Prečo pri chudnutí priberám?
Baby prosim vas co robil zle ja uz vazne neviem ....kazdy moj den vyzera takto cvicim kazdy den polhodinu zo zavazim s 5 az 10 kg cinkami gumami trva to uz vyse 3 mesiacov medzi tym som vysadila antikoncepciu no ked som ju vysadila vaha isla o 2kg hore a ja netusim preco :( chodim stale na vahu a tam je stale zla vaha nic neklesam prave naopak priberam stale a stale a stale .....uz ma to normalne demptivuje aj cvicit a vsetko a do toho este 2 x do tyzdna behavam cca 5 km za 30 min a nic nic :(
Moj jedalnicek je tiez podla mna fajn jem sama zelenia ovocie smothie nejem sladkosti sacharidy mam akurat niekedy celozrnu tortilu ja fakt nechapem
Prikladam aj foto kazdeho jedneho dna mojeho

@mon1806 ani v Z3 by si nemala byť, práve to je tá najhoršia zóna, lebo ťa k ničomu neposúva. Z1/Z2 buduješ základnú vytrvalosť, Z4/Z5 už sú zóny, v ktorých sa bežia preteky a človek ide fakt na maximum. Ešte je dôležité, či máš tie zóny správne nastavené a čím si ich meriaš. Či iba hodinkami, alebo používaš hrudný pás. Pretože hodinky ti dávajú skreslené údaje
@taynee prisim nerad jej. Lebo trdpes hluposti. Moze aj ovocie, moze aj sacharidy- tortilu. A bielkoviny potrebuje kazdy den, nie len v objemovke. Autorka- urib si IG a pohladaj profily kt.su o ZDRAVOM zivotnom style- zalozenom na faktoch nie na mytoch- ze zena nema cvicit s cinkami- Ma. Ze nema jest sacharidy- Ma a mena jest ovocie Ma. A ked tu citam ze prijem 1300 kcal tak mi je tych zien luto( cely zivot hladovat🙈). Alebo si zaplat fitshaker, fitlaviu- kde mas milion cviceni podla toho ake ti vyhovuje. A k dispo vyzivovych poradcov. Mas to za 10 € za mesiac.
@ktochytavzite 90% mojich behov je v zóne 2, čiže idem pomaly a mám tepy cca 130-135. Zóny treba mať správne nastavené, to prednastavenie, čo ponúkajú hodinky či aplikácie, je úplne všeobecné a vôbec nemusí na nás sedieť. Treba vedieť svoj pokojový tep, svoje maximum a podľa toho sa tie zóny nastavia. Ale áno, prvé mesiace určite behať pomaly. Vzdialenosť ani rýchlosť nie je podstatná, podstatné sú TEPY.
Možno sa stravuje nevyvazene a cvičíš priveľa... Príliš sa fixujes na číslo na váhe, radšej sa pomeraj... Ako dlho sa už snažíš takto chudnut
@mon1806 najdi si KVALITNÉHO výživového poradcu. Potrebuješ jest aj sacharidy aj bielkoviny, ovocie, aj pečivo , nie všetko vyhodiť z jedálneho lístka. Ale potrebuješ sa hlavne naučiť pomery a gramaze čoho koľko jest. Stiahni si kalorické tabuľky. Rady typu 1300 kcal sú katastrofálne je to žalostne malo na ženu, ktorá ešte aj cvici . Z toho budeš mat tak akurát jojo efekt a zdravotné problémy.
Odporúčam aj fitshaker a tieto programy, kamarátka s nimi teraz schudla 15 kíl cvičí doma a ma prispôsobený jedálniček. Je to za malo peňazí veľa muziky
@zuzinka888 ja cvičím s fitlaviou s marosom 3 mesiace a nic
@mon1806 a aj jes podla ich jedalnicka?
@zuzinka888 ano aj obedy a dokonca este aj bez smotany lebo deti maju ABKM cize u nas ani mliecnu bielkovinu nenajdete :D tak uz ked ja nemam chudnut tak uz neviem kto 🤣👍
U mna to boli kaloricke tabulky a kazdy druhy den HIIT.
Jem uplne normalne vsetko, aj zmrzky aj kaše aj biely rozok (bububu 😀), len proste nejdem nad moj kaloricky deficit.
Toto je najstabilnejsie a psychicky najviac udrzatelne chudnutie pre mna. Ide to pomalsie, obcas vaha stoji- aj niekolko tyzdnov, ano jasne. Ale za 5 mesiacov mam dole skoro 9kg lebo matematika nepusti, vydam viac ako prijmem. Ale alfa a omega su tie tabulky, ono niektore veci sa zdaju ze to je v pohode ale ked to nemas v oku tak nemas sancu vediet kolko kcal maju 2 vajcia, ryzova kasa,banan a zemiakova kasa - po mesiaci pouzivania tabuliek to uz v oku mas a nemusis ich uz tak hrotit. ja som strasne vdacna ze som to pochopila, aj celkovo tie makra a vsetko a ze konecne chudnem bez obmedzovania, este 4kg a som tam a potom uz len udrziavat. drzim palce aj tebe,daj tomu sancu
Ahoj, zacni si pocitat kalorie, dostanes predstavu kolko ma co kaloriii (niekedy som bola sokovana). Kaloricke tabulky su super a napr fitrecepty.sk uplne kaloricky sedia
My sme neboli uplne prisni s muzom, uplne sa to neda a nechces byt toho otrokom, ale cca sme vedeli co ma kolko kalorii a kolko mame prijat. Ja som schudla na svoju vahu zo strednej skoly (6kg), manzel 15kg za 3 mesiace. Obaja si vahu drzime
Inak ja behavam od nepamati a nikdy som z behu neschudla, iba ked som mala nejaky systematicky trening na nejaky pretek.
drzala som si v pohode vahu, bola som stihla, ale vzdy som si hovorila, ze by som mohla byt stihlejsia, az tymi kalorickymi.
@mon1806 a ješ aj podľa jedálnička? Keď cvičíš s fitlaviou? Za 3 mesiace by už malo byť niečo vidiet
Zrejme bude problém v zložení jedálnička a v množstve... Trebalo by si nájsť čas par dni a naozaj každé jedno sústo odvážiť a zapísať. Kedysi som si tiež myslela ze ved veľa nezjem a aj zdravo a stačilo si zadať bežné 3 dní do tabuliek a pravda ma prefackala. Veľa tuku, veľa cukru a malo bielkovín
Bez počítania kalórií to nejde. Vždy to bude len pokus omyl. Lebo zjesť napríklad o 300-500kcal viac nie je vôbec problém a už nechudneš. Môžeš jesť všetko, aj ovocie aj kaše aj si občas môžeš dať niečo nezdravé. Keď ti to bude sedieť v tabuľkách. Behat môžeš na koľko tepov chceš, to s tými zónami je nezmysel dávno vyvrátený. Čím vyšší tep tým viac energie vydáš, plus teda posilňuješ kardiovaskulárne zdravie
A ccicim fakt kazdy den s marosom do toho beh cvicim aj cez vikend ked mame oddychovať denne mam vyse 17000 krokov co este s malou chodim vsade pesi
@mon1806 tak ten den oddychu tam nie je preto- ze by sa im nechcelo natocit video. Oddych- regeneracia je rovnako dolezita ako strava a cvicenie. A co centimetre a celkovy pohlad do zrkadla- ved mas fotky( bolo odporucane sa odfotit ) ani tam nie je zmena?
@zuzinka888 je pravda ze do kratas co som mala som sa asi pred polrokom nezapla a teraz v pohode len ma sere ta vaha a tie cm ktore sa proste nezmenili
Ja sa ťa spýtam, po cvičení sa za koľko zvykneš najesť, respektíve kedy za akú dobu dáš niečo do úst ako docvicis?
@lulana79 pri 5 a 10 kil cinky nemoze naberat svaly takym tempom. Fakt pri idealnych podmienkach 100% strave, 100% genetike a 100% cviceni s tazkymi vahami- vo je viac ako vazi ona sama je zena schopna nabrat za rok cca2-3 kg cize 200- 250g na nesiac ak ide naturalne. Samozrejme ze jed cvici z 5-10 telo trochu spevni a nabere kondicku( kapacitu pluc?) Ale nie objem ci znamena rast zvalov.

@snowflakenel s kalorickými ti neporadím, v tom som laik aj ja. Ale treba sa hýbať... a keď beh, tak pomalý, kľudne aj taký, čo skôr pripomína chôdza... 3mesiace budovať ten základ a potom sa dá už "hrať" s rýchlosťou i tempom