icon

Poznáte tento typ diéty?

katarina789
25. feb 2020

Aká je to diéta 8 hod.ješ , 8 hod.spíš , 8 hod.neješ počuli ste o tom ? Neviem to vygoogliť

Strana
z2
sabca99
26. feb 2020

Vyskúšať môžeš, aj keď každému asi niečo iné sedí, iný spôsob. To je to isté ako niekomu sedí jesť trikrát denne a inému zase päť, musíš si nájsť to svoje 🙂
Ale do nejakých drastických diét by som nešla, lebo jojo efekt sa vráti jak bumerang

lauraa107
Odpoveď bola odstránená
h2
28. feb 2020

@supucka
@modrykoniicek
Žienky, ak sa môžem opýtať, vy ste nejaké odborníčky na výživu? Alebo len tak drístate, čo Vám slina na jazyk prinesie? Poznáte túto metódu? Viete o nej vôbec niečo? Alebo len vidíte slovo "hladovanie" a už je to automaticky blbosť? Hoci o žiadnom hladovaní nemôže byť ani reči, keď môžete jesť každý deň počas 8 hodín.

modrykoniicek
28. feb 2020

@h2 Športujem som štíhla aj bez diéty a jem čo chcem a kedy chcem a nemusím sa ničím obmedzovať.A áno viem o tom niečo.Môj muž je športovec ktorý maká každý deň a mal na VŠ výživu.Zároveň je tréner.A sám on musel chudnúť.

V živote sme sa ani jeden nepozerali na hodinky.Proste ak má človek nejaký príjem jedla musí mať aj pohyb.Aj keby som jedla v určitých hodinách bez pohybu priberiem a koža by mi pri chudnutí zmľandravela.

To, že človek chudne ešte neznamená, že bude vyzerať dobre.A o to vám asi ide.Vyzerať dobre a zdravo.

Strava robí veľa ale pri pohybe sa telo spevní.
A neviem si predstaviť nejesť keď človek robí na zmeny a telo je z toho totálne mimo.Poniektorí chodia zo zmeny na zmenu a ostane im len cca 6 hodín spánku...

h2
28. feb 2020

@modrykoniicek To je super, že u Vás to takto funguje a nemusíte sa obmedzovať. Ale to ešte neznamená, že spomínaný spôsob stravovania je blbosť. Nikde sa nepísalo o nejedení, len o tom, ako si to jedlo časovo rozvrhnúť, aby bol človek tých 16 hodín (vrátane spánku!) bez jedla. Možno sú aj lepšie spôsoby, ako schudnúť, ale to už je individuálne. Sama si písala, že sú ľudia, ktorí chodia zo zmeny na zmenu a nemajú dosť času ani len na spánok, takže ani na cvičenie im ho veľa nezostane. A je aj kopa ľudí, ktorí zo zdraviotných dôvodov športovať nemôžu. Takže každému vyhovuje niečo iné. Ale kategoricky napísať, že je to "prvotriedny debilizmus", "sprostosť", "stupídna diéta" sa mi zdá príliš. Pre ľudské telo je prospešné, keď si na chvíľu od jedla oddýchne, nikto kvôli 16 hodinám neumrie. Ani si nepoškodí zdravie, ako si písala. A ak to jednému nevyhovuje, to neznamená, že to druhému nemôže vyhovovať. Ak má niekto vysokú nadváhu, alebo obezitu, tak je určite lepšie, keď schudne, než keď sa bude báť minimálnych obmedzení v strave, aby mu to, nebodaj, neuškodilo.

modrykoniicek
28. feb 2020

@h2 Môj chlap mal 103 kg.A bez cvičenia by z neho nezišiel ani gram.
Mne po toľkých hodinách nejedenia je tak jedine na zvracanie.

Ja robím na zmeny tiež aj môj muž a vstáva o 6 aby stihol pred zmenou tréning a po robote ešte ide trénovať iných ľudí čiže má 2 práce.Takže nemám čas...je skôr ,,nechce sa mi,,.
Ja som mala tiež zdravotné problémy a vďaka športu ich už nemám.

Xy ľudí chodí plávať bez ruky, nohy, po autonehode po operácií hlavy.Takže všetko sa dá keď sa chce.
Poznám dôchodcov nad 70 rokov ktorý športujú závodne.Najľahšie cvičenie aké existuje a prospešné pre celé telo.

Takže za zdravotný problém považujem ak sa človek už ani nezdvihne z postele.A pochybujem, že 90% modrého koníka má takýto zdravotný stav a tie ženy čo chcú chudnúť umierajú v posteli.Takého človeka trápia iné veci.A stravovať sa normálne treba celý život nie len na chvíľu

h2
28. feb 2020

@modrykoniicek Ach, Ty nechápeš mňa a ja nechápem Teba, takže túto debatu asi ukončíme. Maj krásny deň, aj celý víkend. 👋

modrykoniicek
28. feb 2020

@h2 Robila som v zahraničí kde som xy hodín nejedla a potom som sa najedla.Výsledok? 10 kg hore.8 hodín jesť počas pracovnej doby je v bežnej práci 30 minútová prestávka čiže jedno jedlo za 8 hodín.

Odkedy jem v menších dávkach a pravidelnejšie a športujem kilá zišli veľmi rýchlo dole.A môžem si dať aj slané aj sladké.Aj o 2 ráno keď mám chuť.
Telo mi neukladá tuky.

h2
28. feb 2020

@modrykoniicek Ale veď tých 8 hodín, počas ktorých ješ, nemusia byť tie, kedy si v práci. Proste si počas tej 30-minútovej prestávky dáš prvé jedlo, ďalšie si dáš doma. Alebo si dáš doma raňajky, v práci obed a doma skorú večeru. Ide o to, aby medzi prvým a posledným jedlom dňa neprešlo viac, ako 8 hodín. Napríklad prvé jedlo o 8.00, druhé o 12.00, tretie o 16.00. Žiadne hladovanie, z ktorého by niekomu malo byť na zvracanie.

supucka
28. feb 2020

@h2 nie... Ja odborníčka nie som... Len som napísala svoj názor, skúsenosť podľa seba... Pretože celý život bojujem s váhou... Vyskúšala som všetky možné diéty a jediné čo mi pomohlo.. Bola vyvážená, pravidelná strava a pohyb! Takže ešte raz... Nech si každý spraví podľa seba! Môj názor snáď vyjadriť môžem!!

h2
28. feb 2020

@supucka Samozrejme, že názor vyjadriť môžeš. Veď máme slobodu prejavu. Preto som sa aj ja slobodne opýtala, či si odborníčka. A ďakujem Ti za odpoveď, že to, čo si napísala, je Tvoj názor a nie odborná rada. (Ako som si aj myslela.)

modrykoniicek
28. feb 2020

@h2 Lenže toto sa dá praktizovať ak človek pracuje normálne.
Ja sa môžem najesť stále lebo mám takú prácu.Ale keby som sa riadila prestávkou ako v inej práci tak by som jedla ráno potom v práci a nakoniec o 23:00 v noci :D
V zahraničí moje raňajky boli o 1 ráno, veľká prestávka o 5 ráno alebo 6.
A prišli sme domov o 11 alebo 12 až 13.
A to som rovno odpadla čiže som ani nejedla.

Ono teoreticky sa to dá.Ale keby som jedla naposledy o 16:00 tak by som fakt do rána umrela od hladu kedže len do 22:00 pracujem.

Ale tak to som ja.Niekto si to vie nastaviť lepšie.Ale pri chudnutí naozaj nestačí len jesť menej.Ak človek naozaj chce zmenu k lepšiemu.

h2
28. feb 2020

@modrykoniicek Tvoje slová sú, že kto chce, čas na cvičenie si nájde, že "nemám čas" je len výhovorka lenivých... Ja zase môžem povedať, že kto chce, nájde si čas aj na jedlo. Tie časy, čo som písala, boli uvedené len ako príklad. Keď niekto pracuje do 22.00 a spať chodí po polnoci, jasné, že nebude jesť naposledy o 16.00, ani vstávať skoro len kvôli raňajkám, ale ten čas si posunie podľa toho, ako mu to vyhovuje. A garantujem Ti, že by si za pár hodín bez jedla neumrela od hladu, ani by sa Ti nič nestalo. Ale už sa mi to fakt nechce vysvetľovať, hlavne, keď to aj tak nemá zmysel, Ty máš svoj spôsob, ktorý Ti vyhovuje a ktorý Ti ani nikto neberie.

stanulienkat
28. feb 2020

@cawes ty kokos,bez urazky kolko si vazila? Klobuk dolu.

modrykoniicek
28. feb 2020

@h2 Umrieť by som neumrela ale keď žalúdok nemá čo rozkladať telo je v strese a mne je z toho na zvracanie.Ja na jedlo čas mám.Ale v inej práci som ho nemala...ledva som mohla ísť na záchod.A skončila som v nemocnici.
Dávam telu to čo potrebuje a to je pravidelná strava viac krát denne v menších dávkach.
Konečne môžem.

cawes
29. feb 2020

@stanulienkat 120🙈😂

Strana
z2