Postava do plaviek
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či mi neviete poradiť. Rozmýšľala som, že by som konečne mohla začať pracovať na letnej postave, hnevá ma tá huspenina na stehnách čo sa trasie pri každom kroku a tiež by som chcela speniť brucho. Mám 1,65m a vážim 63kg. Neporadíte nejaké cviky? Chcela by som, aby som do leta mala svaly, nech sa mi všetko netrasie. A ešte, kto už máte skúsenosti, ako dlho vám trvalo, než to na vás začalo byť vidno?
@obsadenemeno 🖒🖒🖒
Na zadok je top cvicenie drepy so zavazim. Ruky vyformujes aj klikmi. Brucho klasika, sklapacky, zamakat aj na spodnom bruchu je dolezite. Nielen brusakovat do zblaznenia. 😊 samozrejme nezraz piate cez deviate 😂 inak nepojde huspenina dole.
ja cvičím už tri mesiace a miesto chudnutia som začala priberať a to sa ani nenapchávam a večer už vôbec nie, od piatku som vysadila aj pečivo biele, lebo mi začalo robiť zle, mám podozrenie na štítnu žľazu, lebo nie je možné aby som priberala miesto chudla, to by som musela hladovať, hm.... som zvedavá o mesiac, čo bude
@danielahamar niekedy len "cvicit" nestaci....cvicis spravne na svoj typ postavy? A upravila si stravu? Jest treba, ale spravne potraviny.
a "od piatku" su len 2 dni, snad nemyslis, ze sa to prejavi hned?
@danielahamar svaly su tazsie ako tuk. Takze ak 3mesiace cvicis nabrala si nejaku svalovu hmotu co je dobre,len tak dalej 😉
@blackgirl1 Ja som zacala pred troma mesiacmi. Jem pravidelne, mensie porcie. Ziadny cukor, biela muka ani zivocisne maslo. Viac jem rastlinnych olejov, maku, orechov. Zeleniny aspon 750g denne. Vylucne celozrnny chlieb (peciem sama). Menej masa (tak priemerne 50g suroveho masa na jednu porciu) a viac pomalych sacharidov (celozrnne pecivo, celozrnna ryza a pod.). Jedine, co mi nejde, su ryby, neviem sa premoct, nechutia mi vobec.
Cvicim kazdy den (1x do tyzdna mam pauzu) videa od Jilian Michaels.
Vidiet to zacalo byt asi po dvoch tyzdnoch. A stale je to lepsie a lepsie. A naozaj je vela tem o chudnuti, aj tu, aj po celom internete. Moj tip je na stranku chudnutie-ako.sk, su tam aj vypocty toho, co a kolko sa je v jednej porcii (nedodrziavam to uplne, niektore veci mi tam pridu uz trochu moc fanaticke, ale ako zaklad dobre).
Vela vydrze!
@obsadenemeno cvičím ok, nemaj strach a pečivo biele som vysadila len zato, že mi začalo bývať zle po bielej múke, nafúklo mi brucho jak v 9 mesiaci tehu, za nič iné, celý deň mám pohyb, nesedím na zadku, takže to nechápem, ak ani po mesiaci neuvidím úbytok, ale nadbytok, idem k mudr.
@danielahamar a premerala si sa? Lebo fakt svaly su tazsie ako tuk....... a biele pecivo si mala vysadit/obmedzit uz na zaciatku, je to previt, nie kazdy ho moze bez problemov.
a strach nemam, ale viem, ze vela ludi si mysli, ze cvici ok, ale veeeelmi sa mylia......
No ono to trvá dlhodobo. Treba začať naozaj každý deň cvičiť a jesť viacero malých porcií za den. A vytvoriť si z toho životný štýl, treba sa zbaviť aj zlých návykou, ako alkohol, cigarety .. Ale aj absolútne zabudnúť na auto, začať všade chodiť pešo. Na youtube je mnoho videí, to je dobrý typ. Alebo si nájsť v tomto partáčku a chodiť cvičiť spolu. Niekoho cvičenie nebaví, tak to môže byť aj turistika, bicyklovanie, plávanie .. možností je velmi vela.
@obsadenemeno nemeriam sa, ale asi by som sa zas mala začať, vidím, že už nemám také ovisnuté ruky, nohy také mlandravé, ale som ako keby naliata vodou, či nafúknutá, či čo a posledný týždeń, mám neskutočné hlieny a ako keby kyselinu., tak preto ma tá štítna napadla a plus to priberanie, unavená nie som, lebo fakt dávam 5x do týždňa a to jediné mi pomáha proti únave, nič iné, to už mám vyskúšané, ale nevzdám to, nech si slaninka nemyslí, že nado mňou vyhrala😈
@danielahamar mozno len mas pred periodou....ale ak myslis, ze nieco nie je ok, chod k lekarovi.
Inak radsej viac kil pevnej postavy, ako menej kil, ale mlandravej.
@obsadenemeno práveže teraz mám, preto to neberiem aj tak tragicky, ako to vyznelo, tieto dni a nepolavujem , uvidím ešte ten mesiac, chcem akurát začať piť citronovú vodu, ale skrz tej kyseliny sa aj bojím, lebo nalačno to vôbec nedám a pred spaním nemôžem, musím niečo vymyslieť
@obsadenemeno prepáčte, ale pre mna je to až neuveritelné, aby mladé dievčatá a ženy mali takéto problémy. To preto, že sa vôbec nijako sa nehýbu. Na pevnej postave sa nič netrasie, ja som bola pevná pri 170 cm a mala som možno 53 - 55 kg. Treba si vytvoriť svaly, pevná slaninka neexistuje, to sa nedá. Celý život mám okolo 50 kg, ale mlandravú postavu som nemala nikdy. Nechcem nikoho uraziť, len my to prišlo také divné. 🙂
@slimstar ano, presne viem,o com hovorite. Ja ako mlada zaba som v zivote nemala taketo problemy, bola som aktivna, do prace na bicykli, po praci von a peso, nie autom sa vyvazat. Je to proste tou obrovskou zmenou zivotneho stylu. Ved aj ta Lakatosova, co organizuje sutaze krasy sa stazovala, ze cim dalej, tym viac mladych dievcat ma celulitidu a mlandravu postavu. To 20 rokov dozadu nebyvalo.
ale takisto genetika robi vela, mam kamosku co jej sestry, mama aj tety maju velmi peknu, stihlu postavu a nie su to nejake fitness fanaticky....a niekto moze cvicit do nemoty a stale nebudu mat postavu modelky.
@obsadenemeno ono nemusí byť postava modelky, ale stačí byť so sebou a so svojím telom spokojná. Ono mnohých sa hýbať baví, len dnes je toľko vymožeností a techniky, že niektorí sa jej nevedia zbaviť a potom presedia celé hodiny. Cvičiť sa ani nemusí, len tá denno denná aktivita, by mala byť. Za chvílu začne jar, takže bude príležitostí dostatok. Stačí aj obyčajná chôdza na pár hodín po vonku a potom sa najesť do prvého pocitu sýtosti. 🙂 ja poznám ludí, ktorí sú pevný, alebo štíhly, ale jedna kamarátka bola stále taká zaoblená, aj keď chodila s nami von, takže ono bude natom niečo pravdy. Treba myslieť pozitívne a nenechať sa zlákať sladkostami..

@blackgirl1 je tu milion skupin ohladne chudnutia, tak si daj trosku prace a pohladaj si to....takisto je milion videi na youtube a stovky osobnych trenerov, co ti vypracuju jedalnicek a harmonogram cvicenia. Len to chce trosku namahy si to najst. My ta nepozname, nevieme aky si typ postavy, aku mas robotu, kolko casu, deti, muza, ako sa stravujes..... tu ti len napisu ze jedz menej a hyb sa viac!!! 😀