Prečo sa mi nedarí schudnúť?
Ahojte žienky. Skúšam písať tu, lebo viem ze sa tu nájdu aj také co sa vyznajú. Snažím sa schudnúť no mne kila vôbec nejdu dole :( cvičím už tretí mesiac 4x do týždňa intenzívne skupinove tréningy niekedy sú viac kondičné niekedy viac silové, no vždy pri nich idem vypľuť dušu je to ozaj makačka. Okrem toho mam pohybu menej, sedavé zamestnanie. Od začiatku tohto mesiaca mam nastavený jedálniček na 1700kcal, minulý týždeň som si znížila na 1600 no aj tak kila nejdu dole ako by som si predstavovala. Nečakám rapídne chudnutie ale začala som na 77,5kg a dnes mam 76,7kg. Myslím si ze necelé kilo za 25dni pri naozaj striktnom dodrziavani jedálnička a cvičení 4x týždenne je veľmi málo. Mam 170cm.
Kalórie viac znižovať už veľmi nechcem však to už potom bude veľmi málo ale vlastne neviem co robiť. Začínam z toho bht v depke naozaj sa snažím. Odopieram si všetko a aj tak to nejde dole. Myslela som si ze tých 4-5 kil dám za mesiac dole ľavou zadnou ale vidím ze nie.
@anonym_autor ja som 8kg chudla 10 mesiacov…az potom sa to rozbehlo, schudla som 20kg.
presne mi to napadlo,a ko v prvom komente.
naberas svalovu hmotu.
teraz tresknem blbost, to len pre pochopenie, neviem ake su presne cisla.
napr ak schudnes objemovo 1l tuku, schudnes napr 1,1kg.
no ak naberies 1l svalstva,naberies 2kg. cize ak schudnes 1l tuku a naberies napr len 0,5l svalstva, na vahe ti ubudne len 100g, hoci relane si chdula clekom pekne.
hlavne sa ti to moze diat koli tomu, ze si necvicila a tvoje svalstvo bolo fakt ochabnute. ak sa dostanes na nejaku uroven, potom ti svalstvo uz tolko naberat nebude a budes chudnut viac. myslim, ze nadstavenie mas clekom pekne.
presne mi to napadlo,a ko v prvom komente.
naberas svalovu hmotu.
teraz tresknem blbost, to len pre pochopenie, neviem ake su presne cisla.
napr ak schudnes objemovo 1l tuku, schudnes napr 1,1kg.
no ak naberies 1l svalstva,naberies 2kg. cize ak schudnes 1l tuku a naberies napr len 0,5l svalstva, na vahe ti ubudne len 100g, hoci relane si chdula clekom pekne.
hlavne sa ti to moze diat koli tomu, ze si necvicila a tvoje svalstvo bolo fakt ochabnute. ak sa dostanes na nejaku uroven, potom ti svalstvo uz tolko naberat nebude a budes chudnut viac. myslim, ze nadstavenie mas clekom pekne.
@wade
@simsalabim
@majamat
Dakujem za odpovede, tak možno by bolo pre mňa lepšie skôr meriat obvody svojho tela ako kilá ? 😀 lebo keď vidím tu váhu, ktorá je za mňa už veľmi vysoká a sledovať ako to veľmi ťažko ide dole je pre mňa veľmi demotivujuce ja som teraz ze vyslovene nešťastná naozaj som sa na to veľmi upla ze proste idem do toho idem do svojej životnej formy 😅
@wade
@simsalabim
@majamat
Dakujem za odpovede, tak možno by bolo pre mňa lepšie skôr meriat obvody svojho tela ako kilá ? 😀 lebo keď vidím tu váhu, ktorá je za mňa už veľmi vysoká a sledovať ako to veľmi ťažko ide dole je pre mňa veľmi demotivujuce ja som teraz ze vyslovene nešťastná naozaj som sa na to veľmi upla ze proste idem do toho idem do svojej životnej formy 😅
@anonym_autor používaš na rátanie kalórií kalorické tabuľky? Ak áno, čo tam máš nastavené. Výšku, váhu, vek, stredný režim na pohyb? A aký ti dáva kaloricky príjem na chudnutie? Kľudne daj aj fotku, ale na prvý pohľad sa mi zdá, že máš nízky príjem a preto nemusíš správne chudnúť. Môj názor je, že aj keď naberas svalovú hmotu, mala by pri správnom režime ísť dole aj váha, hlavne na začiatku, na začiatku vie ísť váha dole aj tie 4kg za mesiac a teda nemyslím si, že by si už nabrala tri kilá svalov. Cítiš aspoň na oblečení voľnejšie?
Používam KT od januára, schudla som 31kg, momentálne mám príjem 1600kcal, 166cm a 65kg, ale mám mierny režim, preto mi to uplne s tebou nesedí. Držím palce
@wade
@simsalabim
@majamat
@anonym_autor uvidis to aj na obleceni. teraz je to kratko, ale to pride.
Zobrať krajčírsky meter a merať - pás, stehno, rameno, zadok,.. váha nie je žiadny ukazovateľ. Stačí mať pred ms a už máš 2kg hore, kvôli vode 🙈. Nehovoriac o tom, že musíš mať váhu vždy v na rovnakom mieste, v rovnakej polohe, aby ti ukázala ako tak relevantne. Lebo napr v kúpeľni vážim 54kg a v obývačke 57 🙂
@anonym_autor 4.5 kg za mesiac by si dala dolu pri oveľa vyššej váhe, aj to by nebol všetko tuk, ale aj voda. Aj si sa pomerala? Lebo kg môžu odchádzať pomaly, ale cm ubúdajú. Nižšie by som s príjmom nešla, už teraz sa mi to zdá málo, keď cvičíš pomerne intenzívne. Navýšila by som na 1800kcal, minimálne, dbala na dostatok spánku, aj oddychu, prestala sa stresovať a ono sa to rozbehne. Tiež si tie kg nenabrala za mesiac, ani za dva. Ešte je dôležité, či máš správny pomer bielkovín, tukov, sacharidv, sleduješ si to?
ani meranie nie je idelane, staci ze si das nabuduce meter vyssie o 1-2cm a uz ti vyjde iny vysledok.
asi fakt najlepsie uvidis na obleceni po dlhej dobe.
ja som vazenie brala pri chudnuti vazne, ale treba vzdy zohladnovat vsetky fakty - rast svalstva patri medzi ne, zadrziavanie vody pred ms tiez, dolezite je,a by sa nebrala do uvahy konkretna hmotnost, treba urobit viacere vazenia, moze sa stat, ze v jjeden den kombinacia stravy sposobi tiez zadrzanie vody.
ja osobne som opuchnuta rano, cize ja sa hned rano vazit nemozem, ak sa chcem odvazit, musim zostata nalacno a asi po 2-3hod po tom ci si dam kavu a vacsie mnozstvo tekutin ( nie tesne pred vazenim ), to aby som nastartovala metabolizmus vody.
a dalsia vec, ak mam predtym odbobie, ez sa napchavam ( samozrejme v obdobi dietovania toto neplati ), tak nemam realnu hmotnost na vahe, vaha mi stupa zvysenym naplnenim criev.
@anonym_autor cvičím silovo 4x do týždňa, pozerám čo jem a na váhe som schudla len 2 kila za 1,5 mesiaca. No na obleceni vidím ze ho mam voľnejšie, mam uzsi pas, menší zadok a boky, hlavne brucho je mensie. Škoda, ze som sa na zaciatku nezmerala. Vsimlo si to uz aj blízke okolie, tak je to pre mňa super spatna väzba, viac ako vaha. . Váhu ja moc neriešim, ani nejdem z veľké váhy. Kalórie si uz určite neznižuj, bude to ma skôr opačný efekt.
Mne pomohlo pravidelne jest, nastartoval sa mi metabolizmus. Ale pridala.som pohyb.
@anonym_autor Ahoj, naozaj striktne dodrziavas kalórie, žiadne zobnutie tam ani hentam? Naozaj žiadna lyžička Nutely alebo malý kúsok syra či šunky keď nevieš čo so sebou? Toto býva môj problém 🙄, ďalšia dôležitá vec je spánok, podľa môjho názoru 4x týždenne takto cvičiť je veľa, si z toho vyflusnuta - telo sa bráni, ja by som ubrala z cvičenia a pridala chôdzu aspoň 10 000 krokov denne, samozrejme žiadny alkohol, a áno ideálne by bolo sa odvážiť odmerať prsia, pás, boky a o týždeň zasa neváž sa každý deň to spôsobuje demotivaciu...viem o čom hovorím mám tiež tú tendenciu, želám nech sa to rozbehne podľa tvojich predstáv 💪💪💪💪
chudne sa v kuchyni…
ak všetko dobržiavaš a fakt cvičíš, zmenu na postave už musíš vidieť…
a nepíšeš to hlavné - vek
pri tom čo píšeš by si mala schudnúť 0,5-1 kg za mesiac… čo je ale správny zdravý cieľ…
Veľa, veľa príčin môže byť. V prvom rade ti dobre radia, nesleduj absolútne váhu, ale skôr obvod tela a výzor v zrkadle- svaly sú ťažšie ako tuk, zmenu nemusíš vidieť v číslach na váhe. Ďalšia vec: doteraz si necvicila? Lebo ak je toto náhla zmena, mala si sedavé zamestnanie bez pohybu, a zrazu si začala 4x do týždňa intenzívny tréning, je možné, že telo je v strese. Tvoje telo nechápe, čo sa deje, môže sa mu zdať, že ide o prežitie, tak si všetko drží - kortizol stresový hormón vplýva na metabolizmus. Úplne stačí max trikrát do týždňa silový/intenzívny tréning, a dbať na tých 10 000 krokov denne, jeden tréning výmen za rýchlu chôdzu. A na metabolizmus vplýva aj svetlo- hormón leptin. Tráviš čas vonku? Telo musí dostať signály zo slnka a denného svetla, aby správne fungoval metabolizmus. Tréning síce fajn, ale zas len v umelom prostredí pod ledkami.
Schudnúť kilo za 25 dní je reálny výsledok, to si vážne myslela, že schudneš 5 kíl? to by si musela ísť z dvojnásobnej váhy, ono aj keď cvičiš tak ta váha dôjde ako keby o týždeň neskôr, neschudnes hneď, a vieš čo som si ja všimla, keď sa vážim napríklad, že večer zacvicim a ráno sa odvážim mám o kilo viac ako reálne , skús sa vážiť keď nebudeš dva dni cvičiť a mám vždy nižšiu váhu, to telo má signály a pracuje nonstop, treba vydržať za tri mesiace budú aj zmeny, ale za tie tri mesiace si musíš dať reálny cieľ a to je asi 5 kíl za tri mesiace to máš akurát na dosiahnutie, určite nie viac, tie kilá si nenabrala za týždeň tak nemôžeš chcieť za týždeň schudnút
Nemáš moc nízky deficit pri tvojej aktivite? Máš dobre vypočítaný bazal, tdee atd? Ješ dostatok bielkovín?
Uska som z podobnej vahy, silove cvicenie 3-4x tyzdenne a mala som prijem 2000kcal.
Nemqs nahodou nizky prijem? Mas dostatok bielkovin?
Este mi napadlo, ze vaha u zien velmi kolise pocas cyklu, u mna kilo-kilo a pol.

Ak máš silové tréningy, tak naberas svalovú hmotu. Tá je tazsia ako tuk. A tu zmenu na váhe úplne neuvidis. Netráp sa tým, taketo cvičenie ma z dlhodobého hľadiska obrovské množstvo pozitív. Nejde len o vahu. A daj tomu ešte čas. Držím palce!