icon

Prečo pri kalorickom deficite váha stúpa?

19. mar 2025

Ahojte, pred 10timi dňami váha 73.8 dnes sa odvážim 74.5 držím kcal deficit, idem z váhy 85.. 🤦‍♀️ prečo sa toto deje prosim?? Vážim sa každý deň vždy za dsn mi šiel 1-2g dole.. viem ze nie je dobre sa každý deň vážiť ale nikdy sa mi to nestalo.. viete niekto prosim poradít?

Strana
z2
taktotedanie
20. mar 2025

Pises Ako keby si padla z mesiaca fakt
Pekny vecer

autor
20. mar 2025

@taktotedanie myslím si ze ty tak píšeš 🙂

ivec16
22. mar 2025

urcite to je menstruaciou, len pekne sa drz ako doteraz po menstruaciu budes mat vacsi pokles ;)

13uzivatelka11
22. mar 2025

"mňa motivuje to nižšie číslo a keď mám niečo vyše už som nešťastná.."
"zatiaľ si hovorím ze to prejedenie sa je dočasná eufória na 5 min a potom 2 sni sú vyčítky s prejedenia sa😃🤦‍♀️" Ja si tiež nemyslím si to máš celkom ujasnene v hlave.. A nemyslím to v zlom, len niekedy prehnane chudnutie vie vyústiť aj do vážnejších veci..

denkabemommy
22. mar 2025

@13uzivatelka11 áno, súhlasím. A autorka už v probléme je. Záchvatové(emočné) prejedanie sa

skatloka
22. mar 2025

mas skvele vysledky ☺️ nerob si tazku hlavu z par gramov navyse, zenske telo je proste take 🙂 ja sa tiez vazim kazdy den (ked si ides pre svoj sen, je tazke sa rano na tu vahu nepostavit 😂), ale tu vahu neberem vazne, bud si robim priemer alebo berem len najnizsiu hodnotu z toho tyzdna… ak to dva tyzdne stoji na tom istom alebo priberam, viem, ze nieco nie je ok 🙂 hlavu hore a gratulujem k doterajsiemu vysledku, chod si za svojim snom ! ☺️

mizoko
22. mar 2025

Nevaz sa každý deň. Stačí Max 2x do mesiaca. A zapisuje si váhu a tiež miery. Každý mesiac. Poprípade si rob fotky a uvidíš lepšie zmenu. Aj keby váha nešla extra dole tak na mierach aj fotkách to uvidíš. No a ako písali tak váha môže počas mesiaca kvôli cyklu skákať. Mne občas zo dňa na deň skočí aj dve kilá 😅 ale to hneď vidím opuchnuté prsty a nafúknuté brucho a je to jasné 😁

alica110
22. mar 2025

Ja pred menštruáciou vážim o 2 kg viac, telo zadržiava vodu.

mrtartina
22. mar 2025

Cysty na vaječníkoch môžu byť dôvod.

vecicky1805
22. mar 2025

Vážiť sa každý deň nemusí byť na škodu záleží ako sa sleduješ, no musí to byť v rovnakom čase oblečení..ideál vždy ráno po wc..a zapisovať a potom urobiť 1-2 týždňový priemer a ten porovnávať s predošlým priemerom vtedy je to ok ak sa chcesm vážiť, no najviac Ti ukážu miery nie váha..

hopsas
22. mar 2025

Mne to tiež pred cyklom takto skáče. Idem podľa kalorickych tabuliek pekne chudnem vážim sa každý týždeň sledujem to a jeden týždeň mám vždy dve kilá naviac. Po cykle opäť dve kilá dole. Už to ani neriešim.

lucka2019
23. mar 2025

Niekde v podcaste som pocula, ze sa mame vazit bud po menstruacii alebo po ovulacii 🤷ale mozes si kupit taku vahu, co meria aj %to tuku, svalov, mne vaha stala skoro rok, ale pekne som videla, ako sa menil podiel tuku a svalov... Teraz sa vazim tak raz za 2-3 mesiace, kazdodenne vazenie ma stresovalo

94misicka94
23. mar 2025

Ahoj, aj ja momentálne chcem zhodiť, tiež kaloricke tabuľky si sledujem, za akú dobu si dala dole 10kg? 🙂 Ja idem tiež z 85 a za mesiac som schudla 5kil, zostava mi ešte 12

autor
23. mar 2025

@94misicka94 ahoj ja som išla dole 4kg mesacne.. cca 2.5 mesiaca mi to trvalo 🙂

simca06022011
23. mar 2025

ja sa napr tiez vazim kazdy den... a popravde zapisuj si par mesiacov a uvidis, mne VZDY pred ms id ehore vaha aj o 2kg, ked som mala o 10kg viac tak aj 3-4kg som nafucala. Cize prakticky sa mi kyvala pocas mesaica vaha +--. A gramy.. to staci ze nejdem na wc ,alebo som zjedla nieco zavodnujuce vecer, alebo tazsie starvitelne a prost ehned mam o pol kila viac, aj kilo.

94misicka94
23. mar 2025

Ďakujem 🙂 inak tiež sa vážim každé ráno 😄 že či to náhodou nestúpa aby som hľadala príčinu čo som spravila zle

annyejnji
25. mar 2025

je dosť možné, že tvoje telo je v šoku z toho deficitu a snaží sa prežiť tak ukladá viac, lebo si mu vlastne povedala, že v budúcom období bude hladovať :D

autor
20. apr 2025

@annyejnji a ako to napravim? Stale som sa nepohla rozmyslam ci to nema zdrav.problem lebo ked soˇ schudla 1x nemala som problem :(

Strana
z2