icon

Prečo som pribrala 10 kg za rok?

13. feb 2026

Ahojte. Mam 36 rokov, vysku 171, vaha 69. Pred rokom som mala 59. Mam chronicke traviace problemy, nemozem jest vsetko a su obdobia ked napr tyzden som pomaly ldn na hriankach a varenom mase a zemiakoch. Inokedy mozem s obmedzeniemi jest ale normalne. Aktivitu mam tak na striedacku, elipter, nordic walking a tai chi. Mala som kusok problem so stresovym obdobim a k veceru som do seba nahadzala tycinky, keksiky, nejake mensie cokoladky. S tym som ale sekla pred vyse mesiacom. Jedla som aj dost sladkeho peciva. To som tiez uz limitovala. Sladkosti si obcas dam ale nie vela. Pred 2tyzdnami som si stiahla appka na sledovanie kalorii. Vyslo mi ze na schudnutie potrebujem cca 1200 kcal. Appka je prepojena s hodinkami cize po cvicenie mi zvykne vystupit hodnota aj na 1500. Za tie 2 tyzdne sa pohybujem s prijmom vacsinou okolo 1200. Ale vaha nie ze sa nepohla ale isla este o kilo hore. Zaradila som do jedalnicka jedla s vyssim obsahom bielkovin a menej sacharidov. Ja nechapem co robim. Mate niekto nejake tipy? Neictim sa vo svojej kozi prijemne. Pribrala som na zadku stehnach a bruchu. Taku vahu som ani v tehotenstbach nemala. Dakujem

Strana
z3
simsalabim
13. feb 2026

@anonym_autor ak ti appka - KT? - vypocitala 1200, asi tam je uz zohladneny aj ten pohyb, takze tymi “1500 s pohybom” sa neriad. Ty ten deficit na chudnutie potrebujes.

anonym_540c6b
13. feb 2026

@anonym_autor mam o par kil viac... a rozhodne nie je zdrave mat prijem 1200, bez aktivity na urovni 1500 so spravnym nastavenim makra . nemozes mat prijem nizsi ako je bazalny metabolizmus potrebny na fungovanie tela

anonym_9d42ad
13. feb 2026

rok ti trvalo pribrat a myslis ze za 2t to das dole? no tak-zas az tak naivna byt nemozes

autor
13. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor ak ti appka - KT? - vypocitala 1200, asi tam je uz zohladneny aj ten pohyb, takze tymi “1500 s pohybom” sa neriad. Ty ten deficit na chudnutie potrebujes.

@simsalabim appka nastala 1200 uz s cielom schudnut 9 kg

autor
13. feb 2026
@anonym_9d42ad

rok ti trvalo pribrat a myslis ze za 2t to das dole? no tak-zas az tak naivna byt nemozes

@anonym_9d42ad nie som naivna, je mi jasne ze za 2 tyzdne to dole nepojde. Ale hore by to tiez ist nemalo. Keby to stoji na tej istej pochopim

autor
13. feb 2026
@anonym_540c6b

@anonym_autor mam o par kil viac... a rozhodne nie je zdrave mat prijem 1200, bez aktivity na urovni 1500 so spravnym nastavenim makra . nemozes mat prijem nizsi ako je bazalny metabolizmus potrebny na fungovanie tela

@anonym_540c6b podla teba appka zle nastavila?

rachel36a
13. feb 2026

Určite máš zle nastavene hodnoty, lebo 1200 kalorii je extrémne malo.. len samotny bazalny metabolizmus musíš mat vyssi

anonym_ab2863
13. feb 2026

@anonym_autor ciklus máš v poriadku ?

autor
13. feb 2026

@anonym_autor no prepocitala som si to rucne podla navodu, tam mi vyslo ze bazalny mam cca 1600, vynasobene aktivitou nieco cez 2000 a na chudnutie ze 1650. Mi to pride nejak vela. Ved ani nevladzem zjest viacej ako 1200kcal

autor
13. feb 2026
@anonym_ab2863

@anonym_autor ciklus máš v poriadku ?

@anonym_ab2863 ano uplne. Presny ako svajciarske hodinky a zakazdym ako cez kopirak

simsalabim
13. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no prepocitala som si to rucne podla navodu, tam mi vyslo ze bazalny mam cca 1600, vynasobene aktivitou nieco cez 2000 a na chudnutie ze 1650. Mi to pride nejak vela. Ved ani nevladzem zjest viacej ako 1200kcal

@anonym_autor 1200 nie je vela, ale zjavne si to mala zle nastavene. Pod bazal urcite nechod. Aku pouzivas appku?Ak KT, tu je dobry navod https://www.modrykonik.sk/group/6855/

autor
13. feb 2026
@simsalabim

@anonym_autor 1200 nie je vela, ale zjavne si to mala zle nastavene. Pod bazal urcite nechod. Aku pouzivas appku?Ak KT, tu je dobry navod https://www.modrykonik.sk/group/6855/

@simsalabim vola sa to calorie counter

simsalabim
13. feb 2026
@anonym_autor

@simsalabim vola sa to calorie counter

@anonym_autor tu nepoznam, navod vyssie je na Kaloricke tabulky.

veselo_neveselo
13. feb 2026

@anonym_autor kilo hore-dolu nic neznamena, to moze byt zadrzana voda v zavislosti od cyklu, alebo aj ked si zacala jest viac bielkovin, vlakniny, tak tam. Tym sa teraz neriad, daj tomu mesiac, dva, a uvidis. Dva tyzdne je malo na akekolvek zavery.
Ono sa to nezda, ale pri malom deficite to pojde dolu naozaj pomaly. Vydrz.

Ak mas dietne obmedzenia, skus najst odbornika co ti poradi co-ako jest, prepocita to s tebou, pomoze s jedalnickom. Lebo tazko ti budeme radit ze mas zjest vela zeleniny, ked napr zo surovej ta boli zaludok, kapustu/salat/orechy nemozes, na rajciny si alergicka...

Inak v zasade je lepsie, aby ti appka pocitala len kalorie, bez aktivit. Lebo sportom nespalis tak vela, ako si myslis, pokial nesportujes dlho a s nasadenim. Pod vypocitany bazal nechod.

1200 kcal je dost malo, aj s ohladom na tvoju vysku, tam uz treba davat pozor aj na to co jes nielen z kalorickeho hladiska, ale aj aby si mala dost vitaminov a ostatnych zivin.
Tych 1600 mi pride realistickejsie pre bezny zivot.

anonym_eefd64
13. feb 2026

1200kcal je tak pre 4-5r dieťa príjem, nie pre dospelú ženu.
Čo sa týka toho, koľko zješ, očividne ďaleko viac, než tvrdíš, keď si pribrala, lebo 1kg= ~7000kcal. A teda mám 170cm/55kg a dokázala som mať príjem aj 3000kcal a nepriberať (pohyb 6x týždenne), takže si v pohode zvýš príjem na 1600kcal, možno aj 1700kcal, k tomu pridaj viac silového pohybu, nech máš aj telo silnejšie. K tomu, čo jesť sa nejdem vyjadrovať, to vieš najlepšie ty. 🙏

anonym_ae1b81
13. feb 2026

Niekomu trva rychlejsie, niekomu dlhsie, kym sa to rozbehne. 2 tyzdne je malo na zavery. Treba pridat cvicenie a pohyb, dodrziavat svoje pravidla a pripravit sa, ze to potrva dlhsie. Ludia priberaju roky a potom chcu zhodit za par tyzdnov.

ninka99865
13. feb 2026

Ahoj, ja mám 160 cm a idem dole zo 65 kg na pôvodných 57, kalorické tabuľky minvyratali nejakých 1100 a mne to vyšlo do olovrantu, bolo mi zle, hladná, nervózna, potom aom si dala vypracovať jedalnicek a ona mi nastavila príjem pri chudnutí (3 x do týždňa cvičím, plus veľa denne chodím) na 1600!!! A chudnem, niesom hladna, nemám chute na sladké, proste super.. čiže tých 1200 pre teba je podľa mňa strašne malo na tu výšku.

anonym_b11ff1
13. feb 2026

pri tej výške máš podľa mňa normálnu hmotnosť, ale trend +10kg/rok indikuje nejakú zmenu oproti predošlému obdobiu, nad tým by sa bolo treba zamyslieť

autor
13. feb 2026
@anonym_b11ff1

pri tej výške máš podľa mňa normálnu hmotnosť, ale trend +10kg/rok indikuje nejakú zmenu oproti predošlému obdobiu, nad tým by sa bolo treba zamyslieť

@anonym_b11ff1 prave ze nechapem co sa deje…. Jem viac menej to iste hybem sa viac menej rovnako. Nezacala som brat ziadne lieky. To priberanie mi zacalo po 4 mesacnych traviacich problemoch ked som strasne malo jedla lebo zo vsetkeho mi bolo zle. Inak som vobec nic nemenila

patrike
13. feb 2026

Zameraj sa najpv na tie chronicke traviace problemy, bola si na gastre ? Ak ti bolo 4 mesiace zo vsetkeho zle, to poukazuje to na vazny problem.

biba_18
13. feb 2026

1. určite máš malý príjem 2. zloženie stravy robí viac než veľa - ak máš problémy s trávením, budú tam nejaké metabolické poruchy, chýbajú ti enzýmy a treba toto vylapať ... dala by som ti riešenie, je to dlhá cesta a nie lacná. ak to budeš riešiť cez lekárov, bude to na dlho ...

patrike
13. feb 2026
@biba_18

1. určite máš malý príjem 2. zloženie stravy robí viac než veľa - ak máš problémy s trávením, budú tam nejaké metabolické poruchy, chýbajú ti enzýmy a treba toto vylapať ... dala by som ti riešenie, je to dlhá cesta a nie lacná. ak to budeš riešiť cez lekárov, bude to na dlho ...

@biba_18 Ak natrafi na zodpovednych a ochotnych lekarov, tak to bude mat zadarmo ako preventivne prehliadky a pod. Aj vyzivovy poradca bude mat viac informacii, aky je jej celkovy stav.

amonet
13. feb 2026

@anonym_autor mam vysku 160 atiez mam nastavene chudnutie a kaloricky deficit nastaveny na 1500bez pohybu. tak mi to vyratali kaloricke tabulky

biba_18
13. feb 2026

@patrike AK - a v tom je povedané všetko ...
ja som za 3 roky chodenia od šavla do pavla na takého nenatrafila ...

anonym_ad5161
13. feb 2026

Prečo si to tak nechala ďaleko zájsť. Pribrať 10 kg je aj dosť.
už keď človek priberie 2-3 kg tak spozná na oblečení že sa niečo deje.

biba_18
13. feb 2026

@anonym_ad5161 nevieš o čom píšeš ... to nie je pribratie z toho že veľa je

anonym_fe736c
13. feb 2026

Spomalila si si metabolizmus,ked si predtým málo jedla a teraz ti to ukladá
Treba nechať tomu čas aby sa telo prispôsobilo

ivicatolic
Odpoveď bola odstránená
anonym_118d7b
13. feb 2026

Nezacala si brat kreatin? Pri nom ide vaha hore

mondolina
13. feb 2026
@anonym_118d7b

Nezacala si brat kreatin? Pri nom ide vaha hore

@anonym_118d7b
beriem denne kreatín, váha mi nejde hore.

Strana
z3