icon

Prekonajte hanbu a buďte sebavedomí v plavkách

3. júl 2024

Ahojte, mám už dlhodobo taký problém, že sa cítim veľmi nekomfortne v plavkách medzi ľuďmi na kúpalisku, či pláži. Doteraz som sa im aj pre toto úspešne vyhýbala, ale aktuálne mám dvojročného syna, ktorý miluje byť vo vode a týmpádom chodime k vode častejšie. Väčšinou s ním chodí manžel, ale občas sa musím prekonať na dovolenkách aj ja, keďže syn je nadšený, keď sa "kúpe celá rodina" a ja mu to nechcem odopriať. Próblém ale je, že ja sa cítim extrémne nekomfortne, cítim sa ako keby som bola holá a každí sa pozerá na mňa...väčšinou sa po nejakej hodine už poberiem prezliecť naspäť do šiat lebo je mi tak nepríjmne byť v plavkách. 🫤 Viem že je to úplná blbosť a nikoho nezaujímam v plavkách 😅...aj tak si neviem pomôcť. Viem, že to pravdepodobne pramení z mojej nespokojnosti s mojou postavou a sebavedomím v tomto smere, ale keď som oblečená, tak moje sebavedomie stúpne a som úplne inak uvažujúci človek. 🤷 Váhu mám takú normálnu, 168 cm a 60 kg s postavou hrušky, takže mám plnšie stehná a zadok a bruško relatívne ploché...aj keď ano, potrebujem spevniť, čo som aj začala cvičiť, je to ale ešte krátko na akýkoľvek efekt. Sama ale viem, že moja postavá neohúri a ani nepobúri...tak ju nikto okrem mňa určite nebude riešiť a aj tak mám tieto stavy 🤦. Ako to prekonať? Podarilo sa to niekomu a má vlastnú skúsenosť? Ďakujem za rady.

nurielka
6. júl 2024

Poviem ti úprimne, naozaj nikoho nezaujímaš. Teda širšie okolie. Tí, ktorí majú potrebu komentovať sú proste prízemný s nižším IQ. Maj sa rada, je to skvelý pocit. Aj s kileckami navyše, ak chceš niečo pre to robiť rob. Ale urob to hlavne pre seba. Nie kvôli tomu, že jedna pani povedala. O tom je mať sa rada.

lacibo
6. júl 2024

Vaha 60 kg pri 168 cm..ploche brusko a vyraznejsi zadok a stehna?...to znie ako opis idealnej zenskej postavy..ja mam pri vyske 169 cm 63 kg a nosim S - M a citim sa komfortne..aj okolie ma povazuje za stihlu..aj ked som normalna postava..ty mas problem so zdravym sebavedomim..maj sa viac rada a bud na seba hrda..si pekná zdrava mamina a manzelka..co viac si mozes priat?

vyrovnanaosoba
6. júl 2024

@janci27 ja si skôr myslím, že je to pršiplášť, len zle to zaradili do kategórie 😂😂

vyrovnanaosoba
6. júl 2024

@tilly asi bonprix

lacibo
6. júl 2024

V tychto vysielas signal : "nie som ok sama so sebou "Daj si v pohode bezne pekne plavky - dvojdielne..nech sa pekne opalis..prave dnes som jedny kupila v Bepone..mas peknu zensku postavu.. ja mam 3 deti a svoj vek a uz vobec neriesim druhych..kedysi som mala dokonalejsiu postavu. Dnes je stale este v pohode. Do bazena idem kvoli sebe, relaxu a 8 rocnej dcere..inych ludi neriesim

moncici7
6. júl 2024

@ketrin1984 no zdrave to solarko moc nie je, tak radsej nie a nie kazdemu sa paci slnkom znicena pokozka, moze si dat napriklad len jemnu plazovu satku okolo pasa alebo pliec a bude za elegantnu

lucia147852
6. júl 2024

Kúp si normálne plavky. Alebo nejaké pekné tankiny či celistve plavky. Úprimne v čomkoľvek inom by som o teba pohľadom ani nezavadila ale v tomto áno,lebo za mňa je to na plavky des....

bluka2
6. júl 2024

Tiež keby som ta videla v tých plavkách, čo si dala, špeciálne, keď si v tomu pomyslím také nesebavedome držanie tela, pomyslím si, aha ta ma nejaký problém so sebou. Keby si si dala neoprén, pomyslím si max. že ti býva ľahko zima… takže moja rada bud normálne plavky ako nosia ine ženy alebo ten neoprén. Tu v Nemecku, keď je zimsie teraz v lete, kopec ľudí ma ten neoprén na kúpaliskách.

barbie2023
6. júl 2024

Inak teraz kukám,že si dala fotku...tebe treba nejakého psychológa. Nemáš zlú postavu vôbec.

dkethe
6. júl 2024

Treba si uvedomit jedno:
O 10 rokov, s viac vraskami, ovisancami a pripadne i kilami, by si za tu dnesnu postavu, za ktoru sa hanbis, dala vsetko 🙃
Zijeme tu a teraz. Nie 'o 15 kil ked schudnem'.

krasolienka1
6. júl 2024

Veď ty mas super postavu vyzera super

dankabg
6. júl 2024

Rozumiem ti. Kedysi, možno tak 10-15 rokov dozadu,keď som bola mladá nevycvalana žaba, som sa dosť porovnávala s ostatnými. Raz darmo,každý mi hovoril, aku mám super postavu, a ja som pokukovala po ostatných, aby som si dokazovala, že vyzerám lepšie, ako ostatní 🙄 až omnoho neskôr som pochopila, že je to sprosté a úbohé a prestala som s tým. Ono postava sa vekom aj porodmi mení, nehovorím, že sa treba opustiť a vyzrat, ale s niektorými vecami( typ postavy, hormonálne zmeny, celulitída, ovisnuté prsia atď) sa bez zásahu chirurga ťažko dačo robí. preto už postavy iných ľudí nesledujem a nezaujíma ma, kto nosí ake plavky. Ty máš peknú postavu, hanbiť sa nemusis

beadygirl18
6. júl 2024

@kleopatra114 moj prípad, moje slova 😄

dominikakoll
6. júl 2024

Tiež sa necítim dobre v plavkách, vyzerám v nich otrasné. Tak ich nenosím vôbec. Chodíme na nudapláž a tam na teba nikto nepozerá. Teda občas sa nejde jeden, dvaja. Máš postavu, za ktorú by som ...

guiseppinka
6. júl 2024

Ja som typ jablko, resp valec. Brucho vacsie, ale to bolo stale, prsia male, zadok fajn... paradoxne so zadkom som spokojna, a predsa predstava obliect si spodny diel plaviek je pre mna desna... klasicke nohavickove cele zle. Preco? Neviem. Neznasam ani kratasy, ktore su tesne pod zadok... vrch a brucho mi nevadia, ale naozaj ten spodok strasne... takze ja si vezmem odtialto, ze existuju plavkove sukne, nejaku ai kupim a nemusim ju davat dole? Mozem v nej normalne ist do vody? A este som aj presne ten typ, ze do vody tak, aby sa mi spodok nenamocil. Kupaliska su pre mna uplne ze 🤢 a pri mori mi staci sediet na plazi... ale tak no... deti chcu, tam sa budem musiet prekonat

ouwecka
6. júl 2024

Mat na haku,netusim,akoze su ludia,kt viem ze riesia ludi v plavkach tak s nimi nechodime nikde ale chodime a je mi to jedno, pretože - nemam.na to cas absolútne 😂 prepáč,neporadila som

andreatytler
7. júl 2024

Urcite neries plavky a ani svoju postavu. Oboje su dobre. Fakt som cakala nieco ovela horsie na tvojej postave ked mas takyto blok. Podla mna by si nemala odvahu byt v plavkach ani keby si mala dokonalu postavu. Vzdy by si tam videla urcitu nedokonalost. Vediet prijat svoj vzhlad je podla mna dost tazke. Skus psychologa.
Mne pomohlo sa len donutit chodit medzi ludi v plavkach. Zo zaciatku hrozne neprijemne, ale postupne mi to zacalo byt stale viac a viac jedno co si ludia myslia, ci sa pozeraju. Premoz sa. Ono to urcite stoji za to ked clovek vidi aku radost co ma dieta zo spolocnej hry vo vode.

shelby88
7. júl 2024

Buď rada, že si zdravá. Ja to šťastie nemám a prejavuje sa to na pokožke a pleti. U mňa plavky úplne tabu. Nechodím nikam

ndrag
7. júl 2024

autorka, pokial nemas nejaku vyraznu telesnu deformitu, alebo fakt morbidnu obezitu, tak nikto na teba skarede pozerat nebude. Kazdy max len pozrie a hned zabudne. A ak bude, tak to budu ako tu uz vyssie spominali jedinci, co su sami vadny, alebo si sa ludom mozno aj pacila, tak pozerali. Aj vtedy sa moze zdat, ze divne zazeraju, pritom je to z ineho dovodu. Kludne chod na to kupalisko. Ak ti to pomoze, skus si popozerat nove plavky 🙂.

blackcat8885
7. júl 2024

Ja mam 168cm 56kg a mam bruško po deťoch. Tiež mi to vadilo na kúpalisku ale už mi to je jedno. Chodím tam kvôli nim. A ver tomu ze ozaj 100x horšiu postavu majú iné ženy a nehanbia sa. A nikto to nerieši. Užívaj si dieťa a raduj sa zo života. Keby si mala nadváhu tak chápem. Ale máš postavu o ktorej iné iba snívajú. Tak šup do plaviek

dadis
7. júl 2024

Ja teda idealnu postavu nemam, ale hanbit sa za svoje telo nehanbim. Bezne vyzivavo oblecena nechodim, nerada putam na seba pozornost, ale kupalisko pre mna nie je nejaky pain. Ved su tam vsetci podobne obleceni, par ludi je dokonalych, priznam sa, vtedy sa pozriem aj ja - ze aky pekny muz alebo zena, ale inak nejako specialne neocumujem. Ked na mna pozeraju ini, snazim sa im ten pohlad nevracat, odvratim pohlad. @autorka ak na teba pozeraju muzi, je to len preto, ze sa im pacis, nemusis na to nijako reagovat. Alebo aj mozes 😃, maly flirtik na kupalisku nie je hriech. Zacni si uzivat svoju zenskost, nechaj ju prirodzene plynut a nie ju nasilne potlacat. Laska k vlastnemu telu znamena mat sa rad za kazdych okolnosti, pekne/skaredo naobliekanu, choru, tucnu, vychudnutu, iba nahu, v plavkach ci vo zvodnom pradle. Ked pozries, ako vyzeraju take burlesk tanecnice, tak zistis, ze k dokonalej postave maju velmi daleko, ale ich zenskost, hravost a sebavedomie je pre muzov pritazliva. Ano, zamerne pisem, ze pre muzov. Lebo to, ze si vydata a mas dieta z teba nerobi osobu povinnu sa vzdat svojej zenskosti a tak ako pise, lenka kravcova, sa zahalovat iba pre svojho muza (ona je moslimka). Neviem, z coho prameni tvoja neistota, ale skus tomu prist na koren a zivot budes mat kvalitnejsi.

adelkaa159
7. júl 2024

Mam viac kg ako ty 😂a som menšia a mam v riti ako to niekto na zaciatku napisal 😂chodim na kurz z dievcatami plavania a nejak uz som z toho dištancovala aaaano este pred tehotenstvami mi to vadilo extremne hambila som sa brutalne kedze som tučna a potom sme boli v chorvatsku a este vacsia zena ako ja mala v riti tanga zarite a cecky hore bez a kazda svojim bohom na oboch stranach 😂😂😂vies jak na nu kazdy kukal a zistila som ze je stredobodom pozornosti ale nadherne opalena bola a ja kretasove plavky a vrch trickovy a vtedy som si povedal ci mi nedrbe ved koho ja budem zaujimat ked som zahalena a ona hola z ceckami 😂😂😂😂od vtedy mam v riti vyzleciem sa kupem a uzivam si 😂

mykka
7. júl 2024

Netreba na to myslieť a pripúšťať si to... Tiež to niekedy tak mám, ale akonáhle dôjdeme na pláž, tak tam sú teda tiež iné "exempláre" a hneď ma to prejde, že však až tak blbo veď popri nich nevyzerám. Milujem sa opaľovať, a bez toho aby som tie plážové šaty dala dole to proste nejde. Držím palce 🌊

lunademonica
7. júl 2024

Su take tenke letne satky cez boky, daj si to na plavky a mozes sa v tom aj kupat, aspon trochu zakryjes nedostatky a budes spokojnejsia.

janulka1802
7. júl 2024

Tie čierne plavky si neber! Sú hrozné. Zakrývajú všetko, čo je na Tebe pekné, siluetu. Máš pás! Máš boky! Čo by iné za to dali. Máš peknú postavu, tak ju neskrývaj. Žena ver si! Ja mám 168 cm 58 kg a veru aj vankúšiky, ale o také plavky by som ani pohľadom nezavadila. Momentálne som na pláži a tu je asi tak 95% žien, čo nemáme dokonalé postavy. Zvyšok nejaké športovkyne, vymakané žienky (klobúk dolu) alebo mladé kočky. Ja sa práveže každý rok na pláži cítim sebavedomo, napriek tomu, že som v plavkách. Keď sa niekomu nepáčim, absolútne ma to netrápi. Ani nad tým nepremýšľam. Krása a charizma žena vôbec nespočíva v dokonalej postave.

dadis
7. júl 2024

@lunademonica Mna by zaujimalo, ci muzi beru na nas taky ohlad, ze zahaluju svoje nedokonalosti (pri autorke sa o nedokonalosti napisat neda). Mne je vzdy smutno z tych zien, co nosia take tie otrasne plavkove saty alebo suknicky, zakryvaju sa satkami. A muzi? Nemaju problem si vyvalit brucha 😅. Nedokonale postavy sa zdsleka netykaju len zien. A podla mna je mylne sa domnievat, ze nejaka sukienka zakryje nejaku nedokonalost 😟. Treba sa zmierits tym, ze moja postava je teraz taka. S tym zmierenim samozrejme by malo prist aj racionalne uvedomenie a pozrenie sa pravde do oci, ze ak mam nadvahu ci obezitu, bolo by treba to riesit. Nie vsak kvoli inym ludom, ale najma kvoli sebe. O rok moze byt uplne postava uplne ina (lepsia, ale aj horsia).

guiseppinka
7. júl 2024

Nazor mojho muza, ked som mu ukazala tvoju fotku, ze co blbes v tych plavkach. Ze vcera videl na kupku take baby, ze 100kg minimalne a prsia take, ze ich nevedeli poriadne napchat do plaviek. Ze konkretne on sa pozrie na dobru postavu alebo extremne tucne... ale tak ako aj na zenu, tak aj chlapa.

lolko_lenka
7. júl 2024

V týchto plavkách upútaš pozornosť určite viac, lebo na tvoju postavu sa hodia určite klasické dvojdielne plavky. Aby si sa cítila dobre, treba vyskúšať, už je toľko rôznych štýlov. Ja mám napr pri výške 163 CM a 54 kg väčší zadok a stehná, ale dám si brazílsky štýl plavkových nohavičiek, lebo pekne ukážu zadok a vrch plaviek mierne vystuženú podprsenku. Celé plavky som si skúšala, pripadala som si v nich zvláštne, nikdy som také nemala. Vyber si čo sa ti páči a čo ti sadne 🤗

gab
7. júl 2024

prednedavnom na mna vybehlo na ista toto krasne zivotne múdro, ze:
ked mas 20 velmi ti zalezi, co si o tebe ludia myslia,
potom mas 40, je ti jedno, co si druhi myslia
a potom mas 60 a uvedomis si, ze nikto o Tebe ani nerozmyslal.

ty si asi este pri mori nebola? tam je tolko rôznych typov skutocnych postáv, a veru som tam dokonalu postavu nevidela ( no mozno jednu, dve vo veku 18-19?) Nikto nikoho nesleduje, neobzera a hlavne nevsima. Kazdy si vychutnava dany moment a kazdy je spokojny.
Sebelaska je aj toto, prijat sa taka, aka si a tie plavky su fakt priserne. Mne to pripomina polovicny potapacsky oblek.

kikuska_wedge
7. júl 2024

Ja uz roky nosim plavecke sortky a tricko na kupanie. Kvoli alergii na slnko. Nikto to neriesi. A ja sa citim fajn.