icon

Ozempic verzus Mounjaro: Ktorý funguje lepšie?

23. mar 2026

Ahojte, nedávno som čítala, že niektorí ľudia, ktorí chceli schudnúť, radšej brali Ozempic ako Mounjaro, keďže Ozempic je o dosť lacnejši. Myslíte, že je rovnako účinný? A že ho lekár predpíše aj bez dg. cukrovky?

Strana
z2
fidorka7
24. mar 2026
@anonym_add288

@anonym_91d37f super napísané, absolútne neadekvátne,ako sú tieto lieky vnímané v dnešnej spoločnosti, ľahšia cesta k chudnutiu,neviem si odporieť tak si pichnem injekciu.A idú sa tu hádať tie,ktoré si to potrebujú obhájiť voči samej sebe.

@anonym_add288 ak myslíš aj mňa, tak naozaj nepotrebujem nič obhajovať a už vôbec nie voči tebe. A naozaj to nie je o nevedení si odopierať. Zavdušňuj sa aj ďalej, aj sa hod o zem. raz je to liek vyvinutý pre chorých na (okrem iného) obezitu tak asi ho užívajú ľudia. čo sa má vystaviť v múzeu?

anonym_add288
24. mar 2026
@fidorka7

@anonym_add288 ak myslíš aj mňa, tak naozaj nepotrebujem nič obhajovať a už vôbec nie voči tebe. A naozaj to nie je o nevedení si odopierať. Zavdušňuj sa aj ďalej, aj sa hod o zem. raz je to liek vyvinutý pre chorých na (okrem iného) obezitu tak asi ho užívajú ľudia. čo sa má vystaviť v múzeu?

@fidorka7 nejdem sa hadzat o zem,idem si radsej zasportovat... v muzeu sa vystavovat nemusi, vsak nech ho pouzivaju ti ,ktorym zdravotne problemy neumoznuju schudnut prirodzenou cestou , ale asi chapes , ze v dnesnej dobe ,to neuzivaju len taki... a zuris tu ako pes,ked na to niekto poukaze...

anonym_27b356
24. mar 2026
@anonym_add288

@fidorka7 nejdem sa hadzat o zem,idem si radsej zasportovat... v muzeu sa vystavovat nemusi, vsak nech ho pouzivaju ti ,ktorym zdravotne problemy neumoznuju schudnut prirodzenou cestou , ale asi chapes , ze v dnesnej dobe ,to neuzivaju len taki... a zuris tu ako pes,ked na to niekto poukaze...

@anonym_add288 zuri ako besna. 🙂

anonym_95d01b
25. mar 2026
@anonym_8b6d33

Beriem Mounjaro 18 týždňov. Absolútne ho odporúčam. Nežiadúce účinky prakticky žiadne, úvodné prvé dva týždne som mala mierne tráviace problémy, potom to ustalo. Schudla som zatiaľ 18 kg. Už mi zostavajú len 4 kg do cieľovej hmotnosti. Od začiatku roka cvičím dvakrát týždenne vo fitku, aby som nabrala svaly a aby som hmotnosť po vysadení Mounjaro udržala.

@anonym_8b6d33 ahoj, prosím ťa, môžem sa ťa opýtať na cenu Mounjara pri jednotlivých dávkach a ktorá lekáreň má najlepšiu cenu, ak to vieš porovnať? Nebrala si si tiež napr. 10mg pero pri 2.5 dávke kvôli úspore peňazí? Vďaka 🙂
@anonym_8b6d33

anonym_158db1
25. mar 2026

Najnižšie dávky ozempic cca 80e mounjaro cca 180€, čiže čo sa týka výkonu pomer/cena je to v podstate to isté :D
Na ozempic budeš chudnúť pomalšie ale lacnejšie, na mounjare drahšie ale o čosi rýchlejšie.

anonym_8b6d33
25. mar 2026
@anonym_95d01b

@anonym_8b6d33 ahoj, prosím ťa, môžem sa ťa opýtať na cenu Mounjara pri jednotlivých dávkach a ktorá lekáreň má najlepšiu cenu, ak to vieš porovnať? Nebrala si si tiež napr. 10mg pero pri 2.5 dávke kvôli úspore peňazí? Vďaka 🙂
@anonym_8b6d33

@anonym_95d01b prvé pero 2,5 mg mi dala priamo doktorka na špecializovanej klinike, platila som za celé vyšetrenie a odbery plus pero 400€. Ďalšie recepty som si vybavovala cez appku MEDDI, boli to dva recepty na 5 mg perá, kúpila som ich vždy v lekárni Dr.Max, jedno 5 mg pero stojí 240€. Z 5 mg pera si dávam polovičnú dávku, tj. 30 kliknutí pera práve kvôli ušetreniu. Plus sa dá inzulínovou striekačkou vytiahnuť ešte posledná piata dávka z každého pera, v mojom prípade teda dve polovičné dávky.

svetlonos
26. mar 2026
@fidorka7

@svetlonos no objavila si teplu vodu, samozrejme že ide o celkovú zmenu životného štýlu a ak nie si ochotná to podstúpiť, tak žiaden normálny lekár by ti to nemal indikovať, ani ak by si mala BMI 200. Aspon teda môj by mi to nepredpísal, ak by to nebol komplex zmien, ktoré sú nutné..

@fidorka7
Ja som teplú vodu neobjavila 😁 ale poznám viacerých, ktorí chcú takúto rychlokvaškovu metódu bez zmeny 🙃. Je samozrejmé úplne iná situácia u teba, pokiaľ máš cukrovku, si v pohode a pod dohľadom. To je v pohode

fidorka7
27. mar 2026
@anonym_add288

@anonym_add288 ano zurim, lebo všeobecne všetci tí, ktorí tomu nerozumejú, hádžu tých, ktorí to užívajú, do jedného vreca - lenivé, nevedia si odoprieť... teda všetkých spolu, aj pipiny, ktoré majú potrebu schudnúť 4 kg do plaviek, aj ľudí, ktorí majú naozaj vážne zdravotné problémy a naozaj to nie je o ich lenivosti.. ak toto rozlišuješ tak prepáč, si svetlá výnimka

fidorka7
27. mar 2026
@anonym_27b356

@anonym_add288 zuri ako besna. 🙂

@anonym_27b356 aj ty by si zúrila, ak by ťa vkuse niekto, kto nemá tie problémy, nazýval lenivou, neschopnou si odoprieť... ale ten, kto to nezažil, nepochopí, čo ti spôsobuje metabilický rozvrat, inzulínova rezistencia, kolísanie glukózy od hyper do hypo a späť, pankreatická insuficiencia a porucha vstrebávania tukov... a potom niekoho dg: LENIVÁ... a človek má z tých stavov až psychické problémy. Potom sa nečudujte, že sa k týmto liekom málokto chce verejne priznať aby sa podelil so skúsenosťami..

anonym_33776a
28. mar 2026
@anonym_8b6d33

Beriem Mounjaro 18 týždňov. Absolútne ho odporúčam. Nežiadúce účinky prakticky žiadne, úvodné prvé dva týždne som mala mierne tráviace problémy, potom to ustalo. Schudla som zatiaľ 18 kg. Už mi zostavajú len 4 kg do cieľovej hmotnosti. Od začiatku roka cvičím dvakrát týždenne vo fitku, aby som nabrala svaly a aby som hmotnosť po vysadení Mounjaro udržala.

@anonym_8b6d33 môžem sa opýtať akú si mala pôvodnú váhu? Ďakujem

anonym_8b6d33
28. mar 2026
@anonym_33776a

@anonym_8b6d33 môžem sa opýtať akú si mala pôvodnú váhu? Ďakujem

@anonym_33776a pôvodnú váhu som mala 87 kg.

anonym_33776a
28. mar 2026
@anonym_8b6d33

@anonym_33776a pôvodnú váhu som mala 87 kg.

@anonym_8b6d33 môžem sa opýtať, tiež mi to lekár ponúkol, (mám problém so štítnou) nebolo ti s toho zle na začiatku? Tiež mám vyššiu váhu a od pôrodu, ktorý bol 5 rokov do zadu som ešte pribrala ďalšie kilá.

anonym_fef0f9
28. mar 2026
@fidorka7

@anonym_465fc0 a ešte jedna vec, ozempic má časté vedľajšie účinky, aj preto som s mojou lekárkou volila Mounjaro. Moja diabetologička nemá pacienta s tak výraznými vedl.účinkami pri Mounjare, že by musel liečbu ukončiť.

@fidorka7 ved sama pises, ze ozempic ma vedlajsie ucinky. Brala si, ked to tvrdis? Vidis a sme tu, lebo Ty berie M, tak to Tvoje M nema. No, pekna logika, hlavne, ze sa navazate do inych, krori napisu svoj nazor.
Mne je srdecne jedno, ci ma , ci nie, ale, najprv rozmyslajte a potom piste

fidorka7
28. mar 2026
@anonym_fef0f9

@fidorka7 ved sama pises, ze ozempic ma vedlajsie ucinky. Brala si, ked to tvrdis? Vidis a sme tu, lebo Ty berie M, tak to Tvoje M nema. No, pekna logika, hlavne, ze sa navazate do inych, krori napisu svoj nazor.

@anonym_fef0f9 písala som, že ozempic má častejšie vedľajšie účinky a je to štúdiami dohľadateľné a aj moja diabetologička podľa svojich pacientov mi potvrdila, že mala pacientov na Ozempicu, ktorí museli s aplikáciou skončiť pre brutálne vedľ.účinky ale na mounjare nemala ani jedného, ktorý by skončiť musel, pretože je lepšie tolerovateľný. Otázka autorky bola či M alebo O tak čo tu vykakuješ ako čert z krabičky?

fidorka7
28. mar 2026
@anonym_fef0f9

@anonym_fef0f9 tu máš info z medicínskej štúdie:

Tirzepatid (účinná látka Mounjara) neaktivuje len GLP-1 receptor, ale cieli aj na GIP receptor. Výsledkom je tzv. duálny inkretínový efekt, ktorý má niekoľko praktických dôsledkov:

silnejší vplyv na reguláciu chuti do jedla,
lepšia inzulínová odpoveď pri menšom zaťažení pankreasu,
priaznivejší vplyv na metabolizmus tukov,
nižšia pravdepodobnosť niektorých nežiaducich účinkov typických pre čisté GLP-1 agonisty.

anonym_8b6d33
28. mar 2026
@anonym_33776a

@anonym_8b6d33 môžem sa opýtať, tiež mi to lekár ponúkol, (mám problém so štítnou) nebolo ti s toho zle na začiatku? Tiež mám vyššiu váhu a od pôrodu, ktorý bol 5 rokov do zadu som ešte pribrala ďalšie kilá.

@anonym_33776a prvé 2-3 dávky som mala nárazovo (občas) mierne nevoľnosti. Potom to zmizlo. Ale naprîklad v porovnaní s nevoľnosťami v tehotenstve to naozaj nebolo nič. V podstate išlo o to, že žalúdok neznesie nevhodné alebo veľké porcie, a chvíľu mi trvalo, než som to pochopila. Mounjaro spôsobi, že človek dokáže zjesť len polovičné porcie a len jednoduché jedlá, inak mu je zle.

anonym_6a1d2f
30. apr 2026
@anonym_140916

@anonym_autor retatruid je trojitý agonista takže ten.

@anonym_140916 reta je uplna blbost - neni to oficialne schvalene (narozdiel od mounjara a ozempic) a je veeelmi velka sanca ze v tom co si clovek objedna moze byt namiesane aj svinstvo plus sa zistilo ze reta zvysuje tep srdca takze goodluck skratenia si zivota o par rokov ludom co to beru.

anonym_140916
30. apr 2026
@anonym_6a1d2f

@anonym_140916 reta je uplna blbost - neni to oficialne schvalene (narozdiel od mounjara a ozempic) a je veeelmi velka sanca ze v tom co si clovek objedna moze byt namiesane aj svinstvo plus sa zistilo ze reta zvysuje tep srdca takze goodluck skratenia si zivota o par rokov ludom co to beru.

@anonym_6a1d2f reta podlieha poslednými klinickými štúdiami, skoro státisíce ľudí ju po svete užívajúa sú ok. Reta je len vylepšené mounjaro a ozempic. Ale veď každý nech si robí ako chce, nech dávajú peniaze na slabšie látky. Ja sama som na rete schudla dosť 😉

Strana
z2