Prečo ženy tvrdia, že pribrali po príchode detí?
Iba také zamyslenie:
Zaujímalo by ma, prečo kopec žien vraví “pribrala som popri deťoch”, to tie deti ich nútili jesť alebo je na to iné vysvetlenie? 🤔
Ja som napríklad tá, ktorá počas dojcenia priberala. Mala som nastavenú stravu, zvýšený prijem bielkovín, cvičila 2x funkčný tréning, takmer 10 tis krokov denne, ale namiesto toho, aby kilá šli dole, tak šli hore. Schudla som až po odstavení, za 3 mesiace som zrazu zhodila 3 kilá. Takže áno, popri deťoch sa bohužiaľ dá pribrať.
@michaela329 mám deti, z toho jedno bolo aj je stále náročné, má aj diagnostikovanú hyperaktivitu. Čas na prípravu jedál som si vždy našla, aj na jedenie, lebo predsa idem príkladom deťom. Cvičiť som chodila aspoň raz za týždeň ale denné prechádzky boli aj psychohygiena aj cvičenie… deficit spánku som mala tiež extrémny ale akosi som to nikdy nepotrebovala zajedať, skôr zapíjať kávou. V každom prípade mi to neraz príde skôr ako výhovorka žien, aj tu, keď to čítam, aj keď snažím sa na to pozrieť z iných uhlov, preto táto téma. 🙂
@anonym_autor asi si nemala až taký deficit spánku. Ja keď som spala niekedy len pol hodinu denne, tak som nevidela ani na zrkadlo a nieto ešte nejaká psychohygiena. Mám dve deti s ADHD. Popri deťoch som buď robila školu alebo pracovala.
Očividne si mala fajn materstvo. Neporovnávaj sa s niekým iným. Nikdy to aj tak nepochopíš.
@anonym_autor kila navyse z tehotenstva, nedostatok spanku, nemoznost venovat sa sebe po fyzickej a psychickej stranke, problem urobit si jedlo a v klude sa najest a hladanie rychlych rieseni na utisenie hladu (tycinky, chlieb…) a dodanie energie pri vycerpanosti. Asi
si taky stav nezazila, ked sa pytas.
@simsalabim Presne tak..a funguje to aj opačne.
@anonym_autor Hormony,vycerpanie,prebdene noci to vsetko pridava kila. Staci,ze zle spis a zvysi sa ti kortizol a mozes robit,co chces,neschudnes.
@marca12 Tak to bude môj prípad..celý život nočné budenie, nedostatok spánku, ponocovanie, nedostatok tekutín, rýchla energia sladkosti, nepravidelná stolica, zápchy, celé zle ...
Ja som vždy po pôrodoch pekne schudla. A potom nastal spánkový deficit, stresy, ja som aj vždy robila (klasickú materskú som nemala nikdy), tak aj stresy z práce, plus zjedla som aj blbosti,.lebo čo si budeme... a voila. Pečivo a zemiaky, moje kryptonity 😩 Cvičiť už ozaj nemám energiu. Ani chuť. Fakt nie. A nemám už ani 20 plus. A mám bližšie k 40. Vidno to.
Tak dúfam, že na jar sa mi podari nejak sa dať dokopy.
PS: pre mňa je večná záhada to údajne chudnutie či zachovanie štíhlosti.pocas kojenia. Ja keď som s prepáčením nežrala, tak som doslova strácala mlieko. Musela som.pit a pit a jesť a jesť a jesť, v kombinácii s tými hnusnymi senovkami a benedeiktmi a čajmi. Ja nechápem, v živote som nemala taký vlci hlad, ako keď som kojila 🙈 chudnutie teda nehrozilo
@oblecenie99 vsak toto - ze po porode sa da pekne schudnut prechadzkami s kocikom alebo nosicom. Ked dieta hodiny spi, mozem na materskej varit superzdrave jedlo extra pre mna.Lenze potom sa ide do prace a to uz je iny level stresu a ked je to este aj sedave zamestnanie, tak tie kila naskacu jedna radost. A som rada, ak vecer stihnem zbuchat bolonske spagety, co mi zjedia vsetci v domacnosti a nemam cas varit cviklu. Plus este teraz sa rodi tak neskoro, ze sa ledva znormalizuje cyklus po kojeni a uz nastupuje perimenopauza. To tie, ktore maju pod 30 a su s dietatom na materskej stale v pohybe nemaju sancu pochopit.

@anonym_autor bývala som štíhla, až chudá. Pár mesiacov pred otehotnením som mala 47kg pri výške 170cm. Počas tehotenstva som pribrala vyše 20kg, čo som nechápala, pretože som prvé mesiace nejedla takmer nič, stále som zvracala, napínalo ma len z pohľadu na jedlo. Neskôr to bolo trochu lepšie, ale udržala som v sebe máločo, takže som neriešola, či je to zdravé alebo nie. Po pôrode mi ostala polovica kg a napriek tomu, že som kojila a dieťa bolo pomerne pokojné, dobre spalo, takže som nebola ani nevyspaná. No kg zišli dolu až po odstavení. Ak by som mala ešte ďaľšie deti, bábätko by sa v noci nonstop budilo, bola by som extrémne unavená, je možné, že by som energiu dopĺňala sladkým a nie, že by som neschudla, ale ešte pribrala.