icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
10. nov 2010

@yennn kráááááááááááááááááááááásna fotečka

debbie
10. nov 2010

@maca793 jasné že bude pozri si naše úspechy , nesmieš mať strach jesť , že priberieš ,naopak ak sa naješ 5x a zdravo a nie veľa schudneš 😀

maca793
10. nov 2010

ok baby skúsim potom sa ozvem ak nezabudnen lebo aj to v poslednom čase mi nejak ostáva 😀 😀 😀
lúčim sa s vami lebo net mi nejak blbne a strááášne dlho mi načítava prajem vám dobrú nôcku pa 😔

yennn
10. nov 2010

@maca793 tak skus ranajkovat po troskach, zacni s niecim malym - polku toho rozku alebo este menej. A to by si mala este predtym nez pojdes do skolky, neda sa naranajkovat s detmi? Alebo predtym nez vstanu? Ist von bez ranajok je ako natankovat do auta litrov na 5 kilometrov, ale chciet prejst 500 🙂
Ak chces schudnut, zopar zmien budes musiet urobit, je na tebe ake zmeny to budu... ja som povedala svoj nazor 😉
Ako sa hovori, nespravis omeletu bez toho, aby si nerozbila vajcia 😀

yennn
10. nov 2010

@debbie óóó ďakujem, chceš korunu? 😀 😀

yennn
10. nov 2010

Ja už idem tiež búvať, dobrú nôcku. A pre vás ostatné - dobré ránko 🙂

marthuska
10. nov 2010

@yennn co sa tyka Vianoc, podla mna su len dve moznosti, (piect musim kazdopadne) bud si nedam ani jeden kolac, alebo si dam aspon 5, silne sa priklanam k prvej moznosti. radsej si dam dvojnasobok lososa, no nie? 😀

marthuska
10. nov 2010

@maca793 super ze si sa k nam pridala, to je parada, inak aj ja by som chcela niekedy tvrdit o sebe, ze jem malo. ale ako pise @yennn, treba jest primerane. cize menej ako je vhodne tiez nie je riesenie

liana81
10. nov 2010

@maca793 vitaj 🙂

liana81
10. nov 2010

@yennn jeeej krásna fotka 😉 to je už aktuálna?

juliakocka
10. nov 2010

ahojte, prepacte ze vam sem vstupujem, ale sa chcem podelit, mozno to niekoho nakopne....ja mam 155 cm a nikdy som nebola chuda, stale som bola baculka zakomplexovana...otehotnela som ako 62 kg a 16 kil som pribrala, takze som rodila ako 78 kilova....do 8 mesiacov babatka som schudla na 68....ale ked som prestala kojiť, tak som pribrala na 70....2 kila za tyzden 😨 ....ale objavila som nieco super, čo možno niekto ocení, niekto zavrhne....ale ja som v zivote nedokazala drzat dietu dlhsie ako par dni....ale vdaka super tabletkám sa chudne ozaj skvele....ak to niekomu pomoze, tak sa tesim........ADIPEX...drahá to vec, ale pomáha....tak sa držte dámy 😉 ....podte k nam do temy

vejula
10. nov 2010

@juliakocka no ja som počula o tych tabletkach a vraj sa nemožu davať inač ako na recept a myslim že to ma určite nejaky dovod že tie tabletky nedavaju len tak na požiadanie... Zdravie je prvorade a až potom postava, musim tu byť predsa plna sily ešte viac pretože ma moje dieťa potrebuje, a už len z lasky k nemu by som sa určite neničila

lucula73
10. nov 2010

@yennn ..len náhodu som sem kukla.....pozri aj do temy Marcipánové torty tu na koníku...je tam jedna cukrárka,jej nick je alionuska,ona pečie aj do bratislavy,skoro každý týždeň...v sobotu alebo nedelu vždy pridáva fotočky do temičky,ak sa ti chce pokukať.... 😉

bublinanb
10. nov 2010

@michele11 - no šak to sú udalosti s tým jedeným , tak preto ju fotím, na porovnanie- tvoja má o mesiac menej a váži o tri kilo viac ako moja.
ona mi vonku spí len výnimočne, lebo je zvedavá ako opica, takže sedí v kočíku a prst vystretý a "bába, bába" - všetko je bába a ja jej mám hovoriť ako sa to volá, strašná opica je to.
no šak už aj ja sa teším, lebo ved vy ste ešte neboli na svete, ked som ja odchádzala.

mirka1986
11. nov 2010

dakujem vam za privitanie 😉 ano, mam to tazsie a teraz este viac... nikolka si zlomila v nedelu rucicku, tak sa trapime ☹ dnes v noci bola 4x hore, chudatko moje s velkym placom... nastastie, aspon dianka sa na to nezobudila... tak aspon niekto sa vyspinkal... moj najväcsi problem je asi to, ze velmi malo cez den pijem... ani zdaleka to nie su 2-3 litre 😖

mirka1986
11. nov 2010

inak baby, aj ja trochu vypekam, nie som sice vyucena cukrarka, ale snazim sa a velmi ma to bavi... mam to asi po mamine, spolu sme vypekali, co to som od nej odkukakala a co to som sa naucila sama 🙂 ani mamina nie je cukrarka, ale za to pecie vynikajuco 😉 a uznajte, ze zle sa chudne, ked je vzdy nieco napecene 😀 dnes ma manzel meniny, takze bude oslava

liana81
11. nov 2010

@mirka1986 aj ja ťa vítam, juj chudatko maličké, už takto sa trápite, a čo sa stalo, že si ju zlomila? ☹

mirka1986
11. nov 2010

@liana81 boli sme u svokrovcov a svokor vybehol hore do izby nieco zobrat, nezavrel za sebou zabranu na schody, ja som nepocula, ze siel hore, malinka ho zbadala, tak sla za nim, no zbadala ho, ze uz ide dole, tak aj ona chcela, lenze nevie sama este po schodoch a tak spadla a rovno zo schodu na schod 😢 strasne potom plakala

michele11
11. nov 2010

@bublinanb kdeze o mesiac, o dva a pol mesiaca, je mladsia, ak dobre ratam, este nema ani 9. Ja som nelezela v nemocke pred porodom, ale na konci 6. mesiaca. So stravou som asi kapitulovala, ona chce proste to, co mame my. Ked ju Peto krmi z jeho taniera, tak zuje o dusu, ked z jej, tak ani usta otvorit. Cize aj my prechadzame na dietnu stravu takmer bez soli a budeme jest takto. Alebo zje nieco pomedzi hru, sali sa po zemi alebo po mne lozi a pomedzi to otvori pusu aj na jedlo, ked ju dam do stolicky, tak nie ani nahodou. Vonku zaspi, ale musim ju vozit, cize aj ked je na terase, musim ju "uvozit" k spanku a potom je to uz OK. Joj, tieto nase deturence, sranda, ani by ta nenapadlo ako tehulku, ze budes toto riesit, nie?

michele11
11. nov 2010

@bublinanb a dakujem za blahozelanie, nejde mi nejako FB, nechce mi pridat moj comment, hajzel. No veru, datum mam pekny, ale co z toho, ked som uz stara jak Breznevova babka? 😠 Idem si asi hodit vodovy den, nech som aspon chuda 😀

liana81
11. nov 2010

@mirka1986 jooj moja zlatá, tak nech sa to dá skoro do poriadku, i keď pri malých deťoch nikdy človek nevie, aj my sme mali už kopec nehôd, buchnutí, moja raz spadla z postele na hlavu rovno na nočný stolík s hlavou do šuflíka 😕 hneď sme na pohotovosť utekali, ale našťastie bez problémov

liana81
11. nov 2010

@michele11 máš dnes sviatok? 😉

michele11
11. nov 2010

@yennn je to ozaj dobre a mozes to skusit aj s cernicami, alebo cucoriedkami, ja som mala malinovo-cernicove a super. Okrem toho, su kyslejsie, cize vylepsia chut a neposobi to az tak sladko.

liana81
11. nov 2010

ja už mám teraz liter vody za sebou, ráno som bola na odbery krvi, tak som 3 poháre pred tým vypila, a teraz zase

kočky vy pijete kávu? Ja myslím, že aj tu je môj problém z časti prečo priberám...inak som nikdy nepila kávu 😀 až po pôrode som začala a neviem s ňou prestať 😒 😠 a dobre si ju osladím, lebo inak ju nedokážem vypiť

michele11
11. nov 2010

@liana81 ano, ano, takto pred 28 rokmi uz bola mamina na polceste do porodnice 🙂 . Taka som jej vdacna, ze mi vybrala taky pekny datum, ale co uz, ked mi roky a kila pribudaju, ci uz s peknym datumom, alebo bez neho 😠

liana81
11. nov 2010

@michele11 jeeej, tak to gratulujem k narodeninkááááám 🙂

michele11
11. nov 2010

@liana81 ja tiez pijem kavu, ale uz dlho, tiez s cukrom, hoci mi to tu uz bolo vytknute, ze @yennn 😀 Ale kazdy den si davam menej cukru, resp. nejako postupne sa snazim uberat. Dakedy som si davala jednu lyzicku na 3 dcl kavy a teraz uz som len na slabej polovicke. Radsej si ju navrchu posypem trochou skorice, spravi to zaujimavu chut a lepsiu vonu.

michele11
11. nov 2010

@liana81 dakujem 😀 😀

liana81
11. nov 2010

@michele11 ja asi dnes upečiem ten koláčik, čo si tu dala, mám všetko, len orechy nemám, tak to bude len o ovocí, mám mrazené ovocie (maliny, černice) myslíš, že môžem to tam dať?

michele11
11. nov 2010

@sssimi pernikove korenie som nedala ani ja, lebo ho nemam doma, vajcia su vacsi problem, nahradit by sa to dalo, ale neviem, aku by mal kolacik konzistenciu, tak radsej bez do obchodu 😀