icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

vejula
5. okt 2010

Ahojte dievčence, takže ja som sa dnes celkom držala, ale neviem či na mna čopsi neleze lebo som ani nemalak na nič chuť - to sa na mna nepodoba 😕 ... No ale teraz som došla od našich uspala maleho a idem čosi zjesť. Samozrejme niečo sladke, lebo sa poznam ked by som zjedla niečo normalne ešte by som to musela doraziť nejakou nutelou alebo takou dajakoi blbosťou. PRosťe telo mi pyta a s tym nič nespravim....
Inač kočky, neviem či je to len moj pocit alebo je to možne postrehla som že ked viac jem aj sladkeho mam viac mliečka ako ked sa obmedzujem, je to možne??? MAm trošku strach aby som potom nemala s mleičkom problem ked nebudem jesť sladke. Mate niekto s tymto skusenosť???

dominikuska
5. okt 2010

@vejula Myslim, ze sladkosti neovplyvnuju tvorbu mlieka, skor jeho chut. Na mne sa priatel smeje, ze co kricim po malom ked lieta, ze to ma z mojho sladkeho mlieka 🙂

dominikuska
5. okt 2010

Ja uz polhodinku odolovam sladkemu 😢 . Normalne som ochotna aj upiect muffiny, len aby som mala sladkost. 😀

vejula
5. okt 2010

@dominikuska ja neviem mne sa stale zda že ked viac jem mam viac mlieka, tento tyžden ako sim vyžierala o dušu som mala mlieka že mi až tieklo, ako na začiatku 😅

yennn
5. okt 2010

No @vejula ja mam kojenie celkom nastudovane a @dominikuska ma pravdu, mas po sladkom sladke mliecko, ale urcite nie viac 🙂 Tak sa laskavo nevyhovaraj, ok? 😀 😀 😀
Chapem, ze si "telo ziada". Ale ak mas v plane schudnut, tak sa pokus to obmedzit. Skus si "naordinovat" sladke len doobeda. Alebo ak je aj toto (zatial) sci-fi, tak sa pokus napr. max do 17.00 ak to inac nejde...

@dominikuska, co to tu citam, baby neprovokujte, ake pecenie mafinov? ☹ Daj vediet ako to dopadlo, ale nezabudni na svoj ciel - ozaj, ved si mi este nedala ciel, ci ano?

Ja som tiez dnes (este) zhresila, ale uz to nebola ziadna cokina - "iba" bebe keksy. Ale potom som na olovrant dala cottage. A zavrsila som to na veceru tou najlepsou a najrychlejsou (takmer) pravou talianskou paradajkovou polievkou s 30% syrom. Kto ma pochvali? 😝

dominikuska
5. okt 2010

Ani u vas to nepreslo 😀 😀 😀 , som sa vzdy na maleho vyhovarala 😀
Namiesto muffinov som si radsej dala hrozno a musli tycinku. A moj ciel je aspon 75 kg, Alebo zmena velkosti zo 42 na 40. A pas pod 100. Chcem tak vela 😀 😀 😀

vejula
5. okt 2010

@yennn vyhovaram sa len manželovi 😀 😀 😀 ale proste fakt mam pocit že je to tak, možno je to len tym že ked žerem som psychicky viac v pohode ako ked si odtrhavam od ust a preto je aj viac mliečka 😅

missy97231
5. okt 2010

@yennn ked uz tak sa prosis... tak ta chvalim ja 😀 😀 😀

vejula
5. okt 2010

@yennn fuuu ty si bola aka racionalna cely den, velka pochvala 😉

missy97231
5. okt 2010

@vejula ale po pravde,,, ked som kojila ja tych 8mesiacov, tak tiez som sa vyhovarala 😀 ale tym, ze som kojila,,, tak som sa nejak neobmedzovala 🙂

vejula
5. okt 2010

@missy97231 tebe sa maly sam od seba odstavil?

missy97231
5. okt 2010

@vejula no... mozem to tak povedat. on zacal strasne kusat, a vlastne to slo postupne. najskor sme skoncili cez den, a po nejakom tyzdni dva tak prestal aj v noci 😒 chcela som sice vydrzat dlhsie, ale co uz??? uz ma "nechcel" 😀 nezbednik jeden 😀

yennn
5. okt 2010

@dominikuska hrozno a musli tycinka je lepsie nez muffiny... tak zajtra bez? 🙂 A prosim ta, tych 75kg je ciel do 31.12.? Oki, zapisem.
@vejula mas absolutnu pravdu, co sa tyka kojenia a psychickej pohody ... A dakujem za pochvalu, vedela som ze to niekto oceni. 😝 Aj tebe @missy97231 🙂 🙂 🙂

Babulky ostatne, ako sa vam dnes darilo???

missy97231
5. okt 2010

@yennn moj ciel do leta 2011 je 53kg 🙂 😀 ale to strielam hoooodne vysoko 😝

vejula
5. okt 2010

@missy97231 no som zvedava do kedy ma bude moj maly vyciciavať 😅 momentalne sa pri ciciku strašne ukludnuje ale nezaspava na nom, ako niežeby som nechcela ale je naučeny že sa napapa a potom ideme na fitloptu skackať a ja mu spievam a bucham po ritke. Ale aj tak dobre lebo potom keby som odstavila mal by problem zaspať. Inač včera bolo v spravach o kojeni, ma to tak celkom potešilo ked som to počuvala, taka hrda mamka 😀 😀 😀 No a som zvedava do kedy nam to vydrži ja by som chcela aspon tk do roka, aj ked potom budem kozenky do podprdy šulať 😀

vejula
5. okt 2010

@yennn tak asi musim len viac sexovať, vraj to ma na pozitivnu energiu rovnaky vplyv ako čokolada 😀 😀 joj ešteže ma manžo nepočuje bo už teraz by mi daval tričko dole, že ideme chudnuť 😅 😀 😝

missy97231
5. okt 2010

@vejula tiez som chcela aspon do roka vydrzat.. ale co uz,, nevyslo ☹ a co sa tyka spanku .. moj sa hlavne najedol a bol spokojny 😀 😀 a neuspavali sme... zaspaval sam.. najedol sa, dala do postielky a spinkal. aj v noci,,, a bolo to super. u vas to ako v noci funguje? ci prespi celu noc?
a inak o kojeni -- ja som fakt bola naivna 😀 😀 moje kolegyne kojili,, a fakt pri kojeni hrozne schudli,, u mna to caro neposobilo.. ale ked som v tehu priberala, rodila som pri vahe 86kg, tak som sa ukludnovala ze pri kojeni pojdu hned dole kilecka 😀

vejula
5. okt 2010

@missy97231 no ono je to asi tak pol na pol niektore chudnu ine naopak nemožu schudnuť... hm škoda že patrim do tej druhej skupiny pred tehu som nemala s tymto problem bola som jak tyčka do fazule 😅 a teraz to už ani nieje pravda 🙄

liana81
5. okt 2010

helou helou, vidím, že sa snažíte o dušu, ja som sa vyhla sladkostiam, iba teraz som mala na niečo chuť, tak som zjedla jogurt 😕 🤐 tak hadam som až tak nezhrešila, i keď je už dosť neskoro na jedenie - 22.30 😀 🤐 🤐 🤐 🤐

vejula
5. okt 2010

@liana81 🙂 v pohjodičke ja som si na večeru dala čokoladove cookies, baby prosim ušetrite ma 😅 no ale nemam z toho až taky zly pocit lebo posledny tyžden som toho zjedla sladkeho ovela viacej takže je to vlastne aj uspech 😉

liana81
5. okt 2010

@vejula hehe, jaj ty si podarená 🙂 ale už slúb, že sa zajtra polepšíš a žiadné čokoládové mňamky nebudú 😅

vejula
5. okt 2010

@liana81 😅 jaaaj tak slubujem že sa budem snažiť ..... može byť???? Jaaaj ked su takeee dobre a tie kusky čokoladky zapečene v krehkej sušienke 😀 😀 😀 nie baby už nejdem provokovať by som si zaslužila cez usta, resp. po prstoch že taketo hluposti pišem. JAsne že to nebolo nič moc.... Zajtra odolam a basta ( snaaaaad)

vejula
5. okt 2010

ale baby musim sa aj ja pochvaliť, som si aj zacvičila dnes ... Take cviky že dvihanie riťky a aj nohy som dvihala a potom aj take cviky na brucho zopar... No a zajtra planujem pokračovať 😉

liana81
5. okt 2010

@vejula jasné, jasné že odoláš. Verím ti 😀 a to cvičenie je super, aj ja som dnes opäť cvičila, aj brušáky aj na elipticali 5 min, viacej som nevládala 😖 😀

vejula
5. okt 2010

@liana81 ja nemam žiadne stroje ani len karimatku nemam, tak som hodila bundu na zem a cvičila som na nej 😅 a čo je eliptical?

liana81
5. okt 2010

@vejula to je niečo podobné ako orbitrack ....šlape sa na tom postojačky a v pohybe je celé telo, nohy, ruky, atď.....vygúgli si 😀 😝 😉

vejula
5. okt 2010

@liana81 už som si... ja by som chcela niečo len tak do ruky čo by som mohla robiť pri kukani na telku a zaroven by sa to zmestilo do našho už teraz naprataneho jednoizbačiku 😅 ... Inak neviem či ste si všimli ale moj oblubeny smajlik je tento 😅 akosi často ho použivam, hlavne v tejto teme 😀 😀 😀 no a ešte tento 😀 😀 😀

liana81
5. okt 2010

tak tento 😀 😀 😀 je aj môj oblubeny...a Dominik spinka?

vejula
5. okt 2010

@liana81 joooj spinka ale budi sa každyú chvilku od 8 čo spi už som ho asi 10 krat uspavala nechapem. Akle idem si už k nemu lahnuť tak dobruuuu 🙂 a zajtra sa vidime a povzbudzujeme 😉

nanika
6. okt 2010

Rrrrrrrrrrrrrraaaaaaaanko. Uz som cosi hore, teda Ema je hore, tak som sa vystahovala do obyvacky. Joj baby, mna choroba uz tyzden obchadza, najprv hrdlo, potom nos a zda sa, ze to uz nos opusta a sada na pluca, len aby to mala nechytila, lebo ma porazi.
Ale k veci, ja som mala sladke akurat tak dva jogurty vcera a jabko, inak som odolala aj ked som nemala comu odolavat. Joj tu paradajkovu by som si teda dala, len by som si teraz mala zvyknut na menej sladucku, hm a neviem, co by na paradajkovu povedala ema, kurnik, ani syr nemame a to som sa uz normalne navnadila. No ved uvidime, uz chodim do obchodu kazdy den, hneva ma to, lebo tam necham pokazde minimalne 10 eur a nic v kosiku.

ja mam emu nakvartirovanu v posteli, idem s nou spat okolo siedmej, osmej, lebo uz sama padam na hubu, ked vstava o stvrtej, piatej. Inak v noci spinka, ale papa aj 5x, keby som ju mala davat do postielky, prizabijem seba aj ju...