Prekonajte hanbu a buďte sebavedomí v plavkách
Ahojte, mám už dlhodobo taký problém, že sa cítim veľmi nekomfortne v plavkách medzi ľuďmi na kúpalisku, či pláži. Doteraz som sa im aj pre toto úspešne vyhýbala, ale aktuálne mám dvojročného syna, ktorý miluje byť vo vode a týmpádom chodime k vode častejšie. Väčšinou s ním chodí manžel, ale občas sa musím prekonať na dovolenkách aj ja, keďže syn je nadšený, keď sa "kúpe celá rodina" a ja mu to nechcem odopriať. Próblém ale je, že ja sa cítim extrémne nekomfortne, cítim sa ako keby som bola holá a každí sa pozerá na mňa...väčšinou sa po nejakej hodine už poberiem prezliecť naspäť do šiat lebo je mi tak nepríjmne byť v plavkách. 🫤 Viem že je to úplná blbosť a nikoho nezaujímam v plavkách 😅...aj tak si neviem pomôcť. Viem, že to pravdepodobne pramení z mojej nespokojnosti s mojou postavou a sebavedomím v tomto smere, ale keď som oblečená, tak moje sebavedomie stúpne a som úplne inak uvažujúci človek. 🤷 Váhu mám takú normálnu, 168 cm a 60 kg s postavou hrušky, takže mám plnšie stehná a zadok a bruško relatívne ploché...aj keď ano, potrebujem spevniť, čo som aj začala cvičiť, je to ale ešte krátko na akýkoľvek efekt. Sama ale viem, že moja postavá neohúri a ani nepobúri...tak ju nikto okrem mňa určite nebude riešiť a aj tak mám tieto stavy 🤦. Ako to prekonať? Podarilo sa to niekomu a má vlastnú skúsenosť? Ďakujem za rady.
@kiki68 si robíš srandu? 😄
Ja mám 160cm a 70 kg po pôrode s dvojičkamy my ostali kg aj brucho. Mám a väčšie prsia .
Kúpila som formujúcé plavky z Bonprixu trošku formujú brucho a ja vychutnávám leto vo vode s našími deťmi.
A na kúpaliskách chodia mladé baby ktoré majú horšiú postavu ako ja po 4. detoch.
@janci27 bez tej pokryvky hlavy to u nas v Rakusku nosia vsetky aziatky . Byvame v total turistickej oblasti, Nemky samozrejme bikiny a hore bez a aziatky tu behaju v tychto veciach. V zahranici to tiez vela zien nosilo. Preto za mna normalne riesenie. Ja neriesim, ked im to vyhovuje.
Ja tomuto nechapem. Ja ked idem na kupalisko tak sa tam citim sebavedomejsie,lebo ked vidim,aka je vacsina zien rozkysnuta,tak sa ozaj nemam preco citit zle. Miery mam podobne ako ty. Ak sa citis neprijemne,daj si zavazok spevnit postavu,nech si buduci rok krasna a mozes sa kupat so synom. Moja mama bola takato,ja som ako dieta nikdy nebola na kupalisku,lebo ona sa do plaviek neobliekla a svoje komplexy preniesla na mna. Dlho mi trvalo,kym som pochopila,ze vzhlad a postava su absolutne nepodstatne pre spokojnost cloveka.
@kiki68 lenze na Slovensku to neskutocne puta pozornost, ludia su neni na toto zvyknuti 🙂 a nechcem vidiet tie pohlady okolia, este viac nez ked ma zena polovicu zadku vonku, co na kupku alebo plazi je uz celkom bezne 🙂 pre niekoho kto chce byt nenapadny a neputat pozornost preto radsej take plavky neodporucam 🙂
Pozrela som si tvoju fotku a dievča ty máš problém so sebahodnotou. Očividne ti ju niekto parádne nastrbil.
Ak sa niekto na teba pozrie, tak preto, že vyzeráš dobre.
A daj si normálne plavky kľudne, lebo vyzeráš dobre.
Akože fakt? Poviem ti že 90% žien ti bude postavu určite závidieť a dvojdielnych plavkách musíš vyzerať úplne skvele...aj muži slintajú určite keď ťa vidia....sorry, ale všetko je v hlave... nemáš problém s postavou.... závidím takú postavu....
Ahoj, aj ja si pridem nekomfortne, mam 50kg, 167 cm, nechcem, aby ma niekto ocumoval plus tiez som perfekcionistka ako ty 😅
@vyrovnanaosoba čo je to za stránku?
Akoze v dnesnej dobe mas este super miery. Naco to riesit. Chápala by som, keby to bolo kedysi, ale momentálne jsu kila a krivky doslova in. Crop topy a pod nimi visiace brucho je denna realita aj na ulici. Vyobtahovane plne baby s 15 kilami navyše, od krku az po clenky. Ja mam miery a vahu rovnake ako som mala pred 30 rokmi a pocuvam ze som brutal chuda. Pritom kedysi som bola úplne "normalna" a nepočúvala nic také... Cize doba je úplne ina
Je to len v hlave. Ja mám 174 cm a 55 kg. Postava úplne v pohode, ale aj tak sa v plavkách necítim komfortne. Skrátka sa nerada pred cudzími odhalujem. Som taká povaha. Ani oblečenie nemám rada typu hlboký výstrih, alebo veľmi pútavé farby.
Mne je tiež nepríjemne ukazovať rit a brucho v plavkach🤪 vyriešila som to tak, že mám vysoke plavkove nohavičky ktoré končia pod prsiami a na to si dávam.plavkove kratase občas si dám UV tričko, inak mám plavkovu podprsenku.. je mi tak omnoho lepšie - viem že nikoho nezaujímam, ale ide o môj pocit.. naozaj neznášam aby som pred cudzími ľuďmi ukazovala svoje brucho a v celých plavkách sa cítim ako hurka 🤣 jednoducho treba len nájsť vhodnejší typ plaviek, vklude by som nosila aj take ako nosia moslimky, je to celkom pekne.. nikdy by som si nedala napríklad tangá plavky, pritom teraz to vidavam úplne bežne, príde mi to nevkusné ani na pekných zadkoch (prepáčte nechcem sa nikoho dotknúť, nikoho nesúdim ani neriešim len proste sa mi to nepáči)
Tie cierne plavky co si dala sú strašné, hneď by som ich vyhodila /vrátila/vymenila.Mas normálnu postavu , skôr štíhlu a v dvojdielnych bikinach budeš vyzerať oveľa lepšie na 100%. Začni sa mať rada a popracuj na sebavedomí. Zisti odkiaľ táto nezdrava ostychavost pramení, lebo ja mam teda svagrinu veľmi veriacu, žiadne minisukne ci vystrihy nehrozia , ale s plavkami teda nemala nikdy problém.
Podľa mňa budeš v takýchto plavkách ešte viac nápadná . Ľuďom viac udrú do očí lebo sú nezvyčajné
Mať tvoje problemy, ja som ZŤP ťažko sa mi chodí, nohy ma bolia,každý na mňa pozerá akokeby som bola z inej planety,tie pohlady úplne cítim a musím chodit s dcérou na kupko,lebo nemá s kym...
Ja sa tiež bohvieako dobre necítim v plavkách ale na kúpalisku nemám veľmi na výber. Co by som ja nikdy neurobila je práca na dvore v plavkách. Toto nechápem ako môže niekto 😀. Viem ze pre ľudí je to normálne ale mne to príde cudne. Na kúpanie chápem ale doma len tak na dvore to by ma nikto nedonutil 😀
@esterr_ka takéto čosi🙂 https://www.instagram.com/reel/C8Xa7XzPmSx/?igs...
@esterr_ka hej aj moja suseda tak ci už nado mnou ci podo mnou ale ja mam akýsi blok v tomto 😀
Kludne zajdi k odbornikovi a on ta nauci pracovat so svojim pohladom na samu seba. Postavu mas uzasnu a absolutne sa nemas za co hanbit. Prave ze by si sa kľudne mohla hrdo nosit v polovicnych plavkach. Tie cele plavky, alebo kadejake ine okrem celych a dvojdielnych budu putat viac pozornosti, ver mi. Ja mam 164 cm, 59 kg, 44 rokov a teda ine, ako dvojdielne, alebo cele na seba nedam. Nie som dokonala, ale to neni nikto a vobec ma pohlady inych nezaujimaju. To sa musis naucit aj ty 😘
S váhou to nemá nič keď tam máš tuk tak si rozkysnuta a keď máš svaly tak kľudne môžeš mať aj 65kg a vypadat super. Takže máš 3 možnosti - schudnúť do stavu,že sa budeš cítit dobre v plavkách, vyhýbať sa tejto aktivite alebo si kúpiť plavky ,ktoré ti dodajú trochu sebavedomia ,že zakryjú čo majú 🤷
Mas uplne normalnu postavu. Ked sa pozries na kupalisku na tie potetovane vorvane, ved musis byt ako kralovna medzi nimi. Ale tie plavky ..ee...daj ich prec. Na tvoju postavu akekolvek pekne bikiny.
Pozri nemusis sa prekonat. Ja tiez nerada chodim v plavkach, nemam celulitidu ale mam na stehnach vyrazne modriny kvoli hemofilii a to mi vadi, cize som sa tiez v plavkach necitila dobre. Kedysi som sa nutila to neriesit, ale len som klamala samu seba, zacala som nosit oblecenie ktore zakryva to co nechcem aby bolo vidno, napr taketo nohavice na plaz su super 🙂 a kludne by som v nich aj vosla do vody.
A ked ides ty na to kupalisko,tak si tiez ten kritik?
Hodnotis ,ako kto vyzera? Hovoris si: ten je chudy,ten tucny ,ten taky.."?
Manzel ma aky nazor na teba?

Mas peknu postavu, ale rozumiem ti, je to tvoj pocit. Tie plavky ti ale nepristanu, a ako ti tu pisali, praveze tym ze su take neobvykle mozes v nich este viac putat pozornost 😅 skusila by som si na tvojom mieste kupit obycajne plavky, bikiny alebo jednodielne plavky a na tie by som si dala kludne cierny "prehoz" a ten si das dole iba ked pojdes do vody. A nemusis mat blby pocit, ze ta ludia vidia v plavkach 😊