icon

Prečo narastá počet obéznych ľudí okolo nás?

6. mar 2025

Prečo je všade toľko obéznych ľudí? Čím ďalej tým viac, nemyslím nadváhu pár kíl ale skutočnú obezitu, nad 100 kíl, ľudia sa nevidia ako vyzerajú a ako zle to vplýva na ich zdravie? Zamýšľam sa nad tým lebo nie je dňa aby som nevidela aspoň pár morbídne obéznych ľudí a to chodím len nakúpiť.

Strana
z7
autor
7. mar 2025

@dobryden keď sa naučíš gramatiku

autor
7. mar 2025

@casavina ty nepoznáš rozdiel medzi preklepom a zlou gramatikou?

dobryden
7. mar 2025

Ved jasne,lebo pochybujem ze sa stravujes v bio kvalite bez eciek,emulgátorov a chémie.Mozno obcas do seba aj HAK a tak zasa zamorujes vodu nam ostatným,aj obéznym.

dobryden
7. mar 2025

No kedy odpovieš?Ale nemusis,lebo nemas odpoved,take jednoduche😘

autor
7. mar 2025

@dobryden nefajčím, nepijem, a neberiem HAK :D
@casavina ale čo vkuse riešite? však keď podľa vás je lepšie mastné jedlo než zelenina, vaša voľba, ale čo odo mňa chcete? :D

dobryden
7. mar 2025

Preco ti tak vadia obézni?Ja nejem mastne ani nemam nadváhu,som stihla aj po 3 detoch a pravidelne beham 5km denne.Jem prevazne zeleninu a ovocie .Takze za mna nebudes musiet platit nic,len nerozumiem co ta tak baculatejsi ludia iritujú.Ved je to ich vec,ich zivot a nepoznas preco tak vyzeraju.A to ze ty ješ zeleninu a nedoprajes si neznamena ze je to zdrave.Pretoze dnes uz ziadne potraviny zdrave nie su.Kedze povatsine vsetko co kupis v obchode je odpad.Si pozri len obyčajný chlieb kolko eciek obsahuje.A to su latky ktore prispievajú k rozvoju autoimunitnych ochoreni ,ale o tom by si musela mat nejake info,co evidentne nemas.

zuzanita1609
7. mar 2025

@casavina trefa ale je pravda,že ľudia by sa mali hlavne starať o seba a o svojích blízkych. Nie tu prskať že každý obézny 😁. Chodim po svete,po obchodoch,ale ešte som nevidela tetu morbídne obéznu,aby si kupovala koláčiky. To čo vidím,je že si mladí ľudia doprajú pár kúskov rožkov,chleba,maslo a 3 škatuľky cigariet a keď nevydá, vyhodia ten chlieb 🤨. Ako naposledy v Coop. Nevyhodila cigy,ale chlieb a teraz rozmýšľaj,čo je horšie.
.

autor
7. mar 2025

@dobryden ja info nemám ale ty ho máš, z antivax stránok, chápem

casavina
7. mar 2025

Poznám, ale ako sa to tebe úžasnej mohlo stať? keby si dala radšej odpoveď na moju otázku .. my alebo teda ja nič neriešim.. dala som normálnu otázku vyplývajúcu z diskusie o obezite, ktorú si založila ty.. Toľko bedákania na sedem strán a nevieš odpovedať na jednoduchú otázku... je mi ťa ľúto , lebo len nešťastný človek rieši druhích a nie seba... pekný večer a skús byť aspoň trochu pokornejšia 😘 🍀

autor
7. mar 2025

@casavina nechce sa mi odpovedať na blbosti

dota6
7. mar 2025

@sisaka ja mám tiež takú kamarátku. Žije v zahraničí a ona lieta váhovo od 60-90kg. Každý rok chodí domov na Vianoce, vždy sa stretneme. Ja som pripravila koláče, chlebíky proste občerstvenie. Prišla ku mne a že to mám dať preč. Že ona bude len čaj a vodu. Reku dobre, nech sa páči, čaj a voda :D Na druhý deň keď sme šli na vianočné trhy, tak tie klobásy a hot dogy do nej išli jedna báseň. A sama mi povedala, že je v zlom období, snaží sa neprejedať ale nejde to. A takto každý rok stretávam inú ženu. Raz Sko potom XXL. Ale najlepšie sa cíti keď je štíhla.

mandzula
7. mar 2025

@sisaka presne si sa trafila do mojho zmyslania o obezite - ja mam platit za to, ze niekto sa nevie ustriehnut? Kym sa nezavedie v tejto oblasti spoluucast/spoluzodpovednost, ludia nebudu ochotni so sebou nieco robit. My sme ako spolocnost nastaveni tak, ze co je zadarmo, to sa nerata, musi sa nam siahat na prachy, aby sme sa spamatali.
A, ano, rovnako by sa to malo tykat aj tych, co nadmerne holduju alkoholu a fajcia, ak by sa niekto pytal.

autor
7. mar 2025

@casavina to, že som nešťastná, si zistila na základe toho, že som na modrý koník založila tému o tom prečo je toľko ľudí obéznych a nevážia si zdravie?

zuzanita1609
7. mar 2025

Si nešťastná, pretože potrebuješ pozerať po ľuďoch, hľadať na nich chyby,keďže na sebe nevidíš žiadne a ešte aj do košíkov sa potrebuješ pozerať. Vybehni radšej do prírody,tam menej toho,čo ti vadí,teda dúfam 😏

aurora33
7. mar 2025

Autorka, kebyže si šťastná a spokojná so sebou, tak by si vôbec neriešila iných ľudí. Takže ja suhlasim s dievčatami vyššie, že si jedna nešťastná zatrpknuta osoba, ktorá si vlastne ego zvyšuje tým, že sa vysmieva z obéznych ľudí.

autor
7. mar 2025

@aurora33 kde sa z nich vysmievam?

aurora33
7. mar 2025

,,dnes som videla asi 200 kg mladú ženu, robila v minit stánku :D aspoň má prácu ako koníček”
Napríklad toto

balerina2025
7. mar 2025

prestan uz. chod si dat vino a riadne si zasexuj, kasli na MK

balerina2025
7. mar 2025

@aurora33 presne tak, to len nestastni ludia riesia druhych.

balerina2025
7. mar 2025

@zuzanita1609 lahsie kukat do druheho taniera. nez do svojho.

autor
7. mar 2025

@aurora33 podľa teba 200 kg mladá žena je ok?

beatinka
7. mar 2025

Je to také príznačné, súdiť tu ľudí pod anonymným príspevkom, však? Hrdinka v utajení. Predstav si, že som obézna od svojich cca 5 rokov. Nebohá mama mala 43 kilo, nebohý otec 72. Dvaja bratia ako hlísty tenkí. Mordovali sme sa so mnou celá rodina. Po liečeniach, doma diéty, cvičenia, rátanie kalórií, výsmech všetkých okolo v škôlke, škole… čím viac som sa trápila, tým šlo chudnutie ťažšie. Mám 42 rokov, cez 100 kilo, cyklus ako hodinky, cholesterol v norme, cukor v norme, triglyceridy v norme, pečeňové testy ukážkové. A predsa som tlsťoch. A potom sem nakráča nejaká hviezda, ktorá vie o takýchto problémoch hovno, v živote si niečim podobným neprešla, a bude mudrovať, súdiť a hodnotiť. Áno, sú ľudia, ktorým čumíš do košíkov a hodnotíš čo kupujú, ktorí proste žerú lebo sú pohodlní. Ale hádzať všetkých do jedného vreca, je tak úbohé. Predstav si, že naozaj môže byť obezita aj choroba! Psychická choroba! Tak isto ako anorexia a bulímia. Tak prosím ťa, nabudúce si tie zaručené rady o tom, ako to jednoducho ide každému kto chce, nechaj pre tých, ktorí si takú radu vypýtajú.

aurora33
7. mar 2025

A podla teba vysmievať sa z obeznej mladej ženy a robiť si srandu, že ma prácu ako hobby je ok?

balerina2025
7. mar 2025

to vazne? ty si strasne zakomplexovany clovek. NERIES DRUHYCH pozri sa na seba. alebo si zaplateny TROLL?

balerina2025
7. mar 2025

@aurora33 je to primitivny clovek. hovno v zivote zazila, kazda ranoa vecer sa sleduje slepica v zrkadle..a asi sa nudi lebo sleduje inych, vlastne ona je chora. asi nema lasku, asi nema sebavedomie, asi je nestastna ale bude rypat dalej.

aurora33
7. mar 2025

@balerina2025 ale ako všetkých posudzuje. Ešte aj malé deti na výlete. Že si nekúpili čistú vodu a ovocie. No a? Moje deti stravujem zdravo, ale dobre viem, že keď su na výlete tak si kúpia hlúposti. Mám sa teraz hodiť o zem, alebo im zakázať chodiť na výlety? Lebo nejaká zatrpknuta ženská o tom napíše siahodlhý rozhorčený príspevok na MK? 😃

balerina2025
7. mar 2025

@aurora33 ja som to nemala cas ani citat. ..vsetko. a vlastne ani nechcem asi.

balerina2025
Odpoveď bola odstránená
Strana
z7