icon

Poradíte mi jedálniček na schudnutie aj pre celú rodinu?

homolca
3. aug 2019

Vedeli by ste mi prosim poradit jedalnicek vhodny pre mna na chudnutie aj zvysok rodiny? Realne chutne recepty, nielen kuracie prsa na sucho a mrazena zelenina... Lebo varit 4 druhy menu uz fakt nezvladam... mam 70kg, musim schudnut tak 10, denny prijem cca 1500 kcal, manzel klasicka strava, deti troj a jednorocne. Dakujem

Strana
z2
homolca
autor
4. aug 2019

@zltalienka 165, kcal mam podla kalorickych tabuliek, appka kde zapisujem jedlo a plnim makra...inak mali by ich premenovat na reklamne tabulky, uz otravuju tie minutove videa pri kazdej potravine 🙈🙈 chcela som nejaky jedalnicek, co sedi na chudnutie, ale zjedia to aj ostatni (samozrejme v inych porciach)...lebo kombinovat klasicke jedla sa neda, to napr. prekrocim tuk a nemam ani 60% bielkovin

elka2806
4. aug 2019

@homolca bazalny metabolizmus si si ratala? Ak nie, to ti lepsie pomoze nastavit denny prijem kcal

zltalienka
4. aug 2019

@homolca to si si dala sedavý režim? Lebo inak je tých 1500kcal pre 30r, 165 cm vysokú ženu, čo má doma 2 batoľatá strašne málo. Pri nich iste nesedíš celý deň na zadku! Dojčíš ešte? Ak áno, tiež si potrebuješ navýšiť príjem.

evittam
4. aug 2019

@homolca Vsetko sa da.😉 Ked sa chce. Zbytočne si to komplikujes. Bohužiaľ. Aj sviečkovú mozes uvarit. Das si len maso so šalátom-napriklad.
A ake reklamy-ja nemam ziadne. A také veci sa dajú blokovať.😀😉

saskia_98
4. aug 2019

@evittam ved toto .. Aj segedinsky je zdravsi uz len tym ze ho nezahusti mukou alebo polievky bez zapražok. To sa neda že teraz chudnem, ta nejem blbosti a jak schudne ta sa rozje a jojo efekt taky že nepriberie len tych 10 kg čo schudla ale rovno 20 lebo mne to nepride ze by sa chcela zdravsie stravovat az do smrti...

evkamotka
4. aug 2019

A nemoze si dat manzel tie kalorickejsie nezdravsie jedla v praci? A cez tyzden sebe a detom mozes na obed dietne,a zdrave.v sobotu a nedelu ze by sa muz trocha prisposobil ved 10kg nebudes chudnut navzdy.podporil by ta ak takto

evkamotka
4. aug 2019

A nemoze si dat manzel tie kalorickejsie nezdravsie jedla v praci? A cez tyzden sebe a detom mozes na obed dietne,a zdrave.v sobotu a nedelu ze by sa muz trocha prisposobil ved 10kg nebudes chudnut navzdy.podporil by ta ak takto

lenka2710
4. aug 2019

@homolca ak ti môžem odporučiť,tak knizku od Ivany Elkovej,su tam naozaj výborne a zdravé recepty,dokonca aj falošné bryndzové halušky 😁 ja som pár uz vyskúšala a sú naozaj výborne,takisto aj mucniky,rôzne kase,jedlo s mäsom aj bez

marguay
4. aug 2019

@homolca robis jednu chybu ked si hladna. Aby si sa zasytila, musis jest bielkoviny pol taniera a druha polka zeleniny. Bielkoviny : maso, kyslomliecne vyrobky, vajcia, huby, orechy, strukoviny. Teda rano napr ovsena kasa s orechmi. Alebo omeleta so zeleninou. Ak si bielkovinu nedas, vydrzis s malou porciou max hodinu. Na palacinky si daj tvaroh. K cestovinam huby a syr. K strukovine uz len zeleninu atd. Porcie nemusia byt male ale nirmalne. Ak telo bude v rovnovahe a nebude hladne, prestane ukladat a zacne spalovat. Jedz 3-5 x ako ti treba. Vecer ziadne do urc hodiny ale 3 h pred spanim. Ja keby som nejedla po 18 tak umrem kedze chodim spat o 3 rano. Ja mam o polnoci druhu veceru tvaroh, tuniak s vajickom, proste trosku bielkoviny.

sisa0818
4. aug 2019

@homolca “bryndzové halušky” si ja robim uvareny karfiol popučené zmiešaný s bryndzou teochu smotany a cibuľka 🙂

airaw
4. aug 2019

Ja som schudla vyše 50 ratanim kalórií, sama som si stanovila hranicu 1600kcal, čo bolo na moju váhu a výšku asi malo, ale hladná som nebola, chudla som a jojo zatiaľ žiadny.. mala som tú výhodu, že som deti nemala, muž mal obed v práci a večeru si dal buď nejaké pečivo alebo som sa s ním podelila o svoje alebo si urobil na co mal chuť.. mňa varenie moc nebaví, takže som si navarila na 3 dní a mala som pokoj.. jedla som stále viac-menej rovnako, na raňajky vločky, ovocie, orechy/ semienka, desiata jogurt alebo tvaroh, ovocie, orechy/semienka, niekedy som si to všetko hodila do mixéra a polovicu vypila na raňajky a druhú na desiatu.. obed kuracie, morčacie, ryby, tofu alebo vajcia, zelenina, príloha - tu som nikdy nevynechavala, jedla som normálne zemiaky, ryžu, celozrnné cestoviny, bulgur, kuskus.. olovrant/večera acidko, celozrnný chlieb (piekla som si doma), šunka, syr, vajíčka, zelenina, toasty, pizza z tvarohoveho cesta - tá bola super.. robila som aj palacinky, zapekané cestoviny, guláš, segedín, francúzske zemiaky.. proste všetko čo aj pred tým, okrem rezňov a bocikov, len som si to upravila aby mi to sedelo do kcal.. a chodila som denne aspoň hodinu rýchlou chôdzou, buď doma v obývačke podľa videli na YouTube alebo vonku večer aby ma nikto nevidel 🙂 plus ešte nejaké brušáky, s činkami a tak doma

jamatkaroka
4. aug 2019

@homolca mne sa vcelku osvedčilo to že som si ráno urobila veľkú porciu šalátu a jedla ho cez deň ku každému jedlu buď ako prílohu, alebo som si dala polovičnú porciu hlavného jedla a potom sa dotlačila šalátom. Môžeš si do šalátu dať aj strukoviny, tie zasýtia a robiť ho kľudne aj s pečenou zeleninou, aby si to mala pestrejšie. Takto by si mohla jedávať polovičné porcie toho čo rodina, no nebola by si stále hladná, lebo si dáš aj šalát. Konkrétne recepty ti neporadím, nedávame zdravo, no asi by ti to nechutilo 🙂

ki_wi
17. okt 2019

@homolca jednoznačne odporúčam začať variť podľa kníh Mačingovej - Najedzte sa do štíhlosti 1, 2, 3. je tam pestrá ponuka jedál...sú to jedlá, ktoré nezaťažujú trávenie a človek má vďaka ním oveľa viac energie..

Strana
z2