Pomôže cvičenie spevniť postavu?
Ahojte chcela by som začať cvičiť vo fitku. Dole s váhou ísť nepotrebujem mam 164 cm a 49 kíl. Skôr spevniť lebo som mlandrava. Ale ja sa veľmi bojím ze priberiem že sa rozšírim. Nosím konfekcnu veľkosť 34/36, XS. A nechc3m aby som musela prejsť na väčšiu je to moja nočná mora.
Ďakujem
Vsak asi zalezi aj co a ako cvicit, ake doplnky stravy atd.
Nie, neboj, to nebude tak ze o tyzden poskocis tak vo vahe, ze si budes hovorit, sakra, to som prehnala, co teraz 😁
pozri co pises:
- ja sa veľmi bojím ze priberiem že sa rozšírim
- na mne nie je nič pekne a dokonale iba moja veľkosť a ja o ňu nechcem prísť
- budem musieť kupovať väčšie čísla a je mi z toho zle
- teraz sa mi iba paci moje číslo na váhe
- keď vám každý hovorí aká ste chuda blablaba to je také ocenenie pre mňa ktorého sa vzdať nechcem
- čo budem znamenať pre ľudí potom
- som schopná nejesť a tryznit sa hladom
- ppp nemam. ved jem. extremne male porcie, ale jem
naozaj si davaj pozor, toto nie je ok
@lucia13022023 pozri, prvy moj komentar bol, kym nenapisala to dalsie. A vsetky ostatne ju len podporovali v cviceni. To je okej. To je dobre. A to dalsie - to je fakt problem, co pisala dalej. To vieme uz vsetci teraz. Len ci to vie aj autorka, ze ma PPP, lebo mne odpisala, ze nemam, ved jem, male porcie, ale jem 😪. Ci take nieco. Ja tomu rozumiem, ze je chora, len ona to nevidi zatial podla mna.
Hej, mozno som napisala este jednu otazku na zamyslenie, lebo realita vieme, aka je - naozaj 1 konfekcna velkost realne nocna mora byt nema. A ak to ona tak citi, tak ma mega problem, lebo vidi veci skreslene. Ja rozumiem aj depresii, aj dusevnym ochoreniam, nebudem ju zhadzovat, len to bola taka otazka na zamyslenie, mozno nie uplne dobra v jej situacii.
A ocividne, ona ani nebude vediet vyformovat postavu, nebude mat na to proste energiu, svaly z niecoho rast musia a su to kvalitne bielkoviny v dostatocnom mnozstve, takisto potrebuje aj zdrave tuky, zlozite sacharidy. Proste vyzivnu stravu. Takze ona chce vyformovat postavu a nejest alebo jest priserne malo ako doteraz. A to je celeeee...juuuj, cesta do pekla...😪
Dievčatá ja PPP nemám. Chodím k psychologicke a vie ze si dávam pozor na jedlo lebo nechcem pribrať a vie ze si dám zo všetkého. Spomínala som jej to X krát. Akurát možno nevie až tak dopodrobna čo cítim pri predstave ze by som.pribrala ale kebyže tam vidí problém povie mi to nie ?
@nevenka nečítala som všetko, ale po posledných kometich súhlasím, autorka ma problém a neuvedomuje si to.
Autorka, @trema ti to cele zhrnula. To je PPP. Porozprávaj sa s psychogickou, všetko jen povedz ako cítiš, aké emócie v tebe jedlo, iná konfekcna veľkosť zanecháva. Lebo keď ti poviem, že kontrolujem si jedlo aby som nepribrala - je to ok. Ale keď ti poviem, že si kontrolujem jedlo aby som nepribrala lebo by som z toho bola zúfalá a nenávidela sa - je to problém. Chápeš.
@lucia13022023 ale tak asi každý by bol zúfalý nie? Prečo potom si kontrolujeme jedlo keby nám je to fuk?
Nejde o to, že si každý kontroluje jedlo ale o to, aké pocity to v tebe zanechá. To, že si niekto nedá langos lebo je to kaloricka bomba neznamená, že ma ppp. Ale to, že niekto je malé porcie, boji sa ze priberie, vidí len svoju konfecknu veľkosť, to ppp je.
Mne tiež nie je jedno co zjem. Dvaam si na to pozor. Ale keď si dám niečo nezdravé, nejdem sa z toho zrútiť. Co by si urobila ty, keby si zjedla normálnu veľkú porciu hrsnoliek so syrom?
@lucia13022023 takto. Ja si dám. Aj langoš. Aj hranolky so syrom vyprážaným. Véd o to ide ze ja si to dám. Aj pizzu si dám. Ale tak ak sme pri tom syre. Zjem z neho takú menšiu polovicu a par hranoliek. Viac mi nejde. Niekedy nevládzem naozaj. Ale väčšinou mi to proste nejde zo strachu. Takmer celý syr som zjedla možno pol roka do zadu v práci a išla som ho vyzvracat..(áno viem ďalší príznak ppp ale bolo to iba 1 krát. To zvracanie jedla...) takže nejde o to ze si to nedám. Véd anorekticky sú na jednom jablku denne
Mentálna anorexia je tiex anorexia. Pozri ja ta nejdem presviedčať o ničom. Časom na všetko prídeš sama a možno nie. Stretla som sa s takými ako si ty už x krát. Radím ti o všetkom povedať psychologicke. Držím ti palce.
Ze zo strachu 😃 a nemas ppp 😃😃😃😃
Nie niesu vsetky anorekticky na 1 jablku, aspon netrep. Su rozne pripady, v nemocnici nas tam bolo dost
Ja som bola na tom asi tak ako ty
Zdravý človek si nedáva úplne pozor na jedlo. Ja sa k ním hlásim, milujem jedlo a zjem cca 2500kcal denne 😅 (preto cvičím) ale aj pri takom množstve sa mi váha nehýbe a v podstate ju ani neriešim. Vlastne som na váhe stala naposledy pred pol rokom u Dr 🙃 to čo popisuješ ty nie je bežné a vôbec nie zdravé a ide o ppp, sama som si podobným prešla.
Autorka - bohuzial, nie je psycholog ako psycholog. Nie, nemusí odhalit tvoju PPP.
Mala by si zmeniť psychológa alebo zrovna navštíviť psychiatra pretože to čo popisujes PPP je. A zbytočne chodíš k psychologické ak je nepovieš úplne vsetko
Iné je kontrolovať si čo zjem alebo koľko zjem .obzvlášť ak ma človek tendencie priberať alebo ako ja že ľúbim jedlo a dokáže zjesť veľa aj zdravého....a iné je keď máš výčitky z jedla....dám si skazený syr raz dvakrát za rok a zjem ho celú pochutím si ale nemám z neho výčitiek že som zjedla polovicu množstva denných kalórií.... Keď mám chuť na šalát dám si šalát a neriešim vo vnútri že súper koľko kalórií som ušetrila a určite schudnem. pPP neznamená že zjes len jedno jablko a alebo že budeš po jedle zvracať , PPP je ak máš nezdravý vzťah k jedlu a to čo popisujes je nezdravý vzťah k jedlu plus ti chýba ,sebe láska k svojmu telu.
Vieš ako veľmi sa musíš snažiť a ísť do zlyhania + mať nastavenú napocitanu stravu aby si reálne pribrala pri silovom cvičení? Ja cvičím 13 rokov, pribrala som cielene asi 8kg svalov (predtým 50kg, teraz 58) a všetci mi hovoria že vyzerám chudšia (lebo nemám tuk a svaly nerobia vôbec takú mohutnosť akej sa bojíš). Dodnes som XS/s ako aj predtým ale vyzerá to sakra inak 😊
Daj sem fotku bez hlavy.
Moja, mala by si navštíviť psychiatra. Úplne vážne. Držím palce!
Ale ja nechcem. Ja nechcem navštíviť psychiatra pretože nechcem byť s tým ok že budem širšia. K psychologovi chodím kvôli uzkostiam atď ale aby som tersz mala byť ok s tým ze ...🙂 nechcem. Ale ďakujem Vám za komentáre a postrehy v niečom mate pravdu
No ty musis byt dobre mimo dievca 😃
Ja Ti ako osoba ktora mala PPP a ani z daleka nebola na tom tak zle ako ty ( podla pisania ) ze vobec sirsia byt nemusis. Oci asi mas,moju foto postavy tu vidis. Vsak si porad sama, nam je to jedno. Pa
Ja som Ti daco chcela napisat, ale rozmyslela som si to. Nema to pri Tebe vyznam. Tak trp uzkostami aj nadalej a hladuj, a necvic, aby si este nemala uzkosti z toho, ze cvicenim priberies. Uplne cele zle s Tebou, bohuzial. Pomoct sa Ti cez pisanie asi neda 😔.
Prosím ťa začni sa liečiť, ty to očividne nevidíš ale máš veľký problém. Zjesť kúsok syra a pár hranoliek a už nemáš miesto? To nie je normálne, ani stresy z jednej veľkosti. Doma nevidia ako málo ješ?
Nechcela som nikoho pohoršit prepáčte..
Ahoj..tvoja hlava veľmi v poriadku nie je a ani tvoj prístup k jedlu..aj keby si cvičením pribrala pár kíl tak kilo svalu vyzerá inak ako kilo tuku..držím palce 🙏
1. Mala by si začať cvičiť .
2. Nezmení to určite konfekcnu veľkosť.
3. Najdôležitejší bod - tvoje zmýšľanie nie je v poriadku. Mat 38 nie je katastrofa. Mam 40 a som šťastná :D a bola som aj v 36 aj v 44 po pôrode. Dôležitý krok je si to uvedomiť. Rob veci ktoré sú dobré pre.tvoju psychiku i zdravie ak ti to niekto múdrejší poradí. Nedaj na seba,lebo to momentálne nemáš dobré v hlave nastavene. Ale to sa môže zmeniť. Držím prsty.

@nevenka lenže ja autorku chaoem. Je chorá. Ma ppp a je veľmi ťažke sa z toho dostať, no dá sa to. Ono človek ktorý si tým neprišiel to nepochopí. Znie to hrozne, ale pre týchto ľudí je číslo na váhe a konfekcna veľkosť jedine co ich zaujíma. Pre teba blbosť, pre autorku celý svet. Je dobre, že sa lieči. Hádam jej pomôžu