icon

Prečo narastá počet obéznych ľudí okolo nás?

6. mar 2025

Prečo je všade toľko obéznych ľudí? Čím ďalej tým viac, nemyslím nadváhu pár kíl ale skutočnú obezitu, nad 100 kíl, ľudia sa nevidia ako vyzerajú a ako zle to vplýva na ich zdravie? Zamýšľam sa nad tým lebo nie je dňa aby som nevidela aspoň pár morbídne obéznych ľudí a to chodím len nakúpiť.

Strana
z7
didush27
6. mar 2025

Ľudia sú pohodlní, vozia sa všade autom, športovať nechcú, lebo nevládzu a výhovoriek plná kopa..
Česť výnimkám, ak je v tom zdravotný problém

balerina2025
6. mar 2025

preco ta to trapi? ludia maju rozne dovody a priciny. nesudim, ked nepoznam.

co ludia, mladi ludia su obezni. a to je zle. ze maju naslapnute.
uz deti su obezne.

denkabemommy
6. mar 2025

Dosť veľa ľudí zajedá stres, ktorého je teraz kopec, plus rovno siahnú po ultraspracovanom jedle… takže ja sa čudujem, že sa čuduješ 🤷🏼‍♀️ bude horšie

gemerka17
6. mar 2025

Tie iste otázky si môžeš položiť aj pri fajčení a pití. Je mnoho pričiň prečo to tak človek má. Ži a nechaj žiť.

balerina2025
6. mar 2025

@gemerka17 inac, aj toto.
ked prechadzam regalmi s alkoholom, premyslam, ako je mozne, ze je toho tolko, ci to naozaj tolko ludi pije?

autor
6. mar 2025

@balerina2025 tak snáď sa môžem pýtať na názory. Bolia ma z toho oči, ľudia si vedome ubližujú

autor
6. mar 2025

@gemerka17 Ja im neubližujem. Len sa pýtam.

zuzanita1609
6. mar 2025

Obezita je choroba. Už to dávno nie je tak,že kto je obézny,je aj lenivý.

balerina2025
6. mar 2025

to je mi luto ze ta bolia oci. ja neriesim inych,preco by som mala. nekukaj inemu do taniera, budes stastnejsia. zameraj sa na seba.
urcite sportujes a si chuducka. tak rob ludom osvetu.

sevrin
6. mar 2025

Pre niektorých je to životný štýl. Nepoznajú nič krajšie ako sa každý večer pred TV poriadne vyžrať.

obcanka123
6. mar 2025

Vieš...všade plno potravín pripravených len zohriať...okrem toho, keď sa prejdeš po obchode a všimneš si čo pudia nakupuju, tak je to na zaplakanie... a to nehovorim o fast foode a pod. Ľudia zleniveli, doma nevaria, zelenina a ovocie sú im cudzie a namiesto vody pijú colové nápoje.. a zabudli aj na to, že majú nohy aby chodili...

deninka233
6. mar 2025

Autorka, pýtaš sa aj prečo majú ľudia anorexiu alebo bulímiu? Morbídna obezita je rovnaká choroba akurát z opačnej strany a je viac vidieť. No riešiť treba hlavne hlavu/psychiku tak isto, ako pri anorexii napríklad.

sense
6. mar 2025

1) ľudia sú pohodlní, nehýbu sa,parkujú čo najbližšie ku dverám, 1 poschodie zásadne vytahom
2) ľudia sa stravujú ako to poznajú z domu, len s tým rozdielom že sa už nehýbu ako predtym
3) ľudia s nižším príjmom ( nechcem hádzať všetkých do jedného vreca) majú pocit že musia kúpiť veľa ,pritom kúpia lacnejšie nekvalitné potraviny plne glukoziveho sirupu ,palmoveho tuku, sladené vody hlavne že je toho veľa...
4) ľudia ktorí nemajú "nikdy čas" tak jedia polotovary prip fastfood
A v neposlednom rade sú aj ľudia (aj keď ozaj malé percento) ktorí majú skutočne zdravotné problémy alebo v dôsledku liekov ich telo zadržiava viac vody, majú problém schudnúť ale v tomto je podskupiny ľudí ktorí napriek liekom alebo chorobe (štítna žľaza) boli disciplinovanejší čo sa stravy a pohybu týka.
Ako povedal jeden znamy kondičný tréner...nemôžeš chcieť mať výsledky keď máš len výhovorky. Nakoľko výhovorky sú ľahšia cesta ktorá neboli...

kiki68
6. mar 2025

Podla mn akonahle ludia presvihnu vahu, tak potiahnut to smerom k obezite je velmi lahke. Lebo to ide hore aj z frustracie, pohodlia, zvyknu si najprv na velkost L, potom XL a uz to ide dalej. Mam kamosky, co za rok presli z tych 65/75 kg na 95-140kg. Ani nevedeli ako. Ale nastastie to aj zhodili, ale museli sa naozaj vratit na zaciatok

stanulienkat
6. mar 2025

Je blahobyt, vela dostupneho tovaru v obchodoch, k tomu lenivost a pohodlnost ludi. Prahsproste prezieranie, ktore mame brat ako chorobu. Nikdy nebolo tolko tucnych ludi. A tie vyhovorky ako nic nejedia.... Aaaahhhhhh. Potom clovek vidi kolko toho zozeru a cely den sedia na riti. A bodo positivity. Dnes je aj obezita "krasna".😁 Dnes co som videla vonku.🤢🤮
Mlade 17 rocne baby cropp topy a 90 kil. Hnus.

balerina2025
6. mar 2025

@stanulienkat to je smutne, ake uz deti a pubertiaci su vyzrati.

jamabe
6. mar 2025

A kolko je obeznych deti! Nechápem tych rodicov, ze to nevidia a nechavaju to tak.

ariannazara
6. mar 2025

Mna nezarazaju ľudia ale mňa zaráža kolko je obéznych deti. Podľa mna toto by trebalo riešiť, ved to je neskutočne niečo.

petulda333
6. mar 2025

Ano,je to hrozne. A ludia su lenivy,ziaden pohyb,strava o nicom. A najhorsie su tie obezne deti. Len jasne,ked niekomu povies si bezcitna. U nas vcera pochovali mladeho 53r muza. Mal cca 200kg,zomrel v nedelu,zrejme infarkt. Nasli ho v utorok. Smutne,lenze toto vidiet nechcu

ariannazara
6. mar 2025

@jamabe presne, pracujem v optike a normálne bezne okuliare detské sú skoro všetkým deťom malé. Sú veľmi obezne, veľké hlavy proste to akože nechápem. Ale vieš co si všímam ze veľa krát je aj mamka obezna tak aj dieta. Podľa mňa by s týmto trebalo niečo spraviť, ved to vobec nieje zdrave ale zas dnes deti majú prístup k samým sladkým vodam, všade sa im podsuvaju len sladkosti. McDonald's a samé nezdravé jedla 😔

balerina2025
6. mar 2025

@petulda333 je hrozne ked 15 rocny chalan ma 100kg. to preco sa starsi clovek ''vyzral'' je druha vec..ale preco ma 15 rocny chalan 100 kg je na povazenie...nepisem o kulturistovi, ani o vzpieracovi...

ale ked niekto ma uz v detsve problem s obezitou, je riadny problem uz v tom veku.dokonca sa sklonuje vyraz ''detsky infarkt''

balerina2025
6. mar 2025

@ariannazara a je to problem rodicov hlavne.

autor
6. mar 2025

@zuzanita1609 obezita nie je choroba. To že si plníš košík odpadkami nie je choroba ale tvoja voľba. Keby si nebola obézna, toto nepíšeš.
@balerina2025 áno som. Osvety je viac než dosť, prečo by som mala venovať svoj čas cudzím ľuďom čo si nevážia svoje zdravie? Ty im ho venuj

zuzinka888
6. mar 2025

Lebo mamicky a babicky chcu detim dooriat vsetko a vela- ved nevadi ze su buclate, ved su take zlatucke. A ked zacnu chodit do skoly, ci budu v puberte z toho vyrastu. Ano niektore deti maju to stastie, ze vyrastu no maju ovela vacsiu sancu ze budu opat obezní. A potom tu mame" epidemiu chorej stitnej zlazy, hormonalnej poruchy a vysoko kaloricku vodu a vzduch"

autor
6. mar 2025

@deninka233 nie, o tom téma nie je a nezaujíma ma to

balerina2025
6. mar 2025

tak preco to tu riesis? na co venujes teme svoj cas, honis si ego?

stanulienkat
6. mar 2025

@balerina2025 co deti....aj psy su vyzrate. Tucny majitel a vedla neho vyzraty ratlik na velkost buldocka. 😁Chudata zvery.

balerina2025
6. mar 2025

@stanulienkat uz svet nie je co byval, je vyzraty

autor
6. mar 2025

@balerina2025 to je fórum, môžem sa pýtať čo chcem, a ty nemusíš prispievať.

zuzanita1609
6. mar 2025

😁 to tvrdia doktori, ktorí sa tomu venujú,imunitné ochorenie často krát a si vtipná,škatulkovat ľudí a okamžite ich zaradiť. Buď pokojná, moja postava ťa vôbec nemusí trápiť 😜.

Strana
z7