icon

Zle stravovacie návyky u mladých ľudí: Kde je chyba?

stelly652
Dnes o 18:38

Ahojte ľudia dneska ma zaujala téma o mladších ročníkov u ktorých som tak po badal,že už v puberte alebo v tínedžerskom veku začínajú s alkoholom,zlou životosprávou a netušia čo to odnáša vo vyššom veku ak už budu starší a budu obézny .....Niekedy sa zamyslím nad tým kde je chyba??...u rodičov??...genetika??..zle stravovacie návyky?? či je to tým,že prežívajú ťažké obdobie či je to v práci,škole,podnikaní a k tomu pribúda stres,nervozita a stres za jedávajú a zapíjajú s alkoholom... ďalej radšej nespomínam....kde robíme chybu??...ako sa vy stravujete dbáte o svoje zdravie a o to čo si dávate na tanier a aké množstvo, jete dostatok množstva zeleniny a ovocia??...

anonym_379b5b
Dnes o 18:41

Ty sa radšej zaujímaj o svoju gramatiku, písomné vyjadrovanie ako o stravovanie cudzích ľudí.

mikasa_ackerman
Dnes o 18:49

@stelly652 väčšina starých chlapov majú obrovské pivné bruchá, staré generácie od dobre že nie 12 rokov pili a fajčili, strava pozostávala väčšinou z pečiva a mastných jedál. Práveže dnešné mladé generácie pijú aj fajčia oveľa menej ako tie predošlé.

stelly652
autor
Dnes o 18:49
@anonym_379b5b

Ty sa radšej zaujímaj o svoju gramatiku, písomné vyjadrovanie ako o stravovanie cudzích ľudí.

@anonym_379b5b obdnáša tam som zrobil chybu,ale mne ide o vysvetlenie,že prečo sa tak zle stravujeme a kto robí chybu

anonym_379b5b
Dnes o 18:52
@stelly652

@anonym_379b5b obdnáša tam som zrobil chybu,ale mne ide o vysvetlenie,že prečo sa tak zle stravujeme a kto robí chybu

@stelly652 stále zle. Veď sa stravuj ako ty chceš . Niekto ti tlačí na tanier bôčik a podobne?

anonym_8ea054
Dnes o 18:58
@mikasa_ackerman

@stelly652 väčšina starých chlapov majú obrovské pivné bruchá, staré generácie od dobre že nie 12 rokov pili a fajčili, strava pozostávala väčšinou z pečiva a mastných jedál. Práveže dnešné mladé generácie pijú aj fajčia oveľa menej ako tie predošlé.

@mikasa_ackerman ale žuju zuvák, užívajú drogy, energetaky, fast food, sladkosti

anonym_526842
Dnes o 19:00

@stelly652 nemáš úplne pravdu. Podľa štatistík dnes mladí menej pijú a fajčia cigarety než predošlé generácie. Čo sa týka nezdravej stravy tak je to neurčité, časť mladých do seba tlačí mekáč, čipsy a energeťaký viac ako staršia generácia, no je obrovské množstvo mladých veľmi dbá na zdravú stravu. Naopak priemerný slovenský 60-ročný chlap si možno nedá mekáč ale za to je jeho diéta slaninka, pečené koleno či klobáska. Ale ak sa pýtaš všeobecne tak je najväčší faktor ako sa stravuje dieťa od malička a teda ako sa stravuje rodina, v ktorej vyrastá.

stelly652
autor
Dnes o 19:00
@mikasa_ackerman

@mikasa_ackerman ale ja tak sledujem vo veľkých obchodných centrách mladých ľudí čo majú na stole všelijake fast food,hamburgere,hranolčeky a nápoje už ani radšej nespomínam

thereisabear
Dnes o 19:07

Lebo je to ľahko dostupné a chutné. Žiadna záhada za tým nie je.

sissy27
Dnes o 19:10

@stelly652 ved sam sebe si odpovedz, preco sa zle stravujes, preco si zacal s alkoholom, cigaretami a substanciami experimentovat niekedy v puberte. Si oficialne dospely, tak by si to mal vediet vysvetlit, preco mas teraz zivotospravu taku aku mas. Pubertaci proste skusaju, chcu zapadnut do partie, chcu sa predviest atd. Ale ty si dospely, tvaris sa, ze vies co je spravne, tak sam si zhodnot a povedz, kde je u teba problem.

motylik2559
Dnes o 19:13

Podla mna sa neda skatulkovat, ze mladí su len takí ci onakí. Kazdopadne, aj ked mozno menej fajcia, ale vo velkom vapuju, alebo zuju tabak, ci kopec inych tabakovych ci nikotinovych nahrad uzivaju miesto cigariet. Kedysi tolko moznosti nebolo. Takze suma sumarum, nie je pravda,ze je menej co fajci, ale riesia to "novodobo" (plus aj fajcia niektorí). Ano aj alkoholu je dost. Ked idem z prace, neraz stvrtka ci polka busu deciek vystupi pri Mc Donalde a ich kroky vedu tam. Malo sa medzi sebou rozpravaju, lebo napriek tomu, ze su pri sebe tak si pisu spravy a potom sa len rehocu a nadavaju si do kktov, ze "to co si mi napisal?"🤷‍♀️ To je ta jedna skupina a je ich velmi vela, zial taketo stretavam ovela castejsie ako druhu skupinu. Ale nastastie aj ich je este vidno, lebo vidim ako hraju basket, prip. streetball, venuju sa streetworkoutu, aj vo fitku stretavam mladunke dievcata, títo su schopní sa normalne rozpravat medzi sebou, nepotrebuju k tomu mobil, niektorí/é maju naozaj velmi pekne vysportovanu postavu a vidno,ze ich to aj bavi...nepozivaju to co mladasi v prvej skupine, lebo vyzeraju uz na pohlad zdravo. Ano je to vidno aj na pohlad.
Mladí su takí aj onakí, avsak zial castejsie vidam tu prvu skupinu.

anonym_6b175f
Dnes o 19:13
@anonym_379b5b

@stelly652 stále zle. Veď sa stravuj ako ty chceš . Niekto ti tlačí na tanier bôčik a podobne?

@anonym_379b5b keď nevieš slušne komunikovať nezapájaj sa do diskusií, každý si tu môže založiť tému. Ak máš problémy daj si magnézium a rieš svoje mindráky u profesionála.

stelly652
autor
Dnes o 19:15
@sissy27

@stelly652 ved sam sebe si odpovedz, preco sa zle stravujes, preco si zacal s alkoholom, cigaretami a substanciami experimentovat niekedy v puberte. Si oficialne dospely, tak by si to mal vediet vysvetlit, preco mas teraz zivotospravu taku aku mas. Pubertaci proste skusaju, chcu zapadnut do partie, chcu sa predviest atd. Ale ty si dospely, tvaris sa, ze vies co je spravne, tak sam si zhodnot a povedz, kde je u teba problem.

@sissy27 určite mi teraz nebudeš veriť ale ja nefajčím,nepijem a už vonkoncom nie v puberte ani som sa nedotkol alkoholu ani cigaretám a čo sa týka stravy ano ked som bol mladší zle som sa stravoval mal som aj následky problémy so srdcom nadmerne mastne jedla pokým som si nepovedal a dosť!!...a začal som sa od vtedy zdravšie stravovať a dbať čo sa vyvára

anonym_b4d4d9
Dnes o 19:21

Neries inych ludi. Nikdy nepochopis kazdeho dovod. Lepsie urobis, ked ss bdues snazit pochopit a riesit veci, na ktore mas dosah a vies ich ovplyvnit.

anonym_127cf9
Dnes o 19:25

Tak podľa mňa každý človek získava návyky od svojich rodičov. Proste,.keď sa odmala dieťa stravuje zdravo a vidí to odmala,je to pre neho prirodzené a bude sa tak stravovať aj naďalej. A myslím si, že každý človek v puberte porobi hlúposti a aj ten alkohol a cigarety skúsi, prostw to patrí k tomu veku, no neznamená že bude z neho alkac. Ja som teda nechýbala na žiadnej párty a aj sa fajčilo a teraz občas pohár vínka a cigarety neznášam.

anonym_037920
Dnes o 19:31

@stelly652 to je slovenská kultúra. Od malička rezniky vyprážané, maso kazdy den, slaniny, jedlo z muky. Alkoholizmus vacsinou z oboch stran. Proste kultura, nic ine.

baskustek
Dnes o 19:36

Nemáš pravdu, táto generácia mladých sa zaujíma o stravu oveľa viac ako my, mileniáli v ich veku. Teraz je veľká osveta ohľadom kalorických tabuliek, proteíny, kuracie mäso, šaláty, poké, matcha a pod…

anonym_54ccb4
Dnes o 19:41
@anonym_379b5b

@anonym_379b5b ved sa len opýtal. Načo rypeš, robí ti to dobre? Ved nemusíš reagovať nič keď sa ti téma nepáči.

anonym_379b5b
Dnes o 19:43
@anonym_54ccb4

@anonym_379b5b ved sa len opýtal. Načo rypeš, robí ti to dobre? Ved nemusíš reagovať nič keď sa ti téma nepáči.

@anonym_54ccb4 a tebe robí dobre rýpať do mňa ?
Tak si poslúž.
Asi nevieš aké témy tento človek rieši, a že i tak si z toho nič nevezme.

kkovacovak
Dnes o 19:47

@stelly652 "kým to nezješ neodídeš od stola" toto a mnohé iné múdrosti sú problém. A alkohol pila aj moja generácia. Práveže si nemyslím že dnešní mladí ľudia toľko pijú ako sme pili my. A dokonca mám pocit že dnešní mladí ľudia viac dbajú na zdraví životní štýl. Samozrejme nejde to paušalizovať.

anonym_54ccb4
Dnes o 19:48
@anonym_379b5b

@anonym_54ccb4 a tebe robí dobre rýpať do mňa ?
Tak si poslúž.
Asi nevieš aké témy tento človek rieši, a že i tak si z toho nič nevezme.

@anonym_379b5b ale stále môžeš ignorovať

zobaka
Dnes o 19:48

konzumna spolocnost a lahka dostupnost vsetkeho, si hladny? nemusis vynalozit ziadnu energiu objednas si mc donald hocico

anonym_379b5b
Dnes o 19:50
@anonym_54ccb4

@anonym_379b5b ale stále môžeš ignorovať

@anonym_54ccb4 môžem. A môžem aj napísať čo chcem napísať. Aj tak to odignoruje ako vždy .

anonym_54ccb4
Dnes o 19:53
@anonym_379b5b

@anonym_54ccb4 môžem. A môžem aj napísať čo chcem napísať. Aj tak to odignoruje ako vždy .

@anonym_379b5b ved ja viem, práve preto ani nemá zmysel mu niečo písať. Podľa mňa je to taka skôr provokácia. Úplne zbytočné.

anonym_379b5b
Dnes o 19:57
@anonym_54ccb4

@anonym_379b5b ved ja viem, práve preto ani nemá zmysel mu niečo písať. Podľa mňa je to taka skôr provokácia. Úplne zbytočné.

@anonym_54ccb4 máš pravdu, aj škoda drania klávesnice.

anonym_54ccb4
Dnes o 20:12
@anonym_379b5b

@anonym_54ccb4 máš pravdu, aj škoda drania klávesnice.

@anonym_379b5b

sticker
anonym_6b175f
Dnes o 20:49

anonym-379b5b kopeš do ľudí a zároveň blokuješ je mi ťa vážne ľúto ☹ takýmto správaním si zablokuješ polku diskutujúcich na MK 🙂

rozculena
Dnes o 22:17

@stelly652 máš tu odpovede.Aký záver si si z toho vyvodil?