Prečo priberám po vyradení sladkostí?
Ahojte.
Prestala som jest sladkosti, nejak mi aj prestali chutiť, proste odkedy som mala covid pred pár mesiacmi, mi už nič nechutí tak, ako predtým, tak ja že načo to budem jesť, keď nemám ani pôžitok z chute. Povedala som si, že možno aspoň ľahšie schudnem. Mám už dlhodobo 77-78 kg (podľa toho, v akej fáze cyklu som) a chcela by som dať dole pre začiatok na tých 70kg. No a po tom, čo som vyradila sladkosti som za necelé 2 týždne pribrala na 80 kg, čo ma teda dosť šokovalo. Ešte chcem podotknúť, že ja som naozaj nejedla veľa sladkostí, maximálne jednu čoko tyčinku za deň (veľkosť 3bit, Mars), niekedy dokonca len kocku horkej čokolády v ovsenej kaši. Nesladím, ani som si nikdy nesladila kávu ani čaj a nepijem sladké malinovky. Nekompenzujem si vynechanie sladkostí iným jedlom. Teda naozaj to pri takom množstve sladkého asi nebol nejaký šok pre moje telo, nie? Vie mi niekto poradiť, v čom mohol nastať problém?
Diky moc.
Autorka, z toho jedla, ktoré si napísala máš hlavne veľmi veľa tuku. Dve vajcia, to je tuk pre teba možno 75% celodenného príjmu. Syr ani nehovorím. Uvidíš to pekne v tých tabuľkách.
Vecera rohlik? No necudujem sa. Mrte carbs mas v tom jedalnicku
skus si par dni do kalorickych tabuliek zapisovat a mozno budes prekvapena, mne to pomohlo aby som si niektore veci uvedomila, ja som zase vela sacharidov prijimala, tak som to musela zmenit aby aj vaha isla dolu 🙂
Kľudne mi napíš správu a dám ti zopár rád, rozoberieme detailnejšie tvoj jedálniček, aby som mala obraz čo a ako (je)funguje 🙂
Pardon, dlhšie som tu teraz nebola, teraz si čítam ešte neskoršie odpovede.
@marvin1234 ako som písala, jedávam kašu, OBČAS praženicu - čo je u mňa 1, možno 2x za mesiac. Nedávam tam nič, len ohrejem papierovo tenký plátok masla a do toho osolené vajíčka. Mne to ukazuje, že je to aj s tým maslom nejakých 30% môjho denného príjmu tuku. Nastavila som si aj, že cieľ je chudnúť, tak neviem, snáď mi to zobrazuje správne. Alebo ako si myslela, že je to už 75% z môjho celodenného príjmu?
@mircalla nie je to moja pravidelná večera, pýtali sa ma, nech napíšem ako príklad, čo som jedla v predošlý deň. Ale je pravda, že s tými večerami nie som veľmi konzistentná, niekedy si dám šalát (zálievku si robím bud olivovoolejovu alebo jogurtovú), niekedy si veru dám aj dva trojuholníky z objednanej pizze, niekedy kúsok chleba s nátierkou a zeleninou. Čiže veľakrát žiadna sláva tie večere.
@kellypiu ano tie dni, čo som nezabudla a poctivo si všetko zapísala do tých tabuliek, som videla, že niektore dni naozaj viac vyskakuje ten tuk, ako tu písali, sacharidy ani nie, držia sa tesne nad alebo pod 100%.
@masandra moc ďakujem, trochu sem teraz zabúdam a nestíham chodiť, ale posnažím sa ozvať, keď bude trochu viac času. Pozitívne je, že nemám čas, lebo sme teraz veľa vonku, čiže viac aktivity a pohybu! 😄
OK. Najlepsie chleba uplne vysadit
Celkovo obmedziť sacharidy,teda aj chlieb,cestoviny,ižu,zemiaky,aj ovsená kaša sú sacharidy,aj keď ovsené vločky sú zdravé.

@majamat ďakujem za vysvetlenie, si veľmi zlatá, že si mi to takto obšírnejsie rozpísala 😊