icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

adky
29. okt 2010

@yennn ved ja viem ake je sado maso na vianoce,ved som uz raz pocas nich chudla a dalo sa....aj salat som mala,len namiesto majonezy bol jogurt a rybka nebola vyprazana ale len na masielku mnam 😎

adky
29. okt 2010

@yennn no klamarov som este nevidela-ja uz cez odsudene na konci skoro spim,len sa natahujem bo chcem to vidiet do konca,klamarov by som uz asi nezvladla 😀 btw,vcera boli super odsudene,ze? Maju novu bacharku? 😎

lilithka26
autor
29. okt 2010

@adky ja mam vianoce vybavene. Pozvala som maminu s bratmi, svokru a tie dojdu rovno v štedry den aj s navareným a napečeným, takže nemusim trpiet tie vone a chute uz dni vopred. A potom ked odídu tak uz ostane velka misa kolacikov na stole a tu musim taky tyzden poctivo obchadzat kym to drahy a navstevy pojedia 😀
Ale to zvladnem. Kazdy den si dam jeden ku kavicke rano, nech mam pocit ze som ich ochutnala a o nic neprichadzam. Tak sme to mali aj minuly rok a roky pred tym sme chodili my k nim. JE to tak super. Odbremenia ma pri malej od roboty a ja toho tolko nepojem 😉

lilithka26
autor
29. okt 2010

@michele11 ja som brala mecilon a ked som ho brala tak som dokonca mala pocit ze som chudla. Akonahle som ho vysadila mala som cca 5kg hore. Teraz neberiem a rozmyslam ze prave preto zacnem. Bohvie ci nepriberam pre to. A ešte som pocula ze je dobra yasmin a logest. To radia dr. ženam ked z ha priberaju. ale nechcem sa hrat na doktorku, treba sa určite poradit s orbornikom. Ale tieto su vraj naj 😉

adky
29. okt 2010

@lilithka26 vau,atk to mas dobre vybavene,ja budem musiet trpiet tie uzasne vone,budem musiet dat si len cisto hubovu kapustnicu bez udeneho.....ale to tiez zvladnem 😎

maya30
29. okt 2010

@adky tak ja sa teda nenecham cez vianoce tyrat, co ale neznamena ze sa budem prezierat. Dam si za lyzicu salatu a mini rybku, k tomu za naberacku kapustnice a vybavene....tak to robievam kazdy rok, ziadne obzerstvo, peciem len 1-2 druhy sladkeho aj to nam musi vydrzat az do noveho roka...neviem cez sviatky si davam ovela vacsi pozor ako cez bezne dni, asi preto ze sa o tom sviatocnom obzerstve stale hovori. A tradicne po sviatkoch vylievam hrniec kapustnice a nezjedeneho salatu...no co uz, kazdy mame nejake tradicie... 😀

maya30
29. okt 2010

este sa chcem opytat ci niektora netrpite popri chudnuti zapchou 🤐 ja som zvysila prisun mliecnych bielkovin (tvaroh, cottage, jogurty) a mam s tym problem....papam sice dost vela zeleninky aj ovocia ale velmi to nezabera. Dnes som si dala taky ocistny den ze jem len ovocie tak mozno zajtra sa to rozhybe 😎

adky
29. okt 2010

@maya30 preco,ved to nie je tyranie-da sa to v pohode zvladnut,aj tak nemozem majonezu pretoze mam z nej traviace problemy-neodlepim sa od wc a vyprazanu rybu nemam rada-len na masielku 😎

adky
29. okt 2010

@maya30 zapchu som mala aj ja- druhy tyzden chudnutia,po zopar dnoch to preslo a teraz uz je fajn,asi to bolo tym znizenim jedla 😎

debbie
29. okt 2010

@lilithka26 no k tomu logestu, ja som ho brala a pribrala som 10kg, neda sa to zovšeobecniť každa mame inú hladinu hormonov preto podla toho by mal aj doky vybrať ačko

debbie
29. okt 2010

@maya30 so zápchou mam ja problémy celý život....mne pomaha sud.kapusta prečistí ma 😀 robím si taký kapustový den raz za mesiac

bubinko83
29. okt 2010

kočky aj vy mate problemy zo zapchou? Aj ja odkedy chudnem 😒 Možem to byt tym že menej zjem?

bubinko83
29. okt 2010

@maya30 ,skus si kupit krušinovy čaj .Je super na zapchu a hlavne pit po duškoch lebo ked sa vypije naraz tak su z toho krče(osobna skusenost) 😀
@debbie ,ja som uživala dlho logest a vobec som z neho nepribrala,mne velmi vyhovoval.Ale presne ako pišeš každa sme ina a u každeho to posobi inak. 🙂

maya30
29. okt 2010

@bubinko83 krusinovy ? taky nepoznam, ale popytam sa v lekarni a vyskusam... mne naposledy jedna dobra dusa poradila pit rano nalacno olej so 100% grepovym dzusom, no...tri dni som to pila a nic (a to som sa udajne mala uz na druhy den vys..t z podoby 😝 ) iba som bola nas..ta ze som tolko kalorii dala do seba zbytocne 😀

bubinko83
29. okt 2010

@maya30 ,ano vola sa krušinovy čaj.Ved v lekarni ti poradia.Mne teda pomohol a davala som ho taky slabučky aj malemu ,lebo aj ten kaka v poslednej dobe bobky 🙂 a jemu tiež pomohol.

adky
29. okt 2010

@maya30 ja poznam na zapchu zas caj zo senneho listu-pomoze na 100% 😉

maya30
29. okt 2010

@adky senny list poznaaaam....krce jak svinaaaaa 😖

adky
29. okt 2010

@maya30 hm,ja som ho este neskusala-len moja mama a tiez krcovala 😀

yennn
29. okt 2010

@michele11 zapisovanie ti pomoze, ale nezabudni ze sa tvojej vahy tyka vsetko co prejde perami, nielen tych 5 jedal. Ale aj tzv. oliznuta vareska pri vareni, alebo ochutnavka kasicky pre malu....
Ani ja si nemyslim ze v balicku chipsov je dovod tvojho nechudnutia. Inac - ak chces zavriet poloplny sacok chipsov, tak ich nejedz zo sacku, ale nasyp si na malu kompotovu misku a zavri a odloz. Zavri vzduchotesne (potravinovym klipom), inak uz nabuduce nebudu take chrumkave.... fuuha, ale dost bolo o chipsoch 😖
A ja 100% tiez verim ze je to tou vodou, uz sa mi to XY krat osvedcilo, ze prve kila sli lahko kvoli vode, preto som tu vzdy zdoraznovala, ze zacat treba vodou. Mozno by si to zmakla aj do pondelka, aj ked nechcem ti zbytocne motat hlavu, neviem za kolko sa odvodni tvoje telo, ked zacnes pit 🙂

yennn
29. okt 2010

@adky tak co urobime s tymi vianocami? Asi sa nebude dat zariadit ze nepeciem. Tak skusime kazda hladat nejake lepšejšie receptiky?
A nie je to nova bacharka ale riaditelka vaznice. Bola som zvedava - najprv slubuje ze im zlepsi kuchynu a podobne, ale hned som tusila ze to nebude ziaden makkys - videla si ako sa "porozpravala" s Malecovou. Tesim sa na nu 🙂

yennn
29. okt 2010

@lilithka26 suhlasim s tebou, kolaciky ochutnat treba - ale iba doobeda vo forme desiatej. Lebo potom naozaj clovek nema ten pocit, ze trpi. Ja si dokonca myslim ze ked po vianociach pojde aj (1) kilo hore, tak sa nic nezblazni, na chvilku sa chudnutie zastavi ale o tyzden - dva sa to pohne znovu. A teraz ma vsetky baby zozeruuuuuuuuuuuuuuuu 😀 😀

yennn
29. okt 2010

@maya30 ja som par dni mala zapchu vyslovene. Teraz uz nemam, ale o pravidelnej stolici sa hovorit neda ☹
A predtym - nalacno pohar teplej vody a kazde rano na wecku, pravidelne ako na klavir. Takze isto to bude tou upravou rezimu stravovacieho. Predtym ked som chudla som to nemala (jedla som podstatne viac zeleniny - co teraz nemozem), ale upozornovali ma na to, ze moze byt takyto problem.

adky
29. okt 2010

@yennn no my sme kolace objednali u cukrarky uz v lete-budu hotove den pred vianocami (a pritom aj mama je vyucena cukrarka a pracovala v cukrarnach-len je leniva na pecenie 😀 ) bude tam vela laskoniek ktore ja zboznujem (za ziadnym kolacom nejdem tak ako za laskonkou) ale odolam,ved chcem mat na silvestra 2 ciferne cislo,nemozem sa kvoli blbym laskonkam vysplhat opat na 3 cifry 😝

Oj ty...ved ja vie ze tamto je riaditelka,ale ta druha co prisla do pracovne po riaditelku ked sa rozpravala s grofkou,magorkou a evou .....taka mlada,chuda-som maniak na odsudene,neusla mi este nai jedna cast,ani jedna minuta,ale tuto bacharku som tam este nevidela 😎

yennn
29. okt 2010

@adky hej, tiez som ju zaregistrovala, ale to bola podla mna len nejaka statistka. Ved vsimas aj tie niektore odsudene co sa tam obcas objavia na ranajkach, alebo ked daju nastup spolocny (najviac sa mi paci ta babka - chuda ktovie kolko tam uz sedi)

adky
29. okt 2010

@yennn asi tak....ta babka co ma biele strapate vlasy? Ona je tam uz dlllho a nikdy o nej nedaju viac 😀

yennn
29. okt 2010

@adky heheh, nahodou by bola sranda, keby sa z nej daco vyklulo - si predstav ze by tam nejako zamiesala karty (zistilo by sa ze tiez paktovala s Maďarkou v kšefte s drogami) 😀 😀 😀

yennn
29. okt 2010

Dievcence robila som dnes tu panenku na zelenine, co som vcera pisala. Urobila som zopar chyb - kedze recept je na 2 platky panenky (a nie na cele maso) tak som mala potrebu napr. zvysit stavu z 1 citronu na 2 - bolo to totalne kysle. A tiez som myslela ze hoci v recepte nepisu, treba to isto zakryte podusit, tak som dala pol na pol, bolo to surove, hodina nestacila, dala som hodinu a pol - a masko bolo vyborne (ale udusene, ved tam nebolo ani gram tuku navyse), ale zeleninka bola polosurova ☹ A ostalo tam kopec stavy ...
Mm si to chvalil, ale tiez trosku reklamoval tu "udusenost" takze na veceru prihrievame na panvici 😀

yennn
29. okt 2010

@erika0802 ty si pisala ze zacinas az v pondelok? Takze ti mam tie vahy napisat s pondelnajsim datumom? Lebo keby si bola zacala uz vcera, tak by bola sanca na nejaky ubytok uz do pondelka - vtedy by som ti mohla dat do tohto tyzdna a v pondelok uz by si mala ciarku dolu. Takze dam ich az akoby boli buducotyzdnove - tvoje zaciatocne miery?

dadulienka2404
29. okt 2010

baby a neskusali ste ten Emulips??

adky
29. okt 2010

@dadulienka2404 ja som ho skusala.Spolupracujem s tou firmou tak som chcela vyskusat co mam predavat. Brala som 2 mesiace (schudla som asi 5 kil) a pritom som jedla vsetko 😎 Lenze musela som ho prestat brat-je z byliniek a tie ja nemozem,pretoze beriem lieky na riedenie krvy a pri emulipse mi tie lieky nezaberali.....pri tich liekoch mam toho vela zakazane,vratane byliniek,skoda...ani traviace problemy somnemala 😒
Ty ho uzivas?