icon

Po akej dobe cvičenia vo fitku ste mali viditeľné svaly a vyformovanú postavu?

8. mar 2025

Po akej dobe cvičenia vo fitku ste mali viditeľne svaly a vyformovanu postavu? Cvičili ste s trénerom a mali jedálniček? Alebo všetko ste si naštudovali samé? Mám 176cm/76kg. Mám fyzicky dosť náročnú prácu, kondíciu nie zlu, postavu presýpacie hodiny. Mám výraznejšiu celulitídu a celkovo mám horší lymfatických systém, velmi priberám a dosť opucham na tvári a krku. Uprednostňujem viacbielkovinovu stravu, ale nechuti mi také, že večer furt tvaroh a pod. Za aký reálny cas je mozne vidieť výraznejšie výsledky pri návšteve fitka cca 3-krát v týždni a behaní cca 2-3-krát v týždni?

autor
8. mar 2025

A vek 35, nerodila som,celkovo som skôr silná, nie mlandravy typ.

lucia13022023
8. mar 2025

To je individuálne a záleží na % tuku v tele. Čím menej % tuku, tým viac vidno svaly.
Ja som zo začiatku cvičila s trénerom, keďže som mala 16/17r, nechcela som si ublížiť. Rok som s sním cvičila.
Jedálniček som si robila sama, viem o strave strašne veľa, čiže na to som nikoho nepotrebovala.

oceanahory
8. mar 2025

Ako bolo pisane vyssie, je to velmi individualne. Ja cvicim 3x do tyzdna od septembra a teda viditelne vysledky som zacala mat uz po styroch mesiacoch a to tak, ze to vnimalo aj moje okolie. Dnes je to cca. 6 mesiacov, co cvicim a vcera mi akurat trenerka vravela, ze mam ake pekne uz ruky vyformovane, taka som bola nadsena, ze to aj ona vnima. 😁 Ale napr. mojimi problemovymi partiami su tiez stehna (mam tiez postavu hrusky) a teda aj sa formuju pomalsie, ako napr. moje brucho, s ktorym som uz teraz relativne spokojna.
Stravu som si upravila sama a riadila som sa KT. Aktualne si uz vahu iba udrziavam a spevnujem.

personality
8. mar 2025

Keď začneš budeš vidieť výsledky každým dnom. Najskôr ide voda takže za 2 dni vidíš brutálny rozdiel. Pokožka sa rozjasni. Každý týždeň schudnes napríklad 0,5-1 kg, takže uvidíš hneď.
Najskôr sa treba zbaviť tuku, až potom je možné vidieť svaly. Cvičiť samozrejme od začiatku. Vytrvať a pokračovať do konca života.

denkabemommy
8. mar 2025

Ako ti pomôže keď ti niekto napíše po akej dobe videl výsledky? Ja po mesiaci 🙃 ale s tým, že som vlastne ani tuk nemala, skrz zdravotné problémy. Jedálniček som si robila sama, tvaroh som mimo žemľovky a tvarohoveho koláča ani nejedla.. tým chcem povedať, že sa nemusíš fixovať na to, čo ti niekto povedal, že robí. Daj si v podstate to na čo máš chuť. Pozeraj si vždy nutričné hodnoty jedla a sama postupne budeš vedieť narátať 150g bielkovín do jedálnička. Ak sa na to necítiš daj si ho vypracovať nutričnému poradcovi, ktorí to má reálne vyštudované a naozaj sa tomu venuje, nie kadejakému trénerovi 🙂. Ja napríklad sledujem Moniku Kolar na ig (dám link nižšie) a keby som chcela jedálniček tak jednoznačne od nej.

https://www.instagram.com/zdravieavyzivaonline?...

autor
8. mar 2025

@denkabemommy lebo som sa konečne odhodlala a nechcem byt potom rýchlo sklamaná a demotivovana, keby som dlho nevidela výsledky

slovakboy
8. mar 2025

Prvé výsledky vidieť po troch týždňoch. Také že si to všimne aj okolie. Daj pozor napretrenovanie a nerob veľa opakovaní. Silově cvičenia sú o sile nie o množstve. Aby si nerobila namiesto silového cvičenia kardio. Ale aj kardio je dobré na začiatok a na zaklad a zobudenie svalov.

denkabemommy
8. mar 2025

@autorka úprimne, urob si fotku teraz a o 2 mesiace, ver mi, budeš až zaskočená ako si sa posunula, napriek tomu, že to v zrkadle možno vidieť nebudeš 🙂

mimirka32
8. mar 2025

Schudnes relativne rychlo. So svalmi je to ale horsie. Ja cvicim roky a som dost stihla, ale stale makka ako vankusik. Svaly sa mi zacali tvorit, az ked som zacala pit protein. A aj tak ich vidim iba ja 😀A musis cvicit s tazkymi vahami, ak chces viditelne svaly.

kiki68
8. mar 2025

3 mes a potom 6 mes to boli take uz fakt skoky. Hlavne som bola po porode, co je uzasna vyhoda, lebo kojenie zerie kalorie a je cas na treningy, k tomu dlhe prechadzky s kocikom. Za mna to bolo super, bez menzesu je clovek ako terminator 😂

lavender94
8. mar 2025

Záleží čo znamená viditeľne svaly. Po pol roku už bude určite vidieť zmeny, ale po troch rokoch to bude zasa o niečom inom. Ja som najväčšie zmeny zaznamenala asi po tom pol roku, kedy mi percento tuku kleslo pod určitú hranicu, kde svaly už vyzerali viacej definované. A cvičila som bez trénera. Behanie je podľa mňa zbytočne, akože ak ťa baví prosim, ale veľa s tym nedovoliš. A hlavná je strava. A keď ti ide o to aby si mala viacej svalovej hmoty, tak tie bielkoviny potrebuješ. Veď nemusíš jesť tvarohy. Daj si tuniaka, kuracie prso, šunku, hovädzie zadné, tofu, tempeh, cottage. A nejakú vhodnú prílohu podľa toho ako máš rozhodené sacharidy. Fakt to nie je o tvarohu.

autor
8. mar 2025

@lavender94 myslím pekne tvarované ramena, obrysy zadku a stehien…nie sixpack….ja už mám normálne visiace ramena a celulitídu na nich aj keď nie som na prvý pohľad extrémne tučná

lavender94
8. mar 2025

Veď ani ja som nemyslela six pack ten je o úplne inej drine a odopieraní. Myslela som to, čo popisuješ ty - úplne obyčajnú udržiavanu postavu.

mimirka32
8. mar 2025

Ak si mozes dovolit trenera, tak si ho zaplat. Ja som mala, ked som zacinala, lebo sama som nevedela ako sa ma cvicit. Po case mozes uz cvicit aj sama. A beh je fajn ako doplnok, ja si myslim, ze clovek by mal mat aj kardio, aj silove cvicenia. Ved cvicime aj pre zdravie. Ale na svaly ti beh nepomoze, jedine zavazie

sense
8. mar 2025

Za akú dobu budeš vidieť reálne výsledky TY, ti nikto nepovie. Čo sa týka celulitídy a lymfatického systému nestačí len cvičit, treba sa pozrieť hlavne na stravu , spánok, pitný rezim atď, robiť si masáže na rozprudenie lymfy, pomôcť môže aj nosenie kompresného prádla , či už na nohy , sú aj na ramená ...ale nie týždeň dva ale dlhodobo a miesto 3x fitko a 2-3beh by som dala fitko 4x (vrch, spodok a deň voľna, vrch spodok a dva dni voľna a cez voľno si dať dlhú prechádzku napr) a po workoute si môžeš dať polhodinu beh ak budeš vládať

sense
8. mar 2025

A ak začínaš a mať dosť financií tak by som volila trenera

kiki68
8. mar 2025

@sense trener je dobra volba, hlavne nauci spravne cviky. Lebo ked sa to clovek zle nauci, tak si moze velmi poskodit. To sa neprejavi hned

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
zuzubb007
8. mar 2025

Po pol roku budeš vidieť vysledky, ak samozrejme dodržiavas aj stravu a kalorie

sense
8. mar 2025

@kiki68 veď to preto lepšie investovať aspoň jeden dvakrát ukáže ti cviky, dýchanie...samozrejme treba mat šťastie na dobrého trénera ktorý sa venuje len tebe a nie všetkým na okolo alebo telefonu