icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

sssimi
9. nov 2010

Tak ja budem tiež len suché piecť. U nás krémové nejdú. Maximálne obliž prst, ale ten sa nikomu nechce robiť 😀 Na alkohol tiež nie som. Maximálne na Silvestra šampanské, inak nič. A bohužial ako som otehotnela strašne sa mi zmenili chute a od vtedy zbožňujem zemiakový šalát 😒 Dovtedy som ho nemohla ani cítiť. Takže ten bude u mňa tento rok najväčším hriechom ☹ A potom asi tak tona rýb, lebo aj tie milujem na akýkoľvek spôsob.

katkav
9. nov 2010

@tinika no moja svokra si prizna, ze nerada vari, ked sa vydavala, vraj jej prihorel aj caj...a ked som si z nej robila srandu, ked kupovala sporak, ze ci chce taky, co aj sam vari, tak sa urazila 😉 no co...nema rada, ked jej niekto povie pravdu. Mne sa tiez toci hlava, ked dlho nejem...uz som naucena na urcite intervaly.
baby, mame pred sebou este par tyzdnov, ked kazda nieco schudne, ved nas je dost, tak mozno to bude ku koncu roka bilancia, ze dokopy sme schudli cez 100 kil, to by bolo super 😀

mimini
9. nov 2010

@yennn ja navrhujem si na vianoce dať zašiť ústa aby nás tie dobroty nelákali 😀 😀 😀 😀

yennn
9. nov 2010

Fuha baby, teda chcela som diskutovat, ale v priebehu par minut si tolkokrat precitat slovo "kolaciky" je pre dietujuceho dost silna kava ... neviem ci to bol dobry napad 😀 Takze @mimini, ja som za! 😀 😀

michele11
9. nov 2010

@bublinanb Nikus, ale ved tie cukry vyjeda moja mala, nie ja, dostala by som po paprcke, keby som sa tym napchala. A teraz uz Bambulka nema ani problem s prejedanim, skor sa mi zda, ze aj schudla, lebo uz sa hybe, neskutocne vela, takze vsetko vybeha...

mimini
9. nov 2010

u nás vládne chrípka, takže mám super diétu, čaj, čaj a čaj, z jedla sa mi dvíha žalúdok ☹

michele11
9. nov 2010

Baby, vy uz riesite Vianoce, to je iny pruser, ja este len zacinam vo vacsom nakupovat darceky, o peceni este rozmyslam len v naznakoch... ale nastastie viem, ze sladke ma netaha, takze mozem vypekat kazdemu na zelanie. Ale co so salatom, mate nejaky recept na nejaku chutnu a menej kaloricku verziu? Inak, co sa ryby tyka, kapra nemavam uz roky, zvykneme mat bud pstruha alebo morske priserky, a kedze ich nevyprazam, len podusim, pridu mi aj menej kaloricke.

michele11
9. nov 2010

A k "chudnucim" kolacom, teraz nedavno som to niekde citala, sparit ovsene vlocky vodou alebo mliekom (kedy zhresit, ked nie na Vianoce 😀 ), pridat hnedy cukor, sneh z dvoch bielkov, kusky ovocia, najlepsie cerstve alebo rmazene, nie kupeny kompot, lebo je tam kopa cukru, date na maly plech zapiect a je to. Ked najdem recept, hodim sem aj kalorie.

debbie
9. nov 2010

😀 😀 bru nocku idem k malej mame očné vonku konečne deeeeeeeeeeeeeeeeeeees 😀 😀

monyccka
9. nov 2010

@sssimi skus zmenit cvicenie.. bud za intenzivnesie alebo proste za iny druh.. nieco c ota bude drzat na tej spravnej tepovej frekvencii.. alebo (a to ta zase nepotesim) vynechaj sladkosti.. :( Ja vieeeem.. tazke.. a ak stagnujes dlhodobo, skus prehodnotit to co pise yennn, ze popoludni skor bielkoviny, sacharidy zrana.. inak uz naozaj neviem.. este mozno sa poradit s dietologom. Drzim prsty, nech sa dari 🙂

bublinanb
9. nov 2010

@michele11 - no o tom pohybe mi niečo hovor, rozmýšľala som , že keby som ju priviazala na gumičky a tie priviazala do všetkých štyroch rohov, či by to pomohlo, vieš lebo celý deň za ňou chodiť, to sa veľa potom nestihne :DDD
ja neviem kde tie deti berú energiu, šak jesť poriadne ani za prasa a vládze lietať do deviatej večera, nás tu už mrle berú a šľak triafa, hrúúúúza, máš sa načo tešiť a ten vypolstrovaný nábytok, no krása, šak budeš vidieť, ked dojdeš :DDD

sssimi
10. nov 2010

@monyccka Ďakujem. No tak aj tie sacharidy dodržujem. To čo cvičím mi zatiaľ veľmi vyhovuje. Bohužiaľ nemám možnosť iného cvičenia ani kvôli dialke a ani kvôli financiám. Tam kam chodím, tak to je v dedine a za 30 centov 😀
No je to len 2 x do týždňa, takže bude musieť začať cvičiť viac aj doma, keďže mojím cvičením je len upratovanie a maximálne prechádzka s malou a aj to taká, že musíme stáť pri každej priekope 😀 Asi sa fakt budem musieť stravovať diétne. ☹

sssimi
10. nov 2010

@michele11 hoď, hoď ja také ľubim 😀

michele11
10. nov 2010

@bublinanb tak som rada, ze to nemame len my vecer take drsne, dakedy spinka cez den len hodinu dokopy, a su dni, kedy ani len to a napriek tomu vecer nechce spat, a zase na rukach ju uspavat nemienim, ma vyse 11 kil, chrbat mam len jeden. A nabytok aj u nas dostava zabrat, minule som jej dala stavu do poharika a len som sa otocila, na 5 sekund a mala uz poharik nad sebou a oblievala sa, aj gauc, samozrejme 😠 . A ked vezmes malu vonku, nepospi ti trosku? Lebo ked vedlmi nestiham, vezmem ju von a ked zaspim, len necham kocik na terase a ja mam chvilku na robotu. A nechce ti papat? Ved furt na fotkach vidim, ako daco prezuva... Tak sa tesim, ze ju uz uvidim, zvedava som jak stara baba 😀

michele11
10. nov 2010

@sssimi tu je ten recpt kompletny: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20663 je to fajne, uz som ho robila, aj som si zamrazila par kuskov do mrazaku. Oriesky som nedala, lebo su dost tucne, ale ked si ho spravis napr. na Vianoce, tak mozes hadam zopar pridat. A nerobila som ho v mikrovlnke, ale v rure na malom plechu, bol cca 2 cm vysoky. A ked sa dostanem do kuchyne, najdem mudru knizku s dalsimi menej tucnymi kolacmi, dakedy poobede pridam.

yennn
10. nov 2010

Ahojte dievcence, dnes rano som zase zabicyklovala moju 3-kilometrovu mini-trasu 🙂 (@debbie)
A neodolala som sa, odvazila som sa.... ak to nepos....riem tak tento tyzden stagnacia nebudeeee 😀 (@adky)

liana81
10. nov 2010

@yennn super, a zabudla som poďakovať za tabuľky, fakt si skvelá, že sa snažíš aj tomuto venovať 😉

ja na vianoce asi tiež neodolám, ale budem sa snažiť neprejedať slakým, ale len tak s mierou...a hladovku ani ja na štedrý deň nedržím, musím trošku zajesť hoc aj suchý rožok, lebo by sa mi hlava točila a bolo by zle, tak ja navrhujem, že len také koštovky môžeme koláčov, a po vianociach veeeeeľa pohybu 😅 😅 😅

yennn
10. nov 2010

Dámy, odporúčam každej kupovať časopis Diéta, mne chodí už rok do schránky, a pri malom dieťati nemám času čítať, takže čítam na pokračovanie na záchode - takže celý mesiac vlastne čítam o zdravej strave, športe, motiváciách a pod. A potom príde ďalšie číslo 😎

liana81
10. nov 2010

@yennn moja malá chodí so mnou aj na záchod 😀 😀 😀

debbie
10. nov 2010

@yennn tak si skrááátka jednotka a určite to nepo....rieš len to ešte riadne naštartuj dnes a úbytok zdvojnásob hihihi 😀

debbie
10. nov 2010

@yennn aj ja som chcela zaplatiť predplatné , sem tam si ho kupujem a nevieš čo je ten hodnotný darček hihihi

sssimi
10. nov 2010

@michele11 Ďakujem. Vyzerá to skveloooo. Aj by som hneď upiekla, ale chýba mi pár ingrediencií. A oriešky nemám rada, tak tie nehrozia 😉

Baby ja dávam do behu fantastický receptík-je to veľmi ľahučke a ja to milujem. Uvarené zemiaky si popučite a pridáte tavený syr-Lunex, karička.... Zamiešate do kopy -táto masa by mala byť teplá-vtedy je to chutnejšie. Trošku posoliť vrch a nakoniec to najlepšiééééé-Zakysané mlieko z chladničky-zaliať na vrch. Je to najlepšia mňamka pod slnkom 😀

michele11
10. nov 2010

@sssimi A co ti chyba? Pokial to nie su vlocky, tak to nie je problem, mlieko do receptu ist nemusi, aj ovocie sa da pomenit a mozes len posypat skoricou a bude.

debbie
10. nov 2010

@michele11 mnamka vyzera to fakt dobre a muž miluje vločky 😀

michele11
10. nov 2010

@debbie tak ale to je problem, lebo ti to muz zje a budes musiet piect druhu davku 😀 😀 .

adky
10. nov 2010

Ahooojte,konecne som sadla za net 😀
Dnes nestiham,ja som šilaaaa 😀 .....Po 2 rokoch,pridala som si album do fotoblogu s mojim dnesnym vytvorom 😀
....konecne kus volna a mozem Vas ist pocitat 😎

adky
10. nov 2010

@katkav Vau,ze 100 kil dohromady,to by bola krasa keby sme to dokazali,to by sme spolocne schudli celu mna 😀 😀

adky
10. nov 2010

@sssimi ,mnaaam,zbiehaju sa mi slinky na tu zemiakovo-syrovu masu,ale asi to nie je moc dietne,ze? 😝 Sice,ide aj o to kolko is toho na ten tanier nalozim 😀

adky
10. nov 2010

@yennn no supeeer,som rada ze si sa opat nastartovala,neboooj-stagnacia u teba uz nehrozi,ze? Urcite to nepo...ries .. 😀 .

katkav
10. nov 2010

@adky 😀 Tebe to ide krasne dole...ja stale zabudam pit, sa na seba za to hnevam, teraz mi idu kramy...tak sa citim ako lev v klietke...som hrozne nervozna. Nevadi, buduci tyzden si to vybijem na zumbe, 3x za tyzden by mohlo spravit nejaky ubytok. Dnes chcem skusit Cindy 😉