icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
3. nov 2010

žehlila som 😀

lilithka26
autor
3. nov 2010

@zlatkale moja zlata 😢 ked som si citala bolo mi do plaču, viem ako sa citis, lebo sa citim rovnako. Neboj moja, teraz sa tym vobec nezatažuj, i ked zdravy jedalnicek by podla mna ani teraz neublizil, skor naopak. No teraz mas uplne ine priority, zakusnes sa do toho potom a aby si nebola prekvapena ze sa ti dalsim porodom zmeni fungovanie organizmu, hormonov a spolu s behanim okolo dvoch deti sa vratis k miere 65cm v pase 😀 . Ale teraz sa na to ozaj vykašli, nedepkuj sa, okrem toho tehu bruško vela zakryje Akurat sa snaz pekne zdravo stravovat, pestrý jedalnicek, kopec živín a žiadne zmytocne cukry a tuky. ;). Neboj budes krasna a zdrava mamina dvoch detičiek, verim tomu. držim všetky palce 😉

yennn
3. nov 2010

@debbie si ma inspirovala s tou fotkou, tiez ma to celkom bavi. Ale mohli by tam ostavat, ako na facebooku, v zalohe, keby som zistila ze predchadzajuca je krajsia 🙂

@lusia_99 pekne si to rozbehla, ja by som tiez strasne rada isla na zumbu, ale nemam na to zdravotne predpoklady, skoda pretoze uz som v zivote vyskusala naozaj zopar sportov (tanec, brusny tanec, volejbal, basketbal, zopar druhov aerobicu, karate, kickbox, plavanie..... ) ale zumba ma chytila najviac za srdce

yennn
3. nov 2010

@zlatkale teraz toto neries, cakas babenko tak sa nanho musis tesit. Obidve tvoje deticky potrebuju spokojnu maminu, a tvoje nenarodene dietatko tym duplom - tak sa tymto teraz netrap. Hlavne mysli na to, ze treba papat pestru stravu, pokus sa vyvarovat sladkosti v poobednajsej dobe, pokial ta tvoje tehulkovske chute totalne neprevalcuju. A verim ze vies, ze "treba jest za dvoch" uz davno neplati. Drzim palce v tehotenstve, porod a tak. Az pride cas na to aby si sa zaoberala svojou vahou, tak verim ze to urcite zvladnes 😉

yennn
3. nov 2010

@debbie uprimne? som velmi sklamana, ze moj drobec v 11 mesiacoch zacal mat koliky a bolo to vtedy, ked som sa pustila do diety a do mojej stravy prislo viac zeleniny. Takze zeleninka musi ist na chvilocku bokom, tak neviem akym stylom to dozeniem. Ranajky chlebik so sunkou. Desiata jogurtovy napoj. Obed zapekane zemiaky s brokolicou. Olovrant rohlik so syrom. Vecera polievka.... ziadne zmeny v jedalnicku zatial.

yennn
3. nov 2010

@adky prave som si na chudnutie-ako znovu vyratala moje koordninaty a vyslo mi, ze 4 kila mesacne su pre moje chudnutie primerane....

zlatkale
3. nov 2010

@lilithka26 dakujem,no neboj teraz uz z toho depky nemam,najhorsie to so mnou bolo fakt ten rok po porode. a musim podakovt aj mojmu manzelovi,ze ma v tom vie podrzat,a zdvihat spat sebavedomie. 🙂 teraz uz viem kde som robila chyby. nakupila som knihy kucharky pre tehotné, snazim sa zdravo stravovat,aj ked este sem tam zhresim 😀 ,ale ved som tehotna. a cvicim pavidelne a hlavne vyhýbam sa stresu. takze teraz je to aktivne tehotenstvo,tak dufam ze tie hormony si az tak celkom nebudu so mnou robit co chcu

debbie
3. nov 2010

@yennn hihihi si aj ty začala hihihi super fotečka

debbie
3. nov 2010

Ok babulky idem spať lebo mi vytrovilo a nechcem už nič jesť 😀 papa a držte sa svojich planov
@yennn tak ale nieje to až také strašné s tým jedením a ked postupne začneš pridávať zeleninku , pojde to neboja čakam do konca tt neignorovanie mojej otázky ,,,čo bicyk ,,, ale hláááásenie že si sa prehovorila a riadne sa spotila 😀

yennn
3. nov 2010

Babulky toto je pre všetkých, ktorí svoje problémy zajedajú - vrátane mňa. Určite prečítajte!
http://www.chudnutie-ako.sk/obezita-je-svina/za...

yennn
3. nov 2010

Tak toto je tragikomické - že čo má tučný človek medzi nohami. Babulky tie ktoré máte iba pár kíl nadváhy, toto iste nepoznáte. Ja bohužiaľ áno...

http://www.chudnutie-ako.sk/obezita-je-svina/co...

anickamaros
3. nov 2010

ahojte babulky ta sa pripajam aj ja 😒
uz neviem ako dalej pribrala som 18 kg potom som 8 zhodila a dalej nic chodim na aerobik beham makam nic nejem a dole nejde ani kilo kolko krat som si uz poplakala ze aka som tucna a to som otehotnela ako 70 kilova 😢
mom mam vazne zdravotne problemi tak nemozem chodit cvicit tak mam take depky len na vahe stojim a ratam kazdu kaloriu

yennn
3. nov 2010

@anickamaros ahojcek, nezufaj, pokial nemas zdravotne problemy ktore brania tvojmu telu chudnut, malo by sa ti to podarit, mozno len treba prehodnotit zopar veci v tvojom zivotnom style.
Uz len tvoje skonstatovanie "nic nejem" mi v hlave rozblikalo kontrolku. Este si nepocula, ze k chudnutiu sa treba prejest? 😝
Marosko ma skoto 3 roky, takze predpokladam ze uz nekojis, vsak?
Mozes mi prosim napisat kolko a co pijes? A taktiez cca priemerny jedalnicek - kedy a co zhruba papas....

anickamaros
3. nov 2010

no praveze mom moj zdrav stav je taky ze nemozem cvicit a tak sa bojim ze zacnem priberat 😖
nie nekojim
a pijem zalostne maloo som si toho vedoma a mrzi ma o no nemozem viac a ranajky mlieko gulicky obed polievka a kedze som vegetarian tak zelenia a veci tomu podobne potom ovocie a vecera len nieco lahke vacsinou detska krupica a to len do 18 potom uz len voda

to ma hneva ze jem dost malo a nic myslis ze to moze byt genetika?

lenkaks
3. nov 2010

Aacha jaj,to je presne aj moj problem,priberanie po porode :(( a to bude mat maly 2 roky a ja som pribrala za cely ten cas 8 kil...ale,som si vedoma,ze jem veeela sladkeho...ale ako mam odolat tym dobrotam ??? Zachvilu je tu Mikulas,to zase podostava maly sladkostiiii...a potom ze chudni :(

anickamaros
3. nov 2010

@lenkaks no ja zas nejem nic sladke a nechapem nejde dole ani kilo

lenkaks
3. nov 2010

a este kojis?? Ja som prestala kojit mesiac dozadu a pocula som aj take,ze pokial zena kojila,neschudla nic...a ako prestala,kila isli dole...Ja asi cakam na tento zazrak....

anickamaros
3. nov 2010

@lenkaks ja som nekojila vobec nemala som ani kvapku mlieka lebo som bola v strese vtedy som schudla ale teraz nie lebo som v pohode

yennn
3. nov 2010

@anickamaros iste, moze to byt genetika. Ale na tvojom mieste by som sa kusok posnazila, nez to zvalim na genetiku 😎
1.) bez pitneho rezimu sa nepohnes, existuje XY dovodov, ale skratka ver mi. Treba sa donutit.
2.) co su to gulicky na ranajky? Moze to mat dost vela kalorii aj ked jes malo...
3.) ovocie by som dala uz len doobeda
4.) krupica na veceru je v akej forme?

Ano, jes malo - a to moze byt problem. Videla som raz relaciu "jste to co jíte" a tam bola tiez mamina na materskej, ktora priberala a neviem ako je to mozne, jedla zalostne malo, a nakoniec jej vyratali, ze aj ked pribera, trpi podvyzivou. Opat sme pri tom, ze sa k chudnutiu treba prejest....

lenkaks
3. nov 2010

@anickamaros Akurat si citam Tvoj prispevok a vidim,ze Ty tiez nepijes vodu...Ja som kedysi pijavala denne 3 litre vody,mala som roky 60kil...Za cele tehotenstvo som pribrala 16kil,porodom schudla 8kil a pocas roku pribrala 8kil naspat...Kamoska mi stale huci do hlavy,nech pijem....kolkokrat ma to ani nenapadne sa napit....asi ani Teba,ze? A to je dalsia nasa chyba :(

yennn
3. nov 2010

@lenkaks v tom bude problem, cakanie na zazraky nepomaha 😀 Nastuduj si zdravu vyzivu a prestan jest sladkosti 🙂
(napr. www.chudnutie-ako.sk) Ak by si mala nejake otazky, pokojne sa pytaj 🙂

yennn
3. nov 2010

@lenkaks co sa tyka pitneho rezimu - bez toho sa dalej nepohnes, to je zaklad. Kocky tu radia, daj si pripomienku na mobil aby ti kazdu hodinu zazvonil, a ty si das 2 deci vody. A mas o vyhovorku menej (mam na mysli "kolkokrat si ani nespomeniem")

lenkaks
3. nov 2010

@yennn juuuj,keby to bolo take lahke bez sladkosti...mne chyba pevna vola ! ☹

yennn
3. nov 2010

dobru nocku babulky

lenkaks
3. nov 2010

@yennn Dobruuu 🙂

anickamaros
3. nov 2010

@yennn ved ja sa snazim ako viem lebo chcem by stihla.
gulicky su napr nesquik a krupica normalne detska krupica na husto.
ked ja uz mam tak zaludok stiahnuty ze nedokazem viac jest a to pitie musim upravit som si toho vedoma 😒

a ty si nejaka v tomto odbore studovana alebo ak to mam chapat aby som vedela na co sa mozem v tejto teme obratit 😉

yennn
3. nov 2010

@lenkaks nie pevna vola, ale odhodlanie a motivacia ti chyba 😠
Tak popremyslaj ako sladke postupne obmedzit - napr. ze si ho nedas po 19 hodine. Potom ak sa ti bude darit, nedas si po 15 hodine. Potom ak sa ti bude darit, nedas si ho kazdy druhy den....
Alebo sa s niekym stav ze vydrzis dva tyzdne bez sladkosti - ti garantujem ze si potom uz ani nespomenies. Takzvana zavislost na sladkom sa da za 2 tyzdne zrusit... 😉

anickamaros
3. nov 2010

@yennn dobruuuu

anickamaros
3. nov 2010

@lenkaks presne tak ani si nespomeniem doobedu s malym vonku 3 hod potom varim potom nejake povinnosti a poobede zas vonku no a ani neviem je vecer a ja zistim ze mam v sebe ani nie pol litra

anickamaros
3. nov 2010

no idem aj ja spat tak dobru nocku 🙂