icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

yennn
5. nov 2010

@debbie nooooo fakt, vidis, kukam ze dobre citas. Ten pocit ze asi budem stagnovat (ak nie plus) mam stale. Ale tak dufam ze vas nesklamem. Lebo ak ano, tak ma ukamenujete (a ja seba tiez) 😠

debbie
5. nov 2010

brúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú nockku

yennn
5. nov 2010

@debbie papáááá 😝

michele11
5. nov 2010

baby, ak ste este tu... nasla som prave Nicol taky vycnelok na chrbatiku, v urcitej polohe je to dost vyrazne a obcas ho skoro necitit, neviete, co by to mohlo byt? Dost ma to vydesilo a som s nou sama doma, a mam strasny strach, co to je ☹

fatulda
5. nov 2010

@yennn dakujem za upozornenie, nechtiac som to napisala 😒 a dakujem za rady, vidim ze robim vsetko zle 😅 , mam co robit so svojim jedalnickom, aspon viem, co vsetko mozem menit...Uz som sa snazila jest 5 x denne, poviem si,ze si dam desiatu a olovrant, zrazu je obed alebo vecer a nestiham 😒 , ale budem si asi nastavovat budik
@debbie, myslim, ze u mna dozrel cas, kedy som naozaj presvedcena, ze musim nieco so sebou robit, lebo to bude uz len horsie, takze som dost motivovana, idem teda studovat jedalne listky 🙂

bublinanb
5. nov 2010

@michele11 - neboj sa, moja mala zase takú hrčku na krčnej chrbtici, doktorka povedala, že sa nemám báť, že to bábätká majú ešte také rôzne tukové hrčky, že to zmizne

adky
6. nov 2010

@debbie @michele11 😀 😀 😀 Dakujem 😀
Tak moje stravovanie teraz nie je bohvieco,pre tu crevnu chripku,som rada ze do seba dostaem na ranajky trochu celozrnneho peciva s polkou paradajky a syrom,tak t 😀 rochu obeda a potom si zalej polievku do hrnceka,nic slavne,ja viem,ale je mi blbo aj z toho mala co zjem 😖

adky
6. nov 2010

@yennn blbo blbo mi,ale chvalabohu-malej je uz lepsie 🙂 Aspon nehnackuje tak ako ja 😝
Heeeej,no to sa mi chudne,ale nie je to nic prijemne-uz aby to preslo a aby som presla na normalny rezim 😎

sssimi
6. nov 2010

@adky endiex si daj na hnačku. Mne to zaberie hneď

adky
6. nov 2010

@sssimi dakujem za radu,ale nemozem zobrat nic bez vedomia lekara,beriem lieky na riedenie krvy a nemozem pri nich ziadne lieky na utisenie bolesti ani nic podobne pretoze mozu zvisit ucinok liekov a preriedit ma 😝 Akurat smectu mozem,ale voci nej som uz asi imunna 😀

sssimi
6. nov 2010

@fatulda keď sa budeš ozaj chcieť nastaviť na jedenie každé 3 hodiny, tak sa ti to podarí. Ja tak jem od augusta. Zatiaľ sa neobmedzujem a od začiatku som dala dole len 1,5kila. Ale jem čo mi chutí. Najskôr som sa chcela naučiť tak jesť, aby ma to neodradilo. Písala som si kedy mám najbližšie jesť a často krát som sa pristihla, že už je dávno po. Teraz už sa mi začína žalúdok po 3och hodinách ohlasovať sám. A počítam KJ.

sssimi
6. nov 2010

@adky hmmm škoda. Ale ak ti to neprejde do pondelka-čo je dosť pravdepodobné, tak si zavolaj doktorovi a spýtaj sa či by si to nemohla užívať. A samozrejme skús banán, horkú čokoládu, ryžu, alebo aj varená mrkva je dobrá proti hnačke.

adky
6. nov 2010

@sssimi ryzu som mala vcera-aj banan a nic 😀 Ale v pondelok uz mam naplanovane ist k dokt. 😀

yennn
6. nov 2010

Caute baby, tak sa hlasim uprostred dna, aj ked som to necakala, zmenili sme plany (ale bezim dalej). Len aby ste vedeli, hlavne @debbie ze som dnes rano nalano bicyklovala - moje obligadne namahave 2 kilometre 😀
A tiez som sa vazila, strasne som sa bala ze som pribrala, ale nepribrala som... uffff, to mi odlahlo. Ako by som sa vam pozrela do oci, hm? 😀 😀 Ale som ani neschudla. Tak mi treba 😝 , takze takto to asi bude kazdy 4.tyzden kedze tak casto chodime svokre. Je to sila, to fakt mozu 3 dni takto pokazit celotyzdnove snazenie? Nevadi, ide sa dalej. Nabuduci tyzden zase bude ubytok. Aspon tuto stagnaciu beriem ako upevnenie doteaz dosiahnuteho, heheh 😎

michele11
6. nov 2010

@bublinanb diky, tak hadam budem kusok kludnejsie spat, ale aj tak, v pondelok som u nej ako na koni, nech ju prezrie, zda sa mi nejaka divna, jest nechce, len hrozno a banan, ked vidi lyzicku, ide ma zabit od jedu, mozno jej chybaju nejake ziviny a preto ani zubky nechcu vyjst von, aj tak mame mat preventivku, tak tyzden hore dole. Ale diky este raz a uzi si krasny slnecny dnik s rodinkou 🙂

michele11
6. nov 2010

@adky jaj tak, ty betarka, tak ty si si zaobstarala crevnu chripku? Rafinovany sposob, ako nas predbehnut 😀 , zeby som aj ja skusila? Inak, ak ti nic nezabera, skus este cucoriedky, bud ovocie, alebo caj, malo by zabrat.

michele11
6. nov 2010

@yennn tak a teraz si predstav, ze my sme u svokry skoro kazdy vikend. To vyzera na zazrak, ze som vobec nieco zhodila, kedze u nich sa je sama klobasa, slanina, vsetko pecene na masti, vyprazane, kopa cukru do vsetkeho... a ked si donesiem vlastne jedlo, vacsinou mi ho niekto vyhodi s tym, ze vraj to vyzeralo ako plesnive 😠 . Uznavam, ze spenat nevyzera velmi vabne, ale plesnivy... 😠 😠 😠

yennn
6. nov 2010

@michele11 nie som lekar, takze sa len mozem trochu pokusit pomojkat ta, neboj sa, urcite to nebude nic vazne. Musis si vsugerovat ze to nic nie je, moze to byt naozaj tukove. A pokus sa na to nemysliet, lebo mala bude z teba tu nervozitu citit. V pondelok sa hned rano ozvi lekarke ci mozes dojst a dovtedy to skus neriesit. Viem ze je to tazke, ale verim ze to nebude vazne.

yennn
6. nov 2010

@fatulda pomohlo by ti popremyslat v noci na d jedalnickom na dalsi den, pripadne si nieco snad aj uvarit. A budik je vyborny napad. Ja ked som este bola v robote, a nemala som 5x denne zauzivane, tak som si dala na outlooku stalu pripomienku o 9 desiata! a o 15 olovrant! 😀 Obed som si nemusela pripominat, uz som bola o 12 nastupena pri dverach a zvolavala kolegyne 😝

yennn
6. nov 2010

@adky este stale hnackujes? Fuha, to nie je dobre. Dbaj na veeeeeeeeelky prisun tekutin, aby si sa nedehydrovala. A mozno je cas vratit sa k tvojej oblubenej varenej mrkve - zapeka. Taktiez by ti mohla pomoct varena sucha ryza, ci banan - obe upravuju stravu. Vraj sa to hovori aj o cucoriedkach...

adky
6. nov 2010

@michele11 presne,zabudla som-vcera som zjedla vyzivove sklicko zavaranych cucoriedok-a dnes som zatial nehnackovala-snad ani nebudem 😀

adky
6. nov 2010

@yennn mrkvu mi ani nespominaj,ok ? 😀 😀 😀 Cucoriedky som zjedla vcera-zatial nehnackujem,snad ani nebudem 😀

adky
6. nov 2010

@michele11 presne,zabudla som-vcera som zjedla vyzivove sklicko zavaranych cucoriedok-a dnes som zatial nehnackovala-snad ani nebudem 😀

yennn
6. nov 2010

@michele11 aha, tak uz som ticho, vidim ze sa nemam preco stazovat na moju svokru 😎

yennn
6. nov 2010

@michele11 ale @adky si nielenze zohnala hnacku aby nas ryhclejsie predbehla, ale aby mohla mat oficialny dovod si dat horku cokoladu. Ze vraj zastavuje hnacku... uhm, no jasne 😀 😀 😀

michele11
6. nov 2010

@yennn presne, co sa svokry tyka, a hlavne stravovania u nej, som na poprednych prieckach ☹ . Ale tento vikend som doma a tak dufam v dobry vysledok v pondelok rano... A co sa malej tyka, uz som z toho na nervy, teraz citam vo februarovkach o anemii, a dietatko, ktore ju ma, ma dost podobne priznaky ako Nicol, az na to, ze moja mala teda nie je unavena, ale naopak, cula, aktivna, proste Duracellka 😀 . Ale ja som anemicka az hroza, cize to moze asi mat po mne, tak pre pokoj duse sa ideme dat poprezerat. A ta hrcka, neviem, furt jej teraz sucham chrbatik, ci nahodou nezmizlo 😒 , ak to nie je len tukova hrcka, co by to mohlo byt?

adky
6. nov 2010

@yennn heeheee,sladke nemusim,na cokoladu nemam chut,ale cucoriedky boli mnaaam,dokonca aj ten nalev co boli v nom (mala som zavarane) som vypila-viem,prehresok,ale ved co-aspon nieco som zjedla 😀 😀 😀
Ale citim ze mi je uz lepsie-ja som uz normalne hladna,uz aby sa dopiekli tie francuzske zemiaky-steklia ma v nose -tak rozvoniavaju po celom byte 😀 😀 😀

michele11
6. nov 2010

@yennn no teda @adky hanbi sa 😀 , chudnut a este maskrtit popri tom, nemas srdce a este nam o tom aj napises verejne, ked napr. ja tu sedim pri flasi vody a o cokolade uz ani len nesnivam 😀 ? @yennn musime sa veru vybrat do Presova, tam sa da zohnat cokoladovo - chudnuca viroza 😀 😀 😀 . Inak a ta tvoja svokra je OK, ci ide len o jedenie u nej?

adky
6. nov 2010

@michele11 sorryyyyyyyy...ja za to nemozem,ale rada ta nakazim ked tak ziarlis heheheeee 😀 😀 😀

michele11
6. nov 2010

@adky nateraz dakujem, este stale kaslem, takze jedna choroba mi staci, ale ma to aj pozitiva, zacala som pit ovela viac vody a hadam ma to nastartuje aj v chudnuti. Inak, bola som na Dusicky v PO, ale len na otocku, tak som sa neozvala, vtedy ma kazdy nejaky program, ale ked nabuduce zavitam, urcite sa ozvem!!!!!