Posilňovňa, chudnutie - otázky a odpovede
Baby, ktore chodite do posilky, robite nejaky sport, snazite sa schudnut, zdravo sa stravovat? 🙂
Par kociek mi povedalo, ze by mali zaujem o niekoho, kto by im poradil vo vsetkych tychto veciach, venujem sa posilnovaniu uz par rokov, tiez osobnemu trenerstvu, a tak ak by ste mali zaujem, rada by som oplatila vsetku pomoc s otazkami vychovy a podobne, tym co viem.
Tak ak chcete, rada pomozem - samozrejme mozete si radit aj navzajom 🙂 🙂
tereza0442 No som tu zase mám zase otázku 😎 29.1 si mi poradila ako mám cvičiť za čo ti mooooc ďakujeeem ale je tu velké ale cvičím každý den a ešte aj niečo pridávam podla" posilka TV " nejaké cviky na brucho a chcela by som vedieť ako dlho mám čakať na nejaké badatelné zmeny na mojom tele lebo trooooška mi išlo zohnem sa lepšie zapnem bundu a nemusím brať zo sebou zbrojný preukaz čiže už nieje taka tesná 🙂 ale nevidím na váhe žiadnu zmenu a ani na cm je to normálne alebo robím stále nejakú chybu ? jem tak ako si mi poradila žiadne sladké veľa vody veľa zeleniny kuracie mäsko menej kalorické jedlá a stále nič 😠 asi by som chcela od toho veľa ved som priberala 4 roky a teraz by som to chcela za mesiac 😖
@alenabaa nie nie kdeže :D najmä prvé dni som bola na pokraji zrútenia. Robila som ešte zjednodušenejšie verzie cvikov ako to robí to dievča tam :D neskôr to šlo lepšie 🙂
@alenabaa 1.5kg za dva tyzdne je uplne super. pri zhadzovani musis byt hlavne trpezliva a verit tomu co robis, vysledky sa budu dostavovat mozno (na tvoje poziadavky) pomaly, ale za to trvalo. takze drzim palce 🙂
jilian michaels urciteodporucam ako ccvicenie na doma, baby s tym maju super skusenosti takze kludne pokracujte 🙂
@14petulka88 ceny osobnych trenerov sa lisia, v priemere od 5-20eur na hodinu 🙂
@zdena7327 ahoj, co sa tyka zmien, velmi to zalezi na vela faktoroch. na tom, ci si predtym drzala nejake diety, ako dlho mas nabrate kila, ake mas stravovacie zaklady a navyky z detstva.. kazda drobnost to ovplyvnuje. ak si priberala 4 roky, tak naozaj nemozes cakat, ze za mesiac budes mat 5kil dole a o cislo mensiu velkost. ono to vsetko pojde, ale kym sa to telo trosku rozbehne, tak to trva. najtazsie je vydrzat tie zaciatky, ked si na to clovek zvyka, kym sa to pre neho stane samozrejmostou, ze trenuje 4x do tyzdna a stravuje sa zdravo a nie je to len nejake prechodne obdobie. ak na sebe vidis len male zmeny, aj to je super. vaha sa ti nemusi pohnut aj par tyzdnov, dolezite je ako sa citis, ci je ti volnejsie oblecenie.. ak zacnes cvicit tak sa ti pomalicky zacnu spevnovat svaly a tie su tazsie ako tuk (resp. objem tuku a objem svalov sa v rovnakom mnozstve lisi asi 5-nasobne).
@tereza0442 dakujem si ma dala na spravnu mieru už to chápem ale určite je to lepšie len to nieje ani na váhe vidiet ani tie cm ale citim sa lepsie 🙂))
@zdena7327 neboj, viem ake to moze byt deprimujuce - ja som 5kg chudla 7mesiacov.. slo to dole po par sto gramoch, niekedy ta vaha stala, dolezite vsak je, ze vidis zmeny na postave. zrkadlo ti povie viac ako cisla. a okolie si vsimne ze si schudla tak po 12tyzdnoch, hoci ty vidis zmeny uz kludne po mesiaci.
neboj sa, vsetko to pojde, len vydrz a pokracuj v tom co robis, a hlavne si neprestavaj verit, aj ked to pojde tazsie 🙂
@tereza0442 juuuj dakujeeem strašnú podporu mám v tebe sranda že človek ktorého nepoznám ma tak podporuje velká vdaka : 😀
@tereza0442 ahoj, citavam tvoje rady a teda nepotesila si ma s s tym, ze si 5kg chudla 7 mesiacov 😕 😀 Presne tolko potrebujem schudnut a dufam, ze sa mi to podari skor 🙂 Na jesen som zacala cvicit a stravovat sa zdravsie, 5x denne, na postave to bolo trosku vidiet, ale kila sa ani nehli, bolo to dost demotivujuce. Potom pre rodinne problemy som nemala chut cvicit a nechala som to tak ☹ Od pondelka som zacala s 90dnovou dietou a bola som aj prvy krat vo fitku, tak dufam, ze sa mi podari schudnut aspon v priebehu troch tyzdnov. Chcela by som sa opytat, ma to nejaky efekt, ak som bola cvicit vo fitku v pondelok a pojdem az v sobotu? Kamoska totiz nemohla ist ( nemala opatrovanie pre syna) a ja som sama nechcela ist, kedze som tam bola len raz. Doma som cvicila 6minutove cvicenie od Jillian a na rotane, ale to som dostala akurat tak svalovicu. Snazim sa vsak doma cvicit aspon 2 x v tyzndi, to by som chcela vymenit za cvicenie vo fitku. Viem, ze ta dieta nie je nic moc, ale chcem dat proste tie kila rychlo dolu 😔
@zuzanat to ale nemozes tak brat. mne to preto tolko trvalo, ze som to vsetko chudla jednak tuku a naberala svaly. ked chces len schudnut 5kg tak to zvladnem aj za dva odvodnenim 😝
dolezite je aby si sa hlavne stravovala zdravo, pravidelne, neprehanala to s cukrami a vela pila vody. dolezitejsie ako vaha je to ako sa citis, vyzeras, ako sadne oblecenie.. zrkadlo povie viac ako vaha 🙂
ma efekt cvicit aj 2x do tyzdna, ale nie ze tam pojdes dat si 20minut lahkeho bicyklovania a posediet si na stroji roznozovania s lahkou intenzitou, pri ktorej si citas casopis, to je fakt zahodeny cas.
ak 2x do tyzdna, tak potom poriadne tvrdy silovy trening (z neho budes mat zo zaciatku tiez velku svalovicu). Jilian cvicenie formuje pekne postavu, ale myslimze to je kazdy den 30 minut - tam to ide aj relativne rychlo dolu
za dva dni*
@tereza0442 ja som zacala cvicit pred 3 tyzdnami,2 x do tyzdna,nie je to posilka ale dost silovy trening,trva hodinu,a postavila som sa na vahu a mam o kilo viac 😖 uz pol roka si drzim vahu 47 a teraz z nicoho nic 48,moze nato vplyvat to cvicenie?Ja si to vysvetlujem ,ze sval potrebuje viac energie a tak zadrziava organizmus voiac kalorii?Myslis ze to moze byt?
@tereza0442 dakujem za odpoved 🙂 Vody pijem myslim viac, min. 2l denne, to trva uz velmi dlho. ja som si naivne myslela, ze ked chcem schudnut najma na bruchu,tak mi staci len kardio, ale vo fitku trener hovoril, ze treba vsetko cvicit, mam to striedat, jeden krat kardio (aspon 20min. na orbitreku) a cviky na brucho, potom zase kardio a posilovat cele telo... ja mam od druheho porodu ( dva roky) stale rovnaku vahu 57kg, v pase mam 74 😢 ) tak dufam, ze sa mi podari dostat aspon na 52kg a samozrejme ten pas znizit, aspon na 68cm, nech zapnem veci, necitim sa teraz vobec dobre!
@diusik moze to byt tym, ze mas silovy trening a telo nabera svaly, preto ide vaha hore.aspon si myslim. Lebo viem o niekolkych babach, co zacali cvicit Jillian a na zaciatku pribrali, az postupne isli dole kg...
@tereza0442 ahoj je dobré mať medzi cvičeniami aj pauzu ? Cvičím každý den a dnes prišla na mna strašná únava dnes nevládzem včera som si dala k bicykovaniu ešte aj Jillian M . a dnes sa ledvaj hnem 😒 nebude to mať nejaké zlé následky že vynechám jeden deň ked chcem fakt schudnúť ?
@tereza0442 ahoj, aj ja by som sa ti chcela podakovat za super temu s tvojou ponukou pomoct s radami a ak mozem, rada by som to hned vyuzila. Dva tyzdne su to, co som si upravila stravu - nejem sladke, vynechala som biele pecivo a chlieb, a zemiaky, jem castejsie a z dcerkinej malej misky, a hlavne pijem vela vela cistej vody a jem strasne vela zeleniny. K tomu som oprasila stepper a kazdy vecer na nom cvicim 35- 45 minut na najvyssej zatazi, dam asi takych 3000 steppov. Chcela by som vediet, ci to ma zmysel, ci sa da takto schudnut.... potrebujem hlavne zadok a brucho🙂 otazka znie, da sa na stepperi vyformovat nejako normalne postava, alebo mi ten stroj urobi sluzbu len na niektorych partiach? 🙂 vopred dakujem krasne za odpoved i kazdu radu
@diusik ano, sval potrebuje naozaj viac energie na fungovanie, ale to nie su kalorie co zadrziava, ale voda, ked su svaly aktivne tak potrebuju viac vody ako svaly ktore netrenuju. plus ked si zacala cvicit, tak ti svaly zacali pravdepodobne rast, takze je to uplne normalne 🙂
@zazvorka87 tazko povedat, s tymto nemam skusenosti. urcite sa to korzetom da stiahnut, ale neviem na kolko je to zdraviu prospesne, predsalen je to priskrcovanie organov 😖 ja by som to skor vyuzila len prilezitostne ked tak. poviem ti tak - tuk sa formovat neda, svaly ano. ak mas prirodzene siroky pas a nemas typicky zensku postavu, to je genetika, s tym moc neurobis ☹ samozrejme nevidela som ta a nejdem teda hodnotit, ale pozri si napriklad Alenu Seredovu, robi modelku, ale tiez nema vykrojeny pas (vela fotiek ma strojenych, ale na vela je vidno, ze ma ten pas jednoducho siroky).
to je zas taka vec, niekto ma chude nohy a ma siroky pas, iny ma pekny utly driek a siroke stehna/kratke nohy... 🙂 ak si stihla, tak by som sa snazila to vyrovnavat spodkom - peplum, opasky a podobne modne veci, trosku mozno nabrat na ramenach ak ich nemas siroke, aby sa ta postava opticky vyrovnala.
@zdena7327 samozrejme, daj si pauzu, telo sa potrebuje zregeneroovat. na to aby si schudla naozaj nepotrebujes cvicit kazdy den, hlavne nie zo zaciatku. staci kazdy druhy... efektivne neznamena, ze sa pri tom rozbijes a nebudes vladat. vyskumy dokonca potvrdili, ze menej je viac (v urcitych pripadoch) a ak efektivne rozlozis treningy, trenujes menej a mas z toho viac profitu.
Urcite by som HIIT co som ti pisala, nedavala kazdy den, hlavne ak sa citis unavene. Je to narocny trening na regeneraciu a uplne staci 2-3x za tyzden, podla toho ako vladzes. a VOBEC nemaj vycitky z toho, ze mas den volna, volno potrebujes na tolko veci! tak ako spanok 🙂
@natadamik ahoj 🙂 gratulujem k tej strave a drzim palce nadalej. hlavne sa neboj jest 😉 to co popisujes na stepperi je hlavne kardio, da sa s tym schudnut pekne, ale napriklad ak chces mat uplne pevny zadok, ploche brusko a pevne vyrysovane ruky, tak na to to urcite nepostaci. co sa tyka intenzity, tak skus striedat 1 den intenzivna zataz, 1 den volnejsia a dlhsia.. nech mas trosku zmenu a nech stihas bez problemov svaly regenerovat a nechat ich oddychnut.
no a zmysel to samozrejme ma. ono sa hovori, ze chudnutie je 80percent strava a 20percent cvicenie. ja to skor nazyvam tak, ze priblizenie sa k dokonalej postave je 100percent strava a 100percent cvicenie 😉 proste ist do toho naplno a vediet ze to co robim, ma zmysel, aj ked to ide pomaly. dolezite je najst si tu svoju cestu, aby nebola uplne trnista, ale aby bola efektivna 🙂
@tereza0442 dakujem velmi pekne za pomoc a rady, budem podla nich postupovat 🙂 , s tou stravou je to urcite tak, vidim, ze to ma zmysel kontrolovat, co clovek zje....a ta voda ozaj robi zazraky....mam 160 cm, zacala som na vahe takmer 74 kg - co je otras!!!!!!!! Viem!!!!!!! a po takmer troch tyzdnoch som dnes na 67 kg...... neviem, mozno je to prirychlo, ale mna to zacalo bavit!!!! 🙂
Este sa mozem spytat: JE nejaky rozdiel v tom, ci clovek cvici rano, cez den, alebo az neskoro vecer? Lebo ja pri dvoch detoch sa na stepper dostanem az okolo 22.00..... este raz dakujem a srdecne pozdravujem 🙂
@natadamik tak drzim palce! 🙂 no a co sa tyka chudnutia, je to viac-menej jedno kedy cvicis. vysledky su takmer identicke 😉 vyhoda ranneho cvicenia je, ze ti rozbehne metabolizmus na cely den a rozbehne centralnu nervovu sustavu (takze ides o 22.00 cvicit, 22.30skoncis a o 23.00 nevies zaspat, lebo CNS stale pracuje, to moze byt nevyhoda).
podstatne je cvicit pravidelne a jest kvalitne. cas cvicenia ovplyvni len male percento z konecneho vysledku, takze ak nie si flexibilna casovo, vobec to neries a netrap sa tym.. a uzivaj si ten Svoj cas 🙂
...skvelá stránka, čítam si Vaše príspevky postupne, tiež by som chcela začať s posilkou, s manželom od Vianoc intenzívne chodíme na bežky, ak to počasie dovolí, okrem makačky je to neskutočný relax a nadobudnutie psychickej pohody...nechceli by sme prestať sa hýbať...okrem toho mierna úprava stravy /nie diéta/.Takže posilňovňa, beh...?aká frekvencia len na formovanie postavy...? 😉
@tereza0442 prosim ta, v utorok som to prehnala na rotane a mam strasnu svalovicu na bruchu. Dnes som bola vo fitku a cviky na brucho mi isli velmi tazko, na lavici som sa vobec nezdvihla.Myslis, ze v tom cviceni mam pokracovat, alebo pockat kym prejde svalovica? a este sa chcem spytat, ja som na diete, takze ked cvicim vecer, uz nic nejem, je to spravne alebo mam do niecoho lahkeho dzobnut?
Dakujem!
Ahoj. Potrebovala by som poradit. mam ako keby ochabnute svalstvo na bokoch da sa to posilnit nejakymi cvikmi?
@bimac ahoj 🙂 posilnovna aj beh su dobre volby, ci uz s trenerom alebo sami. co sa tyka frekvencie, tou sa trapit nemusis. pri chudnuti na tom naozaj nezalezi (je to na dlhsie, ale mozem ti to vysvetlit ak mas zaujem). v skratke: cim vyssia intenzita zataze, tym viac spotrebovanej energie, cim dlhsia zataz, tym viac spotrebovanej energie.. takze zalezi na dlzke a intenzite zataze. vobec neries frekvenciu tepu ani nic podobne, nema to vplyv na palenie tukov. 😉
@zuzanat s bruchom to nejako nemusis prehanat, ak cvicis cele telo, brucho sa prirodzene precvicuje, hl. v cvikoch na cele telo (drep, benchpress, mrtvy tah, tahy, nadhody, pressy a podobne), ako doplnok mozes, ale netreba to prehanat. cvicit by som zacala asi obden ako mas svalovicu, v priemere na regeneraciu svalu staci telu 24-48hodin a svalovica mzoe drzat aj dlhsie, takze ak cvicit so svalovicou, tak sa poriadne dynamicky prestrecovat pred tym. vo vacsine pripadov to vobev nevadi.
ak cvicis vecer, tak urcite nieco zjedz, idealne nejake bielkoviny (tvaroh, maso, zelenina), je to na tebe. hladna by som spat urcite nesla, radsej sa vecer najest a potom rano zacat trochu neskor 🙂
@katymi ahoj, ak mas ochabnute svalstvo, tak samozrejme ze sa to da posilnit a tvarovat. ak mas na bokoch ochabnuty tuk, tak ten sa da jedine zhodit, nie tvarovat. trosku viac to skus definovat.
@tereza0442 myslim si, ze tuk nemam, po porode som sa dostala na vahu 43 kg, takze by som potrebovala posilnit a tvarovat. Su na to nejake overene cviky 🙂
Ahoj @tereza0442 chcela by som sa opytat na tvoj osobny nazor na cvicenie z bodyrocku, su to 12 az 15 minutove intenzivne cvicenia kazdy den, som po nich kompletne mokra ako keby som cvicila hodinu vo fitku. Mne sa zda, ze je to super, pretoze to cvicim viac ako mesiac a badam na svojom tele rozdiely. Setri to aj cas neskutocne. Mne ide hlavne o spevnenie postavy. Okrem toho chodim 3 krat do tyzdna behavat. Chcem len vediet tvoj osobny nazor. Tu je jedno cvicenie ako priklad, trva 4 minuty ale opakuju sa 3 kola
Budem ti velmi vdacna, ak mi odpovies. Dakujem. 🙂
@katymi napis mi IP spravu lebo pri tej vahe by si mala najskor pribrat nejake svaly 🙂 🙂

@simuska1976 to je super vzdy som chcela vlastneho trenera 🙂