icon

Prečo pri chudnutí priberám?

mon1806
13. jún 2024

Baby prosim vas co robil zle ja uz vazne neviem ....kazdy moj den vyzera takto cvicim kazdy den polhodinu zo zavazim s 5 az 10 kg cinkami gumami trva to uz vyse 3 mesiacov medzi tym som vysadila antikoncepciu no ked som ju vysadila vaha isla o 2kg hore a ja netusim preco :( chodim stale na vahu a tam je stale zla vaha nic neklesam prave naopak priberam stale a stale a stale .....uz ma to normalne demptivuje aj cvicit a vsetko a do toho este 2 x do tyzdna behavam cca 5 km za 30 min a nic nic :(
Moj jedalnicek je tiez podla mna fajn jem sama zelenia ovocie smothie nejem sladkosti sacharidy mam akurat niekedy celozrnu tortilu ja fakt nechapem
Prikladam aj foto kazdeho jedneho dna mojeho

Prečo pri chudnutí priberám?Prečo pri chudnutí priberám?Prečo pri chudnutí priberám?
lulana79
13. jún 2024

@snowflakenel s kalorickými ti neporadím, v tom som laik aj ja. Ale treba sa hýbať... a keď beh, tak pomalý, kľudne aj taký, čo skôr pripomína chôdza... 3mesiace budovať ten základ a potom sa dá už "hrať" s rýchlosťou i tempom

lulana79
13. jún 2024

@mon1806 ani v Z3 by si nemala byť, práve to je tá najhoršia zóna, lebo ťa k ničomu neposúva. Z1/Z2 buduješ základnú vytrvalosť, Z4/Z5 už sú zóny, v ktorých sa bežia preteky a človek ide fakt na maximum. Ešte je dôležité, či máš tie zóny správne nastavené a čím si ich meriaš. Či iba hodinkami, alebo používaš hrudný pás. Pretože hodinky ti dávajú skreslené údaje

ssimusska
13. jún 2024

@mon1806 Napíš mi do správy, poradím ti tam obsiahlejšie.

mon1806
autor
13. jún 2024

@lulana79 tu je moj beh

mon1806
autor
13. jún 2024

@ssimusska pisek

zuzinka888
13. jún 2024

@taynee prisim nerad jej. Lebo trdpes hluposti. Moze aj ovocie, moze aj sacharidy- tortilu. A bielkoviny potrebuje kazdy den, nie len v objemovke. Autorka- urib si IG a pohladaj profily kt.su o ZDRAVOM zivotnom style- zalozenom na faktoch nie na mytoch- ze zena nema cvicit s cinkami- Ma. Ze nema jest sacharidy- Ma a mena jest ovocie Ma. A ked tu citam ze prijem 1300 kcal tak mi je tych zien luto( cely zivot hladovat🙈). Alebo si zaplat fitshaker, fitlaviu- kde mas milion cviceni podla toho ake ti vyhovuje. A k dispo vyzivovych poradcov. Mas to za 10 € za mesiac.

lulana79
13. jún 2024

@ktochytavzite 90% mojich behov je v zóne 2, čiže idem pomaly a mám tepy cca 130-135. Zóny treba mať správne nastavené, to prednastavenie, čo ponúkajú hodinky či aplikácie, je úplne všeobecné a vôbec nemusí na nás sedieť. Treba vedieť svoj pokojový tep, svoje maximum a podľa toho sa tie zóny nastavia. Ale áno, prvé mesiace určite behať pomaly. Vzdialenosť ani rýchlosť nie je podstatná, podstatné sú TEPY.

sense
13. jún 2024

Možno sa stravuje nevyvazene a cvičíš priveľa... Príliš sa fixujes na číslo na váhe, radšej sa pomeraj... Ako dlho sa už snažíš takto chudnut

lulana79
13. jún 2024

@mon1806 Ale ten beh máš skoro celý v zóne 4. A vidíš, aj apka ti Z2 pomenovala ako kontrola hmotnosti. Celý beh si sa mala držať v tejto zóne. Priemerný tep máš 151 a to je veľa.

lakebabe
13. jún 2024

@mon1806 najdi si KVALITNÉHO výživového poradcu. Potrebuješ jest aj sacharidy aj bielkoviny, ovocie, aj pečivo , nie všetko vyhodiť z jedálneho lístka. Ale potrebuješ sa hlavne naučiť pomery a gramaze čoho koľko jest. Stiahni si kalorické tabuľky. Rady typu 1300 kcal sú katastrofálne je to žalostne malo na ženu, ktorá ešte aj cvici . Z toho budeš mat tak akurát jojo efekt a zdravotné problémy.
Odporúčam aj fitshaker a tieto programy, kamarátka s nimi teraz schudla 15 kíl cvičí doma a ma prispôsobený jedálniček. Je to za malo peňazí veľa muziky

mon1806
autor
13. jún 2024

@zuzinka888 ja cvičím s fitlaviou s marosom 3 mesiace a nic

mon1806
autor
13. jún 2024

@sense meranie nic moc tiez

zuzinka888
13. jún 2024

@mon1806 a aj jes podla ich jedalnicka?

mon1806
autor
13. jún 2024

@zuzinka888 ano aj obedy a dokonca este aj bez smotany lebo deti maju ABKM cize u nas ani mliecnu bielkovinu nenajdete :D tak uz ked ja nemam chudnut tak uz neviem kto 🤣👍

lulana79
13. jún 2024

@mon1806 ak cvičíš 5 a 10kg činkami, tak nechudneš možno aj preto, lebo to naberáš na svaloch... svaly sú ťažké... a neváž sa každý deň... to je blbosť, to ťa akurát tak rozhodí...

amelia89
13. jún 2024

U mna to boli kaloricke tabulky a kazdy druhy den HIIT.
Jem uplne normalne vsetko, aj zmrzky aj kaše aj biely rozok (bububu 😀), len proste nejdem nad moj kaloricky deficit.
Toto je najstabilnejsie a psychicky najviac udrzatelne chudnutie pre mna. Ide to pomalsie, obcas vaha stoji- aj niekolko tyzdnov, ano jasne. Ale za 5 mesiacov mam dole skoro 9kg lebo matematika nepusti, vydam viac ako prijmem. Ale alfa a omega su tie tabulky, ono niektore veci sa zdaju ze to je v pohode ale ked to nemas v oku tak nemas sancu vediet kolko kcal maju 2 vajcia, ryzova kasa,banan a zemiakova kasa - po mesiaci pouzivania tabuliek to uz v oku mas a nemusis ich uz tak hrotit. ja som strasne vdacna ze som to pochopila, aj celkovo tie makra a vsetko a ze konecne chudnem bez obmedzovania, este 4kg a som tam a potom uz len udrziavat. drzim palce aj tebe,daj tomu sancu

mon1806
autor
13. jún 2024

@amelia89
@amelia89 to je super parada aj ja som tak chudla ale s pomocou antokoncepcie bez nej to nejako nejde a vravim ked som ju brala isli kg dole a robila som presne co teraz odkedy som ju prestala uzivat som pribrala 3 kg a stojim uz dva mesiace na 65

tanicka907
13. jún 2024

Ahoj, zacni si pocitat kalorie, dostanes predstavu kolko ma co kaloriii (niekedy som bola sokovana). Kaloricke tabulky su super a napr fitrecepty.sk uplne kaloricky sedia

My sme neboli uplne prisni s muzom, uplne sa to neda a nechces byt toho otrokom, ale cca sme vedeli co ma kolko kalorii a kolko mame prijat. Ja som schudla na svoju vahu zo strednej skoly (6kg), manzel 15kg za 3 mesiace. Obaja si vahu drzime

amelia89
13. jún 2024

@mon1806 antikoncepcia na to az taky vplyv nema. ano ked ju neberies urcite v predmenstruacnej faze budes vazit viac,aj budes nafuknuta- to vahu ovplyvni ale po menstruacia zase bude vaha nizsia.

tanicka907
13. jún 2024

Inak ja behavam od nepamati a nikdy som z behu neschudla, iba ked som mala nejaky systematicky trening na nejaky pretek.
drzala som si v pohode vahu, bola som stihla, ale vzdy som si hovorila, ze by som mohla byt stihlejsia, az tymi kalorickymi.

sense
13. jún 2024

@mon1806 a ješ aj podľa jedálnička? Keď cvičíš s fitlaviou? Za 3 mesiace by už malo byť niečo vidiet
Zrejme bude problém v zložení jedálnička a v množstve... Trebalo by si nájsť čas par dni a naozaj každé jedno sústo odvážiť a zapísať. Kedysi som si tiež myslela ze ved veľa nezjem a aj zdravo a stačilo si zadať bežné 3 dní do tabuliek a pravda ma prefackala. Veľa tuku, veľa cukru a malo bielkovín

sense
13. jún 2024

@lulana79 to by ale videla po 3 mesiacoch na mierach

lavender94
13. jún 2024

Bez počítania kalórií to nejde. Vždy to bude len pokus omyl. Lebo zjesť napríklad o 300-500kcal viac nie je vôbec problém a už nechudneš. Môžeš jesť všetko, aj ovocie aj kaše aj si občas môžeš dať niečo nezdravé. Keď ti to bude sedieť v tabuľkách. Behat môžeš na koľko tepov chceš, to s tými zónami je nezmysel dávno vyvrátený. Čím vyšší tep tým viac energie vydáš, plus teda posilňuješ kardiovaskulárne zdravie

mon1806
autor
13. jún 2024

@sense jem ano niekedy sa neriadim nimi dam si nieconine podobne ale vzdy je to na zdravej forme

mon1806
autor
13. jún 2024

A ccicim fakt kazdy den s marosom do toho beh cvicim aj cez vikend ked mame oddychovať denne mam vyse 17000 krokov co este s malou chodim vsade pesi

zuzinka888
13. jún 2024

@mon1806 tak ten den oddychu tam nie je preto- ze by sa im nechcelo natocit video. Oddych- regeneracia je rovnako dolezita ako strava a cvicenie. A co centimetre a celkovy pohlad do zrkadla- ved mas fotky( bolo odporucane sa odfotit ) ani tam nie je zmena?

mon1806
autor
13. jún 2024

@zuzinka888 je pravda ze do kratas co som mala som sa asi pred polrokom nezapla a teraz v pohode len ma sere ta vaha a tie cm ktore sa proste nezmenili

zuzubb007
13. jún 2024

Ja sa ťa spýtam, po cvičení sa za koľko zvykneš najesť, respektíve kedy za akú dobu dáš niečo do úst ako docvicis?

zuzinka888
13. jún 2024

@lulana79 pri 5 a 10 kil cinky nemoze naberat svaly takym tempom. Fakt pri idealnych podmienkach 100% strave, 100% genetike a 100% cviceni s tazkymi vahami- vo je viac ako vazi ona sama je zena schopna nabrat za rok cca2-3 kg cize 200- 250g na nesiac ak ide naturalne. Samozrejme ze jed cvici z 5-10 telo trochu spevni a nabere kondicku( kapacitu pluc?) Ale nie objem ci znamena rast zvalov.

mon1806
autor
13. jún 2024

@zuzubb007 po cviceni najpr protein si dam a cca do tristbrte hodiny po cviceni jem