Partner mi povedal, že som obézna
Ahojte žienky, ja sa vlastne chcem len posťažovať možno si prečítať že môj partner je blázon nie ja. Mám 29 rokov, 168 cm a 67 kíl, celý život viac menej bojujem s váhou teda bojujem v zmysle že v 15nástich som mala 90 kíl čo vyzeralo vážne zle, takže som skrátka človek čo priberie s pohára vody, nechcem tým povedať že by som si za svoje kila nemohla sama ale skrátka niekomu sa to lepí jednoducho akosi viac. Už tri roky žijem s partnerom a, ktorý sa síce rád obzrie za peknou ženou ale to skôr považujem za zdravé ako an škodu, lenže nikdy nenarážal na moju postavu. Skrátka ja som ten typ čo má vrch tela pomerne chudý, lenže nohami môžem konkurovať dostihovým koňom. Celý tento môj celoživotný boj avšak dostal celkom zabrať, pozerali sme reláciu v televízore kde bola žena s deťmi a hovorila o stravovaní a tak že potrebuje zmeniť, skrátka aby som to zhrnula povedala že má 140 kíl otočím sa na chlapa a vravím, fuuha to už je asi morbídna obezita a popri tých deťoch nemôže vládať a on že jasné že to je morbídna obezita a potom sa ho opýtam vlastne už som to aj oľutovala, že prídem ti obézna? a on vlastne s kľudom áno si obézna.... po chvíľke ticha a môjho zdeseného pohľadu dodal, tak nebudem ti hovoriť že si chudá keď nie si.... ako vážne chudá niesom, nedovolím si opliesť opasok ako šortky, lenže určite si sama sebe nepripadám obézna, takže teraz máme doma ticho a ja vlastne premýšľam že asi nie je moc správne keď muž s ktorým žijete vám povie že ste obézna, keby to bolo aspoň že mi chce dohovoriť ale baby, ja sa po večeroch dávim bulgurom a pšeom 🙂 teda chcem napísať že sa vážne zdravujem aspoň ako tak v poriadku, snažím sa aj hýbať sa v momentálnej situácií aspoň behám, varím na dvojmo - jemu smotanový perkelt s haluškami a sebe varené kura s ryžou.. a po tom všetkom vám povie si obézna.... takže baby ak aj bojujete s nadváhou preboha budte radi ak je váš partner pri vás a nedočkáte sa len toho že ste obézna..... mám teraz zo seba vlastne hrozný pocit... a pritom si nemyslím že mám na to až taký dôvod.... želám peknú sobotu a prosím napíšte aspoň jedna že magor je on 🙂 ďakujem
Máš postavu typu Hruška... S tym urobis malo,alebo trochu sa snažít ubrať z objemu..kalanetika,pilates...
Ja mam 164 cm,mam 64 kil,som 4 mesiace po pôrode, a som ok.
@h2 ano pravda, ale mne u zien toto celkovo vadi. Riesia svoje postavy, postavy kamosiek a inych zien, ale len slovne... Ked je zena tucna, zosmiesnuje chude, ked je chuda, zosmiesnuje tucne. Potrebuju pritakavat, ze prave ta ich postava je ok. Ale keby miesto toho okecavania nieco so sebou robili, bolo by to prinosnejsie ako tie prazdne reci🥰
Je vážne zvláštne čítať tu tie komentáre, vlastne asi som sa len chcela posťažovať akého mám doma burana 🙂 , teda že celá tá situácia bola taká trocha celá nešťastná už od otázky a hlavne po tu odpoveď. Ale viete čo žienky, zaráža ma ako nájdete hneď plno chýb, teda vážne ďakujem za tie pekné komentáre ( alebo skôr také, ktoré som asi v tejto situácií čítať chcela) ako osobne si vážim názor že som sa to nemala pýtať, že asi tučná som, že ja toto, ja tamto.... ako skutočne som asi nečakala toľko negatív ako nemyslím na seba ale ako dokážete všetko haniť, asi bude aj toto ale s tým tak nejak rátam. Či som chcela čítať nie, nie su tučná ? áno asi chcela, dobre nie je to správne, nie je to úprimné nie je hocičo.... ale prečo musíme hneď všetko takto haniť, ja nežijem zle, nestravujem sa zle, nehnijem doma na gauči...skrátka nemám len reči že som veľká pri dvojtom hamburgeri večer a len som chcela trocha pochopenia že áno nemal to povedať takto zle kašli na to a uvar mu segedín zajtra lebo ten neznáša... to je celé.... dobre až na ten segedín o tom vedieť nemôžete 🙂 ale skrátka ma zarazilo, že viac ľudí tu vlastne chce uraziť ako poskytnúť trocha trošilinka pochopenia. Takže ďakujem za pochopenie, ale ďakujem aj za názor že pochopenie sa tu asi nenosí.
@nyyka ak narazas na moj nazor, ja ta predsa nehanim. prave naopak napisala som ze obezna niesi, ale partner moze mat iny nazor s tym nic nespravime...niekto si mysli ze dlhe vlasy znamenaju od krku dole niekto az ked ich mas po pas...ja neviem kde su hranice tvojho priatela, ale ak to nechceme zistit, nepytame sa. tot vse. ja som tomu mojmu vysvetlila vyznam milosrdnej lzi. cize on vie, ze ked sa pytam ako vyzeram, ma za kazdu cenu klamat, aby som bola spokojna. mne to vyhovuje o si zvykol a neprichadzame k zbytocnym nedorozumeniam.
@nyyka obézna nie si, ale úprimne....nejaké tukové faldíky sa asi nájdu, či? ono iné je ak je žena čo má 65kg pevnú postavu lebo športuje a iné ak má telo mlandravé samý tuk.......nie je všetko o váhe, žena čo má vyššiu váhu môže vyzerať oveľa lepšie ako žena čo so sebou nič nerobí......
ja chapem, ze sa ta to dotklo obzvlast ak si tolko schudla a fakt si zasluzis "pochvalu" resp. aspon to ocenit a obcas dvihnut sebavedomie
na druhej strane ale chlapi su chlapi a podla toho co pises v prvom rade ty sama sa riesis a ty sama nie si so sebou spokojna, ak by si bola, tak sa nad tym zasmejes a povies mu, ze je somar
ja napr. viem co mam doma, mam partnera, ktory je uprimny a fakticky az hroza, tak sa ho na nazor na vedi, ktore ma trapia alebo som v nich neista nepytam, lebo viem, ze mi potvrdi fakty a povie prravdu, lebo som si ju pytala a ked sa ho spytam myslis si, ze som pribrala a ja som fakt pribrala ved to vidim na vahe a v zrkadle = dostanem odpoved ano mojko kusok asi hej, no a mam sa na neho hnevat? ved som sa ho pytala
dolezite pre mna je, ze sme spolu, ze ma ma rad a mame pekny vztah a nevypytujem sa ho na veci, s ktorymi mam problem ja sama, lebo v prvom rade mam ja problem sama so sebou a so svojou postavou a cely zivot s tym bojujem...
a uprimne ja zasa nechapem, preco zeny, ktore sem napisu nejaku situaciu alebo otazku alebo chcu vediet nazor potom reaguju povedzme nespokojne, ked im neodpovie 20 "pritakavaciek", ved predsa musia ratat s tym, ze ludia maju aj iny nazor na vec a treba ocakavat, ze niekto ti povie aj to co mozno prave nechces, nepotrebujes pocut
to si chcela, aby ti 20 ludi napisalo, ze je to debil? potesilo by?
@nyyka to je kreten. A on ako vyzerá? Ak to nie je aspoň Chris Hemsworth tak nech si nechá blbé komentáre 🤣 moja sestra je presne v tvojom veku, aj miery máte viac menej identické a vyzerá pekne, zdravá žena, nikdy nebola z najchudších a veľmi tým v puberte trpela (veď ktorá sme si tým neprešla).
Je rozdiel povedať nie si chudá a si obézna. Podľa mňa on len nevie rozdiel medzi týmito dvoma vecami inak nechápem prečo by ti niečo také trepol.
Váhu máš normálnu, kašli naňho. Ak robíš pre seba, svoje telo niečo navyše, už len ten pohyb či upravenú stravu, ser naňho. A po takomto niečom by som si veru rypla aj ja do neho ak mám pravdu povedať...nerobia sa mu kúty? To chlapov vie položiť že už ani neceknu 🤣
Ach baby, vy ste ako urážlivé deti, normálne lutujem tých chlapov 🙈🙊
Tak najprv sa opýtate a potom keď dostanete odpoveď tak sa zdujete. Čo potom chcete?
@nyyka nemysel to ironicky? že čo sa pýtaš za kravinu? potom by som sa takej odpovede ani nečudovala. Veď ste sa bavili o 140kg žene a ty máš ani nie polovicu.
@tramtada31 a ty, ach načo sa pýtaš, keď nechceš počuť pravdivú odpoveď? radšej by si bola keby ti klamal? len aby si sa cítila spokojne?
@sashabb keby to nechal pri tom že "nie si chudá", no problem. Ale obézna? Ešte keď to ani nie je pravda? Trošku nepremyslené a tvrdé hodnotenie. Určite dobre vie že váha je autorkino boľavé miesto a toto povie? Ja skôr ľutujem ženy čo s takýmito žijú, že im bez rozmyslu splechnu takúto vec a ani nezmurknu pri tom.
Nie si obezna. Si perfektná. Nech sa dá liečiť 😁
Inak nechapem ze si sa vobec opytala ci si obezna ked vies ze nie si. Taketo otazky si vynucuju komplimenty.. ako svokra vzdy sa pyta ci je jej omacka dobra ci je dost slana ci nie je moc slana.. aby sme chvalili ze je super ale ked presoli tak čuši ako voš pod chrastou. A Chlapi su velki kritici zenskej krasy aj nejaky stary plešaty pupkoš nema problem skrititizovat 100x lepsie vyzerajucu zenu od neho. To ich sebavedomie je mega. Nikdy sa nepytaj na seba negativne otazky Lebo uz len tym ako je Ta veta zložena ludia maju tendencie odpovedat ano.. ( statisticky dokazane) ked sa pytas som zla? Som obezna? Som vinna? Zvyśujee sance na odpoved ano si.
@sashabb toto som si povedala, že na čo sa pýtam a to hovorím aj autorke, nech sa nepyta, keď nechce počuť názor. Na margo môjho muza, Ten je rozmaznaný, lebo dobre varim, tak keď uvarim priemerne, tak to neocení, ale furt je to chutovo lepsie než z restiky, čiže to pochvalit mohol😉
@sashabb a z toho plynie ponaučenie že niekedy je mlčať zlato🙂)Mňa ani nenapadne sa muža pýtať také veci, alebo či mu obed chutí veď ho nevaril, zjedol, tak?
@nyyka vôbec to tak neber nemôžeš byť tučná ja mám o kúsok viac a vôbec to nie je zle, ale chuda nie som to viem🙂ale obézna určite tiež nie.Chlapi sú neohrabani a nevedia vyberať slová.toto sú témy, ktoré treba rozoberať s kamarátkou a nie chlapom
@nyyka ano. Je to totalny idiot. Keby bol vas vztah v poriadku a stal by zato, ze mate ist vy dvaja dalej, povedal by ti nieco ako v takom zmysle: ja vahu moc neriesim, jasne, ze nie si tucna, si dobre tak, ako si, ale ked chces Milacik, mozme s tym nieco spravit, verim ti. - po takych slovach by si snad neurazila a citila by si, ze stoji pri tebe. Ak pri tebe nestoji a nevazi si ta, odid od neho, pride lepsi a este ked budes schudnuta, tento bude pozerat.....vytres mu zrak. Inak si pekne postupuj svojim tempom, a mozno bez tohto priatela by ti to islo ovela lepsie.
Je to blb. Aj ja som schudla a potom pribrala. Som ako sud. Mám manžela ktorý ma má rád takú aká som, a teraz má on veľké problémy a sme si oporou. Nech máme 100 kg alebo 60. To je to posledné čo by som vyčítala.
@nyyka áno on je magor.. Ale ty keď pri berieš ešte dve kilá a on ti povie ze si tučná tak sa zrutis... Obzerá sa za sukňa i.. Podľa mňa to nie je normálne ako ty tvrdíš.. Teraz máš 29 a chyby už našiel.. Nevidí ta ako krásnu... Porovnáva.. To nie je dobre.. V 35 ta vymení.. A aj vtedy ti napíšeme že on je magor ale ty stratíš najlepšie roky svojho života.
uprimne pako na etnu
vyhodit, rozist sa poslat do prdele
a prečo je potom s tebou aby mal full doma servis zdarma + zásun zdarma
ja by som toto ako nedala
ako toto obezita nie je , však ked má rad vešiaky na oblečenie nech si to zbali
Baby, co vam sibe... vam ktore vravite autorke ze sa na take nema pytat alebo ze sa nema urazat, lebo jej muz povedal nazor alebo dokonca pravdu? Ved to je zaklad kazdeho vztahu ze partneri sa navzajom podrzia. Ved kazdy normalny clovek ma nieco s cim nie je spokojny, co mu vadi a co ho trapi a ten partner o tom vie a VZDY musi tomu druhemu pomoct a nie ho kopnut? Jasne ze su chlapi co su tlci co nemaju vela taktu, ale kazdy jeden chlap vie ze vaha zeny sa NIKDY nekomentuje alebo sa davaju iba komplimenty.
@nyyka ... Ja by som hodila s muzom debatu. Treba mu povedat ako ta jeho slova ranili a ak je dobry chlap tak sa ospravedlni a uz si bude davat pozor... lebo zajtra to mozu byt tvoje vlasy ktore nie su dostatocne hebke...
Mas skvelu vahu. Urcite nie si obezna, a ani pri tele alebo moletka alebo akykelvek ine slovo...
Urcite nie si obezna.. ale on mozno povazuje kazdu babu, ktora nie je uplne stihlunka, za obeznu..
@sara07 lenze ta 140kg baba bola morbidne obezna...niektori chlapi pokladaju za nadvahu vsetko co nieje modelka. vidia gram tuku a mala by si schudnut. je to problem? ano nieje to zdrave minimalne ale neznamena to, ze mu to musi predsa na svojej partnerke prekazat ze si na nej nic nevazi...ziadne take informacie tu autorka neposkytuje. mozno jej dava komplimenty cely den a raz povedal svoju pravdu...som nazoru ze ak zena potrebuje podporit alebo pocut kompliment, mala by partnera pred tym varovat. moze sa totiz stat hlavne v dlhotrvajucom partnerstve, ze si chlap mysli, ze by mal byt uprimny alebo nebodaj hovorit pravdu, lebo romanticka faza je fuc a predsa na co by sa ma inak pytala....
@tinapa Presne tak... Co sa vzhladu tyka, vzdy zaklamat🙂... aj ked zena vie, ze mozno ma trochu kil navyse, ona chce pocut ze sa mu aj napriek tomu paci a v jeho ociach ma super postavu.
Naco sa pytas,ked sa potom zduvas. Nic zle nevidim na tom,ak partner povie pravdu. Nechapem taketo zduvacky vo vztahoch. Partner ma byt prvy kritik. Neznasam klamstva,vzdy by som chcela vediet uprimny nazor. Som dost silna zena na to,aby som uniesla kritiku od milovaneho

@h2 jasne, ale myslim, ze chlapi nemaju radi tento typ otazok a taketo akoze nenapadne vynucovanie si pozitivnej reakcie na vzhlad... Teda asi som aj ja chlap, lebo mi toto u zien dost lezie na nervy🙈