Prejedám sa
Prosím môžete mi niekto poradiť lebo ja už neviem čo mám robiť . Zakaždým keď prídem domov tak sa vrhnem na chleba alebo rohlíky , sladké. Väčšinou jem ten chleba ale keď sa do neho pustím tak som schopná zjest polovicu, potom mám výčitky svedomia tak jem ešte viac 😭😭.Váha išla tiež veľmi hore , toto sa mi nikdy nerobilo iba teraz odkedy som na strednej
@poyegzj tak pravdepodobne nejes pravidelne cely den, ked mas taketo zachvaty prejedania
@poyegzj skús hľadať zdravšie alternatívy jedla.
Prípadne ryžu si uvar, kuracie prsia na prírodno, alebo prípadne tuniaka s tým a zeleninu. To ťa zasýti, a máš tam bielkoviny, sacharidy, zdravé tuky atď.
Na obedy nechodíš?
@mirkasmile ja som sa snažila lenže ja vždy siahnem po pečive
@poyegzj Tak ho nekupuj. Čo nekúpiš - nezješ. 🙂
@lenkakravcova otec ho kupuje 😅😅
@poyegzj pecivo je v pohode, u teba je iny problem. Nerovnomerne rozvrhnutie jedla pocas dna. Kedy mas prve jedlo dna?
@zuzuliennka1 o pol šiestej
Z pečiva sa fajne priberá. sestra keď vo veľkom cvicila, nechápala že prečo ma stále trosku mlandrave brucho. Prestala jest pečivo a zrazu mala tehličky. Nejedz ho veľa keď chceš inú postavu. Stiahni si aplikáciu s kalorickymi tabuľkami a uvidíš sama, že toľko chleba jest...
@1gramofon tehličky človek získa kalorickým deficitom, preto majú bodybuilders fázu bulk(kalorický nadbytok, kedy naberajú váhu) a cut (kalorický deficit, kedy majú vyrysované svaly).
To nie je pečivom.
Dievča má problém s prejedaním, nie s tým, že si dá pečivo.
Neviem, či je vhodné radiť dievčaťu v tínedžerskom veku si počítať kalórie, keďže to môže spôsobiť nábeh na poruchu príjmu potravy
Je dobre, ze si uvedomujes problem.. Ale je to v hlave, tam sa musi zacat, nie jest, lebo ti chuti, jest, ked si hladna.. A ak nevies odolat, odid z domu von, na prechádzku, zajdi za kamoskou... Nebude na dosah, nezjes.
@poyegzj musíš pouvažovať, či Ti to jedlo dáva nejaké pekné pocity, keď ho ješ. A prečo nie si schopná prestať. Toto čo odpisuješ je jeden druh poruchy príjmu potravy. Ak chceš tak existuje skupina anonymných prejedačov, kde môžeš o tomto probléme hovoriť a učiť sa ako z toho von.
Niektorí ľudia naozaj vedia nebyť na jedle závislí a budú ti písať ako máš zmeniť stavbu stravy a ako málo ješ bielkovín a podobne. Ale ten kto nemá problém s emocionálnym prejedanim nikdy nepochopí, že ty nie si vo svojej sile schopná prestať sa prejedat. No nemusí to byť tvoj prípad.
@poyegzj ešte ma napadá pitný režim máš aký? Treba rátať 4dcl na 10kg váhy. A poctivo piť čistú vodu najlepšie. Niektoré potraviny, ktoré jeme často a často máme na ne nekontrolovateľnú chuť sú vplyvom emočného psychického jedenia. Chlieb, ryža a cestoviny patria k potravinám, po ktorých ľudia siahajú v strese, v napätí alebo tí, ktorí sa niečoho boja. Porozmýšľaj či ťa niečo nenápadne aj z tejto strany.
@poyegzj chápem, že niekedy je ťažšie zvládnuť pitný režim. Pol litra je celkom málo ak si v škole celý deň. Ja keď som zistila že málo pijem, moj periodicky kalendar obsahoval funkciu upozornenia na vodu. Aj keď málo piješ, neviem či to bude tá pravá príčina. Skôr ako som písala vyššie skús porozmýšľať či nie si v strese, v napätí, či nemáš z niečoho strach. Ľudia sa to snažia zajesť sacharidami. Porozmýšľaj ako by si mohla trochu spomaliť zrelaxovať urobiť niečo pre seba. Držim palce 🍀

@poyegzj teplý obed máš??