Paleo stravovanie - skúsenosti a názory na chudnutie
Ahojte, aký máte názor na túto diétu/stravovanie? Potrebujem zhodiť cca 7-8 kg a premýšľam nad týmto stravovaním. Má niekto skúsenosť?
Ja som iba vynachala večerné prejedávanie a kilá išli dole
@sisska96 a cez deň si čo zvykla jedávať
Jedz vsetko normalne, skus kaloricke tabulky. Dostatok bielkovin. Aby si bola v deficite. Do 4 mesiacov mas kila dole
Chudne sa kalorickym deficitom a nie paleo ani inym stravovanim
@bg92 to je síce pravda, ale keď máš rozštelovane hormóny, tak ti to radikálne obmedzenie sacharidov pomôže tie kalórie obmedziť a netrpieť pri tom hladom. Nedá sa paušálne na každého aplikovať nejaký spôsob. Ja keď si dám na raňajky napr. šunkovy chlieb, vločky...skrátka nejaké sacharidy, tak o necelé dve hodiny cítim hlad. Ale taký, ktorý sa ignorovať nedá. Môj muž keď zje to isté, vydrží aj 4-5 hodín. Takže rozhodne nie je jedno, čo človek zje. Ja by som pri štandardnom stravovaní bola stále hladná alebo mala 30 kg nadváhu.
Ja som dlhodobo na kalorickych tabulkach aj napriek presnemu zapisu nechudla, presla som na keto a za mesiac 5 kil dole. Proste tie sacharidy mi asi robili sarapatu
Ja som dlhodobo na kalorickych tabulkach aj napriek presnemu zapisu nechudla, presla som na keto a za mesiac 5 kil dole. Proste tie sacharidy mi asi robili sarapatu
@anonym_541acc
@aaadkaaa
Ďakujem za odpovede k veci. Ja nemám štítnu žľazu, beriem lieky každý deň + betablokátor na srdce a som z toho aj taká unavenejšia a občas ma zavodňuje. Takže hormóny mám často rozhádzané. Všimla som si na sebe že ak jem sacharidy tak ma zavodní ešte viac a kilá dole nejdu. Takže chcem vyskúšať takéto stravovanie, kde budem prijímať viac bielkovín a minimum sacharidov.
@anonym_541acc
@aaadkaaa
Ďakujem za odpovede k veci. Ja nemám štítnu žľazu, beriem lieky každý deň + betablokátor na srdce a som z toho aj taká unavenejšia a občas ma zavodňuje. Takže hormóny mám často rozhádzané. Všimla som si na sebe že ak jem sacharidy tak ma zavodní ešte viac a kilá dole nejdu. Takže chcem vyskúšať takéto stravovanie, kde budem prijímať viac bielkovín a minimum sacharidov.
@anonym_autor ja ju sice mam, ale mam znizenu funkciu + hashimoto a toto vyrazne obmedzenie sacharidov mi konecne pomaha.
@anonym_autor ja ju sice mam, ale mam znizenu funkciu + hashimoto a toto vyrazne obmedzenie sacharidov mi konecne pomaha.
@aaadkaaa ja som mala presne to isté, znížená a hashimoto a potom mi našli pozitivny papilarny karcinóm tak som musela absolvovať operáciu a liečbu, odvtedy nie a nie schudnúť. Predtým to ešte celkom išlo. Ale toto nepochopia ľudia čo to nezažili. Vyskúšam to paleo teda.
strava viac bielkovin a menej sacharidov ti moze vyhovovat. kazdopadne z nej bez kalorickeho deficitu neschudnes.
@anonym_autor chudne sa kalorickym deficitom nie konkrétnou diétou.
Schudnúť môžeš kľudne aj na palacinkach s nutelou keď dokážeš mat na nich kaloricky deficit.
Paleo, keto,... je plus minus to iste. Je to o tom istom, pridat do stravy viac bielkovin, ktore nasytia na dlhsiu dobu, su potrebne pre udrzanie svalstva a maju menej kalorii. A ubrat z nej (jednoduche) cukry (sladkosti, chlieb,...), ktore maju viac kalorii.

A kolko to vydrzis? Den? Dva? Tyzden?