Priberanie do brucha u žien po štyridsiatke
Teda najviac tuku ide do brucha a vyzerajú ako tehotné.
Tenké nohy a veľké bruško. Ako pavúk..
(samozrejme nie každá, ale myslím staršie 40-50+)
@mirokub Ďakujem za vysvetlenie. Tiež som typ čo má nábeh na pivné brucho .Všade tenká a aj tak vyzerám sko tehotná.Som v menopauze aj športujem, ale to nafúktnuté brucho je otrasné.
Ja som niekde citala pojem "kortizolove brucho" - ak mas vela stresu, mas viac kortizolu, ovplyvnuje travenie a vytvara sa prave tento tuk na bruchu, okolo organov.
Ja som niekde citala pojem "kortizolove brucho" - ak mas vela stresu, mas viac kortizolu, ovplyvnuje travenie a vytvara sa prave tento tuk na bruchu, okolo organov.
@jumama ano, mas pravdu. kortizol je svina pri chudnuti. a prave stres sposobuje ze telo uklada tuk hlavne do brucha.
A tu sa dostaneme k zdravému životnému štýlu. Celý život treba byť k telu, mysli a duševnu zodpovedný. Ak má človek problém, ignoroval roky dozadu viditelné výstrahy. V podstate je to jednoduché...len treba veľa študovať a zmeniť zvyky. Dodržiavať disciplínu a správne sa rozhodovať. Žiaľ 99% ľudí to nedokáže a preto majú ľudia problémy 😎
A tu sa dostaneme k zdravému životnému štýlu. Celý život treba byť k telu, mysli a duševnu zodpovedný. Ak má človek problém, ignoroval roky dozadu viditelné výstrahy. V podstate je to jednoduché...len treba veľa študovať a zmeniť zvyky. Dodržiavať disciplínu a správne sa rozhodovať. Žiaľ 99% ľudí to nedokáže a preto majú ľudia problémy 😎
@telefon00 zaklad je mat v poriadku psychiku. ta ovplyvnuje vsetko. mnoho ludi zajeda problemy, ma povolenu rucnu brzdu, vie ze to nesmie, ale zial, kontrola uz davno prestala svietit. nie je lahke, zmenit zivotny styl, pokial clovek nezmeni myslenie. dodrziavat disciplinu a spravne sa rozhodovat som mala, ked som mala v pohode zivot, neriesila problemy, vtedy mojim jedinym problemom bolo ako schudnut. zial so zivotom prisli rany, a uz to islo. clovek musi najst v sebe prave ten klud aby sa nastavil a nespajal si jedlo s riesenim problemu alebo nezajedal. take lahke to nie je. co pises. ale to neznamena ze to nie je uskutocnitelne.
@mirokub Ďakujem za vysvetlenie. Tiež som typ čo má nábeh na pivné brucho .Všade tenká a aj tak vyzerám sko tehotná.Som v menopauze aj športujem, ale to nafúktnuté brucho je otrasné.
@anonym_autor ale veď to je aj typom postavy, kto je typ jablko celý život, jasné, že vekom sa táto postava len zväčší. Pri type "jablko" sú tie typické chudé nožičky, žiadny zadok, väčšie prsia, oni celý život pôsobia disproporčne, len vekom sa to viac zviditeľní.
Ale presne toto som si všimla minule kráčajúc mestom. Ženy v tomto veku oblečené voľné blúzy, zakrývajúce brucho. Mňa to zas motivuje, aby som pokračovala v dennej chôdzi 4 km do práce, lebo síce nie som typ jablko, ale to brucho sa začína rysovať veru v mojom veku aj mne a nechcem vyzerať ako pavúk😲
Ja cvičím 30 rokov silovo...som rok 80 a moji spolužiaci zo zakladky sú oproti mne klub dôchodcov, po infarktoch, tučný, šedivý...cca. možno tak 15 rokov optický rozdiel odo mňa. Keď som bol mladý...bol som úplne chudý, tenký. Mám výšku 192 cm a váhy 103 kg. Postava vyšportovaná. Som úplne spokojný. A viete čím to je. Disciplínou. Zatiaľ čo ostatný spia, ja si idem zabehať. 3 x do týždňa fitko. Pracujem manuálne. Stále sa hýbem. Jedlo uprednostnim šalát s kuracinou a veľa omzeleniny oproti segedinu. A to som rozvedený, mám dve deti v striedavke 7 a 7. S deťmi som neustále vonku a venujem sa im... vediem aktívny život... všetko sa dá, ale človek musí chcieť. 💪😉😎
@anonym_autor mozu mat diastazu napr, po viscerych porodoch alebo vela schudli a na bruchu im to trosku ostalo, nevies co je za tym
@0silvia0 koľko máš rokov? pretože toto je ovplyvnené hormónmi, aj sa tak volá že hormonal belly ..
@biba_18 mám 51 rokov, ale poznám ženy v mojom veku, dokonca aj staršie, ktoré sú bez "hormonal belly", ale nie je ich až tak veľa. Len horšie sa zvyká na brucho ženám ako mne, ktoré som ho doteraz nemala, celý život som bola štíhla "bez roboty", síce som cvičila, ale nie kvôli udržaniu hmotnosti, ale práve kvôli nabratiu svalovej hmoty a váhy. Ma to dobehlo teraz☹
@anonym_autor vacsina zien to ma neriesenu diastazu a potom hormony. Ale tie diastazy vidim zanedbane nonstop. Lebo to neni ze rok makam na tom a je to oki, to mas neustalu pracu na roky bez pauzy. To sa zenam vacsinou nechce.

ja nemám tenké nohy...som tlstá všade 😂