icon

Priberanie po 40. roku života

17. aug 2025

Ahojte, mám 44 rokov, hormonálny profil ešte v poriadku podľa gynekológa a priberám. Ešte pred dvomi rokmi som mala 60-61 kg a dnes mám 71 kg. Nemenila som stravovacie návyky.

Chcem podotknúť, že jem zdravo, 5x denne, a snažím sa dodržovať fasting, čiže jem medzi 9-19, prípadne medzi 10-18. Ak jem mimo toho rámca, tak je to pomaranč, alebo iné ovocie.

Nejem sladkosti, zo sacharidov iba celozrnný ražný chlieb na raňajky, maslo som vymenila za rastlinné light, ak jem mliečne výrobky, tak iba odtučnené a nízkotučné - nejem ich pravidelne každý deň. Nejem vyprážané, mastné, údeniny, z mäsa väčšinou kuracie, morčacie, občas hovädzie, ryby, jem zeleninu, ovocie bobuľovité a citrusové.

Pijem obyčajnú vodu čistú, prípadne s citrónom, nepijem alkohol, ani sladké vody, nefajčím. Hýbem sa primerane, chodím denne 10 000 krokov, cvičím doma min. 3x týždenne 30-40 min, aj s činkami, aj kardio, aj na brucho.

Napriek tomu sa zagulaťujem, každý deň mám viac a viac kíl. Bruško mám pomerne veľké na svoje pomery, celá si prídem taká objemná. Keď pred dvoma rokmi som nosila S/M, dnes nosím L/XL.

Nechcem to takto a nie som z toho happy. Ako to máte vy? Čo vám pomáha? Dajte tipy. Ďakujem 🙂

Strana
z9
pieksamaki
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_d6fcb2 no ja som mala veľkosť 38, teraz mi už 42 je malá. Nechápem toto, aby som bola v kalorickom deficite, to nebudem vôbec jesť. Lebo priznám sa, nemám čas cvičiť viac a maž ešte väčší výdaj. Mám rodinu, 3 deti, škola, krúžky, chalupa, moja angličtina, práca, ja som rada, že si 3x do týždňa vymedzím čas na cvičenie. Čiže viac pohybu nateraz mať neviem, a ak zredukujem kalórie, tak nebudem jesť nič.

@anonym_autor mam to rovnako, presne ten istý vek a problém......neviem schudnut

z_petra
6. nov 2025
@pieksamaki

@anonym_autor mam to rovnako, presne ten istý vek a problém......neviem schudnut

@pieksamaki ahoj, pozri môj príspevok, je to predchádzajúci pred Tvojim

Strana
z9