icon

Prečo nevidím výsledky po troch týždňoch cvičenia?

26. aug 2025

Ahojte, začala som pred 3 týždňami cvičiť. Cvičím každý deň hodinu - začínam kardio a zahriatie, potom idú ruky a chrbát / činky /, brucho, zadok, nohy, strečing. Zmenila som stravu, vylúčila som sladkosti, sladké vody, biele pečivo, mastné a vyprážané jedlá som nikdy nejedla, ani údeniny. Porcie som zmenšila. Po 3t som čakala aspoň malé zmeny. Na váhe som iba 0,5 kg menej, mala som 70.5, teraz mám 70 kg. Ale pri pohľade do zrkadla nevidím nikde rozdiel. Nikde, ani na bruchu, ani na zadku, ani na rukách. Samozrejme pokračujem ďalej a toto už chcem nastaviť ako svoj štýl, ale nemali by už nejaké aspoň malé výsledky byť vidno po 3 týždňoch? Či to len žijem ja v peknej bublinke?

marhel
29. aug 2025
@anonym_autor

@really8 ja praveze vacsie cinky ani nemozem. UZ to ma zdrbal fyzioterapeut, ze cvicim s cinkami, lebo mam povolene iba s vlastnou vahou. Ako pisem, ked som necvicila, iba upravila stravu, islo to dole samo a hned. Zacalo sa to po dvoch tyzdnoch a kazdy tyzden viac a viac dole. Teraz som sa rano vazila a mam spat to, co som si myslela, ze som dala dole. Cize po troch tyzdnoch upravenej stravy a cvicenia ziaden vysledok.

@anonym_autor A vazis menej ako tie 2kg cinky, ked cvicit s vlastnou vahou mozes ale s cinkami nie?
Vela ludi si neuvedomuje, ze cviky s vlastnou vahou su narocnejsie ako s cinkami lahkymi, napr. Urobit zhyb ci klik je cvik "iba" s vlastnou vahou a vela ludi neda ani 1.

3 tyzdne je kratka doba. Treba dodrzat kaloricky deficit a hybat sa, najlepsie silovo cvicit.

gerrwie_girl
30. aug 2025
@martinka13

1. 3 týždne je krátka doba
2. Bez úpravy jedálnička neschudneš

@martinka13 ved ho upravila

gerrwie_girl
30. aug 2025

Veľmi dôležitý je aj pitný režim, dostatok kvalitného spánku, stres taktiež zohráva úlohu. Toto všetko u teba ok?

andreatytler
30. aug 2025

@anonym_autor Necvic kazdy den. Svaly potrebuju prestavku medzi cviceniami.

autor
30. aug 2025
@gerrwie_girl

Veľmi dôležitý je aj pitný režim, dostatok kvalitného spánku, stres taktiež zohráva úlohu. Toto všetko u teba ok?

@gerrwie_girl chodím spať každý večer o pol desiatej a spím minimálne 8 hodín. Denne vypije, tých 2-2.5l čistej vody. Stres nemám a som v pohode. Prvé výsledky už teda vidím, aj dnes ráno na váhe sa to potvrdilo.

autor
30. aug 2025
@marhel

@anonym_autor A vazis menej ako tie 2kg cinky, ked cvicit s vlastnou vahou mozes ale s cinkami nie?
Vela ludi si neuvedomuje, ze cviky s vlastnou vahou su narocnejsie ako s cinkami lahkymi, napr. Urobit zhyb ci klik je cvik "iba" s vlastnou vahou a vela ludi neda ani 1.

3 tyzdne je kratka doba. Treba dodrzat kaloricky deficit a hybat sa, najlepsie silovo cvicit.

@marhel kalorický deficit mám, cvičím silové cvičenia, nie kardo, jógu apd. Jedálniček som zásadne upravila, jem iba v 8 hod okne a prvé výsledky, i keď maličké sú už tu.

anonym_5fdca6
30. aug 2025

Zaujímavé co tu čítam..žasnem 🤔 lebo ja keď obmedziť jedlo na 2 alebo 3 dní tak mam 2 kg dole 😀 nechápem a keby som ešte k tomu cvičila 3tyzdne tak schudnem aj 5kg .Podľa mňa by si mala pri pohybe oveľa menej papať. Aby si to co zješ zvládla spáliť a musíš sa pri pohybe veľmi potiť to si zapamätaj. Nie len pohyb ze prekrvim telo ale tak,že kvapka z teba ak chceš vidieť výsledky hneď

natalka13
30. aug 2025
@anonym_5fdca6

Zaujímavé co tu čítam..žasnem 🤔 lebo ja keď obmedziť jedlo na 2 alebo 3 dní tak mam 2 kg dole 😀 nechápem a keby som ešte k tomu cvičila 3tyzdne tak schudnem aj 5kg .Podľa mňa by si mala pri pohybe oveľa menej papať. Aby si to co zješ zvládla spáliť a musíš sa pri pohybe veľmi potiť to si zapamätaj. Nie len pohyb ze prekrvim telo ale tak,že kvapka z teba ak chceš vidieť výsledky hneď

@anonym_5fdca6 jasne 5kg za 3 dni cvicenia😁

autor
30. aug 2025
@anonym_5fdca6

@anonym_5fdca6 som vždy v kalorickom deficite. Nejem sladkosti, nejem jednoduché sacharidy, zeleninku a ovocie iba na pare, alebo na vode, k tomu dusené mäso 100 g, alebo kuskus alebo hnedú ryžu. Jem 3x denne, menšie porcie, medzitým žiadne jedlo. Ovocie iba určité druhy. nie s vysokým glykemickým indexom.

simsalabim
30. aug 2025
@anonym_5fdca6

@anonym_5fdca6 a kolko mas rokov? Lebo v urcitom veku to uz veru takto lahko nepojde.

gerrwie_girl
30. aug 2025
@anonym_5fdca6

@anonym_5fdca6 ale to co "schudnes" za tie 2 dní je len voda nie tuk 🙂. Ako moj hovori, da dole kilo len po rannej stolici 😀

gerrwie_girl
30. aug 2025
@simsalabim

@anonym_5fdca6 a kolko mas rokov? Lebo v urcitom veku to uz veru takto lahko nepojde.

@simsalabim takto ľahko to nejde v žiadnom veku. To nie je tuk co ona "zhodi". Podla mna pri váhe autorky je 0,5kg za 3 týždne uplne v pohode. Len tak dalej. Dôležité je robit to zdravo, nie hladovať alebo podobne blbosti.

simsalabim
30. aug 2025
@gerrwie_girl

@anonym_5fdca6 ale to co "schudnes" za tie 2 dní je len voda nie tuk 🙂. Ako moj hovori, da dole kilo len po rannej stolici 😀

@gerrwie_girl ano, a cyklus ma tiez velky vplyv na vahu.

slovakboy
30. aug 2025

@anonym_autor ja som mal teraz úraz a za 3 týždne som schudol 4kg. Lenže atrofovali mi zlomené končatiny, išlo dole aj brucho, ale to lebo som malo jedol. Keď ty tak poctivo cvičíš mohla si kľudne nabrať svaly. A tie sú ťažšie ako tuk. Takže to čo ti odišlo z tuku si pribrala na svaloch. Pokračuj ďalej. Cvičením neschudneš, len stravou. Ale cvičiť treba aby ti neatrofovali svaly. Poznám prípad, kedy jednej pani už po 60 tke povedal lekár, že ma schudnúť a ona ho tak svedomito poslúchla, že schudla len nejedením pomerne rýchlo a veľa. Mala ale ihneď problémy s chrbticou, lebo jej atrofovali svaly. Preto sa vždy pri nizkokalorickej diéte cvičí a redukujú sa hlavne sacharidy. Cvičenie hlavne silové má malý výdaj energie, ale má. Vytrvalostné bicyklovanie mi redukovalo tuk len keď som jazdil viac ako 4 hodinové tréningy aj to len málo. Take tréningy som robil len keď som šiel na dlhšie preteky nad 100km a to bolo už dávno. Pri bežných tréningoch do 3hodin mi pokles cukru často spôsoboval jeho zvýšenú potrebu a tak som sa držal na rovnakej váhe. Až dieta mi pomohla schudnút. Bielkoviny stále potrebuješ jesť na udržiavanie svalov a zvyšok asi vieš.

vecicky1805
30. aug 2025

@anonym_autor v skratke..za prvé - 3 týždne je málo telu treba dať čas,
- za druhé váha ti nič nepovie za tak krátky čas dupľom keď si žena s cyklusom, treba sa sústrediť na miery pred a po a zmeny na oblečení..váhu možeš mať aj vačšiu rozdiel je v tom či sú to svaly alebo tuk..možeš súčasne strácať tuk a naberať svaly, ale ako som písala 3 týždne sú nič a takto sa ľahko akurát tak dostaneš k odporu k cvičeniu..
- za tretie cvičiť každý deň je pre začiatočníka (ak si začiatočník takisto aj keď nie..toto má zmysel pri profi športe ešte aj tí si dávajú pauzu) veľa, nebudeš stíhať regenerovať, budeš cvičiť viac ale zbytočne..(určite si viac o tom nájdeš nemusím vysvetľovať do detailu).
Len vydrž a uber trocha výsledky budú na 100%, ak máš otázky, napíš.

vecicky1805
30. aug 2025
@slovakboy

@anonym_autor ja som mal teraz úraz a za 3 týždne som schudol 4kg. Lenže atrofovali mi zlomené končatiny, išlo dole aj brucho, ale to lebo som malo jedol. Keď ty tak poctivo cvičíš mohla si kľudne nabrať svaly. A tie sú ťažšie ako tuk. Takže to čo ti odišlo z tuku si pribrala na svaloch. Pokračuj ďalej. Cvičením neschudneš, len stravou. Ale cvičiť treba aby ti neatrofovali svaly. Poznám prípad, kedy jednej pani už po 60 tke povedal lekár, že ma schudnúť a ona ho tak svedomito poslúchla, že schudla len nejedením pomerne rýchlo a veľa. Mala ale ihneď problémy s chrbticou, lebo jej atrofovali svaly. Preto sa vždy pri nizkokalorickej diéte cvičí a redukujú sa hlavne sacharidy. Cvičenie hlavne silové má malý výdaj energie, ale má. Vytrvalostné bicyklovanie mi redukovalo tuk len keď som jazdil viac ako 4 hodinové tréningy aj to len málo. Take tréningy som robil len keď som šiel na dlhšie preteky nad 100km a to bolo už dávno. Pri bežných tréningoch do 3hodin mi pokles cukru často spôsoboval jeho zvýšenú potrebu a tak som sa držal na rovnakej váhe. Až dieta mi pomohla schudnút. Bielkoviny stále potrebuješ jesť na udržiavanie svalov a zvyšok asi vieš.

@slovakboy súhlasím až na jeden dolezity detail, silove cvicenie má teda nie maly ale velky vydaj energie ktorý pokracuje aj pri regeneracii..trebars aj pri sedeni a pozerani telky 😉pekný deň

vecicky1805
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_5fdca6 som vždy v kalorickom deficite. Nejem sladkosti, nejem jednoduché sacharidy, zeleninku a ovocie iba na pare, alebo na vode, k tomu dusené mäso 100 g, alebo kuskus alebo hnedú ryžu. Jem 3x denne, menšie porcie, medzitým žiadne jedlo. Ovocie iba určité druhy. nie s vysokým glykemickým indexom.

@anonym_autor koľko zješ denne bielkovín? Z toho čo píšeš mi vzhľadom k tomu koľko vážiš príde malo..deficit tiež netreba preháňať ak chceš chudnúť tuk treba ho v rozumnom rozpatí aby si si nespomalila metabolizmus zbytočne..a treba si stanoviť prirotity chceš najorv schudnúť tuk (kuchyňa) s tým cvičenie má len minimum to je len čerešnička s ktorou si vyformuješ telo..keď schudneš a budeš sa chcieť udržiavať/nabrať svaly budeš musieť meniť príjem opať..naraz naberať svaly a chudnúť tuk je dosť náročné..ak by si to chcela súčasne robiť dobre odporúčam s pomocou..

vecicky1805
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a dostatok bielkovín máš na to aby si pri cvičení a chudnutí tuku nestrácala svaly ktoré už máš..to je katastrofa 😂

vecicky1805
30. aug 2025
@anonym_autor

@simsalabim mna cvicenie bavi, kazdy den vidim, ze zvladnem viac a viac. Ze to, co bolelo predtym uz teraz neboli. Ked budem chora, alebo budem mat prave MS a velke bolesti, vtedy na jeden alebo dva dni vynecham, ale kym to ide, tak cvicim. Mam velmi dobry pocit, ked docvicim zo seba.

@anonym_autor to je suoer ze mas energiu aj dobry ppcit zo seba len ked budes nieskor chciet tvarovat telo a chciet kusok vacsie svaly tak si ti tym budes kazit..len tolko ti tu vysvetlujeme vtedy je dobre ak sa velmi rada hybes nemusis zostat pri pauze cely den na zadku ten odychovy den si das rychlu chodzu plavanie pilates strecing a podobne odychove veci..

vecicky1805
30. aug 2025
@simsalabim

@anonym_autor pri silovom treningu odbornici velmi odporucaju den volna. Je dolezity na regeneraciu aj rast svalov. Ale rob, ako chces.

@simsalabim ona to zistí sama po čase teda ak bude chcieť výsledky nasvaloch..ja som začínala podobne cvičim už roky a to som zacinala 5 x do tyzdna teraz keď som ubrala ide to oveľa lepšie než predtým..

slovakboy
30. aug 2025
@vecicky1805

@slovakboy súhlasím až na jeden dolezity detail, silove cvicenie má teda nie maly ale velky vydaj energie ktorý pokracuje aj pri regeneracii..trebars aj pri sedeni a pozerani telky 😉pekný deň

@vecicky1805 určite ma aj silové cvičenie energeticky vydaj ale je menší ako aerobne cvičenie. Pri silových cvičeniach (myslím posilňovňa na zväčšovanie objemov) je srdcový tep okolo 110 max úderov za minútu. Aj to len počas záťaže. Pri behu alebo bicyklovaní sú tepove frekvencie 140 -160 a dlhu dobu. Zapojených je viac svalov. Ale je pravda, že svalové cviky spotrebuvávaju energiu aj počas kľudu, čo aerobne už nie tak. A aj budujú svalstvo, ktoré je treba mať pri chudnutí. Najlepšia je kombinácia oboch aktivít.

meg91
Autor odpoveď zmazal
meg91
Autor odpoveď zmazal
anonym_5fdca6
31. aug 2025
@gerrwie_girl

@gerrwie_girl bed áno ale to si vieš udržať. Ja neranajkujem napr. 3r po porode reálne som začala chudnúť 2.5r po porode lebo som kojila ( strašne pomaly som chudla ) prestala som riešiť postavu a ráno jest..menej jest celkovo .Ale každý sme inak nastavený..ja počúvam svoje telo keď mám chuť zjem hocičo ale nie zas až tak,že mi je zle z toho..pijem veľa vody a momentálne nemám ani veľa pohybu .Ale som vysoká mam 178cm a konečne 70kg.Vela žien by chcelo mat takúto váhu a takto mi to vyhovuje už neriešim vyzerám normálne neposobim že som tučná ani chuda. Lebo mala som 4r spat 62kg .co je už veľmi málo na moju výšku.

gerrwie_girl
31. aug 2025
@anonym_5fdca6

@gerrwie_girl bed áno ale to si vieš udržať. Ja neranajkujem napr. 3r po porode reálne som začala chudnúť 2.5r po porode lebo som kojila ( strašne pomaly som chudla ) prestala som riešiť postavu a ráno jest..menej jest celkovo .Ale každý sme inak nastavený..ja počúvam svoje telo keď mám chuť zjem hocičo ale nie zas až tak,že mi je zle z toho..pijem veľa vody a momentálne nemám ani veľa pohybu .Ale som vysoká mam 178cm a konečne 70kg.Vela žien by chcelo mat takúto váhu a takto mi to vyhovuje už neriešim vyzerám normálne neposobim že som tučná ani chuda. Lebo mala som 4r spat 62kg .co je už veľmi málo na moju výšku.

@anonym_5fdca6 ja 190cm a 75kg. Váhu nejako neriešim, skor chcem schudnúť to nešťastne brucho co mi narástlo po 40tke 😀. Tiež nejem tak, aby mi bolo zle, snažím sa menej, ale u mna je problem sladke a slané pochutiny, nedokážem si ich odtrhnúť od huby. Teda mozno by som dokázala, ale priateľ to stále nosi domov a ked uz je to tam....chápeš 😀.

anonym_5fdca6
31. aug 2025
@gerrwie_girl

@anonym_5fdca6 ja 190cm a 75kg. Váhu nejako neriešim, skor chcem schudnúť to nešťastne brucho co mi narástlo po 40tke 😀. Tiež nejem tak, aby mi bolo zle, snažím sa menej, ale u mna je problem sladke a slané pochutiny, nedokážem si ich odtrhnúť od huby. Teda mozno by som dokázala, ale priateľ to stále nosi domov a ked uz je to tam....chápeš 😀.

@gerrwie_girl skus si nedať sladke 3dni alebo deň.. hneď ta chuť na sladké bude slabšia. Tiež som jedla oveľa viac sladke ako teraz a keď mám pms a zhresim,že si dám sladke automaticky mam chuť aj na ďalší deň takže treba nekúpit a odolať.

gerrwie_girl
31. aug 2025
@anonym_5fdca6

@gerrwie_girl skus si nedať sladke 3dni alebo deň.. hneď ta chuť na sladké bude slabšia. Tiež som jedla oveľa viac sladke ako teraz a keď mám pms a zhresim,že si dám sladke automaticky mam chuť aj na ďalší deň takže treba nekúpit a odolať.

@anonym_5fdca6 uz som to robila. Taka výzva s kolegom. 2x sme nejedli sladke celý mesiac. A po mesiaci som sa ho nevedela dozrat 😀. Ano viem ze nekúpit je základ. To je práve nas problem doma co som spomínala. Ze ja to vôbec nekupujem, ale priateľ to nosi a nedá si povedat. Ja obdivujem môjho brata. Uz 3 roky nejedol sladkosti.

bambulka224
2. sep 2025

@anonym_autor odmeraj si krajčírsky metrom pás , boky stehná, obvod pŕs. Potom uvidíš. Ak Ti narástli svaly, sú menšie ako tuk, ale ťažké. 👍😀

missnervous
11. sep 2025

Ahoj, ja som celoživotne športovo založený človek, avšak pred rokom sa mi podarilo krásne vkŕmiť. V januári tohto roku som si povedala, že už stačí a chcem sa venovať sama sebe. Od januára do augusta som dala dole vyše 23kg a vieš kedy som samú seba začala vnímať inak? Na konci júla som si konečne mohla povedať, wau, dobrá práca, je to ozaj vidno. Preto nezúfaj a nerob to preto, lebo chceš vidieť výsledok hneď. Rob to preto, lebo sa chceš cítiť lepšie a venovať čas sama sebe. Výsledky sa dostavia, neboj. Hlavne treba dbať na bielkoviny. Pený deň.

fineta
11. sep 2025
@missnervous

Ahoj, ja som celoživotne športovo založený človek, avšak pred rokom sa mi podarilo krásne vkŕmiť. V januári tohto roku som si povedala, že už stačí a chcem sa venovať sama sebe. Od januára do augusta som dala dole vyše 23kg a vieš kedy som samú seba začala vnímať inak? Na konci júla som si konečne mohla povedať, wau, dobrá práca, je to ozaj vidno. Preto nezúfaj a nerob to preto, lebo chceš vidieť výsledok hneď. Rob to preto, lebo sa chceš cítiť lepšie a venovať čas sama sebe. Výsledky sa dostavia, neboj. Hlavne treba dbať na bielkoviny. Pený deň.

@missnervous naozaj si urobila parádny výkon. Z akej hmotnosti si začínala? 😊