icon

Prečo pri chudnutí priberám?

mon1806
13. jún 2024

Baby prosim vas co robil zle ja uz vazne neviem ....kazdy moj den vyzera takto cvicim kazdy den polhodinu zo zavazim s 5 az 10 kg cinkami gumami trva to uz vyse 3 mesiacov medzi tym som vysadila antikoncepciu no ked som ju vysadila vaha isla o 2kg hore a ja netusim preco :( chodim stale na vahu a tam je stale zla vaha nic neklesam prave naopak priberam stale a stale a stale .....uz ma to normalne demptivuje aj cvicit a vsetko a do toho este 2 x do tyzdna behavam cca 5 km za 30 min a nic nic :(
Moj jedalnicek je tiez podla mna fajn jem sama zelenia ovocie smothie nejem sladkosti sacharidy mam akurat niekedy celozrnu tortilu ja fakt nechapem
Prikladam aj foto kazdeho jedneho dna mojeho

Prečo pri chudnutí priberám?Prečo pri chudnutí priberám?Prečo pri chudnutí priberám?
Strana
z3
zuzinka888
13. jún 2024

@mon1806 tie cm sa museli zmenit ak sa vojdes v poho do kratas. A pri redukcii vahu ani nepotrebujes staci ti meter. Ci radsej by si bola ak by vaha ukazala o 5 kg menej ale kratasy by si neobliekla? Ako si si nastavila jedalnicek 1400-1600kcal🙈

anna_anicka83
13. jún 2024

@mon1806 Vieš čo, ja som sa na pár týždňov na váženie a meranie vykašľala. Ale tiež som to cítila na veciach. Tak som sa tento týždeň odvážila, ako kilo a pol dole, cm skoro žiadne, ale ja vidím na sebe, že som chudšia. Takže zase na neurčito odkladám váhu aj meter😉👍

zuzubb007
13. jún 2024

@mon1806 no po cvičení odporúčajú jesť po hodine aby sa nezastavilo spaľovanie, tak ja to dodržiavam a darí sa mi zatiaľ, skús neskôr jesť, a proteín je na budovanie svalov po cviceni čiže preto možno viac vazis

anna_anicka83
13. jún 2024

@lakebabe Tak ja mám kalórie, aj jedálniček od poradcu. Jem všetko vyvážené. A mám 1200, ale ja mám výšku 155 cm, a cvičenie obmedzené zo zdravotných dôvodov. Chudnem pomaly, z toho čo jem aj udržateľne. Keď nabehnem na vyššiu aktivitu, zvýšim aj kalórie. Takže nie pre každého je 1300 kalórií zlé.

lakebabe
13. jún 2024

@anna_anicka83 tak samozrejme pri tvojej výške vychádzam z výšky okolo 165 ja mam 172 a pri 1300 kcal by som umrela

radkaradix
13. jún 2024

ak nezapisujes do kalorickych tabuliek, vyskusaj a zistis, ze mozno mas skutocne vyssi prijem ako si myslis.. moze to byt len o 100-200 kcal, ale preto sa vaha nehybe.. ja mam jedalnicek ako ty, ale teda prilohu si musim davat ako pre vrabca, aby som neprestrelila kalorie.. a ako uz bolo spomenute, cvicenie je len doplnok a zbytocne ti po nom mozno este viac vyhladne :D :D sleduj si stravu podla KT a uvidis, ci to pomoze...

makodob
13. jún 2024

@mon1806 no hlavne by som si dala urobiť hormonálny profil, či sú hormóny v norme. A zameraj sa na bielkoviny a tuky vrámci stravovania, sacharidy len z ovocia a niektorej zeleniny a nie večer. Ale pozor na veľkosť porcií. Vylúč zemianky, cestoviny, ryžu. Maso len so zeleninovou prílohou. Dobré sú aj vajíčka. Nauč sa správne kombinovať jedlo. Cvičením sa najma spevňuješ, ale ak je zle nastavená strava, len cvičením neschudneš. Samozrejme alkohol nepiť vobec, len vodu.

nelka93
13. jún 2024

Dôležitý je kaloricky deficit, nahadzovať si to do tabulky. Len tak zistíš ci máš dosť pohybu, lebo príde mi to ze celkom dosť toho zješ. Ja mam výdaj okolo 500kcal denne len cvičením a chôdzou, jem 3krat denne a chudnem. Žiadne sladkosti malinovky, ovocie sem tam. Smoothie mi nechutia, navyše obsahujú priserne veľa cukru. A dôležitý je pitný režim. Vypi aspoň 2 litre vody, lebo telo si ju takto zadržiava ak nemá dostatočný príjem vody.

evka000001
Odpoveď bola odstránená
mon1806
autor
13. jún 2024

@makodob a kto mi odobere hormonalny profil ?

zabina27
13. jún 2024

@mon1806 tiez idem podla fitlavie, teraz tu letnu vyzvu, cvicit sa snazim celkom poctivo, jedalnicek zhruba dodrziavam, uplne sa mi neda, ale tak zmenila som oproti tomu, co som jedavala. tiez sa mi zda, ze to ide pomaly, ale tak ono to nemoze ist rychlo, ked to ma byt udrzatelne. zo zaciatku som aj tie motivacne videa pozeravala (teraz len niektore) a tam hovorili, ze 0,5 - 1 % hmotnosti dole tyzdenne je ok, co mne celkom sedi, aj ked ja som velmi netrpezlivy clovek, lahko sa vzdavam, tak uvidim 😀
@zuzubb007 toto je pre mna dobra informacia, ze az po hodine jest, to som nevedela, dakujem 🙂

evka_21
13. jún 2024

@mon1806 a strava??? Pri chudnutí je to o tom, že 80% tvorí strava a 20% pohyb, nakoľko cvičíš so závažím môže byť, že ti rastú svaly a tým pádom váha môže isť hore 🙂 namiesto váhy sa skús radšej merať resp. Fotiť.. (napr: 70kg pri 20% podiele tuku nie je to isté ako 70kg pri 35% podiele tuku) ... Takže treba zaradiť bielkoviny do stravy 1.2-1.5x tvojej váhy = množstvo bielkovín v gramoch, ktoré máš počas dňa prijať (mliečne vyrobky, vajcia, kuracie/morčacie mäso, strukoviny, tofu,...)

barborachors
13. jún 2024

@mon1806 chudne sa v kuchyni, nie s činkami..

mon1806
autor
13. jún 2024

@barborachors nežerem neprejedam sa nejem vobec vyprazane ziadne polotovary ziadne sladkosti a prd 🙂

makodob
13. jún 2024

@mon1806 u gynekologičky si vyžiadaj nech ti urobí, robí sa to cez odber krvi 3x v intervaloch napr. každý pondelok 3x po sebe.

lujza123
13. jún 2024

@mon1806
- určite skús tie kalorické tabuľky aspoň týždeň, napríklad s tými orieškami ráno rýchlo prepisknes kcal a hlavne tuky.
- tak isto vyšetrenia, hlavne štítna žľaza vie narobiť neplechu.
Ja som odbehla 200 km mesačne aj s pneumatikou okolo brucha. Schudla som až ked mi zabrali lieky

mon1806
autor
13. jún 2024

@lujza123 mali ste problém so stitnou ? Mne odoberala asi pred 2 mesiacmi toe dva markery a ze vsetko ok
Ja skor ci nie je problem v estrogene niekde lebo vravim drovelis som brala antiku a spm chudla vsetko ok a ked som vysadila cele zle

lasya
14. jún 2024

Z vlastnej skúsenosti viem že len cvičiť nestačí, stravu 5x denne menšie porcie, samozrejme viac zeleniny a ovocia, vylúčiť všetko sladké slané, z vody len čistá, tiež som po pôrode nemohla zhodiť, 3 mesiace sa váha nepohla až som nakoniec prišla na to že jem príliš málo, jesť menej bude mať za dôsledok že budeš vyčerpaná a siahneš v slabej chvíli po sladkom pre doplnenie energie, chudnutie je dlhodobý proces, ako dlho sa priberá približne toľko sa chudne, telo si zvykalo na väčšiu váhu a postupne si bude zvykať na menšie porcie a nižšiu váhu, ak sa chceš sledovať ako ti ide chudnutie radšej si meraj obvody pásu, bokov, stehien... Ak toľko cvičiš môže byť že máš viac svalov a tie sú ťažšie ako tuk, váhu aj meranie stačí raz za týždeň

Strana
z3