Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@adky myslim si ze yenn uz v tom ma velice jasno, ked kliknes na "kto ma spomina" tak tam vidis aj tému a ked vidi, ze Priberanie po porode, tak zosmutnie, ze "zase nic", minule som si s nou pisala a vzdy sa potesi ze jej niekto pise a to zase my, kuaaa 😀
@ivana82 zvedavec jeden! 🙂 Tak si nalistuj na nocne hodiny posledneho pondelka, niekde tam najdes odo mna taky dlhy ukecany, ohviezdickovany odkaz adresovany viacerym ludom (vsetkym chudnucim) s dvoma linkami (graf + tabulecka)
@adky jasne ze by ma to nastvalo, ale ty nepotrebujes akciu na pizzu, ked pride tvoj cas, tak ti jednu kupim sama 😀 A okrem toho - neviem ci sa mi podari to vysvetlit tak ako to chapem ja, ale ak rozmyslam ci zhresit alebo nie, tak uvazujem, ci je to nieco, co uz v zivote nikdy nebudem jest - take by som si nenechala ujst. Ale ostatne - dam si neskor. Napriklad keby teraz mi niekto doniesol neviem jaku specialitu zo zahranicia a je predpoklad ze uz sa mi take nikdy nedostane do ruky, tak isto si dam, nie? Ale ak nieco pecie "obycajny" kolac alebo vari "obycajne" knedlo-vepro-zelo, tak treba odolat, ved take mozem aj inokedy, nie?
@adky @debbie nemozem prezradit, potom neskor, ale nie je to kadernicka, plavanie, ani masaz, ale nieco krajsie (resp. zaujimavejsie) co by si zasluzila kazda zena (a nasledne jej chlap), heheh 😉 Nebojte, dozviete sa vcas 🙂
@debbie, ano ano prosim ta povedz @adky nech spomali a nenahovaraj ju ze 94 je maly plan, lebo ja mam potom z tych jej troch kil tyzdenne mindraky... som si myslela ze ako pekne chudnem 😀 😀 😀 😀
@debbie ale ved vazenie je za 3 dni, mrcha ti prisla vcera takze dovtedy myslim telo vodu pusti 😉 Polka tuniaka a polka cottage - nie je to malo? Myslim aj kaloricky, ale hlavne aj na veceru - nie si potom hladna?
@debbie OK 😀 @yennn trepni tam 89 prosim ta,ok? 😀 😀 😀
Akurat som prisla z 2 hodinovej "rychlochodze" s kociarom a ide sa cviciiiit 😀 Ja 10 kil zmaknem do Silvestra-sak uvidite a ak nie-nevadi, zmaknem ich do marca urcite 😀 😀 😀
@yennn prosim ta,jake mindraky? Ved kazda mame iny organizmus,preto kazda chudneme inac (nepopieram,som rada ze to ide tak ako ide,ale mam strach- z jo-jo efektu,len jedine co ma vzdialuje od toho strachu je moje vlastne presvadcenie ze uz nikdy v zivote sa nevratim k takemu zivotnemu stilu ako bol doteraz,ano, dam si pizzu,ale len trchu,nie celu ako doteraz,dam si na co budem mat chut,ale budem jest len za jedneho cloveka a nie za 3 ako to bolo doteraz,budem sa snazit jest tak aby so mala dost a nie tak aby som sa potom 2 hodiny nemohla poriadne pohnut 😀 😀 😀 😀
ach ja som dnes pochybila, ja by som dnes len niečo stále jedla a jedla, vôbec som dnes nemala jesť sladké, a aj tak som si otvorila čokoládu a polku zjedla...... 😠 😠 😠 a ešte aj sojovu tyčinku som zjedla, dnes nie som pyšná na seba 🤐
idem radšej cvičiť za trest 😀 yenn ty ešte stále ideš 3 km? Ja horko-ťažko 2 km prejdem 🙂
@adky no teeeda, gratulujem, tvoj aktualny naskok predomnou je 1,7 kg !!! 😲 Ale dufam ze sa ti vzdialim, dnes som uplne super posluchala 😀 Inak, mohli by sme sa dohodnut, ze ked sa dostaneme na urcitu hranicu, tak pojdeme cvicit niekam von, na zumbu alebo aerobic, co povies ? Lebo ja sa k tomu len tak neodhodlam a moj stale sa zmensujuci naskok ma evidentne motivuje k lepsiemu vykonu 😉
@ivana82 na 90dnovku zabudni !!! Zbytocne si rozhadzes metabolizmus a to co schudnes to priberies naspat akonahle skoncis s dietou. Ja som ju drzala, aj som schudla, no doplatila som na to zdravotne a okrem toho do polroka som schudnute kilecka nabrala naspat + este par navyse 😠
@yennn neskusala si si poratat kolko kalorii za den spapas ? Ja som precitala vela tem na stranke chudnutie.ako a casto sa stava ze sa chudnutie zastavi ak toho zjes prilis malo...vtedy baby pridavaju par kalorii a chudnutie sa rozbehne. Neviem sice ako je to mozne ale je to tak 😕
@maya30 ano,je to tak @yennn pretoze ak jes malo,telo sa zlakne a zacne ukladat vsetko-aj to malo co zjes,ale ak trosku pridas,nebude sa bat a nebude si musiet robit zasoby.....ved uz to ze sme zcali chudnut zo dna na den a znizili svoj prijem minimalne o polovicu je pre neho (pre organizmus) velky sok 😎
@adky mam obavu ze k tomu velmi rychlo dojde 😀 😀 😀 A potom ti budem dychat na krk ja, ved uvidiiiiiis 😀
To naco chces cakat na 80-ku? Ja som myslela takych 90 by uz bolo v pohode, teda ja som predtym chodila na aerobik ako 90kilova uplne v pohode...myslim ze aj pojdem, ale najprv si kupim poriadnu sportovu podprdu, aby niekto neprisiel k urazu 😀 😀 😀
@michele11 - ale čo trepeš , aká stará. no neviem či tieto vodové dietu sú v poriadku, malo by sa jesť, tak, že si určíš napríklad, že na ranajky celozrnné pečivo s plátkom šunky, desiata ovocie, obed maso s prílohou a zeleninou, olovrant mliečne veci a večera zelen. šalát s pečivom, a každý deň toto poradie len si to obmieňaš, určite to funguje, lebo ja som takto jedla ked som bola tehotná a schudla som riadne, ale ako som prestala, tak som začala strašne priberať, takže ked už raz začneš, tak musíš pokračovať, a samozrejme žiadne sladkosti, piť len čistú minerálku a chlieb max. krajec na porciu.
@maya30 heheh,take preteky mam rada 😀
Tak mozno pojdem aj ja ako 90 tka,ved to je este 10 kil predo mnou,uz teraz sa citim super,o desat kil sa budem citit este lepsie-zacinam sa mat rada a pacit sa sama sebe 😝
Ze sportovu podprdu aby nikto neprisiel k urazu 😀 😀 😀 Ja mozem ist aj bez podprdy 😀 😀 😀
@yennn aspon vidis, ako dobre sirim osvetu 😀 , len skoda, ze aj mne samej to tak dobre nejde v praxi. Ale vcera som sa drzala az do siedmej len na vode, lenze potom prisiel mm, tak som si musela dat kusok z torty, lebo na mna skaredo hladel 😠 . A ked som sa o druhej presuvala do spalne, zozrala som este kus salatu, sice dietnu formu, ale aj tak 😠 😠 😠 . Za to dnes sa celkom drzim, mm je fuc, nema kto zazerat, takze som len na 1 platku chleba, kava a teraz koncim 3 liter. Este si dam pol litrik a do polnoci mam dost.
@yennn k tej veceri, ja mam zemiaky v rure s mrkvou a cibulou. Bez masti, na zeleninovom vyvare, celkom na tom teraz frcim. A pitny rezim, no neviem, viac ako 3 litre mi prijde dost. Uz teraz som na wc skoro stale, a okrem toho, ja nemam velmi v poriadku oblicky,musim si dat pozor na to, aby som pila dost, ale zase nie vela, lebo sa mi zasprajcnu a prestavaju fungovat, ako sa ma. Okrem toho, hladovka, resp. krajsie povedane ocistny den, nespociva v navyseni mnozstva vody, len vynechas jedlo, aby si traviaci trakt oddychol, voda podla mna moze ostat, ako je. A trosku sa ti stiahne zaludok, cize na dalsi den by to malo ist lepsie s mensimi porciami.
@yennn a do tretice, dakujem za blahozelanie a s hrckou to dopadlo tak, ze dokina bola v Kanade a v utorok ideme na kontrolu, tak s ju prezrie vtedy, stale jej to prehmatavam, ale bude to asi fakt len stavec, v urcitej polohe to necitit a v inej ano, ako ked sa aj ja prehrbim, mam tam take hrbolceky...
@bublinanb cau moja, no ved sa neboj o mna, nedrzim vodovu dietu, to by som dlho nevydrzala, len raz za tyzden vodovy den, dakedy to robila moja mama a zaberalo jej to super. Ostatne dni sa snazim naladovat niecim zdravym, ale vcera som to trochu vecer porusila, trosku velmi brutalne 😠 , tak dnes dodrziavam v podstate do bodky. Len rozbeh na ranajky a odvtedy voda. Necitim sa hladna a aj brucho ostalo relativne male.
no niekedy ano prečo
@maya30 @adky kalorie som si neratala. Ja ten princip chapem, sama som tu niekde o tom uz viackrat pisala, vola sa to Nadvaha z podvyzivy (aky oximoron, nie?), ale myslela som to skor v suvislosti ked niekto je fakt fakt malo - ze neranajkuje, da len obed a potom jablcko.... nemyslela som ze by sa to mohlo vztahovat aj na niekoho kto poctivo papa 5x denne :-/ Ved uvidime ako to pojde dalej a potom ked tak poratam
@liana81 no teda ☹ a ja sa uz dva dni vytesujem, ze si si vstupila do svedomia a prides nas kuknut castejsie, a ty takto? 😠 🙂
@adky ale ma uz nes.r ty fakt chces prekrocit do silvestra tretiu magicku hranicu? 🙂 Ja by som mohla aspon jednu, nie?
@michele11 ahaa uz chapem, najprv som nechapala ze o com hovoris, kde som ja kedy koho nutila pit viac nez 3 litre denne 😖 uz viem... Oukej 🙂
@debbie no ja na veceru nedavam sackovu polievku, vlastne take ani nepapam. @adky vidis ty chces byt zdrava a papas sackove polievky??! 😠 😀 Vies kolko je tam vselijakych ečok? A glutaman sodny ci co to?! 😔
Ja praveze vacsinou ked veceriam polievku tak mam relativne hustu zeleninovu. Alebo paradajkovu (tu pravu taliansku co som tu uz o nej basnila). V horsom pripade rascovu s vajcom (stale kojim 😝 ) samozrejme nic zaprazene...
@debbie inac mne ta polievka vyhovuje prave preto, lebo mam pocit ze mam aj vecer teple do zaludka, a ked mam navareny kybel polievky tak na tom celkom vyzijem... ale studene na veceru (napr. surova zelenina) mi nevyhovuje, radsej dam dusenu ked tak. A hlavne... vecer som leniva si nieco pripravovat. Zohrejem polievku a je to. Odbornici mi to schvalili tak som rada 🙂
@liana81 no ja som parkrat dala 2 km, nohy ma boleli jak slak, tak by som si to dala na slabsie, ale uz sa viac nedalo. No ale potom po case to uz tak nebolelo a hlavne zapnem si telku, a vzdy je tam nieco co ma zabavi a zabudnem si vsimnut ze ma to tak boli. Tak som zvysila na 3 km a je to ok. Viac teraz nepojdem ale verim ze casom urcite ano 🙂
Tak aj ty si daj taky ciel, ze este tyzden pojdes 2km a potom zvysis na 2.5 - to zase nejaky cas pojdes atd. Co ty na to? 😉
@yennn ved jasnééé ,., každému vyhovuje iné a mne studená večera a hlavne rýchla , variť sa mi nechce a muž večeria tiež tuniaka zvačša i ked niekedy si robím sado maso a urobím mu pizzu na plech ja nuchám a jemu je potom zle lebo zože...rie celý plech ...teraz ked nič také nejem, musí sáááám hihihihi 😀

Tak uz som späť od zubára, za toľké utrpenie by som si zaslútila viete čo? ČOKOLÁAAAAAAAAAAADU ! 😠