Okolie má problém s mojou váhou
Ahojte, dnes ma dostala situacia,ktora so mnou dost zamavala. Mam miernu nadvahu,ale zas podla mna nic tragicke. CHodim elegantne upravena, oblecena, proste moja praca si to vyzaduje. CHodim do fitka pravidelne, aby som mala ako tak spevnene telo. Nemam pocit zeby som bola obezna, ale nadvaha tam je. Problem je,ze ja som s mojou vahou ok,len okolie nie. Dnes som pocula nezavisle blbe otazky na moju postavu. " Si neprehliadnutelna, Rada jes? Proste ma to dorazilo, preco ma s tym okolie problem? Neviem ako reagovat, snazila som sa tie otazky prepocut no nie vzdy sa to da. Ako by ste reagovali v podobnej situacii?
@tanecnica82 aj moje okolie má problém s mojou váhou. Som trieska, mám sa konečne najesť, vyzerám biedne, nemám žiadne prsia, dokonca raz som už bola anorektička... každý mi chce darovať ich kilá tuku ktoré vraj potrebujem... Nemienim sa meniť podľa požiadaviek okolia, mám geneticky takto danú postavu po mame a s tým nič neurobím, nemám potrebu napĺňať predstavy okolia o mne. Takže ak sa cítiš vo svojom tele dobre, názory okolia nech ťa nerozhodia, hoci chápem, ono to nepadne človeku dobre...
..nuz ty nemas problem s vahou, ale problem s okolim...inak maloktora zena je spokojna s tym ako vyzera , preto klobuk dolu, ak si sama so sebou vyrovnana...
..cize, ako ti uz viacere napisali, ries svoje okolie a nie vahu 🙂
@persica suhlasím s tebou, brat šiel robiť do Anglicka a že skoro odpadol, že ešte aj v krčme opití ľudia sú milší ako u nás triezvi, za všetko ďakujem prosím, doma sa inak ako miláčik ani neoslovia, chlapi ženám držia dvere zakaždým, ešte aj opitý chlap chlapom podrží dvere, že úplne iná mentalita, vraj si nevie ani predstaviť že by sa tam mohol s niekym pohádať. Švagriná veľa cestuje a detto, vraj s takým správaním ako je tu u nás sa ešte nestretla. No a tiež je to o výchove, ja a ako dieťa som nemohla nikomu tykať, musela som sa slušne pozdraviť, pamätám si ako mi mama hovorila "aj keby to bola najväčšia sviňa na svete ty sa jej pozdravíš lebo neklesneš na jej úroveň". To zakaždým bolo podrž susede dvere, pomôž jej s nákupom, nečakaj kým ťa niekto vyzve choď pomôcť sama od seba aby videli, že nie si lenivá a pod. Posledné 3roky mi chlapi držia dvere len ak idem vonku s malou aj to nie vždy, ak som sama tak napr. u nás je 2000obyv. a dvere vám podržia dvaja...
Aj so mnou maju problem ludia v okoli ... Ci jem ci nie som psychicky na tom zle ci nie som anorekticka ze mi vidno vsetky kosti cele rebra celu chrbticu a pod. Smeju sa z toho ale som sama so sebou spokojna a mozem ich okaslat. Urcite si nevsimaj blbe narazky na svete je urcite xy viac ludi s nadvahou a su spokojni sami so sebou 🙂 ver seebe ked sa xitis pekna pritazliva a chodis upravena tak to kilecko navyse nie je niexo co by ta malo dat dole 🙂
@tanecnica82 ten " niekto " Ti asi čosi závidí a chcel Ťa aspoň takto zraniť. Pri najbližšej príležitosti mu to vráť, na hrubé vreco, hrubá záplata!
@tanecnica82 tie otázky sú bez debaty sprosté a ten, kto ti ich adresoval asi veľa taktu nepobral. Ale ľudí okolo seba nezmeníš. Môžeš ich len ignorovať, alebo akceptovať, akí sú. Ale ja byť tebou, niečo si z toho predsa len vezmem. Nič sa nedeje len tak, všetko čo sa k tebe dostane, je informácia pre teba. Preskúmaj, či si naozaj taká zmierená s tou váhou...A ak je tam čo len štipka pochybnosti, využi to ako motiváciu, daj sa do práce a vytri im zrak 😉
..inak ja aj tak nechapem..ked som bola vyzrata...a to teda nebola ziadna nadvaha, ale obezita 1. stupna, v zivote mi nik nepovedal nic hnusne, ani nic take, ze by som sa mala nad sebou zamysliet..dokonca viac chlapov sa okolo mna obsmietalo ako ked som schudla...
...vaha trapila len a len mna a len a len mne to v tej hlave muselo prestuknut, aby som schudla...a je fakt, ze keby to okolie riesilo, tak toto by ma skutocne nemotivovalo..
Ja mam kamošku čo teda je fak že obezna ,ale tak sa o seba stará že vlasy,kozmetika oblečenie tip top má velke sebavedomie nijak jej to neprekáža. A to zas ju za to obdivujem lebo načo si ma robiť starosti z vahou ! Je proste spokojná na ničom nezaleži ,len na tebe ak si ok zo svojou postavou potom ta žiadna urážka neurazi.
Mne napr , to sebavedomie chýba a pritom ked pozriem na fotky nemyslim že až tak hrozná som,len nemam to sebavedomie..
Absolutne nepocut..prepocut...
Nedovol aby ta okolie vytocilo..
Bud spokojna .nikto nie sme zdaleka dokonali..stastie nezavisi od vahy...
pousmiala by som sa..aby videli ako som v pohode..
okolie bude mat vzdy problem......😨
@tanecnica82 netrap sa, su ludia ktory maju so vsetkym problem... 🙂 jedna je chuda, druha je tucna, do mna sa raz na diskoteke pustil chlap ze aky mam biceps... ja ze ci mu mam jednu pri****t aby sa spamatal a uvidi ze je to sami sval :D Prave som mala bojovu naladu...proste vypustia z huby ludia vsetko, vsade.
@tanecnica82 aj mne sa stalo a v tom case má to šokovalo a aj nahnevalo.Nebolo to nič príjemné .No pozri sa kto ti to povedal ,? Mne žena ,ktora mi povedala že musím chodiť cvičiť,behať,pretože,aj ona behá,mám zmeniť účes,farbu,vlasov,nechty,oblečenie,prácu ,spôsob života,nemám variť,nemám čo piecť a mám sa presťahovať bližšie k rodine atď a tak som sa zamyslela,že kto mi to hovorí ? Dokonalá žena,ktorú chlap podvádzal a vieš s kým ? So ženou ako sme my .Aj rici aj cici a ak by som poslúchla jej rady vyzerala by som ako ona chapes ,,,neviem či preto že sú nespokojné ženy so svojím životom majú snahu meniť nás ostatné ? Máme ísť podľa trendov na chlp rovnake ?
Stalo sa mi to aj so susedou ,váži snáď 30 kg a každý nad 50 je pre ňu tučko .
Tebe sa to stalo s váhou ale mne aj s prsiami.Co teraz dáme si ich odrezať ?Nie .
@barcelona94901 aj mne sa to stalo s prsiami, ale v opačnom zmysle, bolo mi povedané, že tam nič nemám... tiež nič príjemné... a teraz čo? mám si ich ísť vypchať silikónom aby som spĺňala niekoho estetickú normu?
Tak isto ako sú komentované ženy s pár kilami navyše, tak isto sú komentované ženy prirodzene chudé/štíhle, akoby sme mali byť akoby odliate z jednej formy...
"Máme byť na chlp rovnake ?"
bez chlpov

Ale ženy...dá sa to mať sa rada aj svoje telo aj keď je človek s nadváhou ale je pravda žeby sa jej takéto reči vtedy nedotkli. Tak autorka asi nemá to sebavedomie až tak pevné ako si sama myslí. Ale je fajn že sa aspoň snaží mať sa rada ale je to dlhý proces. Ja som vždy bojovala so svojím telom ale nikam to neviedlo aj keď som bola chudšia a veselšia ani tak som spokojnosť nenašla..naozaj je všetko v sebalaske a nieje to vôbec o kilogramoch. Držím palce ..ja som si písala krasne afirmacie o svojom tele a čítala si ich 🙂 s mojim telom som uzavrela mier...