icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

marthuska
3. nov 2010

caute kocky, mame zubocek, teda rovno dva, a horne 😀 tyzden pred 10mesacninami. co sa tyka stravy, dnes som mala len biely jogurt, banan a zemlu so syrom. ovladnem sa aj cez vikend, ideme k nasim, baby, myslite na mna 🙂 v pondelokm sa/vas chcem prekvapit 😀

marthuska
3. nov 2010

@yennn sirup na kasel, ktory opisujes, je super, len ten medik zase. uz som med nemala dva tyzdne, drzim sa. 🙂

michele11
3. nov 2010

@erika0802 karamel, mnam, normalne vmiesam donho mlieko s maslom a vypijem? A kolko asi tak?

michele11
3. nov 2010

@marthuska Aj nam sa tlaci zubok, este len prvy a myslela som, ze uz sme asi posledne bez zubu, tak som rada, ze je to este v norme. Na obed budem mat asi zeleninove placky,este rozmrazujem stare zasoby, ale co budem robit potom, netusim, asi len po nociach varit ☹

michele11
3. nov 2010

@adky paprikova pomazanka by sa hadam mohla, to je z obchodu, alebo doma robena? Lebo domaca by mohla byt menej tucna. Inak, minule som citala taky tip pri chudnuti, ze ked uz nie som schopna odolat vyzieraniu, treba to obmedzit na polovicnu porciu. Cize teraz si naberam na detsky tanierik, vyzera to smiesne, ale viem, ze m to musi stacit a dupla nebude. Potom to zapijem vodou a cakam, kedy bude cas na dalsi chod 😀 😀 😀 . Ale nie, zaludok sa trosku scvrkava, postupne. Rozmyslam aj nad tuniakovou omackou na veceru, len sa mi nechce a v dome bordel, ak mm nepride aspon o siedmej, tak proste dnes nejeme ☹

michele11
3. nov 2010

@yennn snazim sa ovladat, lebo cely zivot nebudem bez toho, tak sa musim naucit jest taketo zakazane dobroty s mierou. Mne uz sa jedlo do tasky nezmesti, nosim kabelu s objemom priemerneho kufra auta strednej triedy a aj tak mam este kopu veci kade tade, nosim plienky, utierky, flase, hracky, hroza, minule som vypratavala kabelku rovno v banke, tetka sa tam isla usulat 😠 . Ale ako napad to nie je zle, na tieto ucely zvyknem nosit vodu, tou sa neokvickam tak, ako jedlom. Inak baby, mala mi obliala gauc marhulovou stavou, cim to pojde dole, prosim prosim, poradte mi???

erika0802
3. nov 2010

@michele11 no ja neviem kolko chces podla poharika alebo hrnceka...no ano najprv das roztopit cukor do toho das mlieko a ked ti to zacne vret tak nalejes do hrnceka a das za lyz masla...a teple musis vypit... ja to robim od oka

lilithka26
autor
3. nov 2010

ešte stale som nedostala a v noci som sa o jednej zobudila a mala najazd na chladnicku, co sa mi este NIKDY nestalo. Sfutrovala som asi pol taniera zeleninoveho rizota, 2 rožky s natierkovým maslom a paprikou a jeden jahodovy jogurt. Zastrelte ma pls, hormony sa zblaznili. Keby ste ma videli, normalne som polo spala a so zatvorenými ocami som žuvala. Zúfalé

michele11
3. nov 2010

@erika0802 no ved ja vypijem, s tym problem nemam, len ked to zahrniem do dennej davky kalorii, tak ma @yennn stiahne z koze 😀 😀 😀

michele11
3. nov 2010

@lilithka26 take prejedanie je znak toho, ze uz sa ti to blizi, asi mas trosku poprehadzovane hormony... Ale aspon si jedla zdrave veci, ber to tak 😉

marthuska
3. nov 2010

@lilithka26 no super je to, sa ti to stalo prvykrat, cize je mozne, ze to bola jednorazovka. bola si hladna, dalo si telo to, co potrebovalo, a mozes pokracovat v chudnuti 🙂 ziadne lutovanie, to nepomoze. len teraz uz nevybocuj z drahy 😀

marthuska
3. nov 2010

@michele11 inak vinko a podobne veci, na to som skoro zabudla, cez vikend som mala tiez 2dcl vina.... takze pod 6000kj som isto nemala.

adky
3. nov 2010

@michele11 z obchodu,doma neviem spravit-ale idem pokukat na nete ci nie je niekde recept....tuniakova omacka? to je co?

erika0802
3. nov 2010

@michele11 no ale zasa ti to pomoze a nemusis ist k lekarovi 🙂

yennn
3. nov 2010

@marthuska drzim teda palceky, aby si v pondelok prekvapila, vikend je daleko, mysli na to hlavne teraz, vo stvrtok a piatok, a potom az cez vikend 😀 Ten sirup je naozaj super, a kaslat na med, ked je clovek chory, a najma my kojace maminky sme take chudatka, nic nemozme ☹
Blahozelam k dvom zubkom, nam v tom istom obdobi sa prerezali dolne dva, tiez oba naraz 🙂 Teraz tusim idu vsetky styri horne naraz 😎

yennn
3. nov 2010

@michele11 hehe, ze stiahne z koze 😀 Co sa tyka miesta v taske - si mamina, musis tam mat vsetko pre dietatko, ale musis mysliet aj na seba! Takze, ako hovori @adky - kto chce, hlada sposob, kto nechce, hlada dovod.
Sup sup 😀

yennn
3. nov 2010

@adky ako sa ti dari? Budu dalsie 2 v pondelok? 😀

@debbie, slubila si ze nas prides kuknut ked das ditko dnes spat... 🙂

adky
3. nov 2010

@yennn jak vies ze som sa uz vazila? zatial pol kila dole,ale dnes som dostala menzes-taks a este asi nalejem vodou,uvidime 😀
Ej,ale sa ti paci to prislovie,ze 😀 😀 😀 😀

yennn
3. nov 2010

@adky ved uz sa pozname "nejaky ten pondelok" takze som mala tusaka, ze si sa vazila 😎
Ano, paci sa mi prislovie a neda mi ta pri nom nespomenut vzdy, ked ho poviem - ved nebudem sa chvalit ze som to vymyslela, nie? 😉

adky
3. nov 2010

@yennn ja som to tiez nevymyslela,ale odkukala-a prirastol mi k srdcu 😀 😀 😀
ty sa vazis poctivo len v sobotu? Nikdy ta netaha odvazit sa skor?

yennn
3. nov 2010

@adky ale jasne ze vazim, uz som pisala ze sa niekedy ked som velmi zvedava, vazim vo stvrtok rano, aby som vedela ci som dobre, alebo ci treba do soboty pridat (stvrtok+piatok) 😀
No tento tyzden mam zo seba zly pocit 😢

smarti
3. nov 2010

@yennn hlásim sa neskoro, ale nedá sa, ja som za tento týždeň neschudla nič, mala som veľa starostí tak som jedla všetko možné a aj po večeroch, ale aspoň jedno plus, darí sa mi minimalizovať sladké,vyraď ma prosím z tabuľky, lebo odchádzam za dcérou na liečenie aj s malou, takže jesť tam budem čo mi dajú, keď sa vrátim, tak sa niekedy koncom novembra ozvem, ale aby som vám teraz cez mesiac nekazila priemer

adky
3. nov 2010

@yennn no uvidis zajtra,ja mam zas dobry pocit.viem ze som nikde nezhresila 😎

yennn
3. nov 2010

@smarti to ma mrzi, ze mate taketo starosti. Nebudem ta vyradovat z tabulky, napisem si tam vopred stagnaciu na cely mesiac a ty sa potom ozves, ci mas zaujem pokracovat alebo nie, ok? Urcite ta na lieceni nebudu prepchavat nezdravymi dobrotami, neboj.
Ale ak naozaj chces aby som vyradila z tabulky, tak mi to potvrd a ja si ta vyradim aj zo svojho adresara, aby si tu nemala milion "kto ma spomina", kym sa vratis. ok?

yennn
3. nov 2010

@adky ja sa nejako nedokazem spamatat z toho vikendu u svokry 😠

michele11
3. nov 2010

@smarti moja, je to nieco vazne? Alebo len doliecovanie?? Nevzdavaj to este s chudnutim, skor si myslim, ze ten mesiac na kupelnej strave ti pomoze tromfnut nas vsetky 😀 😀 .

michele11
3. nov 2010

@marthuska na to pozor, ked vylucis alkohol, resp. obmedzis, usetris tym dost vela kJ. Je to sila, ked sa tomu teraz viac venujem a pozeram etikety, ide ma vystriet z toho, co som kedysi pojedla a nevedela som, co v tom vsetko je 😠

michele11
3. nov 2010

@adky tuniakova omacka je super, ty si v tom zbehla, tak si vyratas aj kJ. Na lyzicke olivoveho oleja opecies cesnak, pridas na to bud cerstve olupane a nakrajane paradajky, alebo drvene z konzervy, alebo kecup v najhorsom pripade, ak mas rada, tak trochu sardelovej pasty a ked zacne vriet, pridas tuniaka, ale len masko, bez oleja. Nechas este raz prevriet, pridas sol, korenie a nakoniec bylinky. Neviem, ako je to s tuniakom, ci ma vela kalorii, ale je to mnamka, nemusis si toho dat na cestoviny vela a aj ryby nam treba jest, cize vybavena vec 😀 . A ked nechces cestoviny, da sa to jest aj so zemiakmi, tarhonou, alebo ako omacka k nejakej chutovo neutralnej zelenine.

michele11
3. nov 2010

@yennn a nevystihla som ta dobre? Ked napisem, ze sa idem nalievat karamelom, pekne mi to vytmavis 😀 😀 😀 . Ja viem, musim trosku mysliet aj na svoj zaludok, lebo potom je to bieda a kila navyse, aj sa snazim, ale mohla som vediet, ze budem 4 hodiny lietat po uradoch??? Ale nejaky maly snack si uz budem bravat.

adky
3. nov 2010

@yennn a co? Hadam si nejedla nic co by som nejedla ja !! ??