icon

Prejedanie na návšteve: Ako prekonať diétne zlyhanie?

Dnes o 15:58

Ahojte, som celý víkend na návšteve a nejako sa neviem ovládať. Som 2 mesiace v deficite mám zatiaľ - 5,4kg, dodrzujem kcal každý den. No práve na návšteve si nevarim sama, len si vážim jedlo ktoré je navarené a snažím sa ho nejako efektívne zapisovať, no ústi to nieje podľa tabuliek. Padol aj nejaky koláčik. Cítim sa hrozne… za to že som zlyhala a niesom schopná držať sa aj tu… plus do tohi ešte ani žiadna posilňovňa. Je mi zo seba smutno a neviem ako to napraviť

anonym_fa4221
Dnes o 16:06

Daj si vonku prechádzku, prídeš na iné myšlienky.

thereisabear
Dnes o 16:07

Kvôli víkendu také opúšťanie? Ani keby si to nevážila, svet ani váha sa nezrútia. Namiesto koníka choď na prechádzku a východíš to.

autor
Dnes o 16:07
@thereisabear

Kvôli víkendu také opúšťanie? Ani keby si to nevážila, svet ani váha sa nezrútia. Namiesto koníka choď na prechádzku a východíš to.

@thereisabear toľko kcal ťažko vychodim

thereisabear
Dnes o 16:10
@anonym_autor

@thereisabear toľko kcal ťažko vychodim

@anonym_autor a čo čakáš, že priberieš naspäť tie kilá za víkend? Ja som mala občas tabuľky na 200%, ďalšie dni som pokračovala normálne a váha išla dole.

crazy_cat_lady
Dnes o 16:22

Aj ja som v kc deficite, ale nerucam sa kvoli jednemu vikendu/navsteve. Raz za tyzden si dam cheat day uplne v pohode. Daj sa do kludu, za tu navstevu tie kila nepriberies spat. A neries to az tak

klara351
Dnes o 16:28

Na to aby si pribrala jedno kilo tuku, musíš mimo svojho denného príjmu zjesť 7700 kalórií navyše. To si neviem za jeden deň predstaviť. Takze sa tým moc nestresuj.

vler
Dnes o 16:35

@anonym_autor nic nie je stratene kvoli jednemu vikendu. Mozno si po 2 mesiacoch v deficite potrebovala na dva dni vypustit. Hlavu hore a zajtra naskoc na svoj rezim znova

anonym_b08fa1
Dnes o 16:36

Kašli nato!!! Ja keď som na dovolenke alebo návšteve tak neriešim!! Potom sa vrátiš do normálu zase.Hlavne nemaj výčitky a zarad viac pohybu keď máš aj vyšší príjem!

januska12323
Dnes o 16:36

@anonym_autor upokoj sa, za dva dni nič naspäť nepriberieš aj keby si jedla celé dni.

nicicka
Dnes o 16:38
@klara351

Na to aby si pribrala jedno kilo tuku, musíš mimo svojho denného príjmu zjesť 7700 kalórií navyše. To si neviem za jeden deň predstaviť. Takze sa tým moc nestresuj.

@klara351 mne sa to predvčerom podarilo 🤣🙈

nicicka
Dnes o 16:39

Ja som sa 3 dni ale ze uplne opustila. Ale ze extrémne. Nuz co už. Od dnes zas poctivo vážim. Nerieš. Nabehnes znova...

sissy27
Dnes o 16:44

@anonym_autor ja len ze problem nie je to, co zjes tento vikend, problem je to, co zjes vsetky ostatne dni v roku. Takze straz si tie ostatne dni. Ale zas prosim nebud posadnuta kazdym sustom, lebo zbytocne ti bude idealna postava, ked mentalne budes uplne v prdeli.

anonym_24d829
Dnes o 17:41

No, u teba aj keď schudnes, veľmi rýchlo nastane jojo efekt. Nie kvôli tomuto víkendu ale kvôli tomu spôsobu stravovania. Pretože, musí byť dlhodobo udržateľné a tvoje proste nebude. Nemôže to byť také kŕčovité. Ja, napr. si každý deň dam o 100kcal menej a potom mám 500kcal na víkend v rezerve. To, že si teraz nad, sa bude brať z dlhodobejšieho hľadiska, nielen za jeden deň, takže sa to rozloží na niekoľko dní. Hľadaj ale v prvom rade možnosti, ktoré vieš udržať dlhodobo..

autor
Dnes o 18:10
@anonym_24d829

No, u teba aj keď schudnes, veľmi rýchlo nastane jojo efekt. Nie kvôli tomuto víkendu ale kvôli tomu spôsobu stravovania. Pretože, musí byť dlhodobo udržateľné a tvoje proste nebude. Nemôže to byť také kŕčovité. Ja, napr. si každý deň dam o 100kcal menej a potom mám 500kcal na víkend v rezerve. To, že si teraz nad, sa bude brať z dlhodobejšieho hľadiska, nielen za jeden deň, takže sa to rozloží na niekoľko dní. Hľadaj ale v prvom rade možnosti, ktoré vieš udržať dlhodobo..

@anonym_24d829 prečo by som mala mať jojo efekt? Ja doma jem normálne jedna čo varím, žiadna diéta len deficit a šport. Nepotrebujem chudnúť 10kg mesačne, viem že tento môj proces je tak na rok

anonym_2a6127
Dnes o 18:10

Omg stane sa, nejde o zivot. Viac sa k tomu nebudem vyjadrovat. Pondelok zas zacnes. Z tohto nazad kila nepriberies 🙂

anonym_24d829
Dnes o 18:26
@anonym_autor

@anonym_24d829 prečo by som mala mať jojo efekt? Ja doma jem normálne jedna čo varím, žiadna diéta len deficit a šport. Nepotrebujem chudnúť 10kg mesačne, viem že tento môj proces je tak na rok

@anonym_autor lenže, problém je, že netravis 100% času doma. Ide leto, čoraz viac návštev, grilovaciek, akcií. Životný štýl by si mala udržať za každých okolností. Preto vravim, že sa budeš stále točiť v kruhu.. doma 100%, návšteva padas. A vidím to podľa toho, ako si v strese z toho, že ti ušiel jeden víkend. To znamená, kŕčovito sa držis počítania kcal

autor
Dnes o 18:33
@anonym_24d829

@anonym_autor lenže, problém je, že netravis 100% času doma. Ide leto, čoraz viac návštev, grilovaciek, akcií. Životný štýl by si mala udržať za každých okolností. Preto vravim, že sa budeš stále točiť v kruhu.. doma 100%, návšteva padas. A vidím to podľa toho, ako si v strese z toho, že ti ušiel jeden víkend. To znamená, kŕčovito sa držis počítania kcal

@anonym_24d829 bola som doteraz na xy návštevách a všetko okej. Nepoznáš ma, tak ani nevieš. Ja som dnes prekročila tak o 300 kcal podľa tabuliek 😀 skôr ma viac štve že nejdem do posilky, to ma baví

anonym_24d829
Dnes o 18:42
@anonym_autor

@anonym_24d829 bola som doteraz na xy návštevách a všetko okej. Nepoznáš ma, tak ani nevieš. Ja som dnes prekročila tak o 300 kcal podľa tabuliek 😀 skôr ma viac štve že nejdem do posilky, to ma baví

@anonym_autor a to teda máš taký stres z toho, že si nezvládla jednu návštevu?

autor
Dnes o 18:47
@anonym_24d829

@anonym_autor a to teda máš taký stres z toho, že si nezvládla jednu návštevu?

@anonym_24d829 nemám stres, len mi to prekáža.

simsalabim
Dnes o 19:48

Raz za cas mat kaloricky prebytok je vraj pre metabolizmus pozitivne, ze sa vraj lepsie nastartuje. Niekde som citala. V kazdom pripade, raz za cas di dopriat sa vazne nic nestane. Zivot je aj o malych radostiach.

anonym_fe5105
Dnes o 22:11

@anonym_autor Keď budeš doma a bola by si takto na dennej báze..to už máš problém. Ale takto...

alex49
Dnes o 23:08

Jedna návšteva ti nepokazí celé chudnutie. Dôležité je co ješ celý rok a nie jedno poobedie.