Pre dámy nad 90 kíl

bobulka34
17. jan 2012

Mám problém s váhou, dosiahla 100 kil a aj ked sa nato necitim, to cislo hovori za vsetko. Mam vysku 1,70. Neviem kde zacat, niekedy som sportovala , ale momentalne nemam kedy, lebo som do vecera v praci a som stastna, ze mozem potom travit cas s dcerkou. Stale sa hybeme, chodime na prechadzky von, ale je to pasivny pohyb. Priznam sa rada jedavam, sice nie klobasky a mastne jedla, ale uz aj ked si da clovek 4 tmave rohliky s troskou masla je to objemove krmivo. Zacinam mat dost problem s oblecenim a ked vidim moje stihle kamosky je mi zo seba nanic. Som 4 roky po porode, takze tym to nebude. Neviete mi poradit nejake rady z vlastnej skusenosti.

trixi
17. jan 2012

@bobulka34 ahoj, mam bohate skusenosti s ovela vacsou nadvahou ale aj jej ubytkom. Priberanie, obezita je problem predovsetkym v hlave. Ak chces schudnut, tak musis sama chciet a sama musis byt na seba prisna. Dnes vies, ze dokazes zjest 4 rohliky naraz. Preco sa nerozhodnut upravit si stravu? Urob si jeden rohlik ale k tomu si daj kopec zeleniny. Ta zaplni roztiahnuty zaludok, je zdrava a hlavne sa z nej nepribera. Takze prvy krok je uprava prijimanej potravy, zmena zivotospravy. To je to najdolezitejsie. Skus si aspon tyzden zapisovat presne co zjes. Mne to pomohlo, ked som videla, ako som rozozrata. Ja som sa este registrovala na net na fitweb.cz kde som si poctivo pisala co zjem, hned mi pocitalo kalorie, kolko by som mala zjest a kolko som prekrocila. A najdes tam vela ludi s rovnakymi problemami, ktori spolu bojuju. Odporucam Ti tiez precitat si weby pana Petra Havlicka, odbornika na spravnu zivotospravu a pani doktorky Cajthamlovej http://www.cajthamlova.cz/ Najdes tam skutocne odborne rady a nie rady laikov, vzorove jedalnicky. Tiez ich mozes poziadat o pomoc. Urcite aj na Slovensku su na to fundovani odbornici, ale tu nemam skusenosti.
A ako druhy krok je, ze si musis urobit cas pre seba na pohybovu aktivitu. Zacni s tym, ze si zacvicis 3 x do tyzdna doma, vecer, ked dcerka spi. Ja som zacala s tym, ze som si kupila par DVD cviceni a zacvicila som si aj o 21.00 cca 45-60 min. Je to tazke, pretoze vecer sa cloveku nechce a ani to velmi neodporucaju, pretoze v tom case by sa telo malo pripravovat na odpocinok, ale kedy inokedy, ked cely den nebol cas. Dnes chodim behavat rano, ked je zle pocasie, tak cvicim doma.
Urcite nezacni hltat zarucene pripravky na chudnutie, z vlastnej skusenosti viem, ze nefunguju, alebo funguju s jojo efektom. A to som do minuleho roka vyskusala za svoj dlhy zivot snad vsetky, co sa objavili na trhu! Stale vsak plati mensi energeticky prijem ako vydaj. Spalovace tukov mozem odporucit, len pri vysokej fyzickej zatazi na vytvarovanie postavy - predavane vo fitness obchodoch a pod dohladom fitness trenera.
A moje uspechy? Minuly rok 100 kg, pri vyske 180 cm. Dnes vaha 84 kg, bez diety, s upravou stravy (5-6 x denne jedlo) pohybova aktivita-beh, aerobic, zumba, (nenavidim brusaky), trosku posilovanie doma s malymi cinkami. Nemala som ziadnu dietu, len upraveny jedalnicek. Doplnky stravy-proteinove koktaily po aerobnej zatazi (cisty protein 80-90 %-Weider, Aminostar a pod.) Tento rok planujem dalsich 10 kg zhodit, teraz od leta ziadny posun dole, ale boli Vianoce, choroba, stres v praci. Uz je to za mnou.
Tolko moje skusenosti.

janniia
2. jan 2013

nie vela zeleniny ... nicoho nie vela ...

ovela dolezitejsie je co sa prijme .. ako pohyb ...
do 1200 kcal ...

simca06022011
2. jan 2013

podla mna 1200kcal je velmi malo... treba ist na to s rozumom a nie tak ze, po kratkej diete je clovek vyhladovany a priberie 10x tolko.. predsa zena co pracuje, stara sa o dieta/domacnost a nesedi cely den potrebuje nejaku energiu.
Pre dlhodobejsi zdravsi styl si skus pozriet skolachudnutia.sk... su tam videa a povedia ti preco nechudneme... Podla mna najlepsie je ak si urobis zoznam co teraz bezne zjes, bez akychkolvek klamstiev! A potom sa na to kukni kritickym okom 🙂) uvidi ze to ovela prekroci normu 2000kcal, ktora je odporucana pre zeny. jedlo potrebuje prilohu, prioha potrebuje jedlo, potrebujeme zeleninu aj ovocie. Nebudeme na klickoch, lebo to dlho nevydrzime, zvabi nas ten roztek 🙂) Potrebujeme aj pohyb.. ale vsetko v miere aku nase telo potrebuje... nie kamosky z vedla, ani nejakych bab z konika... sama si to musis nastavit. So 100kilami ziadne behy a skakacky, ak nechces skoncit so znicenymi klbami.. cize aj pasivna rychla prechadzka s dietatom, pripadne ranne chvilkove cvicenie a vecer chvilku pri telke tiez pomoze.. ono kym si na to clovek zvykne chvilu to trva 🙂)) Tabletky a hluposti nepomozu, treba vela pit... a pit.. a pit....a hybat sa a mysliet pozitivne 🙂
A drzim prsty, ja tiez idem na velke chudnutie teraz, uz je zo mna slon... mne nepomohol ani osobny trener, ten to nechapal vobec.. a to ja skoro nic nepojem za den... cize som skoncila na endokrynologii zatial.. uvidime 🙂

efa1403
2. jan 2013

Aj ja mam taky problem.Mala som do 90kg a pocas tehotentva som pribrala na nehoraznich 112kg a uz som 2roky po pprode a vaha je stale rovnaka a to sa nejako neprejedam a nejem mastne a tucne jedla.Nikto mi tolko netipuje lebo moja vyska je 180cm.ale aj tak chcem tento rok schudnut lebo ked sa vidim v zrkadle je mi na vracanie.Tak od 7.zacinam.Napisem uspechy a aj neuspechy.

janniia
3. jan 2013

da sa to .. netreba byt na klickoch aby clovek menej jedol ...
menej menej menej ... to ale nie je ze nic som cely den nejedol ...
jest to co ma malo kalorii .. co potesi aj zasyti ...
citaj zo zaciatku len obcas kcal jedal .. zlozenie ...
budu mnohe prekvapenia .. kolko kcal ma 100 g sunky a kolko tycinka ci jogurt ...
toho s vela kaloriami si davat menej casto ... potom pridu vyssie mety 😉
sacharidy - muka / vo vsetkych podobach 😎 / zemiaky ryza .. potrebujeme najmenej ....

manchester1987
1. máj 2013

Tak sem sa pridavam aj ja, rano som sa vazila a 101.1 kg co pred asi 6 rokmi som mala 65kg. Sice uz som rano zhresila mala som ovsene vlocky a banan a zhresila som tym ze som si tam dala aj lyzicu cukru

mashka
1. máj 2013

Caute baby, tak tu do tejto skupiny "slonic " jednoznacne patrim i ja. Januar 2010- 54 kg, Maj 2013 - 100,6 kg. 😠 Medzitym jedno tehotenstvo a kopu zacatych, no nedokoncenych diet. 😖 Rada by som sa zmencila, no uz ani neviem ako. Baby radte ako zacinate.