerky 😀 taký čo Vám pomoze hlavne s tým aby ste brali cvicenie ako zabavu, krabickovanie ako zabavu a aby ste sa fo toho dostali postupne.
Diéty a náhle skresanie vsetkeho Vám vydrzi naozaj mesiac niekomu trosku viac a má to presne opačný efekt. Preto má úplne irituje keď vidim takéto skupiny pretože to ani jedna nemyslite vazne. Keby ste to vazne mysleli tak by ste si pytali priamo kontakt na nejakého odborníka z Vadho okolia a neriesili rady na MK.
Jasne da sa Vám okrajovo povedat čo ako ale nejde to takto každého telo je iné každý má iné hranice iné reakcie na zataz a podobne …preto to jedine viete s nejakým odborníkom riešiť osobne. Nerozumiem tomu a úplne ma ide roztrhnúť 😀 keď namiesto toho aby ste izaj vyhľadali niekoho kvalifikovaného tak si nechávate radiť na MK to že niekomu niečo zabralo neznamená že to sadne aj Vám.
@vahcaac ja to myslím smrteľne vážne, od dnes som začala, kúpila som si aj knihu od Pálenika 😀
ja idem 5-8 kg, ale nejdem to nejak hrotit. tiez len doma cvicit a stravu trochu upravit
@biaa ,,ani jedna to nemyslite vazne". ok, som v tej skupine tiez, schudla som od minuleho januara 22kg. asi to nemyslim vazne vsak? nelietala mi vaha, zmeny v zivote sa mi zdaju uplne ok a udrzatelne, len sa mi to nechce ťahať samej... jasne, nikto to nemyslime vazne... a nie, nemam ani trenera (zdravsia strava ma stoji viac nez ta predtým nezdrava, cottage cheese je drahsi nez makovka napriklad).
@missviolet prosím ťa, aká je to skupina? Ďakujem 😊
@diewcatqoo raz som čítala, že nikdy sa nemá začínať od pondelka. Že to je najhorší deň na začatie diety, lebo sa nikdy nedodrží. No niečo na tom asi bude 😀
@natalienka12 mne sa podarilo schudnúť 15 kg zmenou životného štýlu. Ale začať treba v hlave. PRešla som na ajurvédu a kopu iných zaujímavých kuchýň. A takto mi to vyhovuje, pretože ak mám chuť na sladké, viem, čo si môžem dať, nemusím hladovať a rátať kalorie a samozrejme pohyb.
@fadama ja tiež milujem sladké, ale to sa nevylučuje s chudou postavou. Stačí zmena životného štýlu, vedieť, čo kedy a ako jesť a môžeš jesť to, na čo máš chuť. Jasné že v upravenej verzii a nie že 6 ks kysnutých koláčov alebo dobošiek. Ja mám ešte tú výhodu, že nemôžem laktozu , takže kupovanému sladkému odolávam, keďže všade mlieko, maslo a pod.

@vahcaac pridavam sa 😉