Prečo sa cítim tučná, aj keď som schudla?
Ahojte myslite že mám problem? Moj frajer tvrdí že mám. Schudla som 15kg silovym tréningom. Pred tehotenstvom som mala 70, v deň porodu 90kg 🙁 domov z nemocnice keď som sla tak s 80kg a aktuálne 65kg na vysku 165cm. Tešila som sa strasne ako schudnem, že sa budem citit fajn a ja sa stále vidim tucna. Je mi zo seba zle, citim kazdy fald na bruchu. Do zrkadla aj keď sa pozriem tak vidim babiznu. Z veľkosti 40 nosim 36-38 takze zmena je tam neskutocna. Ale ja sa stále citim tucna, už mesiac a pol som neschudla ani gram zrazu to ide strasne pomaly. Tie kalórie ktoré mi kedysi stačili mi už nestačia, čiže neviem drzat taky deficit a som z toho mimo už robim take veci že nejem cely deň nič len pijem vodu. Potrebujem sa dostať na 60kg a už nebudem chudnúť ale neviem sa k tomu dopracovať 😭😭😭
Ozaj? Ja mám to čo ty a nosím 40tku. ;D
Ano mas problem. Ak ti teda skor zakezi na tom aby tvoje dieta malo peknu mamu a nie zdravu tak mas pomylene hodnoty. A to nehovorim ze urcite si aj podrazdena a dieta vsetko citi
Keď piješ vodu a salies z toho, že máš 36-38 tak áno.
Myslím, že si riadne zarábaš na PPP, ak si už do toho nespadla, keďže prestávaš jesť. Musíš zvoľniť. Píšem ti ako žena, ktorej sa to týka. Odporúčam ti vymazať kalorické tabuľky a prestať sa sledovať. Pamätám si na časy, keď som vážila 48 kíl pri tvojej výške a miesto zdravého tela, riešila veľké brucho... Ak máš pocit, že to nezvládaš psychicky, radšej skús vyhľadať psychológa.
@michaella24 nemam pocit že by som na tom bola nejak zle, len neviem prestať chudnut, nie som spokojna a prilis sa fixujem na tu vahu a neviem ako sa z tohto vymotať. Chcela som mat 63kg ..
@ivangeline tiež mi tá veľkosť nesedí
Neváž sa. Ak chceš nejaké relevantné porovnanie tak sa buď meraj alebo foť, ale nenúť sa/svoje telo mať nejakú konkrétnu váhu. To je skrátka blbosť.
Je skvelé čo si dosiahla. Môžeš byť na seba právom hrdá, a je úplne v poriadku chcieť ešte "viac" (ale viac v zmysle ešte krajšej a zároveň zdravej fit postavy, a nie v zmysle nutne nižšej váhy).
Ak máš pocit (a podľa opisu to tak vyzerá, zvlášť ak si to myslí aj muž), že sa ti to vymyká spod kontroly skontaktuj sa s psychoterapeutom - myslím to s tým najlepším úmyslom 🍀
No ale nepozeráš sa na seba ani triezvo. Neviem ako vyzeráš, ale pri veľkosti 36-38 naozaj tučná byť nemôžeš. Ja ťa chápem. Týmito pocitmi sa to začína. Neupínaj sa na číslo, ak ti tu robí problém, daj preč váhu, vyber baterku, odnes ju do pivnice alebo ju rovno vyhoď. Nesleduj kalórie. Neskúmaj svoje telo.
@domka222 .. njn, keby bola vysoká, nepoviem ale takto? ;D Ja sa snažím dopratať sa do 38cky po pôrodoch..
A kto okrem teba vie aké číslo máš na váhe,to he absolútne nepustatne číslo. Nerozumiem fixacii sa naň. Dôležitý je celkový vzhľad postavy a oveľa dôležitejší je zdravý pocit. Máš PPP ako vyšité. Ak si išla podľa tabuliek, oshady tvojej stravy vieš aj bez toho,tak sa snaž zdravo,vyvazene stravovat a športu aby si bola pre svoje dieťa zdravá mama
@ivangeline
@domka222 ja som tiež pri váhe 65kg a 166cm nosila 36 rifle 🤣 mozno dobre strihy🤣
@ivangeline zalezi predsa aj ako sa ti ukladá tuk, miery, svalstvo. Ja som schudla silovym treningom takze nie som mlandrava a v pase mám 64cm
@lucia13022023 divne… ja sa vtrepem do 38 ale príjemne sa necítim ;D … hádam o 5kg dole… a viac svalov ako tuku.. snazim sa, cvičím, verím, že cez leto to dám. ^^ A už len budem udržiavať.
@wolf_ ja sa aj meram a fotim😁
Ja mám tiež štíhly pas ale veľké boky. ;D A prsia. Anyway, myslím, že si šla na to chudnutie silou, agresiou a zlým nastavením… proste kontrolou.. a ide ti to do psychiky. Prečo chceš byt chudá? Porozmýšľaj nad tým viac. Chceš byt zdravá a cítiť sa ľahko a príjemne? Myslím, že vieš, že to tak už je.
Pospal nosíš 36-38,, a v páse máš 64 cm tak skutočne nie je problém vo váhe ale v tvojej hlave. Možno si to potrebovala aj tu počuť. Je to tak.
Najprv chcem povedať, že si urobila úžasný pokrok a tvoje úsilie je obdivuhodné! 💪 wow 👍 Keď sa cítiš stále nespokojná s tým, ako vyzeráš, môže to byť znamenie, že potrebuješ trochu povzbudiť svoje sebavedomie. Schudnúť je fyzická cesta, ale aj mentálna. Skús nájsť spôsob, ako si uvedomiť a oceniť svoju súčasnú krásu, nie len čísla na váhe. Prajem den plny usmevov ;)
Ja sa tiež pridávam k babám, mám podobné miery a nosím asi 40, niekde 38. 36 a menej som nosila, keď som mala o 10 kg menej. Ale možno tam robí niečo aj typ postavy - ja mám užší pás a širšie boky, no 36 by som dala možno v XXL obchode tak, aby mi bolo pohodlne.
@lentilka vazne? To sa mi až nechce verit, ja na 38 nosim opasok.
Možno máš viac svalovej hmoty ako tuku, tá je ťažšia. Čiže tým pádom to pre teba vychádza lepšie. A moje boky tiež urobia svoje vo veľkosti nohavíc. Vždy som bola drobunká, ale boky som mala. Teraz som už kúsok väčšia. 🙂
Skús cvičiť klanetiku, pilates...vyformujes si krásne ženské krivky
A nechces dat fotku prosim? Staci postava bez tvare samozrejme 🤗. Ja som fakt velmi zvedava, lebo ja mam 168 cm aktualne 58 kg, tiez cvicim silovo a drzim este deficit, kedze sa snazim zhodit posledne 3 kg, ale s postavou som teoreticky spokojna uz teraz, len este potrebujem troska dotvarovat. Mam teda postavu hrusky a pas mam okolo 70 cm, tak ma naozaj zaujima, aku mas ty postavu s pasom 64 cm 😱, pre mna je to az neuveritelne pri tvojej vyske a vahe...
@ivangeline tak ale je pravda ze moja postava bola väčšina svaly ako tuk, bola som štíhla ale aj tak som mala 65kg a mala som na to nervy 🤣
Držím palce, v lete budeš mat hot mom summer 🤣
Wow, ved vyzeras super! Fakt to budu svaly! No hned rano vyhod vahu a ziadny deficit, iba pekne udrziavaj. Takto si zavaris iba na poriadne problemy!
Pekná postava, na tvojom mieste by som uz nechudla, len spevnovala a tvarovala 🙂
@lucia13022023 ja by som chcela ešte tie tri kg, len to nejde .. :/
Svaly su tazsie ako tuk, zbytocne sa tryznis. Mas peknu, pevnu postavu. Cislo na vahe je uplne jedno. Nevynechavaj stravu, to je to najhorsie, telo zacne ukladat tuk zo vsetkeho, lebo sa bude bat nedostatku.
Lenže vieš, tie tri kila ti nezaručia, že ti zmiznú faldy na bruchu. Je to len č tvojej hlave. Môže sa stať, že ešte aj pri berieš, ja som mala 65kg ako som písala vyššie, ale mala som minimum tuku. Svaly sú ťažšie. Dôležite sú cm.

Ako dlho si po porode? Dojcis?