Pomáha ryža schudnúť?
Ahojte žienky.Da sa s ryžou schudnut ak to pre mna bude najzakladnejsia potravina?Napr na obed ryža s grilovanou zeleninonou každy den?Obmienala by som iba tu zeleninu...nikde neviem dohladat ci sa z ryže moc pribera no natrafila som na clanok v ktorom ju autor prirovnava k chlebu😐
@anonym_autor Pozri, schudnes aj ked budes cisto na horalkach. Ide i kaloricky deficit. Ak za den zjes 4 horalky a nic viac, tak budes chudnut takym tempom, ze az. Ide vsak o udrzatelnost a v neposlednom rade o zdravie. Cize si treba najst, co ti chuti, je zdrave a co vies udrzat dlhodobo a uz len prisposobit tomu velkost porcii, aby to kaloricky vychadzalo. Nic viac, nic menej.
Ja ti napíšem aktuálnu skúsenosť mojej dcéry (27r.) zo zdravotných dôvod musela prejsť na prísnu eliminačnú HIT "stravu". Je už 6 týždňov iba varenú ryžu, vo vode varené kuracie prsia, varenú mrkvu, petržlen, a ryžové rezance. Schudla zo 68kg na 60,5kg, výška asi 167cm.
Ja ti napíšem aktuálnu skúsenosť mojej dcéry (27r.) zo zdravotných dôvod musela prejsť na prísnu eliminačnú HIT "stravu". Je už 6 týždňov iba varenú ryžu, vo vode varené kuracie prsia, varenú mrkvu, petržlen, a ryžové rezance. Schudla zo 68kg na 60,5kg, výška asi 167cm.
@anonym_a37a96 este vsak dopln, ze jej chybaju zdrave tuky, casom vitaminy a mineraly. Najdu sa totiz ludia, ktori nepochopia, ze je to dieta urcena len pre konkretnu diagnozu a budu si mysliet, ze takto sa zdravo chudne. Aj na autorkinej otazke vidime, ze mnohi ludia vedia o zdravom stravovani prd. Zaviedla by som to do zakladnych skol.
@anonym_autor Pozri, schudnes aj ked budes cisto na horalkach. Ide i kaloricky deficit. Ak za den zjes 4 horalky a nic viac, tak budes chudnut takym tempom, ze az. Ide vsak o udrzatelnost a v neposlednom rade o zdravie. Cize si treba najst, co ti chuti, je zdrave a co vies udrzat dlhodobo a uz len prisposobit tomu velkost porcii, aby to kaloricky vychadzalo. Nic viac, nic menej.
@anonym_47031d znie to tak lahko,az lahucko...no,budem sa sledovat a snad casom nato pridem🥴
@anonym_a37a96 a ranajky?
@anonym_a37a96 este vsak dopln, ze jej chybaju zdrave tuky, casom vitaminy a mineraly. Najdu sa totiz ludia, ktori nepochopia, ze je to dieta urcena len pre konkretnu diagnozu a budu si mysliet, ze takto sa zdravo chudne. Aj na autorkinej otazke vidime, ze mnohi ludia vedia o zdravom stravovani prd. Zaviedla by som to do zakladnych skol.
@mandzula to je dobry napad ,dat to do skol aspon vo forme prednasok.Avsak rydzo zdrave potraviny su drahe ako slak
@mandzula máš pravdu, nie každý asi pochopí, že prípad mojej dcéry, nie je diéta hodná nasledovania. Chcela som len odpovedať na otázku autorky, či sa dá takto schudnúť. Inak dcéra berie teraz veľa vitamínov a minerálov. Tuky zatiaľ nemôže.
@anonym_autor žiadne "raňajky" môže momentálne jesť iba to čo som napísala, vlastne zabudla som ryžové "polystyrenové" chleby a varenú kukuricu ešte.
@mandzula to je dobry napad ,dat to do skol aspon vo forme prednasok.Avsak rydzo zdrave potraviny su drahe ako slak
@anonym_autor myslela som zdrave take, pri ktorom ma clovek vyvazene makronutrienty (sacharidy, bielkoviny, tuky) a mikronutrienty, nie je teda podvyziveny ani nema nadvahu. Na to mu stacia bezne dostupne zdroje. Ak sa bavime o eko, bio a neviem co este, ano, tam si neraz musi priplatit, no podstata tejto debaty a tych zakladnych vedomosti je ina, spomenuta vyssie.
@anonym_autor ja si myslím, že tá ryža funguje.
Keď si to tak vezmem, tak jem ryžu asi 4 dní z týždňa, k obedu.
Väčšinou rizoto - kúsky kuracieho alebo zeleniny a kopa ryže 😀
Biela ruža je čistý sacharid ( škrob), natural ma vitamíny skupiny B a minerály. Celkovo delena strava pomáha chudnúť. Len ak budeš jesť len ryžu a zeleninu, musíš zaradiť sóju, fazuľu, hrách a huby, aby si nemala deficit bielkovín a tuky, napr. nakvapkaj olivový olej na zeleninu, lebo opačne organizmus nevie využiť v tukoch rozpustné vitamíny atd. Ak sa v strave nevyznáš , tak neriskuj, lebo veľmi ľahko človek môže ochorieť z deficitu zivin.
@anonym_autor poradím ti 🙂 zaplatiť si členstvo do zanzisun 9.99€.... bývalá fitlavia. Keď majú výzvu majú tak úplný jedálniček na každý deň .. mne sa nedalo variť podľa nich lebo pomaly každý deň varené aj raňajky obed večera tak som si navarila ich jeden deň na viac dní 🙂 .. a keď ak výzva nie je tak máš tam receptu na raňajky obedy večere olovranty 🙂 plus môžeš s nimi aj cvičiť
@anonym_autor ja som tak schudla. Ryža - zelenina. Ale to som aj dosť cvičila, keďže som musela rozhýbať nohu po operácii. Ale tak, či tak, ak máš väčší výdaj ako príjem, tak schudneš. Pri normálnej strave.

Ryza su sacharidy. Treba ich obmedzit a viac bielkoviny a zeleninu. Ale zase odtial potial. Takisto aj sladkosti a rozne vyzieracky obmedzit, sladene vody, vela ovocia bohateho na cukry, napr melon, prezrete slivky. Ziadne extremy nie su dobre.