icon

Prečo pri kalorickom deficite váha stúpa?

19. mar 2025

Ahojte, pred 10timi dňami váha 73.8 dnes sa odvážim 74.5 držím kcal deficit, idem z váhy 85.. 🤦‍♀️ prečo sa toto deje prosim?? Vážim sa každý deň vždy za dsn mi šiel 1-2g dole.. viem ze nie je dobre sa každý deň vážiť ale nikdy sa mi to nestalo.. viete niekto prosim poradít?

Strana
z2
janai1
19. mar 2025

cyklus, voda... neváž sa každý deň

autor
19. mar 2025

@janai1 hm.. mam 2 dní do MS

ssimusska
19. mar 2025

Skôr ako váženie si odmeraj miery a tie sleduj

janai1
19. mar 2025

blik cvak, máme vinníka 👍

tairyx
19. mar 2025

Je to normálne.. mne to stále skáče takto, a pred menštruáciou ani nehovorím..
Ja sa nevydržím nevážiť napr.mesiac, mňa to motivuje práveže, aj keď to niekedy takto vyskočí..

basullinka
19. mar 2025

Je úplne normálne, že váha občas skáče - menštruácia, stolica, voda, atď. Stačí, že večer ješ viac slané jedlo a ráno sa menej vydefekuješ a je tam zrazu rozdiel.

denkabemommy
19. mar 2025

Pred MS sa telo zaleje vodou (pochopiteľne), takže 2kg hore dole je úplne normálne v priebehu mesiaca. Váha je len orientačná, ak sa od nej chceš odrážať, tak to rob výhradne 1x do mesiaca, vždy v rovnaký deň cyklu. Napr 2 dni po ms 🙂

lucia13022023
19. mar 2025

Presne, ms ako bolo spomenuté, pripadne aj jedlo co si jedla. Ja milujem slano/kyslú sosovicovu polievku. Až tak kyslu a slanú ze je to nezdravé. Vždy mám po nej hore 2kg. A reálne to je voda, šošovica, cesnak, ocot, soľ 🤣 a z jedného taniera nepriberies 2kg. Je to voda, ktorú soľ drží v tele. O dva dni na to, som späť na pôvodnej váhe.

autor
19. mar 2025

@tairyx mňa motivuje to nižšie číslo a keď mám niečo vyše už som nešťastná.. ja som nepostrehla ze by mi to takto skakalo nikdy preto som taka nesvoja z toho

autor
19. mar 2025

@lucia13022023 sranda aké je to telo prefikane, zaujímavé to je sledovať to...

tairyx
19. mar 2025

Veď aj mňa, ale tak viem, že pri dennom vážení to skákať môže, veľa faktorov to ovplyvňuje, ako píšu baby vyššie.

deedol
19. mar 2025

urcite cyklus🙂
a inak klobuk dolu, uz vyse 10 kg si dala!

taktotedanie
20. mar 2025

Uprimne po precitani tvojich odpovedi a prispevku to s chudnutim dalejo nepotiahnes a ani tie cisla ti motivaciou nebudu a nevyhnes sa jojo efektu, nemas to vyriesene v hlave ale ze absolutne

pikachu999
20. mar 2025

Neváž sa každý deň .stačí raz za týždeň , nebuď otrokom čísel až takto 😅

autor
20. mar 2025

@taktotedanie no moja omyl je pravdou 🙃 nie som na žiadnych diétach ani nič.. pres 2rokmi som este vazila 98 potom som dala na 85 mala som rok pauzu a teraz idem zase .. a žiadny jojoefekt nenastal skorej ma veľmi zaujíma svoje telo a ako to ide dole a prečo to kolíše a preto to stoji atď.

autor
20. mar 2025

@pikachu999 asi to je najlepšie 😃 keď som šla z tej vysokej váhy som sa vazila 1x do mesiaca

autor
20. mar 2025

@taktotedanie co sa týka mojej hlavy v zivote aom nebola takto dobre nastavená

pikachu999
20. mar 2025

Tak v tom vážení sa raz za mesiac pokračuj 😁 lebo toto každo dnove môže vyústiť do toho že sú povieš aha pribrala som seriem na to idem sa prejest alebo čo 😅

autor
20. mar 2025

@pikachu999 zatiaľ si hovorím ze to prejedenie sa je dočasná eufória na 5 min a potom 2 sni sú vyčítky s prejedenia sa😃🤦‍♀️

tairyx
20. mar 2025

Treba byt vytrvalá, nenechat sa odradit a nevycitat si.. aj ked to pojde pomalsie stale je to pokrok. Ja ked aj zhresim nic sa nedeje, nebudem sa predsa tyrat totalne, kedze podla KT mam prijat denne 1320kcal, co je teda hrozne malo a je pre mna problem sa do toho vopchat a pritom sa chutne najest a nastavenie v hlave mam tiez dobre, hoci musim sa priznat, ze boli take sklamania a myslienky zo zaciatku ako pise pikachu, ze kaslem na to a nema to vyznam.. tym si asi prejde kazdy v tomto procese.

taktotedanie
20. mar 2025

Bodaj by, precitaj si to po sebe este raz
Evidentne nemas ani potuchy ako sa to robi, ako sa vazi, hovorim ti uprimne nic z toho
Pretoze toto su zakladne veci a ty robis vsetko naopak takze nezi uz v sebeklame a nezavadzaj tu odpovedami

cecilia29
20. mar 2025

Áno cyklus 🙂 ten je betar. Aj mne pomáha častejšie váženie, takže chápem ta. Ale nejdem podľa KT. Ale idem podľa rad z knihy Glukozova revolucia

lavender94
20. mar 2025

Máš menzes, odpovedala si si. Veď je úplne bežne, že počas cyklu váha kolíše aj +/- 5 kíl u niekoho. Ja som si kupovala šaty na svadbu ako 55 kilova a počas svadby dom mala 58,5, ledva som ich dopĺňa. Keď som čo to pojedla a popila, tak som len čakala kedy mi praskne zips. Keď sa vážiš, nikdy neporovnávaj len súčasnú váhu s tou predošlou, ale rob si graf, pokiaľ si v deficite tak ta krivka pôjde dole, neboj sa. Len netreba čakať že bude lineárna, lebo naše telo tak nefunguje. A najlepšie za mňa je merať sa. Pokiaľ cvičiš tak aj svaly nejaké naberieš, kľudne môže váha vyskočiť hore ale pritom stále chudneš tuk.

nelka93
20. mar 2025

@taktotedanie ja sa napríklad vážim tiež každý deň, ale viem ze váha kolíše. A teda hlavu mam nastavenú viac než správne, a žiadny jojo efekt nenastane ;)

taktotedanie
20. mar 2025

@nelka93 tak potom dobre pre teba
Ja som schudla velmi vela takze sa tiez trosku orientujem

cecilia29
20. mar 2025

@lavender94 to aj ja som mala so šatami 🙂 v salóne ma podozrievali ze som tehu :D Mala som tuším prvý- druhy deň MS keď som si brala šaty domov

nelka93
20. mar 2025

@taktotedanie aj ja, viac ako 20 kíl. Ale prvé 3 mesiace som váhu doma ani nemala, mala som dosť času si to cele ujasniť. A hlavne, váha nie je smerodatna, pre mňa sú to cm

taktotedanie
20. mar 2025

@nelka93 ja 25kg

autor
20. mar 2025

@taktotedanie ja sa pýtam preco váha kolíše, nikdy som to neskumala ja sa vlastne vazim aj preto ze spoznávam svoje telo chcem vedieť ako sa správa v určitých obdobiach a ja aom sa teba nepýtala na nastavenie hlavy ale prečo tak ta váha mi kolíše. 🙃 nemám potuchy ako sa to robí? Tak sa to naučím na sebe. Ty si hneď bola taka múdra ze si všetko vedela?

autor
20. mar 2025

@lavender94 pecka ze 5kg to je riadne! My ženy mame teda veľmi fascinujuce telo môj muž je ja tej istej váhe už asi 6r 🤣🤣

Strana
z2