icon

Prejedám sa

poyegzj
24. mar 2022

Prosím môžete mi niekto poradiť lebo ja už neviem čo mám robiť . Zakaždým keď prídem domov tak sa vrhnem na chleba alebo rohlíky , sladké. Väčšinou jem ten chleba ale keď sa do neho pustím tak som schopná zjest polovicu, potom mám výčitky svedomia tak jem ešte viac 😭😭.Váha išla tiež veľmi hore , toto sa mi nikdy nerobilo iba teraz odkedy som na strednej

pribinak
24. mar 2022

@poyegzj teplý obed máš??

veronikaszabova
24. mar 2022

@poyegzj tak pravdepodobne nejes pravidelne cely den, ked mas taketo zachvaty prejedania

mirkasmile
24. mar 2022

@poyegzj skús hľadať zdravšie alternatívy jedla.
Prípadne ryžu si uvar, kuracie prsia na prírodno, alebo prípadne tuniaka s tým a zeleninu. To ťa zasýti, a máš tam bielkoviny, sacharidy, zdravé tuky atď.
Na obedy nechodíš?

poyegzj
autor
24. mar 2022

@pribinak niekedy

poyegzj
autor
24. mar 2022

@mirkasmile ja som sa snažila lenže ja vždy siahnem po pečive

lenkakravcova
24. mar 2022

@poyegzj Tak ho nekupuj. Čo nekúpiš - nezješ. 🙂

samanta44
24. mar 2022

@poyegzj malo ješ cez deň a potom to dobiehas ber si viac jedla do školy a nezabudni sa o piatej najesť

poyegzj
autor
24. mar 2022

@lenkakravcova otec ho kupuje 😅😅

poyegzj
autor
24. mar 2022

@samanta44 ja jem dosť v škole 😭😭😭

samanta44
24. mar 2022

@poyegzj o ktorej máš obed?

zuzuliennka1
24. mar 2022

@poyegzj pecivo je v pohode, u teba je iny problem. Nerovnomerne rozvrhnutie jedla pocas dna. Kedy mas prve jedlo dna?

poyegzj
autor
24. mar 2022

@zuzuliennka1 o pol šiestej

poyegzj
autor
24. mar 2022

@samanta44 ak mám obed tak o 12

katren
24. mar 2022

@poyegzj a medzitym???? 5,30 prve jedlo, 12 druhe....a desiata je kde? olovrant???

poyegzj
autor
24. mar 2022

@katren no desiatu mám v škole ale tak to zjem cez hocijakú prestávku a keď prídem domov tak potom sa už vždy prejedam

viestta
Odpoveď bola odstránená
1gramofon
24. mar 2022

Z pečiva sa fajne priberá. sestra keď vo veľkom cvicila, nechápala že prečo ma stále trosku mlandrave brucho. Prestala jest pečivo a zrazu mala tehličky. Nejedz ho veľa keď chceš inú postavu. Stiahni si aplikáciu s kalorickymi tabuľkami a uvidíš sama, že toľko chleba jest...

xiaomi_
24. mar 2022

@katren desiata olovrant to sa dodrziava u malych deti nie o studentov, nie kazdy papka 5x denne

shinon258
24. mar 2022

@1gramofon tehličky človek získa kalorickým deficitom, preto majú bodybuilders fázu bulk(kalorický nadbytok, kedy naberajú váhu) a cut (kalorický deficit, kedy majú vyrysované svaly).
To nie je pečivom.
Dievča má problém s prejedaním, nie s tým, že si dá pečivo.
Neviem, či je vhodné radiť dievčaťu v tínedžerskom veku si počítať kalórie, keďže to môže spôsobiť nábeh na poruchu príjmu potravy

pribinak
24. mar 2022

@poyegzj ako to niekedy? Teplý obed by si mala vždy. Aby si potom nemala taký vlci hlad

1gramofon
24. mar 2022

@shinon258 ja som napísala aby ho nejedla tak veľa, nie aby ho nejedla vôbec. Tým by si nemala nijako uškodiť. Môže cvičiť a môže sa aj zdravo stravovať aj keď je mladučká

stevvvka
24. mar 2022

Je dobre, ze si uvedomujes problem.. Ale je to v hlave, tam sa musi zacat, nie jest, lebo ti chuti, jest, ked si hladna.. A ak nevies odolat, odid z domu von, na prechádzku, zajdi za kamoskou... Nebude na dosah, nezjes.

terry658
24. mar 2022

@poyegzj musíš pouvažovať, či Ti to jedlo dáva nejaké pekné pocity, keď ho ješ. A prečo nie si schopná prestať. Toto čo odpisuješ je jeden druh poruchy príjmu potravy. Ak chceš tak existuje skupina anonymných prejedačov, kde môžeš o tomto probléme hovoriť a učiť sa ako z toho von.
Niektorí ľudia naozaj vedia nebyť na jedle závislí a budú ti písať ako máš zmeniť stavbu stravy a ako málo ješ bielkovín a podobne. Ale ten kto nemá problém s emocionálnym prejedanim nikdy nepochopí, že ty nie si vo svojej sile schopná prestať sa prejedat. No nemusí to byť tvoj prípad.

samanta44
24. mar 2022

@poyegzj a zo skoly prides kedy ?o 15 tej 16tej .jasne ze si hladna a potom zjes co vidis a hlavne pecivo lebo ta rychlo nasýti.v autobuse cestou domov zjedz aspon ovocie nejake

poyegzj
autor
25. mar 2022

@stevvvka ja by som aj išla sa prejsť a tak lenže keď prídem domov tak sa musím ísť učiť a potom už nestíham ísť von

endzi83
26. mar 2022

@poyegzj ešte ma napadá pitný režim máš aký? Treba rátať 4dcl na 10kg váhy. A poctivo piť čistú vodu najlepšie. Niektoré potraviny, ktoré jeme často a často máme na ne nekontrolovateľnú chuť sú vplyvom emočného psychického jedenia. Chlieb, ryža a cestoviny patria k potravinám, po ktorých ľudia siahajú v strese, v napätí alebo tí, ktorí sa niečoho boja. Porozmýšľaj či ťa niečo nenápadne aj z tejto strany.

poyegzj
autor
29. mar 2022

@endzi83 v škole vypijem asi tak pol litra , nedokážem viac vypiť

endzi83
29. mar 2022

@poyegzj chápem, že niekedy je ťažšie zvládnuť pitný režim. Pol litra je celkom málo ak si v škole celý deň. Ja keď som zistila že málo pijem, moj periodicky kalendar obsahoval funkciu upozornenia na vodu. Aj keď málo piješ, neviem či to bude tá pravá príčina. Skôr ako som písala vyššie skús porozmýšľať či nie si v strese, v napätí, či nemáš z niečoho strach. Ľudia sa to snažia zajesť sacharidami. Porozmýšľaj ako by si mohla trochu spomaliť zrelaxovať urobiť niečo pre seba. Držim palce 🍀

eviku777
6. apr 2022

@poyegzj Toto ma vzdy prekvapuje kolko ludi si nevie bez peciva predstavit den, alebo dokaze zjest tolko chleba ako pises😱 pre mna pecivo nemusi existovat, nejaka mensia chut na malu caiserku alebo tak pride na mna raz za 2-3 tyzdne a potom zas aj mesiac nic.